Dodaj do ulubionych

co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z domu

05.10.05, 12:39
i czuć, że robię coś dla siebie (przyjemność, rozwój umiejętności itp);
Jestem już bardzo zmęczona moją 2 maluchów,
rodzina daleko...bo jesteśmy "materiałem napływowym" w Warszawie,
(znajomi ze studiów rozjechali się po swiecie)
no i ciągły brak pieniędzy....
dlatego pytam o jakieś darmowe zajęcia,
które odbywaja się w domach kultury, przy fundacjach itd,
wypatrzyłam juz rysunek i malarstwo w staromiejskim domu kultury,
marzę o ceramice, witrażu, hafcie....
i jakiś tańcach lub gimnastyce;
mąż pracuje w wolnym zawodzie - czasami cały dzien nie ma go w domu, a
casami "siedzi" w domu i może się zająć chłopcami, więc mogłabym gdzieś wybyć;
dziękuję za wszelkie podpowiedzi
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 10.10.05, 16:59
      Po prostu zadzwoń do mnie i razem - ładnie ubrane i umalowane - pójdziemy do
      ładnej kawiarni na herbatę / niedroga/ pogadać o wszystkim i niczym. To tak
      troche na śmieszno bo ja z rozrywek chodze tylko na siłownię / płatna / ale jak
      byś miała chęć to mozna sobie zrobic taki babski wypad czasem. jestem
      sympatyczna mamą i nie mam zbyt duzo bliskich kolezanek. Mieszkam na Woli.
      Adres gazetowy. A moze znajdziemy cos fajnego, / tańce bardzo lubię / ja mam
      chęć na jakis kurs psychotroniczny ale to raczej jest płatne i samej nie chce
      mi sie chodzic.
      Pozdrawiam .
      • mamamalej1 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 12.10.05, 20:59
        za to ja nie mam z kim dziecka zostawic. mezus zostal z nia 4 razy . mama
        daleko a tesciowa szkoda gadac. dziecko widzi 2-3 razy do roku. ja ostatnio z
        corka to nawet do gina chodze -3,5 roku. no i brak kasy
      • ika_25 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 15.10.05, 21:59
        Popieram kolezanke smile
        Rowniez jestem mloda mama ktora chetnie wyjdzie z innymi na pogaduszki przy
        herbacie.
        Dziewczyny jesli bedziecie mialy czas na jakis wypad prosze o kontakt
        ika_25@o2.pl

pozdrawiam
        ika
    • mam6lat Re: :) 12.10.05, 22:08
      oooooo jak miło smile

ja szukam i chyba coś mam na oku....poza domem.
      Dziewczyny - mieszkacie w Warszawie?
      może coś wymyślimy?

• miszmax Re: :) 14.10.05, 14:59
        Ja mieszkam w W-wie. Ciekawa jestem co znalazłaś ciekawego- podziel się z nami,
        mam nadzieje, ze razem na pewno cos sie wymysli fajnego.
        W jakich dzielnicach mieszkacie?
        Pozdrawiam.
        • mam6lat Re: :) 15.10.05, 00:15
          rysunek i malarstwo w domu kultury na Andersa - Muranów;
          dziś dotałam namiary na DARMOWE tai-chi smile)))
          info jeszce nie sprawdzona;
          no i dalej szukam - towarzystwo bardzo mnie ucieszy,
          a i wcześniej proponowane cherbatki - również;
          w najbliższym czasie "jestem zawalona" końcem remontu i sprzątaniem...ale
          odezwę się
          pozdrawiam!
          • mam6lat Re: herbatki oczywiście od łac. HERBA= ZIELE :) 15.10.05, 00:17
            sorki
    • gaja24 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 17.10.05, 21:38
      O rany, jaki ekstra temat. Ja z chęcia wyszłabym na jakieś babskie pogaduchy.
      Na systematyczne chodzenie na zajęcia niestety nie moge sobie pozwolić. Mąż
      wyjazdowy, a ja nie mam z kim dzieci zostawić. Cały dom mam raczej na swojej
      głowie, a oderwać sie trzeba, co nie?
    • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 21.10.05, 14:55
      Hej dziewczyny, czyli jest nas 4-ry chętne aby sobie pogadać: ja, ika, mam6lat
      i gaja. To fajnie. Bo ja też nie zawsze mam czas na regularne zajęcia. Czy
      byłybyście chętne się spotkać ? Jesli tak to proponuję sobotę 19 listopada-
      dlaczego tak póżno - bo przejdą już wszystkie święta listopadowe
      i będziemy miały czas aby zarezerwować tę sobotę. / mam6lat - remont juz Ci
      chyba będzie się kończył - więc się nię wykręcisz / Nie wiem jak wolicie , koło
      południa, czy po obiedzie? I chyba w jakiejs fajnej kawiarence może w Centrum ?
      Która z Was zna fajną kawiarnię , Bo ja ostatnio byłam w centrum i nic takiego
      nie widziałam - same restauracje i barki. Ale moze w innej dzielnicy jest os
      fajnego - bo ja już bardzo długo nie byłam w kawiarni i nie jestem w temacie.
      Tak więć dziewczyny czekam na propozycje kawiarni. tylko sie nie wykręcajcie
      brakiem czasu.Bo ja tez nie wiem co będzie do 19-stego. Ale tak, to nic nie
      zaplanujemy. Pozdrowionka.
      • opaulina Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 23.10.05, 13:16
        hej dziewczyny, mieszkam w wawie ok 2 lat niestety nie mam znajomych z dziecim
        dlatego bardzo chetnie bym się przyłoczyla do was na pogaduchy. Pozdrawiam Paula
      • ika_25 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 23.10.05, 14:38
        Super! Proponuje spotkac sie po poludniu 16-17. Ze znajomoscia kawiarni to u
        mnie kiepsko, ale popytam bardziej zorientowanych znajomych i dam znac. Mysle
        ze lokalizacja w Centrum bedzie odpowiednia. Do zobaczenia 19 listopada smile

pozdrawiam
        ika
    • mam6lat Re: ale się cieszę :) 24.10.05, 01:10
      nie odzywałam się przez jakiś czas, bo remont trwa (zastanawiamy się nad
      zameldowaniem kilku panów z ekipy...a tak na prawdę, to "fachowcy" tak pracyją,
      że i my praktycznie się dokształcamy i z mężem poprawialiśmy gładź na ekranach
      zakrywajacych rury);
      pomysł na spotkanie świetny - jestem bardzo chętna - mam 2-3 pomysły na zajęcia
      z wstępnych "oględzin" wygląda na to, że regularnośc nie jest konieczna -
      (rysunek i malarstwo, tai-chi i bębny....)
      kawiarnie - ojej już nie pamiętam, kiedy byłam.....
      umawiamy się, że bez "ogonków"?,
      no, z "ogonkami" możemy też spróbować (mieszkam na Żoliborzu - a tu za chilę
      otwierają sietny plac zabaw w parku przy pl. Wilsona; fajny też jest ogród ?
      Krasińskich przy pl. Bankowym);
      pozdrawiam!
      • miszmax Re: ale się cieszę :) 26.10.05, 19:46
        Sama nie wiem, czy umawiamy się z "ogonkami" , czy nie? Jakby było lato - to
        pewnie byłabym za spotkaniem z dziećmi. A tak trudno przewidzieć, jaka będzie
        pogoda i czy nasze dzieci nie zmarzną lub zmokną. Więc wydaje mi się, że może
        na pierwszy raz to lepiej bez naszych dzieciaczków? co o tym myślicie/ I czy
        macie pomysł na jakąś fajną kawiarenkę?. Pozdrawiam.
      • gaja24 Re: ale się cieszę :) 26.10.05, 20:13
        Ja proponuje bez "ogonków", tym bardziej że proponujecie kawiarnię. Moje
        maluchy nie usiedza spokojnie, a ciągłe bieganie za nimi podczas "wyjścia"
        jakos mi sie nie usmiecha. Całymi dniami siedzę z nimi, tak wiec myślę, że nic
        sie nie stanie jak tatuś poczuje sie jak prawdziwy tata. 19 listopada może być.
        Tylko jakieś fajne miejse by sie przydało. Okolice Centrum mogą być.
        • ika_25 Re: ale się cieszę :) 26.10.05, 22:25
          Ja tez uwazam ze bez dzieci, zeby nie zwariowac trzeba od naszych milusinskich
          czasem odpoczac smile
          • mam6lat Re: proponuje 27.10.05, 00:38
            kawiarnię Wedla;
            tą w centrum - nie znam ulicy - ale za Smykiem na Kruczej...w okolicy,
            ewentualnie w Arkadii - ale tam jest szum i "dziwne światło"
            czekolada do picia, albo jakiś równie kalorycny deserek wink

no to kilka słow o sobie:
            - nie chciałam, ale zostałam czyjąś żoną...wink
            - mam 2 synków: 3-latka i 8-mies.
            - rozmiar 42 (nie walczę nawet z "nabytymi niedawno" 13 kg)
            - kwiatki - to lubię smile))
            - szukam towarzystwa (mąż właśnie zaczyna dąsy, podglądając o czym piszę, ale n
            ie wie do kogo)

pozdrawiam!
            • ika_25 Re: proponuje 28.10.05, 13:41
              Kawiarnia Wedla to swietny pomysl smile
              Jednak wolalabym w Arkadii ze wzgledu na miejsce do parkowania, oczywiscie
              wiekszosc niech zdecyduje wink

O sobie:
              -wiek 28
              -mezatka od dawna
              -corka Paulina 1 rok 5 m-cy
              -synek w drodze ~16.12.2005
              -szukam towarzystwa zarowno dla siebie jak i dla dzieci, wiec chetnie spotkam
              sie zarowno na babskie plotki, jak i na placu zabaw
              - lubie kino i plywanie - moze ktoras z was ma ochote umowic sie na basen lub
              razem pojsc na jakis film

pozdrawiam
              ika
          • miszmax Re: ale się cieszę :) 28.10.05, 18:29
            Mnie też wszystko jedno w jakiej kawiarni. Mamy trochę czasu, żeby zdecydować.
            Fajnie,że się tak dogadujemy.
            No i teraz kolej na mnie: a więc

mama chyba sympatyczna, po trzydziestce ale młoda ciałem i duchem. Synek już
            kończy 8 lat, więc najwyższy czas pomyśleć o sobie i poznać jakieś fajne
            dziewczyny, czasem do wyjścia / oczywiście kino, i.t.p. / 'bez ogonków ' jak i
            z dziećmi. Mój synek w miarę duży ale sam jeszcze w domu nie chce zostawać.
            Pozdrowionka.
            • opaulina Re: ale się cieszę :) 29.10.05, 11:35
              Mi rowniez pasuje Arkadia. Cos o sobie hm... mam 22 latka, meza, corke Oliwie 7 miesiecy z ktora
              spedzam cale dnie,dlatego bedzie to dla mnie mila odniana spotkac sie w babskim gronie na pogaduchy.
              Pozdrawiam
    • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 04.11.05, 23:44
      No to chyba mamy ustalone. 19.11. o godzinie 16 i w ARKADII / ale gdzie ona
      jest dokładnie - czy to ta na Rynku Starego Miasta? - podpowiedzcie. / Czy
      ewentualnie macie dostępną pocztę gazetową aby przed sobotą jeszcze potwierdzić
      czy wszystkim pasuje, pozdrawiam.
      • ika_25 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 05.11.05, 19:12
        Chodzi o Pijalnie Czekolady Wedel w centrum handlowym Arkadia przy Rondzie
        Babka.
        Potwierdzam 19 listopad godz 16
        • mama.krzysia.kacperka Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 06.11.05, 22:22
          Czy ja też mogę się przyłączyć?
          • mam6lat Re: oczywiscie - zapraszam :) 07.11.05, 16:48
            sama potierdzam ogromna ochote na spotkanie :0
            pozdrawiam
            • mama.krzysia.kacperka Re: oczywiscie - zapraszam :) 07.11.05, 17:34
              Dziękismile
              Na pewno odezwe się jeszcze przed 19-tym,żeby potwierdzić.
              pozdrawiam,Ania
              • nulka79 Re: oczywiscie - zapraszam :) 10.11.05, 12:14
                O smile)i ja BARDZO chętnie bym sie przyłączyła ale ten 19-sty to mi niestety nie
                pasuje.... sad(((
    • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 15.11.05, 09:48
      Hej dziewczyny, Chyba ładna pogoda nam się szykuje na spotkanko. A więc
      spotykamy się o 16 w sobotę, w środku Arkadii przed samym wejściem do Pijalni
      czekolady Wedla. Myślę, że Żadnej nic nie wypadło. Mam nadzieje, że się poznamy
      - grupka mamusiek przed kawiarnią?. Zabierajcie dobre humory i do zobaczenia!
      Pozdrawiam.
      • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 16.11.05, 18:30
        P.s. która z Was będzie?, napiszcie.
        • mama.krzysia.kacperka Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 16.11.05, 19:03
          Ja będe na pewno.
          mam straszna ochotę na oderwanie sięsmile
          Może wymienimy się numerami tel.na priv?
          W ten sposób się nie miniemy.
          pozdrzawiam
          • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 16.11.05, 19:51
            OK. napisałam na priv.
            • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 17.11.05, 20:33
              Dziewczyny, a reszta /
              • ika_25 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 18.11.05, 14:32
                Ja bede na pewno.
                Moge sluzyc za znak rozpoznawczy poniewaz jestem w 9 m-cu ciazy, a wiec
                wyrozniam sie troche z tlumu smile
                Do zobaczenia jutro o 16
                Monika
                • ika_25 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 19.11.05, 13:00
                  dziewczyny podajcie mi prosze na priv swoje nr telefonow poniewaz moj maz
                  musial wlasnie niespodziewanie pojechac do pracy w zwiazku z czym moge sie
                  spoznic
                  moj adres e-mail ika_25@o2.pl
                  • ika_25 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 19.11.05, 16:18
                    Bardzo, bardzo was przepraszam ale awaria u meza w pracy okazala sie byc nieco
                    powazniejsza niz to na poczatku wygladalo i niestety nie bede mogla dotrzec na
                    dzisiejsze spotkanie bo nie mam z kim zostawic Pauliny. Strasznie mi przykro i
                    mam nadzieje, ze nie jest to spotkanie ostatnie. Jeszcze raz przepraszam,
                    dajcie znac jak bylo
                    pozdrawiam
                    Monika
          • mam6lat Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 18.11.05, 21:33
            jutro jestem na kursie - teoretycznie do 16,30 - jak bedzie - nie wiem (+dojazd
            komunikacją miejską)......sad
            oczywiście - choć spóźniona postaram się być;
            pozdrawiam!
            • mam6lat Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 19.11.05, 18:29
              własnie wróciłam do domu - co znaczy , że właśnie o 18,30 mogłabym być w
              arkadii - uznałam ze to za późno.... żałuję bardzo.
              Zapraszam Was na przyszły tydzień - w sob i niedz od 9-21.00 jest wystawa
              dekoracji świątecznych - pokazane będą też moje prace - może przy okazji jakoś
              zmówiłybysmy się (może się uda) na wspólne robienie jaki mało skomplikowanych
              dekoracji świątecznych? - w tyg. będę na giełdzie kwiatowej, gdzie mogłabym
              kupić materiały - co Wy na to?
              • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 20.11.05, 19:43
                Która nie była, niech żałuje. Czekolada była wspaniała a towarzystwo jeszcze
                lepsze. Miło nam się rozmawiało w otoczeniu świątecznych dekoracji.

Ika-25. zapraszamy na przyszłe spotkanie, damy znać na priv.

Ja jeszcze nie wiem, czy będe miała czas w przyszłą sobotę.
                a w jakim stoisku będzie Twoja wystawa ?. Pozdrowienia.
                • mam6lat Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 21.11.05, 00:40
                  baaardzo żałuję sad

w centrum florystycznym na Zaciszu:
                  www.flor-niska.pl/index.html
                  a moje prace to tylko "kropelka w morzu" - zapraszam
    • ela.30 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 20.11.05, 19:32
      hmm, z kąd ja to znam. Mam dwoje dzieci 6 i 1,5 od kiedy mały się urodził w
      zasadzie nigdzie nie bywamy tylko dom i dzieciaki czasmi chce mi wyć, babcie (w
      zasadzie jedna) i dziadkowie mają swoje życie a my trwamy non stop przy
      dzieciach bo jakie mamy wyjście, chciałabym znowu poczuć się niezależna, wolna,
      atrakcyjna, interesująca, piękna, młoda wiecie co mam na myśli.pozdrawiam ela
    • ela.30 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 20.11.05, 19:36
      nie wiem czy o to chodziło ale musiałam sobie ulżyć pozdrowionka ela
      • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 20.11.05, 19:47
        Ela30 a może spróbujesz sie z nami wyrwać któregoś dnia.
        można przecież spróbować się spotkac z dziećmi w jakiejs "zabawowni"
        zostawiłabyś synka mężowi a ze starszym dzieckiem przyszła.
    • ela.30 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 20.11.05, 20:02
      bardzo chętnie się wyrwę najchętniej sama bez pociech, dzięki za propozycje z
      dziećmi zostanie mężuś jestem otwarta na propozycje z góry dzięki pozdrawiam ela
      • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 20.11.05, 20:27
        OK. odezwę się, moze być na priv?
    • ela.30 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 20.11.05, 20:41
      ok
      • mama.krzysia.kacperka Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 21.11.05, 12:47
        ela.30 rozumiemy bardzo dobrzesmile
        szkoda,że nie wpadłaś tu wcześniej,to może byś się z nami w sobotę spotkała.
        A było bardzo miłosmile
        pozdrawiam,Ania
    • miszmax mamy warszawskie 13.12.05, 21:51
      Cześć Wam dziewczyny.Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia i Nowego
      Roku, życzę Wam samych szczęśliwych chwil spędzonych w gronie rodzinki i
      roztańczonego Sylwestra.

P.s. polecam nowe forum na forach prywatnych mamy warszawskie
      Myślę, że będzie tam można fajnie pogadać, pośmiać się i spotkać w realu.
      Może zrobimy jakieś spotkanko w Nowym Roku.
      • karolina-goch Re: mamy warszawskie 23.01.06, 21:12
        Witam was wszystkie i szalenie miło było czytać wasze wszystkie wypowiedzi,
        życzę Wam wszystkim mile spędzonych krótkich i długich chwil przy gorącej
        czekoladzie, kawie i herbacie. Moją ulubioną i niedrogą herbaciarnią, w której
        starsza pani zawsze dodaje ciasteczko na spodek filiżanki jest ANTYKWARIAT
        magiczne miejsce w starym stylu ogromnymi fotelami i połkami z ksiazkami przy
        ul. Żurawiej (albo kolejna uliczka czyli Wspólna) idąc od Ronda Dmowskiego w
        kierunku Pl. Konstytucji, no więc w tej uliczce nad drzwiami herbaciarni
        powiewa kremowa flaga a na niej napisane jest Antykwariat. To cudowne miejsce
        które wam gorąco polecam. Mama rocznego Kubusia. Pozdrawiam Was.
    • agach77 Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 27.01.06, 17:08
      Witam Was!!
      Czyw tym roku bedzie organizowane jakies spotanie babskie??
    • miszmax Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 27.01.06, 21:50
      Jezeli tylko kilka mam się zbierze, to dlaczego nie, ja jest za ,a która z Was
      chętna?.
      • mam6lat Re: co robić, zeby nie zwariowac......wyjść z dom 30.01.06, 00:19
        no ja chetna bym znowu była smile
        ale przy naszym rodzinnym trybie życia i wolnych zawodach pewnie znowu.....coś
        wypadnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka