Dodaj do ulubionych

Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ?

17.03.06, 21:51
Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ?
Obserwuj wątek
    • abi3 Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 21:54
      Mój synek ma na imię Bartoszek.
      A wołamy na niego Bajuś. Kiedy był jeszcze niemowlaczkiem, mówiliśmy "nasz
      dzidziorek".No ale facet jest coraz większy, to chyba pora nazywać go Bartosz,
      Bartoszek lub Bartuś smile
      • malagos2 Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 21:59
        Gluteksmile troszkę podrosła i jest teraz Gluś.
        • shiraze Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 11.08.06, 01:54
          ja też Glutek albo Glut, a także Bobas pomimo, że zaraz kończy 2 lata
      • kalinkaagata Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 11.08.06, 10:52
        Mówimy różnie:
        Kundzia
        Bąbel
        Kalka
        Kalunia
        Niunia
    • uli111 Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 21:59
      Moja córa ma na imię Ewa ale ja mówię do niej Miśka albo Dziuba, czasem "moja
      panno"
    • siasiuszek Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 22:04
      Koczkodan smile)
      • llidkaa Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 22:08
        Pimpuś
    • gepart_czester Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 22:11
      babel, babelini, bobas, mister di, bąbeloza
      • iizaa Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 22:14
        Moja córcia to Michalina, wiec Misia,Misiaczek,Michasia, koteczek, króliczek,
        oraz Minia - tak sama siebie nazywała, kiedy była malutka
    • fajtek_kot Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 22:17
      Zuzik(zuziasmile, słoneczko, Pieknisia
    • oladl2 Kogutek :))) 17.03.06, 22:20
    • kalina_p ojej... 17.03.06, 22:34
      sporo tego...Kindziora, Kindziorzyca, Pasztetowa, Dupcioch, Żaba, Ryba,
      Księżniczka, Słońce, Tuptus...i tysiac innych.
      Jak malusia była, to wiecej tego było - Pieluchowiec, Sysolec, Śpioch.
    • rzukers Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 23:22
      borsuk
    • latouche Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 17.03.06, 23:43
      starszy był długo Robaczkiem, teraz już nie wypada bo ma 5 lat i chodzi do
      rpzedszkola. Ale i tak czasem do niego tak mowie wink Najczęściej mówimy do niego
      Nene. Na imie ma Daniel
      maly to na razie Dzidek albo Dziduś, to jest hipotetyczne zdrobnienie od Diego wink
    • ania.freszel Groszku malutki 18.03.06, 08:05

• ciociapolcia Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 09:40
      Nie lubie przesady w pieszczotliwych zwrotach, wiec nasze dziecko czesto to
      Poczwara smile, czasem mowie "zaraz cie zlapie moj Szczurze"... smile.
      A poza tym po imieniu, tak normalnie - Karol, badz Karlos (czasem Satana, nie
      Santana smile).
    • jusytka Kotki :) 18.03.06, 09:59
      Jak niosę im rano kakao to wołam jak do kotków, a one miauczą słodko smile
    • 76kitka Misianku 18.03.06, 10:10

• mieszkowamama Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 10:42
      Niusiek...
    • ania-jasia Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 12:39
      Jak jas byla maly i jeszcze lezalam w szpitaku znim to polozna powiedziala ze
      jest grubiutki jak klusek i tak zostalo Kluseczek. potem roznie: klucha
      dziubeczek jasiulek paskudek misiulec odwaznik (bo jest odwazny) silniczek(bo
      daje nam sile do zycia) gryzon (bo gryzie) cyculek bo mimo 15 miesiecy lubi
      bardzo cycusia) pchelka (bo jak sie do mnie przyssie to wyglada jak pchelka co
      sie pieskowi w skore wbila) mozna by dlugo wymieniac.

Ale i tak zostanie naszym MALYM KLUSECZKIEMsmile
    • malgra Re: Pysia, Oliweczka, Olinka 18.03.06, 13:04
    • mamamarcelka Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 13:51
      U nas zawsze był macus ,macek ,kochanie moje malutkie lub dziubuś a nazywa sie
      Marsel
      • zzana Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 14:52
        bobisia; albo bobiba
    • kiniozaur Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 15:55
      Na Jadwinię mówimy po imieniu bądź Jaćwiol , Tyćwiol, Dzidziuś ( ale już
      wyrasta),Młoda , Zarazo i w zależności od sytuacji.A jak kiedyś byłam z Młodą w
      szpitalu na ostrym dyżurze , czekali tam też rodzice z bliźniaczkami w wieku
      ok. 3lat i jedna z nich darła się do swego taty : "tato , tato , a ja jestem
      twoim lujem pasiatym??". big_grin
    • kontaminacja Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 19:42
      Pys, Pindzia, Pindolina, Potwor, Skarbek
    • a.lenard Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 22:33
      Kingulec, Pindu-Lindu ( to zwrot mojej Teściowej, ale nie wiem o co
      chodzi big_grin ), czasami - Producent ( bo produkuje kupkę ), Dupelek, tak do pól
      roku jak była na piersi to mówiłam: Przyssawka, no i oczywiście Myszka, Kotek.
      • pandora_ Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 22:56
        Pitu. Dziecię. Młodzież. Kapustka. Bździągwa. Marudka. Robaczek. Plumplumek.
        Pitulinek. Pietruszka. Piterek. Weszka.
    • lidkakn1 Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 23:27
      Kasi mówimy Kasik, a Dominiczce Domisia lub Miśka, a czasem Potworek (taka jest
      niegrzeczna).
    • akanter Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 18.03.06, 23:43
      Misio-kaprysio albo mój ty pysiorku albo żuczusiu
      • edycia274 Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 19.03.06, 02:54
        Niki
    • zielona_borowka Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 20.03.06, 10:38
      Ja na moją Julcię mówie Lula, Luleńka.
      Mój mąż - Jaszczurka.
      Jak była malutka i pełzała na brzuszku - Żółwik wink
    • matkamichala Re: Jak mówicie pieszczotliwie do swoich dzieci ? 20.03.06, 11:42
      ooo, sporo tego smile jak był mały to larwa albo pudzian (dobrze sobie wyglądałwink a
      teraz pędrak, mysza, myszowaty,myszkin,myszasty (wszystko od mysz) misiowaty,
      misio,śmierdziel,cuchnotka,aaaaaaaa jeszcze gawron i ostatnio ptasiagrypa smilea
      najrzadziej Michał wink ale ja do męża też nie mówie po imieniusmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka