mamaemmy 14.10.05, 01:27 Pytanie do wszystkich,którzy mają dziecko w planie(kolejne bądz pierwsze),oczywiście pytanie do tych,którzy wiedzą jak je nazwą A przynajmniej maja jakieś pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lollypop Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 06:16 chlopca Olaf, dziewczynke Oliwia, bo bardzo chcialabym na kogos wolac Ola lub Olus, a Aleksander i Aleksandra mi sie nie podobaja. Dla dziewczynki podoba mi sie tez Matylda. Ale juz nie bede miala wiecej dzieci, poprzestaje na Maksymilianie i Oskarze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 09:35 gdyby się trafiło trzecie to byłaby Emilia lub Krzysztof. Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 07:12 Jesli chlopak to moze Brian,jesli dziewczynka to moze Mirian.Narazie mamy Kevina. Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 08:20 Mam synka Szymka a kwietniowa dziewczynka byc moze będzie Joasią? Odpowiedz Link Zgłoś
monim31 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 08:25 Hejka. Ja mam 2 synkow. Sebastian i Miłosz. Dziewczynkę nazwała bym Ewelinka. Bardzo podoba mi się także imię Przemek, ale mężowi niestety wcale. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 15.10.05, 21:44 TAAAK ja jestem Joanna i uwielbiam to imie! tylko formy Joasia nie bardzo. ale imie git. serio niunia nie bedzie zalowala, pasujer do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaestery Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 08:44 corka miala byc esterka ale nie przeszlo przez filtr rodzinny(meza i mame)wiec wyszlo prozaicznie_- julka a na drugie ma esterka,synek sie przytrafil(miala byc dziewczynka-Laura) nie mialam pomyslu na imie meskie:0 )wiec maz wymyslil Danielekmysle z na tym NAPEWNO poprzestaniemywiec juz nie mysle o nastepnych imionach Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 15.10.05, 13:18 musia2002 napisała: > Jesli chlopak to moze Brian,jesli dziewczynka to moze Mirian.Narazie mamy > Kevina. Okropność. Takimi imionami to już niech obcokrajowcy nazywają. Też się zgadzam, że takie imiona są odpowiednie dla plebsu. Osobiście nie znam dziecka o imionach typu: Brian, Nikola, Kevin, które by z patologii nie pochodziły. A Mirian? Mi tylko ze zboczeńcami się kojarzy. I pewnie nie tylko mi. Dziecko by się musiało z takim imieniem wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 15.10.05, 14:30 koza_w_rajtuzach napisała: > Okropność. Takimi imionami to już niech obcokrajowcy nazywają. moze przeoczyłas fakt,ze Musia mieszka w Stanach. tak więc te imiona,które podała sa jak zupełniej na miejscu w kraju, w którym mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 16.10.05, 09:39 > moze przeoczyłas fakt,ze Musia mieszka w Stanach. tak więc te imiona,które > podała sa jak zupełniej na miejscu w kraju, w którym mieszka Zgadza się, przeoczyłam ten fakt. Wynika to z tego, że w Polsce dużo osób dzieci również takimi imionami nazywa. Nie zmienia to jednak faktu, że Musia świadomie wyrzeka się polskości. Choć to w sumie jej sprawa i nic nikomu do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 08:24 Mam córkę Kingę. Nastepna byłaby Zosia, a synek - Rafał (bo pasuje do nazwiska, gdyby było inne to byłby Jacek). Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 08:24 Syn będzie Aleksander, a córka Selena. Odpowiedz Link Zgłoś
ingrid123 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 08:32 Jeśli kiedyś zostanę drugi raz mamą to córkę nazwe Lidia, syna już mam Janka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaestery Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 08:55 a wlasciwie to zawsze chcialam zaszalec i dac na imie dziecku jakos wyjatkowo np miriam,malena czy jeszcze szczegolniej ale mi odwagi brakowao...po za tym nie chcialam zeby dziecko cale zycie musialo pokutowac za moja wybujala fantazjeo Letycja mi sie jeszcze podobaw ogole lubie jak imie cos glebiej znaczy..niesie ze soba jakies "przeslanie" Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 09:32 mamaestery napisała: Letycja mi sie jeszcze podobaw ogole lubie jak imie cos > glebiej znaczy..niesie ze soba jakies "przeslanie" A mozesz mi napisac jakie głębsze przesłanie niesie imie Letycja? Bo ciekawa jestem strasznie. nie lubie zbyt dziwacznych imion,aczkolwiek lubię oryginalne. trzeba bardzo uwazac jak sie nazywa dziecko,zeby potem nie musiało sie czuc skrępowane głupim imieniem. Pomyłka jest dla mnie nazywanie dzieci imionami bohaterów telenowel. jakies Andzeliki,Letycje i inne kwiatki to wielkie nieporozumienie. za pare kat,kiedy moda na serial przeminie dziecko będzie mialo tylko dziwnie brzmiące imie-pamiątke po upodobaniach telewizyjnych matki. Odpowiedz Link Zgłoś
jol5.po czajka 14.10.05, 09:45 och Letycja to nie z przemijajacej telenoweli tylko wicznie żywej "Rodziny Adamsów") Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak jo15 15.10.05, 21:59 jol5.po napisała: > och Letycja to nie z przemijajacej telenoweli tylko wicznie żywej "Rodziny Adam > sów") A nie przypadkiem Mortycja? Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: jo15 15.10.05, 22:02 No mi tez sie zdawało ze Mortycja, ale nie chcialam sie wychylac Odpowiedz Link Zgłoś
mamaestery odpowiadam:)LETYCJA 15.10.05, 22:06 letycja imię żeńskie pochodzenia łacińskiego , oznacza piękno, wesołość,wdziek,to mialam na mysli piszac z imie powinno cos oznaczac ,miec glebsze znaczenie:0 )letycja to imie mojeje przyjaciolki,fajnej kobiki wiec tez troszke na jej czesc Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jo15 16.10.05, 17:27 umasumak napisała: > jol5.po napisała: > > > och Letycja to nie z przemijajacej telenoweli tylko wicznie żywej "Rodzin > y > Adam > > sów") > > A nie przypadkiem Mortycja? > __________________________________ Mortycja Mortycja uwielbiam adamsów letycja to z "dzikiego ksiezyca" produkcji latino coś tam cudo ogladalam jak mnie uziemili na ostatnie miesiace ciazy w lozku z pilotem i fenoterolem i do tego przepiekny goznalo letycja byla jednakze czarnym charakterem i nie mogła mieć dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 08:35 Corka - Lena. Syn - nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 09:04 Córka-Ola lub Inga Syn-Sergiusz lub Antek Odpowiedz Link Zgłoś
alusia_b Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 09:07 Moje dziecko kolejne Ewaryst - Ewarek a corka Eudokija, wiem że na 2 imiea dałabym odpowiednio Adam i Ewa i niech sobie wybiorą )))))JAK DO NICH SIE ZWRACAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 09:14 2 córeczki: Zuzia i Ania Odpowiedz Link Zgłoś
polka33 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 15.10.05, 00:55 Eudokija to chyba żart????mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 15.10.05, 21:59 Eudokija to dla mnie jednak troche pojechane.... eu! do kija! i to juz))oj nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 18.10.05, 00:44 Do kija i do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: Inaczej. n/t 14.10.05, 14:47 andaba napisała: > Eee, po co inaczej, żeby się myliło? Hehe jak w tym dowcipie-ma Pani dziesięciu synów i wszyscy mają na imię Jasio? To jak ich Pani woła? To proste-po nazwiskuPozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 09:52 Dziewczynkę chyba Weronika, a chłopca moze Daniel. Ostatnio coraz częsciej o tym myślę Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 09:54 Maja albo Gloria chłopczyk: Franciszek Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 10:00 Chłopiec: Sylwester ( Ernest też mi sie podoba ) dziewczynka: Ewa, tylko Ewa !!! Jeżeli chodzi o chłopców to juz mamy dwóch i mają tradycyjne imiona. "Normalne" . Mój mąż nigdy by sie na Sylwka nie zgodził Odpowiedz Link Zgłoś
redudek Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 10:13 A ja mam Krzysztofa,Piotra i Paulinę Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 11:07 Teraz mam Zuzę i Wojtka. Gdybym planowała trzecie, to dziewczynka miałaby na imię Hanna albo Nina - pod warunkiem, że mąż nie miałby nic przeciwko temu. Co do imion chłopięcych, to pojęcia nie mam. Wojtek miał być Witkiem, więc może Witold... A może Jan albo Franciszek... Odpowiedz Link Zgłoś
jopowa Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 11:08 Marianna albo Olof Odpowiedz Link Zgłoś
street Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 11:16 Ja mam Szymka i Gabrysię. Marzy mi się jeszcze Wojtek albo Maciuś. Odpowiedz Link Zgłoś
radowinkaala Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 11:34 No więc kolejna córcia byłaby Agnieszką albo Joasią. A w kwestii synusia już przy pierwszym maluszku był problem - na szczęście urodziła się dziewczynka. Ja bym chciała Adasia, Antosia albo Piotrusia. To są moje typy. Odpowiedz Link Zgłoś
agrest9 Re: a w twoim dziecku napisali, że 14.10.05, 11:47 badania dwóch socjologów Jurgena Gerhardsa i Stanleya Liebersona wykazały, że imona pochodzenia obecego lub idoli kultury masowej ( a wiec Olivia, Claudia, Oliveir ,Sandra ,Pascal, Nikola) są typowe dla wartw niższych (dodam że sie z tym zgadzam -ale dodam jeszcze, że imona tez takie nadają rodzice którzy mają jakiś tam licencjat lub "magisterkę" z jakiejś szkoły czy studiów prywatnych. Rodzice nadajacy "oryginalne" imiona argumentuja wybór takiego imienia tym, że imie oryginalne zapewni dzieciom lepszy start lub też myśla "że jesteśmy zwyczajnymi ludźmi, wiec niech chociaż imie naszego dziecka będzie nadzwyczajne" W Polsce takie trendy są widoczne . Natomiast wśród inteligencji i i warstw artystycznych rozpowszechniły sie imiona tradycyjne Zosia ,Franio itd Odpowiedz Link Zgłoś
balba_77 Re: a w twoim dziecku napisali, że 14.10.05, 13:33 takie tam pitolenie. Ja sienie czuję ani jak patologia, ani jak grupa artystyczna (chociaż cała moja edukacja i zawodowe życie toczy się w środowisku związanym ze sztuką). Pierwsze dziecko nazwałam Julką bo mi się imię spodobało bardzo i nie miałam zielonego pojęcia że takie popularne, jakbym miała syna to nazwałabym Go Barnaba, bo to takie fajne bandyckie imię. I co to znaczy że mam się czuć jak plebs? czy jak wykształcona? bo nie czaję... p*&(@#nie w bambus Odpowiedz Link Zgłoś
beata132 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 12:42 Mam synka Szymonka a jeśli jeszcze przydarzy się córeczka - Iga. Imienia dla drugiego chłopca jeszcze nie mam . Odpowiedz Link Zgłoś
mola_mama Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 13:07 Za pierwszym razem chciałam Ewelinkę, ale doszliśmy z mężem do porozumienia przy Natalce i takąż (???) posiadamy. Za drugim razem pomyślałam, że w końcu to ja rodzę, więc będzie Ewelinka - mamy Wojtka . Za trzecim razem - jakby co (brrr!) - byłaby Ewelinka )). A jak chłopak to...też Ewelinka, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
yola66 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 13:26 córka Natasza.... (i tu zdecydowana zgodnośc z mężem - o dziwo) a synek ..... Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
redudek Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 13:27 A mi się podoba jeszcze Rafałek Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 13:57 Gdybym miała mieć trzecie dziecko, wybrałabym mu imię: Rafał albo Maria (w zależności od płci, rzecz jasna) Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 15:32 Zadziwiająca popularność Rafała... Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 14:40 Chciałam, aby mój syn miał na imię Miłosz, mamy Michała, więc dla drugiego syna (nawet jeśli walczyłabym jak lew o to imię)już nie bardzo pasuje w ogólnym zestawie Bardzo podoba mi się imię Bartosz, a zwłaszcza forma Bartuś (jak dla mnie, brzmi niezwykle słodko), niestety teściowa mnie ubiegła Więc dalej nie wiem. Dla dziewczynki: Matylda lub Aldona. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 14:50 Oh gdyby się tylko udało (w przyszłości) to dziewczynce dałabym na imię Lena, a chłopczykowi - Julian. Moje jedyne dziecko jak narazie - dziewczynka ma na imię Nina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 15:36 Wojmir - też pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
paulka25 Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 15:52 Mam Oliwie. Kolejne: Szymon(propozycja meza) badz Dawid(moja)w przypadku chlopca, a dla dziewczynki cos z zestawu: Nina, Wiktoria, Julia, Pola. Z tego wynika, ze my chyba z plebsu Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 15:32 Dobrosława, Jolanta Hubert, Damian Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: Jak nazwałybyście kolejne dziecko? 14.10.05, 16:31 Sabina, Natasza...dla female. chlopak....eeee...nie wiem. Barnaba ( jak wyzej ) SUPER ! Odpowiedz Link Zgłoś