ziazia17 Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 24.10.05, 18:33 Ja też się bardzo cieszę. Wręcz jestem szczęśliwa. Mam nadzieję na rychłe rozliczenie komuny, zakasanie rękawów i wzięcie się do roboty przez nas wszystkich. Dziewczyny te które nie pamiętają stanu wojennego i lat 80 powinny siedzieć cicho ( no chyba, że są z prawicowych domów i mówiło się w nich prawdę). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 24.10.05, 19:37 Znowu polowanie na czarownice. Ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Oj Ziazia 25.10.05, 01:44 Pamiętam komunę i lata 80 aż za dobrze. Cała moja rodzina działała w podziemnej Solidarności i cała moja rodzina głosowała wczoraj na Tuska. Chciałam też zuważyć, że były przewodniczący Solidarności, Wałęsa, również głosował na Tuska. CZyżbyś twierdziła, że on również był z lewicowego domu? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Oj Ziazia 25.10.05, 08:43 Ja komuny specjalnie nie pamietam (rodzice 'wynosili' mnie ze szpitala dokladnie 13.12.1981), ale moja rodzinna tez w Solidarnosci dzialala, aktywnie bardzo. O tamtych czasach duzo wiem od rodzicow, ktorzy przedstawiali fakty, nie swoje ich interpretacje. I cala moja rodzina, i rodzina mojego meza (wierzaca bardzo) glosowala na Tuska. Rozliczyc komune trzeba bylo w 1989 roku, nie rysowac gruba kreske. Teraz to juz tylko walka, nikomu niczego dobrego nie przynoszaca. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 24.10.05, 19:34 Tym tekstem wyraźnie szukasz zaczepki! Nie ważne czy po chamsku czy nie, a co to wlaściwie za różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
ziazia17 Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 24.10.05, 19:42 To z tym szukaniem zaczepki to do mnie? Bo jeśli tak, to chętnie pokonwersuję, jeśli nie- trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 24.10.05, 19:44 Nie, z tą zaczepką to do autorki wątku, a do Ciebie z czarownicami. Ale wkolo robi się wesolo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zojla Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 24.10.05, 20:05 Wybacz forumowiczko, ale lechu też ma swoich zwolenników i dla nich jest ten wątek po cholerę więc tu zaglądasz? sama siejesz burdę. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: NIE Cieszę się że wygrał Kaczyński! 24.10.05, 22:06 Wiec tak Co do do euro i tych pytan czy nam potrzebne...to nie ajsne. natomiast jesli chodzi ow artosc zlotowki odpowiedz juz padla. Zgadzam sie z nia. A ze np Wileka Brytania nie chce euro...Ludzie zastanowcie sie co Wy mowicie. Gdzie nam do Wielkiej Brytanii???????? My i do grecji slabsi jestesmy a jkaos te slabsze kraje chcialy miec euro. Czy Wy nie widzicie jakie to neisie krozysci.. zaraz glupie pytanie przeciez to ewidentne ze nie wdizicie, ech Ale obawiam sie ze za pana K nie ammy co liczyc ze sie do WB zblizymy, hehehe A ja doskonale pamietam czasy komunizmu urodzilam sie przed 80 rokiem, moja rodzina nigdy w zyciu nie glosowala na lewice na socjalistow niezaleznie ich zaplecza historycznego. Nie podobala mi sie ta sugestia ze te dziewczyny, ktore urodzily sie pozniej to nie powinnyz abierac glosu, tzn co my powinnysmy wsyztskie glosowac na Kaczora??? Przypomina ze Tusk tez wywodzi sie z tego smaego postsolidarnosciowego nurtu. A wogole to po calym dzisiejszym dniu, po opiniach wyczyctanych w gazetach polskich i zagranicznych, po opiniach ekspertow analiktykow i politykow z zagranicy takze i kiedy juz emocje opadly wcale nie widze przyszlosci w jasniejszych barwach. nie bedzie dobrze.posluchajcie tych opinii jak caly swiat sie cieszy ze mamy takiego fajnego prezydenta. I nie piszcie zeby sie od nas odczepili. Ciekawe czy i Wy siedzialybyscie cihco gdyby czlowiek gloszacy poglady rasistowskie wygral wybory np w Niemczech, he??? A i jeszcze jedno bo tez juz tu padalo, ze teraz nareszcie kots sie rozliczy z przeszlosci, rozliczy komunistow... nie przecze ze dla mnie to tez ma znaczenie. Ale tak naprawde co mi z tego, jak dowala mi podatkami, jak gospodarka zamiast sie rozwijac bedzie sie zwijac... co mi z tych rozliczen i wielkich patriotycznych parad... ale coz Polacy tak lubia, niewzne ze sie wali i pali, pokazac sie nalezy, pomachac szabelka i sie nie dac. Wiecie co ja juz sie bedac teraz w skorze PO mocno bym sie zastanawiala czy wchodzic w koalicje z PiS-e.... i tylko Poslki szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 24.10.05, 23:09 Ja tez sie ciesze I nie jestem moherowym beretem Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 25.10.05, 11:27 mamaoskarka napisała: > Ja tez sie ciesze I nie jestem moherowym beretem Ale za 30 lat pewnie będziesz, masz zadatki Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 26.10.05, 00:31 Mkolaczynska, nie sadze zebym w wieku 58 lat byla moherowym beretem, bede raczej jeszcze niezla laska po liftingu a zamiast berecika moim atrybutem beda szpilki od Manolo Blahnika. Moze jeszcze nie potrafisz tego objac swoim ograniczonym rozumkiem ale na Kaczynskiego nie glosowali tylko niewyksztalceni, biedni, bezrobotni itd. Wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 27.10.05, 18:44 mamaoskarka napisała: > Mkolaczynska, nie sadze zebym w wieku 58 lat byla moherowym beretem, bede > raczej jeszcze niezla laska po liftingu a zamiast berecika moim atrybutem beda > szpilki od Manolo Blahnika. Moze jeszcze nie potrafisz tego objac swoim > ograniczonym rozumkiem ale na Kaczynskiego nie glosowali tylko niewyksztalceni, > > biedni, bezrobotni itd. Wyluzuj he he ale zadatki na moher XXIw, masz niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
diane2 Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 27.10.05, 12:14 Jestes glupią i ograniczoną mamusią. Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 25.10.05, 02:39 zojla napisała: > ... i w przeciwieństwie do zwolenników pana Tuska nie zasypię was chamskimi > zdaniami na temat tego człowieka.... > pozdrawiam A ja wcale a wcale((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Powodzenia dla naiwnych! 25.10.05, 10:37 Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty "..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, ale jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie dla wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a jednocześnie ograniczyć dziurę budżetową ..(...)" Nagle wypowiedź przerywa głos z sali : - Panie Kaczyński, tak to tylko Panu w Erze dopasują... Odpowiedz Link Zgłoś
adas_wandelt Sprawa prosta i wiadoma od początku "akcja kaczka" 25.10.05, 11:35 PO nie przyjmuje warunków ponoszenia odpowiedzialności za lepperowską gospodarkę obiecana w trakcie kampanii i nie godzi się na reżimowe obsadzenie resortów siłowych; Marcinkiewicz składa rezygnacje nie mogac utworzyć rządu; odpowiedzialność za Polskę bierze na siebie drógi bliźniak Jarosław i tworzy rząd autorski z poparciem Samoobrony i PSL - cofamy sie do czasów wczesnego Gierka (któremu notabene K. zawdzięczają poczatek swojej kariery politycznej a my uczymy dzieci i wnuki języków cywilizowanych krajów, żeby mogły wyjechać na zachód i żyć dostatnio oraz godnie... Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Adasiu :-) 25.10.05, 15:59 Jeszcze w pampersiku, a taki celny komentarz . Pozdrów dziadka Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wandelt Pozdrowiłem! na dowód czego piszę z konta dziadka 25.10.05, 18:56 a takie madrości to jak z rekawa..., ale wole żeby dziadek był w poblizu Odpowiedz Link Zgłoś
dobor.r Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 26.10.05, 12:44 A ja nie,i mam nadzieje ze wszyscy co się z tego cieszą niedługo "zapłaczą" Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: Nie podoba mi się taka postawa. 26.10.05, 13:49 obor.r napisała: > A ja nie,i mam nadzieje ze wszyscy co się z tego cieszą niedługo "zapłaczą" Czyli uważasz, że im gorzej, tym lepiej? Typowe polactwo! Przecież to gorzej dla nas wszystkich. Ja mam cichą nadzieję, że nie będziemy musieli płakać: i ci, którzy głosowali na Kaczyńskiego i ci, którzy na niego nie głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 26.10.05, 18:00 dobor.r napisała: > A ja nie,i mam nadzieje ze wszyscy co się z tego cieszą niedługo "zapłaczą" Głupia postawa - bo w takiej sytuacji będą pewnie płakać ci, którzy na niego głosowali i ci, którzy głosowali na Tuska, i ci, którzy nie głosowali wogóle. Z wyborami prezydenckimi tak to już zwykle jest, że połowa ludzi ma poczucie przegranej i muszą trochę podziamgać. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 26.10.05, 23:57 ech zeby to tylko byla kwestia podziamgania moglabym dziamgac cale 5... baaa nawet 10 lat byleby Polsce bylo lepiej... ale to nie przy tym ukladzie sil na szczycie. Wiecie co przeraza mnie takie jednowladztwo... juz to przerabialismy... Nawet gdyby Paltforma miala byc ta jedna partia wszedzie mialabym obawy. Musi byc cos...ktos kto bedzie czuwal, stal na strazy. A kogo mamy teraz??? Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 27.10.05, 00:44 No przecież Komorowski rzekł już , że PiSowi tylko prymasa brakuje do kompletu... Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 27.10.05, 11:49 hmmm to moze nowe haslo Ojciec Rydzyk na Prymasa!!!! to by im sie podobalo... Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 27.10.05, 12:12 ciekawa jestem czy dalej się cieszysz ? czy koalicja PIS+LPR i Samoobrona też cię cieszy ? Pan Kaczyński, który krzyczał przed wyborami, ze chce zwyciężyć żeby do władzy nie doszli wyrokowcy z Samoobrony i ludzie LPR-u. Niezła konsekwencja Dobrze wróży na przyszłość ... Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 27.10.05, 15:40 yyyyy ale do kogo to bylo????? Wyglada jakby do mnie a to jak kula w plot ja nie przyczynilam sie w zadnym momencie do wygranej Pis-u czy Lecha kaczynskiego. W zyciu. I ich wygrana wcale mnie nie ucieszyla li tylko zasmucila, nie mowie juz o pogladach na madrosc spoleczenstwa polskiego. Teraz moje najgorsze obawy sie potwierdzaja. Zalamka Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Cieszę się że wygrał Kaczyński! 27.10.05, 17:26 Pewnie do mnie to było , chociaż w wyborach parlamentarnych na żadne PoPiSy nie głosowałam. Tyle że nie uważam, że to że koalicja się rypła to wina tylko 1 strony. Swoją drogą to zdumiewa mnie z lekka pan prezydent Kwaśniewski - przecież już była ćwiczona opcja pt. prezydent, premier, marszałek z 1 opcji (fakt, na prymasa żadnego kandydata nie mieli ). A Lepper to już był marszałkiem w poprzednim sejmie - żadna nowość. I widocznie się ludziom podoba, skoro w I turze głosowało na niego 15% ludzi. A gadki "niedojrzałym społeczeństwie" już przerabialiśmy 15 lat temu. I znowu wychodzi na to, że wszystkiemu winne jest społeczeństwo, które w "niedojrzały" sposób wybrało niewłaściwego prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
palka_zapalka Ja jestem przerażona i załamana ze taki człowiek.. 28.10.05, 13:29 został Prezydentem!~! Odpowiedz Link Zgłoś