eveo 17.03.06, 21:51 Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abi3 Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 21:54 Mój synek ma na imię Bartoszek. A wołamy na niego Bajuś. Kiedy był jeszcze niemowlaczkiem, mówiliśmy "nasz dzidziorek".No ale facet jest coraz większy, to chyba pora nazywać go Bartosz, Bartoszek lub Bartuś Odpowiedz Link Zgłoś
malagos2 Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 21:59 Glutek troszkę podrosła i jest teraz Gluś. Odpowiedz Link Zgłoś
shiraze Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 11.08.06, 01:54 ja też Glutek albo Glut, a także Bobas pomimo, że zaraz kończy 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
kalinkaagata Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 11.08.06, 10:52 Mówimy różnie: Kundzia Bąbel Kalka Kalunia Niunia Odpowiedz Link Zgłoś
uli111 Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 21:59 Moja córa ma na imię Ewa ale ja mówię do niej Miśka albo Dziuba, czasem "moja panno" Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 22:04 Koczkodan ) Odpowiedz Link Zgłoś
llidkaa Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 22:08 Pimpuś Odpowiedz Link Zgłoś
gepart_czester Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 22:11 babel, babelini, bobas, mister di, bąbeloza Odpowiedz Link Zgłoś
iizaa Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 22:14 Moja córcia to Michalina, wiec Misia,Misiaczek,Michasia, koteczek, króliczek, oraz Minia - tak sama siebie nazywała, kiedy była malutka Odpowiedz Link Zgłoś
fajtek_kot Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 22:17 Zuzik(zuzia, słoneczko, Pieknisia Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p ojej... 17.03.06, 22:34 sporo tego...Kindziora, Kindziorzyca, Pasztetowa, Dupcioch, Żaba, Ryba, Księżniczka, Słońce, Tuptus...i tysiac innych. Jak malusia była, to wiecej tego było - Pieluchowiec, Sysolec, Śpioch. Odpowiedz Link Zgłoś
rzukers Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 23:22 borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
latouche Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 23:43 starszy był długo Robaczkiem, teraz już nie wypada bo ma 5 lat i chodzi do rpzedszkola. Ale i tak czasem do niego tak mowie Najczęściej mówimy do niego Nene. Na imie ma Daniel maly to na razie Dzidek albo Dziduś, to jest hipotetyczne zdrobnienie od Diego Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 09:40 Nie lubie przesady w pieszczotliwych zwrotach, wiec nasze dziecko czesto to Poczwara , czasem mowie "zaraz cie zlapie moj Szczurze"... . A poza tym po imieniu, tak normalnie - Karol, badz Karlos (czasem Satana, nie Santana ). Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Kotki :) 18.03.06, 09:59 Jak niosę im rano kakao to wołam jak do kotków, a one miauczą słodko Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 10:42 Niusiek... Odpowiedz Link Zgłoś
ania-jasia Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 12:39 Jak jas byla maly i jeszcze lezalam w szpitaku znim to polozna powiedziala ze jest grubiutki jak klusek i tak zostalo Kluseczek. potem roznie: klucha dziubeczek jasiulek paskudek misiulec odwaznik (bo jest odwazny) silniczek(bo daje nam sile do zycia) gryzon (bo gryzie) cyculek bo mimo 15 miesiecy lubi bardzo cycusia) pchelka (bo jak sie do mnie przyssie to wyglada jak pchelka co sie pieskowi w skore wbila) mozna by dlugo wymieniac. Ale i tak zostanie naszym MALYM KLUSECZKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarcelka Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 13:51 U nas zawsze był macus ,macek ,kochanie moje malutkie lub dziubuś a nazywa sie Marsel Odpowiedz Link Zgłoś
zzana Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 14:52 bobisia; albo bobiba Odpowiedz Link Zgłoś
kiniozaur Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 15:55 Na Jadwinię mówimy po imieniu bądź Jaćwiol , Tyćwiol, Dzidziuś ( ale już wyrasta),Młoda , Zarazo i w zależności od sytuacji.A jak kiedyś byłam z Młodą w szpitalu na ostrym dyżurze , czekali tam też rodzice z bliźniaczkami w wieku ok. 3lat i jedna z nich darła się do swego taty : "tato , tato , a ja jestem twoim lujem pasiatym??". Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 19:42 Pys, Pindzia, Pindolina, Potwor, Skarbek Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 22:33 Kingulec, Pindu-Lindu ( to zwrot mojej Teściowej, ale nie wiem o co chodzi ), czasami - Producent ( bo produkuje kupkę ), Dupelek, tak do pól roku jak była na piersi to mówiłam: Przyssawka, no i oczywiście Myszka, Kotek. Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 22:56 Pitu. Dziecię. Młodzież. Kapustka. Bździągwa. Marudka. Robaczek. Plumplumek. Pitulinek. Pietruszka. Piterek. Weszka. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkakn1 Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 23:27 Kasi mówimy Kasik, a Dominiczce Domisia lub Miśka, a czasem Potworek (taka jest niegrzeczna). Odpowiedz Link Zgłoś
akanter Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 23:43 Misio-kaprysio albo mój ty pysiorku albo żuczusiu Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 19.03.06, 02:54 Niki Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_borowka Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 20.03.06, 10:38 Ja na moją Julcię mówie Lula, Luleńka. Mój mąż - Jaszczurka. Jak była malutka i pełzała na brzuszku - Żółwik Odpowiedz Link Zgłoś
matkamichala Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 20.03.06, 11:42 ooo, sporo tego jak był mały to larwa albo pudzian (dobrze sobie wyglądał a teraz pędrak, mysza, myszowaty,myszkin,myszasty (wszystko od mysz) misiowaty, misio,śmierdziel,cuchnotka,aaaaaaaa jeszcze gawron i ostatnio ptasiagrypa a najrzadziej Michał ale ja do męża też nie mówie po imieniu)) Odpowiedz Link Zgłoś