gizianna 11.02.06, 14:39 Hej, mam do Was pytanko: czy Kajtek jest zdrobnieniem od imienia Kajetan? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa28 Re: kajtek 11.02.06, 15:06 Kajtek, Kajtuś. Super imię! Sama chciałam je "wykorzystać", ale zostało mi "podkradzione", a 2 Kajtków w rodzinie to nie bardzo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa28 Re: kajtek 11.02.06, 15:08 Zapomniałam odpowiedzieć na Twoje pytanie, ale pewnie się domyśliłaś: tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gizianna Re: kajtek 11.02.06, 15:15 Bardzo wam dziękuję za odpowiedź. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
evix76 Re: kajtek 11.02.06, 16:51 Od Kajetana. Tak się będzie nasz synek nazywał (o ile oczywiście się okaże, że siusiak to nie zaplatana miedzy nogami pepowina)... Dobre imię dla małego dziecka, tylko co potem...? Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: kajtek 11.02.06, 18:04 Mój mąż jest dorosłym człowiekiem i wszyscy przyjaciele i znajomi mówią mu Kajtek lub Kajetan. Oba zwroty brzmią ciepło i zupełnie normalnie i na pewno nie dziecinnie. No, teściowa czasem zwraca się do niego 'Kajtusiu', ale to już trudno się temu dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś