Dodaj do ulubionych

PrzedOkresemLubWtrakcie

08.04.06, 22:04
Kobietki, chciałam zapytać, jak to u Was z hormonami? To znaczy, jak Wam skaczą i wzmaga Wam się agresja, to co robicie? Ja zawsze szaleję na 1-2 dni przed okresem i, choć normalnie jestem opanowana, to wtedy lepiej nie wchodzić mi w drogę... Ostatnio tak się w kurzyłam na mojego chłopa, że cisnęłam w niego zafajdaną pieluchą naszego synka, którego akurat przewijałam...Cud, że go nie wymazałam, jakoś - cholera - źle rzuciłam smile Potem naturalnie mi przeszło. A Wy? jakie macie doświadczenia w tej materii?
Obserwuj wątek
    • moofka Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 08.04.06, 22:08
      rozmaite
      tylko u mnie totrwa dluzej jakis tydzien przed okresem sie zaczyna i sie nasila
      w dniu w ktorym przychodzi jak reką odjąl, aniol ze mnie
      tylko wtedy,kurde brzuch boli
      ale i tak lepsze to niz ta kulka zlosci, ktorej pochodzenie rozumiem, a
      poradzic sobie z nia nie moge
      no i te apetyty - konia z kopytami mozna zjesc z nutella i musztarda
      rownoczesniesmile
      • dzoaann Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 02:07
        Piwo wylane na twarz jeszcze nie mężusia milośnie spoczywającego na moich
        kolankach...
        • dzoaann Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 02:08

--
          "Czasy są zawsze inne,ale zawsze jakby takie same"
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=38364937&a=38507812
          • dzoaann Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 02:09
            hehe za szybko kliknęłam..
            Chcialam jeszcze nadmienić o rozmaitych przedmiotach ciskanych w
            niego...wytrzymuje ze mną już 11 roksmile
    • kashunda Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 03:52
      U mnie sie jazda zaczyna tydzien przed okresem,jestem nietykalska.Wszystko mnie
      wkur...,do tego dochodzi niesamowity apetyt na slodycze.Tak wiec potrafie zjesc
      pol tortu i czekolade i potem jestem jeszcze bardziej zla ze nie potrafilam
      sobie odmowic.Po okresie czuje sie jak nowonarodzona ,pelna energi i w super
      nastroju.Dodam ze przed zajsciem w ciaze(jak bralam piguly)nigdy takich jazd
      nie mialam.
      • natiania Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 08:31
        Parę dni przed "m" jem wszystko co się nawinie i na drzewo nie ucieka, a całą
        dietę diabli biorą, przez co jestem jeszcze bardziej sfrustrowana. Mąż zazwyczaj
        ucieka na rybki albo do mamusi pogrzebać przy samochodzie. Gorzej jak mamusia
        też ma to wtedy biedakowi zostają tylko rybki.
    • driadea Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 09:11
      Współczuję, ja na szczęście nie miewam takich wahań.
    • ciociapolcia Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 09:37
      Przed ciaza tez nie mialam takich atrakcji... Po pierwsze zaczynaja bolec mnie
      okropnie cycki i kregoslup okolicy ledzwiowej. Apetyt: jednego dnia czipsy,
      czekolada, sery plesniowe itd. na okraglo, innego dnia na zarcie patrzec nie
      moge.
      Humor... Wszystko mnie wnerwia, najchetniej zaszyla bym sie do mysiej nory.
      Niemeza najchetniej wyslalabym na caly tydzien do pracy, a Mlodego razem z
      nim wink.
      Czuje sie jakby mnie ktos przez maszynke do mielenia przepuscil ;P.

O dziwo, w dniu poprzedzajacym @ dostaje spida i wtedy sprzatam, szoruje, myje
      wszystko... Dlatego jak juz dostane @, to czekam tylko zeby ktos mnie tylko
      dobil wink.

Hmmm, dzisiaj mam ochote poodkurzac i umyc szafki w kuchni (boszzz!), ale to
      jeszcze ok. 4 dni za wczesnie. Posiedze, poczekam, moze mi przejdzie ;P.

A! Zapomnialam jeszcze o pryszczu... zawsze mi jakis wulkan wyskoczy, wrrr!
      • wredna_ja Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 11:45
        Jestem agresywna ;-P
        Wsciekam sie o rzeczy na ktore normalnie nie zwrocilabym uwagi...+ bol
        brzucha...+chec na "domowe jedzenie"(np.pierozki,nalesniki,knedle,leniwe mojej
        mamy,ktorych nie potrafie tak zrobic jak ona).
        • wredna_ja Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 11:46
          Ach! I oczywiscie zawsze jakies "upiekszajace" mnie syfki ;-(
      • papilotta Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 18:57
        Ciekawe z tym speedem - przypomniało mi się, że ja też tak mam! smile odkurzam, zamiatam, upycham, segreguję... istne wariactwosmile pozdrawiam wszystkie "szalone krówki"
    • 76kitka Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 14:08
      Wcześniej nie miałam tego problemu, odkąd wróciła mi miesiączka po porodzie też mna miota. Melisa i liczenie do 10-ciu. Mój mąz to się z tego `śmieje i stara się zchodzić z oczusmile
    • anet81 heheh, bez obrazy :) 09.04.06, 14:47
      – Dlaczego zespół napięcia przedmiesiączkowego nazywa się zespołem napięcia
      przedmiesiączkowego?
      – Bo nazwa „choroba wściekłych krów” jest zarezerwowana dla innej jednostki
      chorobowej.
      • wredna_ja Re: heheh, bez obrazy :) 09.04.06, 16:24
        Prawdziwe az do bolu wink)
        • luxfera1 to wszystko to hormony 09.04.06, 16:36
          moje szalenstwa przedmiesiączkowe okazały sie mieć swe źródło w chorej
          tarczycy.Odkąd biore hormony tarczycy jestem łagodna jak baranek i to nie tylko
          z okazji wielkanocnej.
          • ciociapolcia Re: luxfera 10.04.06, 08:35
            Nadczynnosc czy niedoczynnosc?
            • luxfera1 Re: luxfera 10.04.06, 12:25
              wyłapana w ostatniej chwili przed przejsciem w nie lub nadczynnośc.
              w zamian wielki 3cm guz.
              • marianna73 Re: luxfera 10.04.06, 12:40
                a jak wyłapałaś że to może być tarczyca? jakie robiłaś badania, pytam ,bo też
                podejrzewam u siebie problemy z tarczycą
              • weronikarb Re: luxfera 11.04.06, 08:25
                i po czym poznałaś że to może być tarczyca, czy wyniki krwi badź moczu tez sa
                inne??
              • polka3 Re: luxferko 11.04.06, 09:22
                Napisz proszę jakie sobie robiłaś testy na hormony i w jakich dniach cyklu-też
                mam zamiar ,ale wolałabym uniknąć wcześniejszych wizyt lekarskich, skoczyć
                prywatnie i z wynikami się już udać....

Ps.Cały ten wątek dam mężowi do poczytania-hihi

Bo ja tez, niestety- nad czym boleję, do tych wściekłych należęsad(((
    • vanilla_sky7 Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 22:07
      Ja przed okresem mogłabym mordowaćwink)))
      • mrufkaa Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 09.04.06, 22:34
        O tej tarczycy tez mi ostatnio moj gino nadmienil, gdy cos bezknelam o
        nastrojach... moze warto sie zbadac.
    • weronikarb Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 10.04.06, 08:54
      Oj też tak mam sad
      Tydzień przed to mogłabym zabić i to nieważne kogo - aby się pod ręke nawinął.
      Dwa dni przed mam taką energie że odrabiam za cały m-c.
      Teraz w piatek (2 dni przed) - skopałam ogródek, zgrabiłam i już posiałam.
      W sobotę zgrabiłam całą trawę, plus obiad, plus pranie koców.
      Do tego cały czas na głowie mój synek istne sreberko smile

A w niedziele leżałam jak przememlana i wypluta smile
    • blou1 Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 10.04.06, 12:02
      Mój twierdzi że jestem nafukana cały czas, nie rozumiem gosmile
      • madziaaaa Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 11.04.06, 08:32
        do mnie to bez kija nie podchodź. Ale pocieszam mojego męża jak marudzi, że ja
        marudzę, że jeszcze ma tylko kilka lat spokoju, bo wtedy nasza Oleńka pewnie
        zacznie miesiączkować, a jak się we dwie zbierzemy do kupy, to...
        • mradford Re: PrzedOkresemLubWtrakcie 11.04.06, 08:39
          ja przed okresem to mam takie ssanie ze pol lodowki moge zjesc na raz,zmiatam
          wszystko co jest w zasiegu wzroku,puchne ,waze 2 kilo wiecej(z oczywistych
          wzgledow),spryszcza mnie tak ze wygladam jak radosna nastolatka(ostatni miesiac
          bilans 12 wrzodow na calym ciele z pachwinami wlacznie)a potem pierwszy dzien i
          cyk,wszystko znikasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka