luleczka11 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 03.02.06, 23:09 Tteraz miedzy nami jest lepiej. ale kiedyś.....wspomnienia bolą, ale staram sie nie wracać do tego Odpowiedz Link Zgłoś
blou1 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 06.02.06, 12:48 Najelepsza osoba na świeci, wiem że kocha mnie najbardziej i bezwarunkowo i z wzajemnością. Znowu pojawiło się widmo ciężkiej choroby i znowu mam wyrzuty że nie mogę być z nią stale. Gdyby jej zabrakło nie wiem czy dałabym radę. Odpowiedz Link Zgłoś
juska26 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 06.02.06, 18:43 Kobietą, która wydała mnie na świat, dała poczucie niskiej wartości, uprzykrzyła mi dzieciństwo; despotyczną , zaborczą i zarozumiałą osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 06.02.06, 19:34 W tej chwili Osobą, którą musze się zajmowac i opiekować, która mnie potrzebuje. Tak jak moja babcią.... Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 07.02.06, 10:26 kimś dzięki komu mam dziś w portfelu 2PLN a w piątek dopiero wypłata Matka szanuje za to że mnie urodziła i mnie wychowała Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 07.02.06, 10:30 Ideałem do naśladowania moją podporą życiową Kocham ją bezgranicznie - choć tak mnie czasem wkurza. He he he Bardzo dobre pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
halszkabronstein Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 08.02.06, 02:28 Przyjaciółką i kumpelką co sobie bardzo cenie . Odpowiedz Link Zgłoś
toja48 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 08.02.06, 07:02 Przyjaciółką i punktem odniesienia przy którym wraca się do normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 11.02.06, 01:14 Can't live with her, can't live without her. Nie umiem z nia zyc, nie umiem zyc bez niej?? Moze tak??? Nie wiem czy to tlumaczenie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 11.02.06, 01:19 hm...matka mieszka niedaleko ale praktycznie nia nie jest,umiem zyc bez niej ponad 8 lat zyje bez niej, bez jej pomocy jej obecnosci jej rad i wogole zyc sie da.....ale brakuje mi matki, bo jak widze jak moje kolezanki moga liczyc na swoje to mnie cos bierze Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 11.02.06, 12:09 Osobą, która mnie urodziła i od której nigdy nie zaznałam miłości, akceptacji, wsparcia. Zniszczyła mi dzieciństwo i ukształtowała we mnie poczucie niskiej wartości. W jakimś sensie (bo oczywiście i na szczęście - nie do końca) matka złamała mi życie. Odpowiedz Link Zgłoś
waha31 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 11.02.06, 14:41 wszystkim... Niestety zrozumiałam to dopiero gdy odeszła. Kocham Cie Mamo i przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
maggs1 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 12.02.06, 13:09 Żmarła pół roku temu na białaczkę. Wspominam ją z wielka miłością i wielkim żalem. Kiedyś była moją najlepszą przyjaciółką, potem - chyba przez chorobę - bardzo się zmieniła, mogłam jej tylko towarzyszyć w cierpieniu, co było bardzo trudne. W ogóle trudno zostac całkowicie osieroconą osobą ( tato tez nie żyje), nawet jak się ma 27 lat i swoją rodzinę. Ale tak bardzo bym chciała żeby była... żeby widziała, mój synek się fantastycznie rozwija. Teraz mam poczucie winy, że mogłam więcej dla niej zrobić, że mogłam byc przy jej śmierci, że nie wszystko jej powiedziałam, co chiałam jej powiedzieć. Teraz mam tylko 2 osoby, które kocham i które mnie kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1610 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 12.02.06, 14:00 NIKIM!!! Moja mama przez całe moje dzieciństwo wmawiała mi, że do niczego się nie nadaję, nic nie potrafię. Wyrobiła we mnie poczucie, że jestem osobą bezwartościową. Teraz już minęło 10 lat od mojego odejścia z domu, a ciągle jest mi ciężko odbudować w sobie poczucie wartości własnej osoby. Jest mi żal i czuję smutek, że nie mam prawdziwej mamy. Bardzo bym chciała spotkać się z mamą, porozmawiać i pobyć, ale takie spotkania nie są niczym przyjemnym. Staram się i zawsze się będę starać, żeby moja córka nie była traktowana przez własną mamę, tak jak byłam ja. Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
comic_sans Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 12.02.06, 17:39 wszystkim, co kryje w sobie słowo MAMA! Odpowiedz Link Zgłoś
kama90 Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 12.02.06, 22:28 Gdyby była łzą przestałabym płakac by jej nie stracić. Teraz jest dla mnie aniołem, który czuwa nad nami tzn moją rodziną.Była ...tak bardzo mi Jej brak. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.makowiecka Re: KIM JEST DLA WAS MAMA?????? 13.02.06, 00:00 pedantką ale to mi nie przeszkadza kocham ją nad życie i zawsze mogę na nią liczyć i niej polegać jest najlepsza przyjaciółką ale dostrzegłam to dopiero po ślubie Odpowiedz Link Zgłoś