ula_max Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 14:47 Nie mój typ. Poza wyglądem zewnętrznym, nic nie ma do zaoferowania. Ale szanse ma, duże. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 14:47 ja się bardzo cieszę Jedyną drugą dla mnie opcją - niestety bez szans jest Henryka Bochniarz - chociaż tą w sumie wolałabym na premiera - może ekonomia naszego państwa wzniosłaby się trochę na wyżyny Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 17:23 osobiście nie lubięludzi którzy zmieniają zdanie ...... najpierw nie ...potem może .....potem nie.....itd... przypominami topanienkęktóra chciałaby ,ale boi się...alewzbraniaćsię niebędzie.... poprostu nieśmiały facet...nie śmie odmówić Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 15:19 na szczęście, bo nie miałabym na kogo głosować, chyba jedyny rozsądny kandydat. Znam nawet osoby bardzo prawicowe, które modliły się, żeby tylko startował Odpowiedz Link Zgłoś
michiko bardzo ciesze się .. szczególnie po tym jak usłysz 28.06.05, 15:21 ałam wypowiedzi M. Giertycha : kobiety powinny z dziećmi zostać w domu to więciej pracy bedzie dla mężczyzn..... wymiękłam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_myszka Re: bardzo ciesze się .. szczególnie po tym jak u 29.06.05, 08:34 Bedę na niego głosować! Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 15:21 To teraz moge iść na wybory Innego kandydata nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko Re: światełko w tunelu ! i dzięki Bogu 28.06.05, 15:30 dośc mam oszołomstwa... i boję się ery kaczyzmu, kaczora Donalda ... wtedy to tylko ciemność widze ciemność Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 15:23 Mnie ani ziebi, ani grzeje, ale jesli nie mialabym wyboru, to on jest sto razy lepszy niz Giertych, Tyminski, Lepper i paru innych razem wzietych. Ja jednak preferencje polityczne mam inne i nie na niego bede glosowac (przynajmniej w pierwszej turze). Jesli jednak dojdzie do drugiej i w niej znajdzie sie Cimoszewicz i Kaczynski (a sondaze na to wskazuja), to popre Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 15:35 A mnie mierzi trochę, że szefową jego sztabu będzie Jolanta. Nieżle to sobie wykombinowali. No cóż, pozostaje mi jednak Donald, acz bez większego przekonania. Ale czy da radę przejść do drugiej tury??? Ciemno to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 15:36 anulka.p napisała: > No cóż, pozostaje mi jednak Donald, acz bez większego przekonania. Ale czy > da radę przejść do drugiej tury??? Ciemno to widzę. Jak się postaramy - to może, moze Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Tolerancja... 28.06.05, 15:40 szkoda że dla niektorych tylko martwe słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko przpraszam ale czy ja musze lubić wszystkich 28.06.05, 15:42 kandydatów?? Nawet oszołomów?? Nie i to jest cecha demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: przpraszam ale czy ja musze lubić wszystkich 28.06.05, 15:44 Alez nie musisz. Ale pewne zachowania czy teksty mozna sobie darowac. Od poziomu zalezy, czy wie sie, o co chodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michiko a co ty chcesz od Jolki?? Kobieta z klasą 28.06.05, 15:39 niejedna mamuśka jej do pięt nie dorasta Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: a co ty chcesz od Jolki?? Kobieta z klasą 28.06.05, 15:43 Cóż za argument. Naprawdę nie dorasta? Hmm, ona zdaję się też jest mamuśką, nie wiem Michiko jak sobie z tym radzisz? A jeśli chodzi o to co do niej mam, to jest to temat rzeka i nie ma teraz czasu, żeby się rozpisywac na ten temat. Moze przy następnej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: a co ty chcesz od Jolki?? Kobieta z klasą 28.06.05, 15:44 Do prowadzenia kampanii trzebaq profesjonalizmu i umiejetnosci, nie klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko według mnie jednego i drugiego jej nie brak. 28.06.05, 15:45 pewnie ty nie mozesz się tym pochwalić Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: według mnie jednego i drugiego jej nie brak. 28.06.05, 15:48 Pewnie nie - wg Twoich standardow (na szczescie). I juz spokojnie, nie emocjonuj sie - szkoda czasu. Mi przepychanek do szczescia nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko a co masz do mnie?? 28.06.05, 15:50 wiesz napisałabym ci kilka słów co myśle o kobietach takich jak ty i z takim charakterkiem. Ale dam sobie spokój . szkoda czasu i atłasu Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: a co masz do mnie?? 28.06.05, 15:51 Ja do Ciebie? Całe nic. I masz rację - szkoda czasu. Opinie osob takich jak Ty nie maja dla mnie najmniejszego znaczenia, wiec nie zasmiecaj forum. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko wiesz o tobie można powiedzieć ze zaśmiecasz 28.06.05, 15:52 ja rzadko się udzielam. Buzaiczki Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 16:03 Jak Twój kandydat to dlaczego z małej litery??? wstyd CIMOSZEWICZ powinno być dla mnie to glizda bez zasad i to myślę może być moja opinia wystarczy na kampanię prezydencką???? ja napewno na tego dupka nie zagłosuję pozdrawiam komitet wyborczy Cimoszewicza Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 16:58 Człowiek bez honoru. Przecież zapewniał, że wycofuje się i polityka go brzydzi. Udaje niezależnego, a był szykowany od lat na następcę Kwaśniewskiego, tak jak wcześniej K. Wszystko było do przewidzenia, nawet uzasadnienie powrotu do polityki. Nigdy nie zagłosuję na kandydata lewicy, najwyżej w ogóle nie pójdę na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
sheenaz Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 17:41 wszystko to dobrze wykombinowane... najpierw nie startuję, potem startuję, kraj trzeba ratować... Jolka jako poplecznik - osoba, na którą glosowaloby chyba najwięcej Polaków. ach, ma chlop glowę, oj, ma!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 18:22 Porażka. Zresztą jak wszyscy inni kandydaci. Nie wiem na kogo zagłosować , jak dla mnie żenada totalna. A jak widzę Religę jako kandydata to wymiękam totalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 18:44 W zyciu na niego nie zagłosuję, no chyba ze miałabym do wyboru Cimoszewicza i Tymińskiego...nie zagłosuje na kogoS kto byl PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko dziwi mnie jedno: że wiekszość mamuś 28.06.05, 18:49 które brzydzi komuna, PZPR, i czasy PRL, w tych czasach wyrosły, zdobyły wykształcenie ( za darmo,)dostały mieszkanie itd. Bo gdyby nie ta parszywa komuna to niejedna prostowała by prosietom ogony w oborze. A za tej komuny to przedszkola były za darmo, na mieszkanie się czekało ale się dostało w końcu i wiele innych rzeczy, których te kobiety nie potrafia dostrzec. Samotne matki mogły liczyć na wsparcie.... Napiszę jedno: człowiek, który opluwa swoja przeszłość, w tym przypadku historie swjej ojczyzny, nie ma przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_po_prostu Re: dziwi mnie jedno: że wiekszość mamuś 28.06.05, 18:57 Michiko, aż mi ręce opadły, ale... przed Tobą przyszłość. ps1. żadnego mieszkania nigdy od nikogo nie dostałam. Pierwsze mieszkanie kupiliśmy z mężem za kredyt, który ciągnie się za nami już naście lat. ps2. moja mama sama przyznaje, że jej praca w komuniźmie polegała jedynie na przychodzeniu do pracy. Czy to też popierasz? rozumiem, że metody działania ludzi z byłego PZPR też Ci odpowiadają? Bo wg mnie pisanie o darmowych przedszkolach itp. to czysta demagogia. Przecież komuna ma swoje tragiczne oblicze, którego by nie było, gdyby Polska rozstała się z tym systemem wcześniej. Kartoflanko, popieram Cię z całego serca. Też na 100 proc. nie zagłosuję na Cimoszkę. A. Odpowiedz Link Zgłoś
robertmar1 Re: dziwi mnie jedno: że wiekszość mamuś 28.06.05, 18:59 Bo to jest, droga michiko, tak: komu całe życie władza uzupełniała koryto, ten nawet się nie pofatyguje by spojrzeć na nie z drugiej strony i dostrzec powiększające się tam dziury. Nie wspomnę już o wyjrzeniu poza koryto I to jest powód, dla którego Ty masz pozytywny sentyment do PRL-u. Na przyszłość polecam dokładniejsze oględziny koryta )) Odpowiedz Link Zgłoś
michiko moje korytko jest pełne.... ale dzieki mojej pracy 28.06.05, 19:05 niektórym ludziom jest zawsze źle. A dlaczego? ano dlatego ,że zamiast wziąć sie do pracy to tylko zazdroszczą innym osiągającym sukces dzięki ciężkiej pracy. Często jedyne co protafia robić to płodzić kolejne dzieci, które żyją w biedzie Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: moje korytko jest pełne.... ale dzieki mojej 28.06.05, 21:14 No jak to - przeciez komuna dala, za darmo, wszystko. A wiec koryto masz pelne, bo Ci dali, nie zarobilas. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: dziwi mnie jedno: że wiekszość mamuś 28.06.05, 19:06 Zgadzam się z przedmowczyniami (większością), że Cimoszewicz okazał się człowiekiem bez zasad. Ale mam cichą nadzieję, że odwroci się to przeciwko niemu, bo idę o zakład, że te notowania miał tylko dlatego tak dobre, bo oglosił, że nie startuje w wyborach (swoja drogą niezły absurd. Przewiduję spadek w następnym sondażu Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: dziwi mnie jedno: że wiekszość mamuś 28.06.05, 19:57 Ja moge bezkarnie opluwac PRL - za jego czasow zaliczylam dwie klasy szkoly podstawowej. I uwazam, ze komuna to najgorsze, co sie moglo Polsce przydarzyc. Pewien znany historyk powiedzial, ze komunizm wyrzadzil Polsce wiecej krzywdy, niz II w.s. I to, co mamy w tej chwili - postawe roszczeniowa i zasade 'mi sie nalezy', to wlasnie wina PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: dziwi mnie jedno: że wiekszość mamuś 28.06.05, 21:17 michiko napisała: > A za tej komuny to przedszkola były za darmo, na mieszkanie się czekało ale > się dostało w końcu i wiele innych rzeczy, których te kobiety nie potrafia > dostrzec. Samotne matki mogły liczyć na wsparcie.... I miesko do wyboru do koloru, i owoce dla dzieci, i wszystko, czego dusza zapragnie - tez BYŁO za darmo... Demagogia, nic wiecej. A ze Polska teraz długi jak stad do USA splacac musi, to wypadek przy pracy. W gospodarce, nawet komunistycznej, niczego nie ma za darmo. Pieniadze na drzewach nie rosna, a nawet ZSRR nie bylo dobrym wujkiem dajacym 'za darmo'. > Napiszę jedno: człowiek, który opluwa swoja przeszłość, w tym przypadku > historie swjej ojczyzny, nie ma przyszłości. Biedni Ci Niemcy, ktorzy tak sie swojej przeszlosci wstydzili, ze przez lata o niej nie mowili ani slowem. A teraz przepraszaja i maja swiadomosc, ze bylo zle. Patriotyzm to jedno. Realizm drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
sheenaz Re: dziwi mnie jedno: że wiekszość mamuś 28.06.05, 21:26 jak czytam jak Michiko zachwala komunę to aż mi niedobrze! aleś Ty czerwona moja droga!!! jestem rocznik 82, więc gó..ara, z komuny chyba nic tak naprawdę nie pamiętam, ale wystarczy, że slucham o nie opowieści i juz mnie ciary przechodzą!!! a Ci co tak idealizują PRL to zapominają o jej ciemnej stronie... i to jest straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 19:02 Nigdy nie zagłosuję na czerwonego. Wystarczy mi, że teraz są u władzy. Nie bardzo tylko rozumiem, w sondażach tracą, a czerwony prezydent to już jest cacy. No i jeszcze Jolka jako szefowa sztabu wyborczego - taki chwyt na poziomie Czytelników "Faktu" (oczywiście nie obrażając Czytelników tej gazety). Odpowiedz Link Zgłoś
michiko ROZUMIEM , ŻE GDYBYM NAPISAŁA POST PT " 28.06.05, 19:08 "POPIERAM M. GIERTYCHA" TO WSZYSTKIE GŁĘBOKO WIERZĄCE MATKI POWITAŁBY MNIE NA TYM FORUM OWACYJNIE. aLE NIC Z TEGO, OSZOŁOMA POPIERAĆ NIE BĘDĘ. ERY KACZYZMU, KTÓRA NADCHODZI TEŻ NIE I JAK TO MOWI MOJ ZNAJOMY DOBRY WSZECHPOLAK TO M... WSZECHPOLAK Odpowiedz Link Zgłoś
anka_po_prostu Re: rozumiem, że gdybym napisała post pt. 28.06.05, 19:10 po co krzyczysz? źle rozumujesz, bo na Giertycha też bym nie zagłosowała. Czy dociera do Ciebie, że są osoby, dla których w tym kraju nie ma dobrego kandydata na prezydenta? A. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Michiko aż zaczęła krzyczeć... 28.06.05, 19:12 ... z wściekłości. A mozesz mi wrzucić link do wypowiedzi tych matek wierzących popierających Giertycha, bo ja coś nie mogę dojrzeć? A poczytałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: ROZUMIEM , ŻE GDYBYM NAPISAŁA POST PT " 28.06.05, 20:24 Jeszcze raz dobrze radzę: nie podniecaj się tak, bo sobie zaszkodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 po pierwsze nie krzycz, a po drugie... 29.06.05, 09:01 ...ja chcę, żeby przydentem mojego państwa był POLITYK. Nie jakaś efemeryda, co dwóch zdań sklecić pożądnie nie umie, a stara się wypłynąc na wyborczych obietnicach. Teraz do wyboru mam polityków dwóch: Cimoszewicza i Kaczyńskiego. Na Kaczora głosowac nie będę (ktoś to już powiedział "ein volk, ein reich, zwei kaczoren"). Byłoby bardzo dobrze, gdyby lewicowy prezydent hamował choć troszkę zakusy prawicowego rządu, choć nie ma się co oszukiwać, za wiele to on nie może. A to, czy ktoś był w PZPR mnie nie interesuje. Nasza wspaniała prawica także zdążyła się już skompromitować, niejedną aferę ma na sumieniu, a POLITYKÓW u niej jak na lekarstwo. A najbardziej mnie śmieszy, że "rachunki krzywd" czasów komunizmu chciałyby wyrównywać osoby z roczników '82 i wyżej. Co nie znaczy, że tęsknię za komuną. PO prostu uważam, że prawo do uprzedzeń w stylu "byl w PZPR" mają prawo nasi rodzice. My powinniśmy się skupić na tym, co dana osoba robiła po '89 roku. A Kwasniewski, choć PZPR-owiec, bardzo dobrym prezydentem jest. Głupio jednak, że Jola będzie szefową sztabu. To akurat może Cimoszewiczowi zaszkodzić. Niestety jest ona bardzo łatwym celem, a kampania potrzebuje stabilnych fachowców, a nie nadmuchanych pseudoafer. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: po pierwsze nie krzycz, a po drugie... 29.06.05, 11:38 zgadzam sie w 100% z Toba. Tak wlasnie podoma mi sie ocenianie PRL ludzi z rocznika 82, nawet ja rocznik 77 za wiele nie pamietam, wiec specjalnie nie wypowiadam sie. Staram sie patrzec na to tak, ze byly w tych czasach rzeczy karygodne, nie do pomyslenia, owszem, ale byly tez rzeczy pozytywne, no byly, byly. Nie ma ustroju idealnego. Ciekawe czy teraz wszystkim ludziom jest tak dobrze i slodko, przeciez tyle owocow dla dzieci w sklepach-no prosze jak mamy oceniac to po owocach w sklepach to super. A juz stwierdzenie ze u nas komunizm zrobil wiecej zlego niz II W Ś, to lekka przesada w/g mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: po pierwsze nie krzycz, a po drugie... 29.06.05, 11:52 cocollino1 napisała: > Nie ma ustroju idealnego. Oczywiscie. > Ciekawe czy teraz wszystkim ludziom jest tak dobrze i slodko, przeciez tyle > owocow dla dzieci w sklepach-no prosze jak mamy oceniac to po owocach w > sklepach to super. Pewnie, ze nie po tym ocenia sie, czy jest dorbze, czy zle. Ja wytknelam, ze demagogia jest twierdzenie, ze za komuny bylo dobrze, bo wszystko bylo za darmo. I dalam przyklad tego, ze nie wszystko przede wszystkim BYŁO. A juz ciarki mi przechodza, jak slysze, ze cos bylo 'za darmo'. Niczego nigdy za darmo nie bedzie - moze byc ewentualnie na kredyt. Ja jestem rocznik '81, co nie zmienia faktu, ze sytuacja polityczna i gospodarcza kraju od dawna sie interesuje. I moze za czasow PRL swiadomosci specjalnej nie mialam, ale za to mam wokol siebie ludzi, ktorzy mi realia tamtych czasow przyblizyli. > A juz stwierdzenie ze u nas komunizm zrobil wiecej zlego niz II W Ś, to lekka > przesada w/g mnie. To jest stwierdzenie jakiegos historyka - wiec specjalisty. I nie chodzi o zniszczenia materialne, tylko o zmiane mentalnosci ludzi, ktorzy teraz maja problem z przestawieniem sie z polegania na panstwie na poleganie na samym sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: po pierwsze nie krzycz, a po drugie... 29.06.05, 12:13 milo wymienic poglady z kulturalna osoba, naprawde, tutaj ostatnio to nie teakie czeste. Pozdrawiam))) Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: po pierwsze nie krzycz, a po drugie... 29.06.05, 12:18 Brak kultury, ktory prezentuja na tym forum niektore osoby, wynika z tego, ze nie majac rzeczowych argumentow, zaczynaja atakowac. Rowniez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megan99 Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 19:22 Ja zamierzam na niego głosować. Cieszę się,że wystartuje w wyborach. Trochę późno się zdecydował, no ale lepiej późno niż wcale. Uważam, że ma szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelino1 Re: Michiko na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 21:55 Ten temat już z założenia skazany jest na porażkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: Michiko na prezydenta?? co myślicie?? 28.06.05, 22:02 Broń Boże. Na czerwonych nie głosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko [...] 29.06.05, 08:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko [...] 29.06.05, 09:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Michiko, dyskutować można na poziomie 29.06.05, 09:12 nie schodźmy poniżej Odpowiedz Link Zgłoś
michiko twinmama76 29.06.05, 09:14 powyżej jest napisane "na czerwonych nie głosuje" a ja nie głosuje na czarnych więc o co chodzi?? kolor wpisuje nie taki Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 29.06.05, 08:53 Ha, ha i Wy wierzycie, że on teraz się zdecydował? To wszystko chwyty wyborcze. Że niby zrezygnował, ale tak go, biedaczka, prosili, że musiał podjąć się tej odpowiedzialnej funkcji dla Ojczyzny. A on sam skompromitował się ostatecznie w czasie wielkiej powodzi na płd. Polski swoimi wypowiedziami na temat powodzian. Zewnętrznie też jest mało estetyczny. I do tego Jola jako szefowa sztabu. Co za „wspaniałe” towarzystwo! Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 29.06.05, 09:00 Zachował sie jak Panna dziewica Zuzanna namawiana na udział w wyborach miss... ...och, naprawde chcecie, żebym ja?? oj, nie ...oj, no dobrze skoro tak prosicie... Obecnośc Jolanty Kwasnieskiej na stanowisku szefowej sztabu daje jasno do zrozumienia jaką opcję będzie prowadził po ewentualnym wyborze. Juz jeden Kwasniewski wystarczy. Nie dla mnie taki kandydat Niech lepiej jedzie do tej puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka michiko, i Ty 29.06.05, 09:02 chodzisz do kościoła? Po co? Co Ty rozumiesz z tego, o czym tam mówią? JEsteś nieuprzejma, agresywna a momentami wręcz chamska. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko ja?? poczytaj inne może wtedy zobaczysz kto jest 29.06.05, 09:12 równiez jest nieuprzejmy , chamski i agresywny?? A moze okularki?? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: ja?? poczytaj inne może wtedy zobaczysz kto j 29.06.05, 09:15 Ale pisze na podstawie tego wątku. A i w innych nie grzeszysz uprzejmością. I Twoja uwaga o okularkach. I po co to? Już skaczesz komus do oczu. Spokojnie, nie denerwuj się tak. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko wiesz, bardzo rzadko pisuję na forum 29.06.05, 09:25 ale okularki na każdej buzi wygladają dobrze i są zdrowe. Więc o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
karola.v Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 29.06.05, 10:12 W sumie to się zastanawiam czy zaryzykować i zagłosować na Kaczyńskiego . Dobrze ze startuje Cimoszewicz,moim zdaniem to jedyny "normalny"kandydat. Wogóle wydaje mi sie,ze jeśli zostanie prezydentem,to jego "panowanie" będzie przedłuzeniem kadencji Kwaśniewskiego(w końcu to ta sama szkoła .Jest więc nadzieja,że za Cimoszewicza w tym kraju będzie tak jak jest a nie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
mala1975 Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 29.06.05, 10:41 Cóz bardziej może się podobać jak kandydat który wyraża zbieżne z naszymi negatywne poglądy na sejm i rząd, twierdzi że już ma dosyć obyczajów naszych "polityków" i chce odejść.Ale nie może bo miliony rodaków chce go widzieć w pałacu prezydenckim. A ileż uroku jego osobie doda szefowa komitetu w osobie pani Jolanty K.która będzie strzegła jak oka w głowie personaliów darczyńców na tą kampanię ( raczej "kompanię")! Przyznacie że plan jak znowu zrobić wyborców " w konia" jest znakomity.Pozwoli on w formie "przetrwalnikowej" dać jeszcze SLD nadzieje na przyszłość i wpływać na terażniejszosc (Cimoszewicz nie odszedł z SLD - mimo demonstrowanego obrzydzenia ta formacją). Nowacka, Pastusiak, Toeplitz, Rakowski, Siewiec (całujący ziemię w geście JP II), Gierek (szkoda że nie Edward)-oto poktótce komitet Cimoszewicza. W ten sposob pryslo jak banka mydlana klamstwo towarzysza Cimoszewicza o nie babraniu sie w szambie PZPR-owskim, o niewspolpracowaniu z aferzystami. Wizja "czystego" Cimoszewicza nie trwala nawet dwudziestu czterech godzin. Towarzysz Cimoszewicz pokazal niniejzym, ze niczym nie rozni sie od wiekszosci swoich zlodziejskich i skorumpowanych kolesi. I bardzo dobrze!!! I kto rozliczy Pana Kwaśniewskiego i jego kompanów za ostatnie 10 lat? Przeciez nie Cimoszewicz. Pozdrawiam tych co za komuny sie tak mocno wykształcili i podostawali mieszkanka. Ja głosuję na D.TUSKA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 29.06.05, 12:17 Popieram. Ja też głosuję na D.TUSKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meessi Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 29.06.05, 11:12 Uffff???? Dziewczyno proszę cię ! Tego faceta popiera Czarzasty. Nie rozumiesz ze prezydent to nie jedna osoba, tylko cały sztab ludzi pracujących nad jego decyzjami i wizerunkiem. To tylko tak naprawdę twarz pokazowa szarych eminencji. A te szare eminencje są mocno szemrane kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 29.06.05, 11:52 No cóż, na komucha na pewno nie zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.freszel Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 29.06.05, 13:20 Generalnie mi to wisi. W Polsce gorzej byc nie moze, wiec ten czy inny dojdzie do zloba zeby sie nachapac nie robi mi to roznicy. Proponuje link, nie zebym byla antysemitka albo cos kolo tego, ale mnie zmrozilo kiedy to przejrzalam www.afery.prx.pl/judaizm.html Moj chlop tez byl zszokowany jak zobaczyl kto rzadzi w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 29.06.05, 13:25 Przepraszam, a co z tego, ze ktos jest Zydem, Muzulmaninem, czarnym, zielonym czy niebieskim? W pewnych dziedzinach zycia podstawa powinny byc umiejetnosci i predyspozycje, nie pochodzenie, kolor skory czy wyznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 29.06.05, 13:38 Szczerze mówiąc mrozi kiedy ktoś mi każe takie głupoty czytac...i jeszcze się tym przejmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
palka_zapalka Re: cimoszewicz na prezydenta?? co myślicie?? 01.07.05, 10:06 Jak dla mnie to nie jest odpowiedni kandydat na stanowisko prezydenta. Co do Jolanty Kwaśniewskiej to ma ładną fryzurę , ładny uśmiech i umie pięknie mówić - tu chodzi o czyny czyny !!!! Nie wiele zdziałała, a ile się nagadała (się rymło) Odpowiedz Link Zgłoś