honi_29 czajka 16.09.05, 16:00 Pani Czajko szanowna i wszystkie panie czajkopodobne:czy znają panie słowo metafora?A jeśli tak,to czy znają panie jej znaczenie?Aż tak inteligentne nie jesteście,a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Metafora 16.09.05, 16:09 metafora figura stylist., w której jeden przynajmniej wyraz uzyskuje inne, obrazowe, ale pokrewne znaczenie (np. pieprzny dowcip); przenośnia. metaforyczny obrazowy, wyrażony za pomocą przenośni. Etym. - gr. metaphorá 'przeniesienie; przenośnia', zob. meta-; -for(a). Gdzie w tytułowym poście o zszokowaniu się postawą etc. widzisz METAFORĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
bozia2 Re: Metafora 16.09.05, 17:39 Ja wiem na pewno jakiego owoca nie wzięłabym do buzi bez umycia-męskiego owoca miłości)) Tam to dopiero zarazków i ten przytaczany już tu parę razy FUJ,a fuj!!!DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: czajka 16.09.05, 16:15 A co ty tak się tej Czajki uczepiłaś? Hę? Kompleksy jakieś? Może AŻ TAK inteligentna nie jestem,ale na pewno inteligentniejsza od ciebie skoro widzisz gdzieś w swoim poście metaforę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 16.09.05, 18:45 Ja malin tez nie myje i zyje.... W dodatku daje tez po trochu corce. Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Pragnę publicznie przeprosić Czajkę 16.09.05, 21:33 Przepraszam,za ostre słowa wypowiedziane pod Twoim adresem,bo to,że Tobie się oberwało za kilka dziewczyn w rzędu,to nie fair z mojej strony.Powinnam potraktować każdą z osobna,a ja wyżyłam się na Tobie,bo akurat wtedy złość zebrała we mnie do granic wytrzymałości( po przeczytaniu kolejnego obrażającego mnie postu).Nie dyskutuję już więcej na ten temat i nie zamierzam już na nikogo krzyczeć,a zdania na temat mycia owoców i tak nie zmienię.Może jestem przewrażliwiona,ale moje wykształcenie i wykonywany zawód sprawiają,że do pewnych spraw podchodzę bardziej rygorystycznie niż Wy.Nie będę już prawić morałów,ani Was nawracać,bo byłoby to śmieszne.Jeszcze raz dziękuję za wszelkie uwagi i komentarze.Honi Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Pragnę publicznie przeprosić Czajkę 16.09.05, 21:48 Hej Honi, niepotrzebne mi publiczne przeprosiny, aczkolwiek miło było to przeczytac Jezeli chodzi o forum to naprawdę więcej dystansu życzę. Zycie jest za kótkie, zeby tak wszystkim się stresowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka1 Re: Jesteście boskie 16.09.05, 21:56 Śmieje sie do łez. Pomysł z domestosem zabójczy. Jak miło poczytać takie bzdurki przed snem. Dziękuję za przednią zabawę. Ps. Jestem zaszokowana... P Odpowiedz Link Zgłoś
basia-o Re: Jesteście boskie 16.09.05, 23:17 Przeczytałam wasze posty no i ...... przestaje jeść owoce a i warzywa też zaprzestanę spożywać. Pozdrawiam Baśka Odpowiedz Link Zgłoś
usagi_san Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 16.09.05, 23:07 Mnie natomias się wydaje że częściej ludzie zatrówają się salmonellą w stołówkach czy ciastkarniach niż bąblownicą w lesie. Ja ogólnie wychodzę z załorzenia: rośnie nisko przy ziemi - to przepłukać, z marketu - też raczej przemyć a tak poza tym nie przesadzam. Muchy do składania jajek wolą mięso lub drewno, zwierzęta siusiaja raczej na drzewka niż kolczaste krzaki a jak bakteria porządna to faktycznie albo wrzątek albo fenol może pomóc. Nie ma co wpadać w paranoje. Jak to mówią: Człowiek nie świnia - wszystko zeżre! Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 16.09.05, 23:10 jakoś wszyscy zapomnieli o na przykład "chorobie brudnych rąk" poza tym spaliny, kurz i inne (mam na myśli stragany na ulicy) robaczek jest powiedzmy "organiczny", ale reszta mnie naprawdę odstręcza Odpowiedz Link Zgłoś
ania.freszel Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 13:32 Przeczytałam wątek i nie bardzo wiem czym tu się szokować?! Jak dziecko je z krzaka tez nie są myte, a nawet jesli malina czy truskawka ma lokatora, to co?? Tak w ogole to nawet nie wiemy co jemy Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 16:19 Czy nikt nie przeczytał tego co któraś z dziewczyn ( chyba Starucha)zamieściła na temat chorób, jakich można się nabawić w ten miły sposób??? Przecież nie chodzi o tego robaczka co mieszka w malinie! I dlaczego wiekszość w kółko pisze o jedzeniu z krzaka??? Kurcze, ze sklepu czy straganu a Z KRZAKA to ogromna różnica, nie widzicie jej? Dodam, ze nie jestem zszokowana widząc jak matka daje małemu dziecku niemyte owoce,uważam że jest po prostu kompletnie bezmyślna a na odpowiedniej lekcji w szkole widocznie akurat malowała paznokcie Nie jestem też obsesjonistką w kwestii higieny i moje dziecko nie ma ani śladu alergii. I błagam nie piszcie ile Wy i Wasze dzieci pochłonęliście owocków Z KRZAKA wraz z robalami!!!! My też pożeramy ich niemało Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 16:42 dla mnie cały ten wątek jest bardzo podobny do wątków: 1. na temat właściwego używania pieluch tetrowych, gdzie oburzone na autorkę wątku mamuśki pisały, że zdarza im się tylko suszyć zasiusiane tetrówki, a ich dzieci żyją))) 2. na temat oburzenia oblizywaniem smoczków swoich dzieci, gdzie oburzone na autorkę wątku mamuśki pisały, że oblizują i obie strony żyją))) Niby mała waga problemu a wątki olbrzymie z ogromną ilością postów i za i przeciw. Dzięki temu właściwie mamy rozrywkę na forum))) Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 16:53 Bo po to w końcu ono jest, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 16:59 Dobra, dobra, już wiecej nie będę wydłużac tego wątku... Mnie osobiście nie wkurza wcale ani nie bulwersuje jedzenie tych owoców niemytych ( chociaż to JEST obrzydliwe, he, he) tylko to jak ktoś odpowiada ni w pięć ni w dziewiętnaście oraz jest impregnowany na sensowne argumenty - albo też ich nie czyta - bo kolejne osoby jak sie nawet nie zgadzają to nie podejmują dyskusji tylko o tych krzakach w kółko. Pozdrawiam weekendowo Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 17:32 iskierka3 zgadzam się z tobą. Plus mnie dodatkowo jednak wkurza to niemycie owoców Odpowiedz Link Zgłoś
zona_wojtka Bułkę przez bibułkę... 17.09.05, 20:24 ... a fiu...ta gołą ręką... honi_29 napisała: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=29031227 Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 17.09.05, 21:23 a wiecie co moja mama przywiozła dziś wnuczkom? Maliny!!! W pierwszym odruchu zapytałam o mycie. Odpowiedz Link Zgłoś
atad1 Re: Temat z edziecka,jestem zszokowana postawą ma 18.09.05, 09:01 śmiać mi sie chce, jeżeli naprawdę chcecie się zszokować postawą co poniektórych rodziców, to zapraszam do poznania rodziców moich dzieci z bidula. baardzo bym chciala,zeby nadal nie myli owoców, za to żeby przestali lac swoje dzieci, molestować je, rozpijać, uczyć złodziejśtwa itd, mogłabym tu wymieniac i wymieniac Odpowiedz Link Zgłoś
driadea To jeszcze nic, popatrzcie tutaj (link): 18.09.05, 00:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=29183811&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś