Dodaj do ulubionych

na kogo będziecie głosować w wyborach 2005?

• twinmama76 Moje własne zdanie 23.08.05, 17:55
      Zarzucacie Triss, że rzuca cytatami z książek, a tak naprawde nie ma własnego
      zdania (bo przecież to niemożliwe, żeby miała zdanie o d m i e n n e uncertain)
      Mnie tego na pewno zarzucić nie można, bo większości książek, na które sie
      powołuje nie czytałam uncertain
      Muszę poszukać swojego nieco zakurzonego dyplomu i sprawdzić, czy naprawdę
      skończyłam wyższą uczelnię (wprawdzie tylko UJ, ale zawsze).
      No cóż miłe Panie sa w tym kraju jednostki, które lewicy nie utożsamiają z
      komunizmem. Jak już powiedziałam model państwa liberalnego absolutnie mi się
      nie podoba. Drugiej Hameryki sobie nie życzę.
      Jasnym jest, że przyszły rząd będzie POPiSowy, więc dla przeciwwagi chciałabym,
      żeby prezydent wywodził się z lewicy. Wolałabym, żeby był to Borowski (lecę
      sprawdzic, czy kogos do więzienia nie wsadzał uncertain), ale on nie ma szans.
      Dlatego Cimoszewicz. Poza tym Cimoszewicz jest sprawnym politykiem.
      W wyborach parlamentarnych będe głosować na SdPl - taka jestem niereformowalna.
      P.S.
      Niekóre Panie, niewątpliwie wykształcone, wykazały się niezwykłą kulturą w tym
      wątku - nazywanie kogoś np. świnią jest bardzo kulturalne, nieprawdaż?
      Może warto powstrzymać się od dyskusji, jeśli się nie umie emocji opanować.
      • margosia.kr Re: Moje własne zdanie 23.08.05, 18:34
        Bardzo trafne spostrzeżenia. Najwiecej jadu płynie z prawej strony.
        Pozdrawiam - Małgosia
      • triss_merigold6 Re: Moje własne zdanie 23.08.05, 18:58
        Nawet się dowiedziałam, że mnie wyszkolono.;0 Z tego co pamiętam nie kończyłam
        partyjnej Wyższej Szkoły Nauk Politycznych w latach 50-tych tylko uniwerek w
        latach 90-tych. Co z tego, że na moim roku było 120 osób o najprzeróżniejszych
        poglądach politycznych, czytaliśmy tę samą literaturę przedmiotu pozostając
        przy własnym zdaniu. Nie rzucam cytatami z książek, sorry, aż takiej pamięci
        nie mam.
        Cholernie śmieszy mnie fakt, że jak widać w tym kraju odwoływanie się do
        jakiejkolwiek wiedzy historycznej, socjologicznej, politologicznej przy okazji
        dyskusji jest czymś nagannym.
        Lepiej rzucać emocjonalnymi hasłami w stylu "czerwoni", "nawiedzona
        prawica", "żydokomuna" kompletnie nie rozumiejąc w/w pojęć, kontekstu
        historycznego i geopolitycznego. Jak widać mało osobisty stosunek do polityki
        nie jest zjawiskiem powszechnym.wink
        Drogie koleżanki czy potraficie odróżnić faktografię od emocji? Ewentualnie
        dokonać analizy wychodzacej poza osobiste i rodzinne doświadczenia?
        • babka71 Re: Moje własne zdanie 23.08.05, 19:04
          No właśnie o fakty pytam
          Jakie fakty geopolityczne przemawiają za komuną????
          za socjalizmem , w jakim kraju ten sytstem sie sprawdził???
          nawet w Chinach gdzie jest totalitaryzm ztwarza kapitalizmu bo cały świat od
          nich kupuje badziewie ipp mordują ludzi , małe dziewczynki tylko dlatego , bo
          tak chce partia CHRDL..Podaj przykłady Triss gdzie system komunistyczny lub
          jego odmiany się sprawdził?????
          CZEKAM
          • triss_merigold6 Re: Moje własne zdanie 23.08.05, 19:20
            Jeszcze raz powtarzam, że nigdzie nie popieram komunizmu. Nie sprawdził się.
            Nigdzie niezależnie od prób reform i różnych pomysłów ideolo. Podobnie jak
            faszyzm, nazim i południowoamerykańskie dyktatury wojskowe.

Polska od 44 roku była w takiej sytuacji geopolitycznej, że nie miała szans na
            swobodny wybór ustroju, modelu władzy, systemu gospodarczego. Takiej szansy nie
            miały również Węgry, Czechosłowacja, Bułgaria, część wschodnia Niemiec itd.
            Szansa na zmiany pojawiała się stopniowo od lat 80-tych.
            Nie utożsamiam aktualnej lewicy z komunizmem, ani nie mają takich pomysłów
            gospodarczo-społecznych ani nie są tymi samymi ludźmi, którzy fałszowali
            referendum w 46 r. czy wybory w 47.
            W Indiach, które cienia epizodu komunistycznego nie miały, 95% usuwanych płodów
            to płody żeńskie, zabijanie dziewczynek jest częste, podobnie jak kobiet z
            racji płci. I w Indiach i w Chinach wynika to z tradycji wiążącej narodziny
            dziewczynki z koniecznością odłożenia posagu. Krótko: syn oznacza zysk, córka
            tylko straty. Nie za każdą zbrodnię można oskarżyć komunizm.

• babka71 ALE JAKOŚ 23.08.05, 19:38
              tylko w popierd... krajach zabija się dziewczynki..
              pokaż mi demokratyczny kraj gdzie tego nie ma???? moze w USA albo w europie?
              Komuchowskie kraje, dyktatorskie kraje , religijne kraje no comentos
              Masz przykład Kuby państwo ostatnie z socjalizmem ,,,... sobie siedzi i ludzi
              męczy, druga to Białoruś ale też do czasu
              założe się o wszystkie pieniadze ze kazdy obywatel Kuby chciałby tu napisac ot
              tak sobie na forum i nie wciskaj mi kitu ze kumuna to dobro
              • michiko wrócilam i zaglądam na forum a tu wrze- więc moj 23.08.05, 20:29
                głos.
                Czy dla ciebie Chiny i Indie kraje o kulturze siegającej tysiecy lat wstecz to
                kraje pop...??? Te kraje rozwijały sie w momencie kiedy na terenach dzisiejszej
                Polski nasi przodkowie dyndali jeszcze na drzewach( jak czytam wypowiedzi
                niektórych to mam wrażenie że dyndali całkiem niedawnowink) ) W tych krajach
                owszem "zabija sie dziewczynki" jednak związane jest to z kulturą - posagiem
                jaki należy dac córce wydając ja zamąż.To oprócz sumy w gotówce sa ubrania
                naczynia, melbe, dywany....Wszystko szalenie kosztowne. Niesety babko71 nie
                zrozumiesz tego to przekracza twoje mozliwości pojmowania.
                To właśnie cechuje osoby gorliwie popierające "prawicę". Żadnych rzetelnych
                argumentów, puste słowa, frazesy...nic poza tym. Jedynie lżenie i opluwanie
                innych osób wyhodzi dobrze osobom o "prawicowych" pogladach.
                Zarzucacie udział w aferach Millerowi, Jakubowskiej i innym a Wąsacz,
                Balcerowicz, Krzaklewki to co?? Święci?? Kaczyńscy?? prywatyzacje, korupcja
                starannie ukrywane przed opinią publiczną- S-ka Telegraf, telekomunikacja, PKP.
                Nawt sobie sprawy nie zdajesz ile spraw sie toczy w sądach przeciwko byłym
                posłom AWS i innym kanapowym partyjkom bedącymw poprzednim parlamencie. A jak
                sie nie wiele wiedzy posiada z jakiegos zakresu to nalezy zamknąć buzie,
                doinformować sie a poźniej brac udział w dyskusji i opluwaniu innych.
                Acha i oswiadczam mam poglady lewicowe pisze lewicowe zeby wszystkie zakute
                głowy zrozumiały o czym posze chociaz lewica w Polsce nie do końca jest lewica.
                I nie opluwam poprzedniego ustroju mimo ze mam więcej powodów niż niektóre z
                was. Ale to może innym razem.
                Proponuję poczytaj książkę " Historia doktryn polityczno prawnych" a poźniej
                brac udział w dyskusji o polityce
                • cimerman Re: wrócilam i zaglądam na forum a tu wrze- więc 23.08.05, 22:51
                  Michiko, teraz pora na Ciebie, abyś przestała zionąć jadem. za bardzo jesteś
                  chyba przekonana o swojej nieomylności, świadczą o tym hasła skierowane do
                  kubusali, hasło, aby wyjaśnić, kim był roosevelt itd. A już słowa do
                  babki "Niesety babko71 nie
                  > zrozumiesz tego to przekracza twoje mozliwości pojmowania." są naprawdę
                  żenujące.
            • babka71 Nie miała szansy 23.08.05, 19:45
              ponieważ komuniści ją zaanektowali
              Ty chyba triss kasujesz moje odpowiedzi???
              • triss_merigold6 Re: Nie miała szansy 23.08.05, 20:02
                Jak to kasuję?
                Oczywiście, że Polska nie miała szansy odkąd ZSRR stał się członkiem koalicji
                antyfaszystowskiej i był ważniejszym partnerem dla USA i Wlk. Brytanii niż
                Polska. Nie da się ukryć, że to akurat Armia Czerwona weszła do Berlina i
                została na terenach swojego przemarszu. Przecież nie dyskutuję z faktami. Plan
                Burza nie wypalił, Powstanie Warszawskie padło, tworzono administrację PPR-
                owską od 44 roku, potem Jałta i desinterresment państw Zachodu w sprawie
                Polski, i czasu nie cofniesz. Można było albo funkcjonować jakos w narzuconym
                ustroju albo siedzieć w lesie do 51 r. jak resztówki WiN-owskie, ewentualnie
                emigrować lub nie wracać do kraju.
                Ponieważ jednak większość nie mogła siedzieć w lesie, emigrować itd. to ludzie
                jakoś żyli a wielu zyskało szansę autentycznego awansu społecznego. Od dzieci
                niepiśmiennych chłopów do inżynierów po studiach.
        • babka71 Aha i Zydokomuny mi nie wciskaj 23.08.05, 19:06
          bo niczego takiego nie napisałam..
          wręcz przeciwnie to komuniści szafowali takimi hasłami w 1968 roku i sami
          siebie wyciachali z patrtyyji kochanej
          • margosia.kr Re: Kobiety drogie ..... 23.08.05, 19:48
            nie unoście się tak. Każda z nas ma prawo do własnego głosu i odda go na tego,
            który według niej na ten głos zasługuje. Nie ma potrzeby się stresować.
            Niekoniecznie moje zdanie musi się innym podobać, ale mam prawo je mieć. Każda
            z Was ma takie prawo i nie powinno się za to tępić.
            Pozdrawiam - Małgosia
            P.S.
            Tak na marginesie, to bardzo często właśnie ludzie prawicowi nie mają w sobie
            tolerancji dla osób o innych pogladach. Ciekawe dlaczego ?
            • michiko małgosi to przecież zwykle głeboko wierzące ludzie 23.08.05, 20:33
              a ta nienawiść i jad.... fe nieładnie.
              Wystarczy popatrzeć na ten giertychowy ryj.... to prawdziwy katolik.... nie
              wiadomo smiac sie czy płakac.
              Gorliwe katoliczki z forum więcej tolerancji zyczliwości tak mówi Biblia i
              katechizm. Więc zacznijcie stosowac Boskie przykazania bo inaczej czeka was
              ogień piekielny.
              • cimerman Re: małgosi to przecież zwykle głeboko wierzące l 23.08.05, 22:53
                a michiko jak zwykle tolerancyjna, w ogóle niejadowita, sama merytoryka
                wypowiedzi. POgratulować interlokutorkom takiego rozmówcy.
                • cimerman Re: małgosi to przecież zwykle głeboko wierzące l 23.08.05, 22:54
                  a jeszcze: jestem ateistką, więc wymyśl coś innego niż te nudnawe ataki na
                  katolików. Nie oni jedni się z Tobą nie zgadzają.
          • michiko W latach od 1945 to właśnie najwięcej 23.08.05, 20:31
            stanowisk partyjnych, rządowych, sądowych, i innych piastowali Żydzi więc o co
            chodzi???
            Skoro w Polsce według ciebie była aż taka komnua to moze byc i zydokomuna co za
            różnica?
            • triss_merigold6 Re: W latach od 1945 to właśnie najwięcej 23.08.05, 20:46
              Nie najwięcej tylko proporcjonalnie dużo w porównaniu z tym jaki procent
              ludności stanowili. Szacunki są różne ale można przyjąć, że ok.30%. do 56 r.

Stereotyp żydokomuny jest dużo starszy niż PRL, pojawił się w okresie rewolucji
              październikowej, był wykorzystywany propagandowo w czasie wojny polsko-
              bolszewickiej w 1920 r. (przez stronę polską oczywiście). Tym samym stereotypem
              posługiwali się moczarowcy w 1967-68 r.
              Stereotyp wraca konsekwentnie w endeckich popłuczynach LPR-u, w refleksjach na
              antenie Radia Maryja, wydawnictwach niektórych historyków i oczywiście jest
              dość głęboko zakodowany w społecznej świadomości w Polsce.
              • michiko Ale o co ludziom chodzi?? Ze żydzi to naród 23.08.05, 20:50
                mądry?? Obrotny?? Ze im sie wszystko opłaca??
                Paranoja, niestety Polacy to taki naród że Eskimosów tez za cos nie lubia.
                A Żydzi mądrzy, wspaniali prawnicy lekarze bankierzy.. przecież z nieba im nie
                kapie to ciężka praca pokoleń. Polakom proponuję wziąć się do pracy a nie tylko
                narzekac. To akurat każdy potrafi.
                • triss_merigold6 Re: Ale o co ludziom chodzi?? Ze żydzi to naród 23.08.05, 20:59
                  Chodzi o stereotyp. O ugruntowaną kalkę, zbitkę pojęciową. Nie musi mieć
                  związku z realnie znanym Żydem sąsiadem, który np. dla kontrastu jest głupi jak
                  but i biedny jak mysz koscielna.wink
                  Faktem jest, że procent Żydów np. w Komunistycznej Partii Polski przedwojennej
                  czy pierwszym kierownictwie WKpB był dość wysoki. Dla odmiany końcówka
                  stalinizmu to wskrzeszanie antysemickich haseł (spisek lekarzy kremlowskich).
                  Nic cholera w tej historii nie jest proste.P
                  • michiko Triss wiem że chodzi o stereotyp. Niestey w naszym 23.08.05, 21:09
                    kraju zbyt duzo zazdrościnienawiści i innych negatywnych uczuć, mających
                    korzenie w historii. Zbyt mało sobó zadaje sobie trud poczytania książek,
                    szczególnie hitorycznych.
                    Przykład masz widocznym poziom dyskusji o polityce na tym forum.
                    Najłatwiej kogoś opluć żelzyc powiedzieć ze jest żydem, kumuchem
                    itd.beeeeeeeeee brzydze się takimi pseudo katolikami..
                    • triss_merigold6 Re: Triss wiem że chodzi o stereotyp. Niestey w n 23.08.05, 21:15
                      Nie dam się sprowokować do pojechania na koniku polsko-katolickim.wink
                      Chcesz mieć prawdziwy fundamentalistyczny hard core to spróbuj podyskutować z
                      nowymi chrześcijanami z amerykańskiego pasa biblijnego.
                      Akurat w Polsce współczesnej wyznanie i wiara są przeważnie słabo skorelowane z
                      poglądami politycznymi a jeszcze słabiej z konkretnym wyborem partii i oddaniem
                      głosu.
                      • marcelino1 Michiko 23.08.05, 21:18
                        Źle gdy ludzie wymądrzają się na tematy, na których się niezbyt znają.
                        Przecież w tych wypowiedziach dominują puste frazesy, a wiedzy w nich jak na
                        lekarstwo.
                        • michiko mareclino a tobie o co znowu chodzi?? Napisz coś 23.08.05, 21:19
                          to podyskutujemy.
                          • marcelino1 Re: mareclino a tobie o co znowu chodzi?? Napisz 23.08.05, 21:20
                            Nie chce mi się dyskutować na tematy polityczne. Czytam po prostu i staram się
                            wyłuskać mądość z tych postów, a tam same komunały.
                            • michiko skoro nie chesz dyskuowac to po co zabierasz głos? 23.08.05, 21:21

• marcelino1 Re: skoro nie chesz dyskuowac to po co zabierasz 23.08.05, 21:21
                                Bo jest demokracja i wolność słowa.
                                • michiko tak demokracja... własnie widać kto dzięki niej 23.08.05, 21:24

zabiera głos

Wastu - indyjska sztuka aranżacji wnetrz.

• marcelino1 Re: tak demokracja... własnie widać kto dzięki ni 23.08.05, 21:26
                                    no np. tacy co niby coś wiedzą i chcą "zaszpanować" a nie wychodzi. Ale mogą
                                    mówić i to tawet głosno tak jak Ty, bo nikt im tego nie zabroni.
                      • michiko Triss ani mi w głowie prowokowanie do takich temat 23.08.05, 21:18
                        jeśli czuesz sie urażona to przepraszam.
                        Jednak co do korelacji miedzy wyznaniem wiarą i pogladami politycznym to mam
                        odmienne zdanie.
    • edit30 Donald Tusk 23.08.05, 20:52
      Jak wielu Gdańszczan popieram TUSKA
      • ewalewi Re: Donald Tusk 23.08.05, 21:14
        Tak sobie to wszystko czytam i tak sobie myślę...że nigdy nie przypuszczałam,
        ze Triss ma taką wiedzę!!! wiedziałam że ma ukształtowany światopogląd i jest
        pewna swoich wypowiedzi, ale teraz jestem zszokowana! Wow! Ja tez głosuję na
        Cimoszewicza, co prawda Tusk jest w odwodzie ale znam go od lat i patrzę
        uważnie na to co robi i niestety nie mam go za co podziwiać, a po tym jak
        wyrzucił Zytę żeby zrobic miejsce dla św. Hanny Gronkiewicz -Waltz wogóle u
        mnie stracił resztkę zaufania. Nepotyzm to pojęcie względne zwłaszcza w
        polityce. Gdybym była w ich sytuacji też bym wolała zatrudnić siostrę, żeby
        uniknąć sytuacji podobnych do tych z panią Jarucką. Ot tak i po prostu.
        Triss jestem pod wrażeniem.Pzdr
        • triss_merigold6 Re: Donald Tusk 23.08.05, 21:20
          A dzięki.smile Zainteresowania + lata nauki + parę lat praktyki zawodowej w
          nauczaniu i można recytować pewne rzeczy obudzonym w środku nocy. Ale w sumie
          rzadko wdaję się w dyskusje polityczne, bo nie mam prądu.
          • ewalewi Re: Donald Tusk 23.08.05, 21:22
            triss_merigold6 napisała:

> A dzięki.smile Zainteresowania + lata nauki + parę lat praktyki zawodowej w
            > nauczaniu i można recytować pewne rzeczy obudzonym w środku nocy. Ale w sumie
            > rzadko wdaję się w dyskusje polityczne, bo nie mam prądu....ale takiego w
            sensie "herbata z pradem" czy zapału czy tez może mówimy o brakach
            energetycznych wink? pzdr e
          • twinmama76 hehehe 24.08.05, 09:13

> A dzięki.smile Zainteresowania + lata nauki + parę lat praktyki zawodowej w
            > nauczaniu i można recytować pewne rzeczy obudzonym w środku nocy.
            A ja Ci moja droga mówię, że Twoje przeonania są po prostu efektem manipulacji
            kłamliwych mediów wink)
            A wiedzę to się powinno czerpać z WŁASCIWYCH książek wink)))
            Bo potem wychodzą takie kwiatki - ktoś by pomyślał, że inteligentna i oczytana,
            a tu... na Cimoszewicza głosuje wink)))))
        • mama.tadka Re: Donald Tusk 24.08.05, 08:07
          I gratuluję również Triss ogromnej kultury i niepoddawania się emocjom w
          dyskusji. Jako jedna z niewielu nie używa argumentów z gatunku obelg i
          mieszania przeciwnika w dyskusji z blotem.
      • kamilkka30 Re: Donald Tusk 23.08.05, 21:20

"Polska od 44 roku była w takiej sytuacji geopolitycznej, że nie miała szans na
        swobodny wybór ustroju, modelu władzy, systemu gospodarczego. Takiej szansy nie
        miały również Węgry, Czechosłowacja, Bułgaria, część wschodnia Niemiec itd."

Nie przypominam sobie by panowie: Cimoszewicz, Borowski, Kwaśniewski,
        dopominali się o tę szansę. Wydawało mi się do tej pory, że wręcz przeciwnie,
        że tamta sytuacja geopolityczna bardziej im odpowiadała.

"Szansa na zmiany pojawiała się stopniowo od lat 80-tych."

Szansa sama się nie pojawiła, wielu ludzi za nią zginęło.
        Choćby z szacunku dla tych osób, głosowanie na tych panów jest dla mnie
        nieetyczne.
        • babka71 kamilko buziaki i 23.08.05, 21:33
          plusa za myślenie
          nie każdemu się to zdarza
          • ewa2233 Tusk 23.08.05, 22:48
            W dzisiejszym "dzienniku" usłyszałam, że Cimoszewicz oszukał konsekwentnie trzy
            razy, co świadczy o jego UCZCIWOŚCI !!!
            Nie, no ludzie, trzymajcie mnieeee!
            smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))
            ------------------------------------------------------
            çççççççççççççççççççççĂçççççç
        • triss_merigold6 Kammilko 23.08.05, 23:20
          Jakby tu precyzyjnie wyjaśnić... nie głosuję na Cimoszewicza dlatego, że
          popiera go formacja z korzeniami w PZPR... głosuję, żeby mojego poparcia
          wyborczego nie dostali inni kandydaci zwłaszcza Kaczyński, Giertych, Lepper.

Jeśli chodzi o zmiany jakich ludzie domagali się na początku lat 80-tych to
          proponuję przeczytać dokładnie i ze zrozumieniem 21 postulatów gdańskich i
          znaleźć w nich żądanie wolnorynkowego kapitalizmu. Pamiętasz hasło "socjalizm
          tak, wypaczenia nie"? Te wypaczenia to ZOMO, puste półki, podwyżki cen, cenzura
          a nie sama koncepcja państwa, w którym wszyscy mają może niezbyt super ale za
          to równo.wink
          Zabawne na tym tle są dzisiejsze wypowiedzi zdegradowanych społecznie
          przedstawicieli przodującej kiedyś klasy robotniczej, takich górników na
          przykład.
          • ula_max Triss 24.08.05, 09:47
            Triss, mieszasz historię. 21 postulatów stało się zalążkiem dalszych działań
            niezależnych związków zawodowych i opozycji. Listę tą sformułowali robotnicy
            strajkujący w Stoczni Gdańskiej. Stały się one przedmiotem negocjacji pomiędzy
            strajkującymi pod przywództwem Lecha Wałęsy a komisją rządową pod
            kierownictwem Jagielskiego. Rezultatem wynegocjowania postulatów stało się w
            następnych miesiącach powołanie NSZZ "SOLIDARNOŚĆ. Działał ponad rok, do
            grudnia 1981 r. Wówczas został zdelegalizowany na skutek wprowadzenia w Polsce
            stanu wojennego. "Solidarność" przetrwała w podziemiu i wyłoniła reprezentację
            do negocjacji z rządem w 1989 r. ("okrągły stół"). Partia komunistyczna
            zmuszona została do ustępstw, które doprowadziły w Polsce do pierwszych w
            systemie komunistycznym wyborów demokratycznych. Te z kolei stały się impulsem
            wyzwolenia politycznego krajów Europy Środkowo-Wschodniej, a zarazem załamania
            imperium Związku Radzieckiego na jesieni 1989 r. ("aksamitna rewolucja" w
            Czechach i zburzenie muru berlińskiego). Strajk gdański w 1980 r. był punktem
            zwrotnym tego procesu. Triss „ gdzie Rzym a gdzie Krym?”
    • saskia123 Czerwieni się od komuchów - i wszystko jasne! N/T 24.08.05, 09:44

• palka_zapalka Przeszłość - Przyszłość 24.08.05, 12:17
      Dziewczyny to już było, a teraz zadbajmy o to co będzie wink
      Przepychanki słowne, przytaczanie historii,czy to do czegoś zmierza?
      Trafnych i mądrych decyzji życzęwink
      • saskia123 Re: Przeszłość - Przyszłość 24.08.05, 13:30
        Nieznajomość historii prowadzi do jej powtórzenia.
        • palka_zapalka Re: Przeszłość - Przyszłość 24.08.05, 20:05
          coś więcej może??
          Nie sądzę, ab np; komuna która była powróciła nie dajmy sie zwariować, a jedynie
          jako społeczeństwo przyczyniajmy się do lepszego.
          Wiele nadaje na polityków, prezydenta- ale ktoś go wybrał
    • piastka Re: na kogo będziecie głosować w wyborach 2005? 24.08.05, 14:50
      ale emocje w tym wątku!
      Ja z przyjemnością zagłosuję na Tuska, bo to uczciwy Kaszub i mądry człowiek.
      Tak się cieszę, że na naszej ubogiej scenie politycznej ktoś tak wartościowy
      się przebił do czołówki.
      Cimoszewicza nie znoszę, bo jest bardzo arogancki, poza tym reprezentuje nie tę
      opcję polityczną.
      Kaczyński niestety jest strasznie mało reprezentacyjny - jak na prezydenta RP.
      Poza tym OK.
      Leppera najchętniej widziałabym w więzieniu - bo tam pasuje.
    • mam6lat Re: na kogo będziecie głosować w wyborach 2005? 29.08.05, 23:19
      Kaczyński!!!
      choć Tusk tak bardzo mi sie podoba wink
      • aszar.kari Re: na kogo będziecie głosować w wyborach 2005? 14.09.05, 14:23
        No to aferzysta wyeliminowal sie sam. Po burzliwej tu powyzej dyskusji, ciekawe
        jest dokad pozegluje elektorat WC.
        Aszar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka