Dodaj do ulubionych

Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą mam

• honi_29 czajka 16.09.05, 16:00
      Pani Czajko szanowna i wszystkie panie czajkopodobne:czy znają panie słowo
      metafora?A jeśli tak,to czy znają panie jej znaczenie?Aż tak inteligentne nie
      jesteście,a szkoda.
      • triss_merigold6 Metafora 16.09.05, 16:09
        metafora figura stylist., w której jeden przynajmniej wyraz uzyskuje inne,
        obrazowe, ale pokrewne znaczenie (np. pieprzny dowcip); przenośnia.
        metaforyczny obrazowy, wyrażony za pomocą przenośni.
        Etym. - gr. metaphorá 'przeniesienie; przenośnia', zob. meta-; -for(a).

Gdzie w tytułowym poście o zszokowaniu się postawą etc. widzisz METAFORĘ?
        • bozia2 Re: Metafora 16.09.05, 17:39
          Ja wiem na pewno jakiego owoca nie wzięłabym do buzi bez umycia-męskiego owoca
          miłoścismile))
          Tam to dopiero zarazków i ten przytaczany już tu parę razy FUJ,a fuj!!!big_grinDDDDDDDDD
      • czajkax2 Re: czajka 16.09.05, 16:15
        A co ty tak się tej Czajki uczepiłaś? Hę? Kompleksy jakieś?
        Może AŻ TAK inteligentna nie jestem,ale na pewno inteligentniejsza od ciebie
        skoro widzisz gdzieś w swoim poście metaforę.
        • czajkax2 Honi napisałam na priv n/t 16.09.05, 16:24

• honi_29 Re: Honi napisałam na priv n/t 16.09.05, 20:30
            odpisałam
    • magdalenax Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 16.09.05, 18:45
      Ja malin tez nie myje i zyje.... W dodatku daje tez po trochu corce.
    • honi_29 Pragnę publicznie przeprosić Czajkę 16.09.05, 21:33
      Przepraszam,za ostre słowa wypowiedziane pod Twoim adresem,bo to,że Tobie się
      oberwało za kilka dziewczyn w rzędu,to nie fair z mojej strony.Powinnam
      potraktować każdą z osobna,a ja wyżyłam się na Tobie,bo akurat wtedy złość
      zebrała we mnie do granic wytrzymałości( po przeczytaniu kolejnego obrażającego
      mnie postu).Nie dyskutuję już więcej na ten temat i nie zamierzam już na nikogo
      krzyczeć,a zdania na temat mycia owoców i tak nie zmienię.Może jestem
      przewrażliwiona,ale moje wykształcenie i wykonywany zawód sprawiają,że do
      pewnych spraw podchodzę bardziej rygorystycznie niż Wy.Nie będę już prawić
      morałów,ani Was nawracać,bo byłoby to śmieszne.Jeszcze raz dziękuję za
      wszelkie uwagi i komentarze.Honi
      • czajkax2 Re: Pragnę publicznie przeprosić Czajkę 16.09.05, 21:48
        Hej Honi, niepotrzebne mi publiczne przeprosiny, aczkolwiek miło było to
        przeczytacsmile
        Jezeli chodzi o forum to naprawdę więcej dystansu życzę. Zycie jest za kótkie,
        zeby tak wszystkim się stresowac.
        Pozdrawiam
      • pralinka1 Re: Jesteście boskie 16.09.05, 21:56
        Śmieje sie do łez. Pomysł z domestosem zabójczy. Jak miło poczytać takie
        bzdurki przed snem.
        Dziękuję za przednią zabawę.

Ps. Jestem zaszokowana... tongue_outP
        • basia-o Re: Jesteście boskie 16.09.05, 23:17
          Przeczytałam wasze posty no i ...... przestaje jeść owoce a i warzywa też
          zaprzestanę spożywać.

Pozdrawiam

Baśka
    • usagi_san Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 16.09.05, 23:07
      Mnie natomias się wydaje że częściej ludzie zatrówają się salmonellą w
      stołówkach czy ciastkarniach niż bąblownicą w lesie. Ja ogólnie wychodzę z
      załorzenia: rośnie nisko przy ziemi - to przepłukać, z marketu - też raczej
      przemyć a tak poza tym nie przesadzam. Muchy do składania jajek wolą mięso lub
      drewno, zwierzęta siusiaja raczej na drzewka niż kolczaste krzaki a jak
      bakteria porządna to faktycznie albo wrzątek albo fenol może pomóc. Nie ma co
      wpadać w paranoje. Jak to mówią: Człowiek nie świnia - wszystko zeżre!
    • szwedka_kredka Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 16.09.05, 23:10
      jakoś wszyscy zapomnieli o na przykład "chorobie brudnych rąk"
      poza tym spaliny, kurz i inne (mam na myśli stragany na ulicy)
      robaczek jest powiedzmy "organiczny", ale reszta mnie naprawdę odstręcza
    • ania.freszel Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 13:32
      Przeczytałam wątek i nie bardzo wiem czym tu się szokować?! Jak dziecko je z
      krzaka tez nie są myte, a nawet jesli malina czy truskawka ma lokatora, to co??
      Tak w ogole to nawet nie wiemy co jemy
      • iskierka3 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 16:19
        Czy nikt nie przeczytał tego co któraś z dziewczyn ( chyba Starucha)zamieściła
        na temat chorób, jakich można się nabawić w ten miły sposób??? Przecież nie
        chodzi o tego robaczka co mieszka w malinie!
        I dlaczego wiekszość w kółko pisze o jedzeniu z krzaka??? Kurcze, ze sklepu czy
        straganu a Z KRZAKA to ogromna różnica, nie widzicie jej?
        Dodam, ze nie jestem zszokowana widząc jak matka daje małemu dziecku niemyte
        owoce,uważam że jest po prostu kompletnie bezmyślna a na odpowiedniej lekcji w
        szkole widocznie akurat malowała paznokciewink
        Nie jestem też obsesjonistką w kwestii higieny i moje dziecko nie ma ani śladu
        alergii.
        I błagam nie piszcie ile Wy i Wasze dzieci pochłonęliście owocków Z KRZAKA wraz
        z robalami!!!! My też pożeramy ich niemało wink
        Pozdrawiam.
        • lgosia1 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 16:42
          dla mnie cały ten wątek jest bardzo podobny do wątków:
          1. na temat właściwego używania pieluch tetrowych, gdzie oburzone na autorkę
          wątku mamuśki pisały, że zdarza im się tylko suszyć zasiusiane tetrówki, a ich
          dzieci żyjąsmile)))
          2. na temat oburzenia oblizywaniem smoczków swoich dzieci, gdzie oburzone na
          autorkę wątku mamuśki pisały, że oblizują i obie strony żyjąsmile)))

Niby mała waga problemu a wątki olbrzymie z ogromną ilością postów i za i
          przeciw.
          Dzięki temu właściwie mamy rozrywkę na forumsmile)))
          • iskierka3 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 16:53
            Bo po to w końcu ono jest, nie?wink
            • iskierka3 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 16:59
              Dobra, dobra, już wiecej nie będę wydłużac tego wątku...wink
              Mnie osobiście nie wkurza wcale ani nie bulwersuje jedzenie tych owoców
              niemytych ( chociaż to JEST obrzydliwe, he, he) tylko to jak ktoś odpowiada ni w
              pięć ni w dziewiętnaście oraz jest impregnowany na sensowne argumenty - albo też
              ich nie czyta - bo kolejne osoby jak sie nawet nie zgadzają to nie podejmują
              dyskusji tylko o tych krzakach w kółko.
              Pozdrawiam weekendowo smile
              • lgosia1 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 17:32
                iskierka3 zgadzam się z tobą. Plus mnie dodatkowo jednak wkurza to niemycie
                owocówsmile
    • zona_wojtka Bułkę przez bibułkę... 17.09.05, 20:24
      ... a fiu...ta gołą ręką...

honi_29 napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=29031227
    • lila1974 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 21:23
      a wiecie co moja mama przywiozła dziś wnuczkom?
      Maliny!!!
      W pierwszym odruchu zapytałam o mycie.
      • atad1 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 18.09.05, 09:01
        śmiać mi sie chce, jeżeli naprawdę chcecie się zszokować postawą co poniektórych
        rodziców, to zapraszam do poznania rodziców moich dzieci z bidula. baardzo bym
        chciala,zeby nadal nie myli owoców, za to żeby przestali lac swoje dzieci,
        molestować je, rozpijać, uczyć złodziejśtwa itd, mogłabym tu wymieniac i wymieniac
    • driadea To jeszcze nic, popatrzcie tutaj (link): 18.09.05, 00:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=29183811&v=2&s=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka