Dodaj do ulubionych

Nagrobek dla Oskara

16.03.06, 09:39
Uruchomiona została akcja zbierania środków na nagrobek dla 4-letniego
Oskarka. Pieniązki można wpłacać na konto:
Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom PATKUB Bank PEKAO S.A. I.O Olsztyn,
nr 06 1240 1590 1111 0010 0774 2939
Koniecznie z dopiskiem: „Nagrobek dla Oskarka M.”
Więcej na stronie www. oskarek.org
Pozdrawiam i zapraszam do przyłączenia się.

Obserwuj wątek
    • tojaola2 Re: Nagrobek dla Oskara 16.03.06, 12:09
      Dlaczego strona nie wchodzi?Pozdrawiam
      Ola
    • misieczek Re: Nagrobek dla Oskara 16.03.06, 12:18
      Przed chwilą próbowałam. Jest OK
      • siasiuszek Re: Nagrobek dla Oskara 16.03.06, 12:20
        no mi też nie wchodzi
    • michiko moze zamiast nagrobka to przekazanie kasy 16.03.06, 12:21
      na inny szcytny cel a nie na bezużyteczny kawał kamienia.
      • siasiuszek Re: moze zamiast nagrobka to przekazanie kasy 16.03.06, 12:29
        Szczerze mówiąc też mi się to nasunęło na myśl. Oskarkowi i tak jest już
        wszystko jedno czy nad nim sa same kwiatuszki czy marmury byleby ludzi o nim
        pamiętali. A pieniążki przydadzą się chorym dzieciom, które żyją. Tyle jest
        maluchów chorych na raka szkoda wydawać pieniądze na kamienie lepiej wydać je
        na życie.
        • michiko tia tylko co powie rodzina na brak przyzwoicie 16.03.06, 12:30
          drogiego obeliskuwink)). czasem nie wiadomo smiac się czy płakać
          • tojaola2 Re: tia tylko co powie rodzina na brak przyzwoici 16.03.06, 18:44
            Michiko,przeczytałaś w ogóle o KOGO chodzi???Jaka rodzina???Chyba nie matka i
            ojczym,którzy ZABILI Oskarka?!!!Zastanów się zanim coś napiszesz...
            • michiko a nie pomyslałas o reszcie rodziny?? 16.03.06, 19:06
              zanim zaczniesz czepiać się to pomyśl...
              • tojaola2 Re: a nie pomyslałas o reszcie rodziny?? 16.03.06, 20:14
                Wiesz co,nie mieszam się nigdy w spory forumowe,ale śmierć Oskara mną
                wstrząsnęła,naprawdę.To po prostu coś niewyobrażalnie strasznego.Wiec Twoja
                ironia mnie wkurzyła i nie wiem o czym mam pomysleć?-O bezpodstawnej
                nonszalancji?
                • tojaola2 Re: a nie pomyslałas o reszcie rodziny?? 16.03.06, 20:16
                  I jeszcze-nie wierzę w RESZTĘ rodziny.Jesli przez 4 lata ie zauwazyła złamanej
                  raczki,śladów po przypalaniu żelazkiem,blizn po biciu i smutnych oczu to
                  znaczy,ze jej nie miał.zresztą pogrzeb zorganizowany był przez obcych
                  ludzi.Wiec to Ty najpierw pomyśl,wejdź na stronę Oskara a potem drwij.
    • lola211 Re: Nagrobek dla Oskara 16.03.06, 20:19
      A czy na to dziecko nie powinien przysługiwac zasilek pogrzebowy, z ktorego
      nagrobek bylby sfinansowany?
      • tojaola2 Re: Nagrobek dla Oskara 16.03.06, 20:33
        mnie się wydaje,że chodzi o pewien symbol.Jeżeli ludzie chcą
        zaprotestować,sprzeciwić się czemuś wybierają różne formy.Może chcą zrobić coś
        więcej,niż można za zasiłek?Nie wiem.
        • aleksandrynka Re: Nagrobek dla Oskara 16.03.06, 22:19
          też to tak odbieram. Tak jak stawia się pomniki poległym bohaterom. Porównanie
          może nietrafione, ale jest coś na rzeczy. Zamiast pomnika można coś innego,
          remont asfaltu, ale chodzi o symbol, żeby ludzie pamiętali, zastanowili się...
          • etato1 zgadzam się 17.03.06, 00:25
            dla mnie śmierć Oskarka to najbardziej przerażająca zbrodnia o jakiej słyszałem,
            matka torturująca miesiącami swoje własne małe, niewinne i bezbronne dziecko to
            najewiększe bestialstwo jakie może być...

dlatego nie można przejść nad tym do porządku dziennego
            Oskarek stał się symbolem ofiary barbarzyńskiego modelu wychowania
            obowiązującego w naszym kraju - wychowaniu opartym na biciu małych, bezbronnych
            dzieci

nagrobek a nawet pomysl z pomnikiem uważam za bardzo dobry pomysł abyśmy nie
            zapomnieli o tym bestialstwie ktore miało miejsce tuż za rogiem naszego domu i
            na ktore nikt nie zareagował
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka