5aga5 28.03.06, 13:27 .. dziennie sprzątacie po swoich pociechach zabawki? Bo ja to chyba kilkanaście a i tak ciągle w chałupie jest bałagan. Gdzie się obejrzę leży jakaś lalka czy klocek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajka04 Re: Ile razy .. 28.03.06, 14:18 wieczorem, przed kąpielą synka, sprzątamy razem; w ciągu dnia nie biegam za nim i nie składam zabawek w jego pokoju, są w kuchni, korytarzu, saloniku, czasem sypialni i łazience; Odpowiedz Link Zgłoś
sledziowa Re: Ile razy .. 28.03.06, 16:42 U nas teoretycznie jest zasada jedną zabawką się bawi ale zanim weźmie drugą to tą pierwszą musi posprzątać... jednak w praktyce jest z tym bardzo różnie Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Ile razy .. 28.03.06, 18:16 Kiedyś kilka albo kilkanaście, teraz zazwyczaj przed kąpielą. Chyba, że nie daje się przejść to wcześniej. Jaś i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
nadka1 Re: Ile razy .. 28.03.06, 20:30 Ja sprzątam bardzo często ale zastanawiam sie coraz częściej po co.Przecież za chwilę i tak będzie to samo wyjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolajcia Re: Ile razy .. 28.03.06, 21:37 Zazwyczaj sprzątamy razem przed kapielą, nie widzę sensu sprzątania zabawek w ciągu dnia. Wyjątek stanowią klocki, tory do samochodzików i tego typu zabawki, je sprzątamy zaraz po zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_jj Re: mamomikolajcia 30.03.06, 17:29 ja przed spaniem w południe ogarniam- tak żeby u młodego można było przejśc a zabawki które 'zawędrują" do dużego lub naszego pokoju przenoszę do pokoju Igorka ja również gratuluję fasolki Odpowiedz Link Zgłoś
asia_grzes sprzątamy razem 21.04.06, 18:26 staramy sie uczyc naszego Wernerka sprzątania po zabawie a juz na pewno przed snem.zresztą to juz rytuał-kolacja,kąpiel,mycie ząbków,sprzatanie zabawek i łożeczko gdzie słucha słuchowisk bądz moich piosenek.sprzątamy razem,ale zauważyłam,ze juz sam odkłada na miejsce zabawkę jeśli mu sie znudzi.i oby tak zostało. teraz uczymy go poprawiania pościeli po spaniu,głaszcze rączką kołderkę,przesuwa ją,itp. mam nadzieję,że nauczy się porządku i to bez stresu dla każdej ze stron.jak to się mówi-"czym skorupka za młódu tym na starośc trąci" Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: Ile razy .. 28.03.06, 23:17 musze przyznac ze nie sprzatam, ale kamilka tak bardzo nie rozwala wszedzie zabawek wieczorem tylko troche ogarniam to co mi przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu zabawki sa glownie w duzym pokoju, bo kamilka nie ma jeszcze swojego pokoiku, mam jednak nadzieje ze wkrotce sie to zmieni, chociaz nie licze na to ze zabawki beda tylko w jej pokoju Odpowiedz Link Zgłoś