Dodaj do ulubionych

uwaga, dostałam, wirusa przez GG od.....

24.11.05, 08:47
jw.
wirusa podesłał użytkownik GG 8641047, najpierw mnie zagadał "witaj", na co
ja odpowiedziałam, kto wita, a on do mnie, że znalazł moje foto w fotki.pl
(bzdura)a jeżeli chcę zobaczyć jak on wygląda, to mam kliknąć na link (nie
dosłownie tak napisał, ale coś w tym stylu) a ja głupia zwiedziona babską
ciekawością kliknęłam, no i komputer mi oszalał
przed chwilą kolesia sprawdziłam, jakiś Marek Lover, 21 lat (dane w katalogu
publicznym GG)
przestrzegam przed podobną naiwnością!!!!

anettab
Obserwuj wątek
    • ewcialinka Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 08:51
      zablokuj te numery gg:8054836, 9503306,9503409, 7664158 i 5845387.ten facet ma
      34 lata i jest z warszawy.podaje sie najczesciej za Tomka lub innne dziecko
      przysyła linki do stron gdzie niby jest jego zdiecie i przeprasza ze musi
      leciec i znika z gg. ale po otworzeniu strony ataluja cie trojany m. in. te co
      rozszyfrowuja twoje hasla do systemu i komunikatorow i inne wirusy.to jest były
      haker. poprzez te wirusy miesza w systemie i moze zapanowac nad twoim
      komputerem niezle w nim dzialajac. wyslij to jak najwiekszej ilosci osob i
      napisz zeby go zablokowali.chyba ze ci komputer nie mily to jest numer gg.
      jesli znasz inne nr gg ktorymi sie posluguje to dopisz je.Jak dostaniesz emaila
      pt "Biblia Zakonnikow" obojętnie od kogo nie otwieraj go. Jest to 100% wirus,
      który kasuje caly dysk twardy . Podaj to dalej swoim znajowmym
      też dostawałam ale nie otwierałam bo było mi to podejrzane..a potem dostałam ta
      wiadomośc od znajomej
      • anettab Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 08:58

do numerów dorzucam jeszcze 1573496, napisalam na tamten, odezwal się z
        tego......
    • karteczki Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 08:52
      wiesz,ze znalazłam ten numer i chciałam coś napisać a on wcześniej mi wysłał
      ten link, ciekawe skąd wiedział ze znalazłam go
      • ewcialinka Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 08:52
        to haker on wie jak robic takie rzezy
        • mamadacja Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 08:59
          To tak zwany bot - automat, który wysyła do przypadkowych numerów tą wiadomośc o
          zdjęciu. Ja wszystkie zablokowałam ale wiem ,że jest ich więcej różnych niż tu
          zostały podane - wystarczy nie klikać na link ze zdjęciem.
        • beti76 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 09:02
          Przez kilka dni dostawałyśmy z koleżanką podobne wiadomości, właśnie od Lovera.
          Zablokowanie podanych nr GG nic nie da. bo zawsze może zalogowac się na GG jako
          nowy użytkownik i znów coś wysłać. Dostawałm też wczesniej podobny tekst na GG
          alnie nie od Lovera, a własnie od jakiegoś Tomka.
          Najbezpieczniej od razu wywalać takich gości i nie otwierać żadnych linków od
          osób, których nie znamy.
          • mal-wina Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 10:00
            ja też dostałam podobną wiadomość raz od Tomka a innym razem od Marka Lover
            sprawdziłam w wyszukiwarce kontaktów wpisałam Marek Lover 21 lat i wyszło że on
            ma ok 50 numerów na GG
            • aga9982 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 22:14
              Ostatnio do mojego męża napisała niejaka Marta, że niby to znalalazła jego
              zdjęcie na fotki.pl i że bardzo jej sie spodobał.Przesyła mu link do swojego
              zdjęcia.Nie otwierałam tego.?Bo do mnie tez pisał ten koleś, i musiałam
              przeinstalowywać windowsa.W kazdym razie podaje sie tez za dziewczyny.-
              Moje skarby, Kamilek 12.03.03 i Oskarek 22.05.05
              • mika824 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 22:20
                Do mnie też pisała MARTA!!!!!!!!!! Napisała ten sam tekst!
    • gagunia Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 09:57
      ja od niego mialam juz z 10 takich zaczepek. kazda od razu blokowalam. i wcale
      nie z tych numerow, ktore sie publiczne podaje. tak wiec typ rozsyla to ze
      znacznie wiekszej liczby nr gg. teraz juz wrzucilam sobie opcje- nie pokazuj
      wiadomosci od nieznajomych i mam spokoj. pamietac tylko nalezy, ze te wiadomosci
      i tak trafiaja do archiwum, wiec nie klikac w razie porzadkowania.
      • anettab do gagunia 24.11.05, 10:07
        gdzie zaznacza się opcję "nie pokazuj od nieznajomych"? za chiny nie mogę
        znaleźć...
        anettab
        • ewt80 Re: do gagunia 24.11.05, 10:11
          Tez dostałam z numerów:6998718 i 8055114, nie otworzyłam całe szczęście,ale
          znam tych co otworzyli i płacą informatykom za naprawe kompasad
          • a.g9910 Re: do gagunia 24.11.05, 10:17
            Ja też dostałam około miesiąca temu link od tego gościaz numeru:
            8736665,niestety czekałam na wiadomośc pewną i się nadziałam otwarłam,ale mój
            antywir wykrył wirusa i od razu go wyrzuciłam,dałam go sobie do swojego gg ,i
            dopiero dzisiaj go wyrzuciłam,a swoją drogą widzę jak rano przesiaduje,wchodzi i
            znika,ale jest i pewnie dalej działa.
            Nie wiem jak i co działo się z waszymi kompami,ale mi jak na razie nic się nie
            dzieje.
            Napiszcie jakie mieliście objawy??
            • yamadam2 Re: do gagunia 24.11.05, 10:43
              a jaki masz antywirus (może masz lepszy), bo można w ten sposób się
              zabezpieczyć przed tą gadziną, ja jeszcze nic nie dostałam, ale często siędzę z
              kumpelą na gg więc dobrze wiedzieć.
          • beata985 Re: do gagunia 24.11.05, 10:20
            dołączm się ,też Marek lover,21.
            na szczęście miałam nosa i nie odpisałam(chociaż)
            ale na pewno nie klikałam.kumpela z mojego miasta też dostała.facet chyba nic
            nie robi tylko wirusy wysyła.
            na gg ma kilka/naście numerów(
    • kolorko Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 14:03
      Dostaję te wiadomosci z róznych numerów co drugi, trzeci dzień- nigdy nie
      przyszło mi do głowy, żeby kliknąć na podany link, to chyba oczywiste, że tam
      wirusy czekająsmile
    • jusienka Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 14:37
      Ja dostalam z kilkunastu roznych numerow, rowniez z danymi Tomek 21 i Marek
      Lover 21. Codziennie przez kilkanascie dni ta sama wiadomosc.
    • lolinka2 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 14:58
      Pisał i do mnie, trochę słodziej jeszcze. Odpowiedziałam "zniknij człowieku" i
      zniknał, razem ze swoim linkiem.
    • ibris1 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 15:47
      o rany, ja wczoraj właśnie dostałam to "witaj" odpisałam ale już się nie
      odezwał, myślałam że to ktoś znajomy, też sprawdziłam w katalogu - Marek Lover
      lat 21. całe szczęście już sie nie odezwał, był niedostępny. a dziś znowu -
      "witam", ale zamknęłam okienko i nie odpisałam, dzięki bogu.
    • julia246 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 20:03
      Ten Marek Lover jest bardzo znany, już ostatnio na szczecińskim forum
      był omawiany.
    • sofi84 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 20:06
      jak kto glupi to tak ma gratuluje smile) ja dostalam taka wiadomosc juz kilka razy
      za pierwszym otworzylam po czym został juz tylko format C: smile)) ale za drugim i
      trzemim wiadomosc automatycznie wrzucala kolejne zdania.
      • sofi84 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 20:12
        do mnie wpadał Tomek
        • jagienkaa Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 24.11.05, 22:36
          do mnie Marek Lover pisze chyba codziennie z innego numeru, tylko blokuję te
          numery a mam już chyba z 15 zablokowanych, co za palant.
    • carmelittka Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 25.11.05, 00:32
      A ja myślałam że to do mnie jakis małolat się przyczepił.Regularnie wysyła to
      swoje witaj.Nie gadam z nieznajomymi więc go ignorowałam.Szkoda mi było czasu
      na odpisywanie.A kiedyś też mi wysłał wiadomość z linkiem do jego zdjęcia i
      napisał że musi uciekać.Na szczęście nie dałam mu się wrobić.jak teraz się
      odzywa to nawet mu nie odpisuję.A ostatnio mój facet był tak zaciekawiony ze
      chciał mu coś napisać,ale powiedziałam żeby nic nie pisał bo się gó..arz
      przyczepi(wcześniej sprawdzałam te jego numery:Marek Lover i Tomek21).Olaliśmy
      go i jest ok.Bardzo się ciesze że to przeczytałam.Ostrzegę kogo można.
      • a.g9910 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 25.11.05, 08:54
        Mam program awast,od razu jak nacisnęłam na ten link powiadomiło mnie że to
        wirus,czy trojan,więc wyrzuciłam to,mam nadzieję że mnie to ochroniło.
        • figa771 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 25.11.05, 10:40
          Jest jeszcze :"Czesc,jestem znajoma Agnieszki....i link" tez wiruchy!
          • cloud-ac Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 25.11.05, 11:56
            poczytajcie to
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=31637002&wv.x=1&v=2&s=0 ?
            Najlepiej nie klikać na takie linki, ale czasem myszka się omsknie ...
    • aleksa13 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 25.11.05, 12:04
      to jeszcze ja dodam bo nie wiem czy macieten nr gg 9504801 9188581
      • kasiaxxx4 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 26.11.05, 23:35
        beszczelny, dzisiaj do mnie napisal z nr 8692784. Dobrze, ze wczesniej
        przeczytalam, ze to ten haker. Dzieki dziewczyny.
        • kasiaxxx4 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 26.11.05, 23:43
          Tak to tez ten LOVER on ma chyba z deklem nie po kolei...
          • maggie2229 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 27.11.05, 15:08
            a do mnie pisała niejaka Ania - i ze pamietasz mnie, jak nie to przypomnij
            sobie i link
            ale bylo to jakis czas temu, kliknelam-oj ja glupia - byla strona ze zdjeciami
            normalnymi nie rozbieranymi jakiejs dziewczyny z Gdynii - wiec jak w kolejnym
            dniu "witaj" odpisalam, ze chyba pomylila mnie z kimś innym i juz ja ignorowalam

teraz jak przeczytalam watek to sie wystraszylam na maxa, ale komputer mi
            działa, a nie dostalam zadnego ostrzezenia
            czy mozliwe ze mimo komunikatu komputer wirusa nie przyjał-mam słuzbowy, dosc
            mocno chroniony-hjak sadzicie

ale mam teraz stracha, chyba przestane robic przelewy bankowe przez internet
            prosze dajcie znac, jak u Was to wygladalo z tym komunikatem
            • maggie2229 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 27.11.05, 15:22
              aha, ta Ania to numer 3391200 - aha, wpisalam te Wasze numery zeby zablokowac i
              oni sa non-stop dostepni i pewnie dzialaja na maxa...

nie wyskoczyla mi zadna czerwona plansza, ze mam wirusa, czyzby moj komputer go
              wyrzucił? obysmile
              • demika Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 27.11.05, 16:10
                Marek i do mnie się odezwał(teraz).nr9189286.nadal dostępny
                • koralik12 Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 27.11.05, 20:24
                  Ja też dostałam taką wiadomość. Odpisałam że nie zamieszczałam nigdzie swoich
                  zdjęć i nie otworzę linku bo nie chcę wirusów. Ale miałam nosa!!!
    • ese1 ze mna tez probowal 27.11.05, 20:57
      ale nie otworzylam zalacznika, po prostu go wysmialam i juz sie nie odezwal
    • zapomnialamnicka Re: uwaga, dostałam, wirusa przez GG od..... 27.11.05, 21:49
      sprawdzcie sobie w katalogu publicznym marek pseudonim lover 21 lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka