ewacia2 24.04.06, 15:11 proszę, poratujcie mnie- muszę napisać podanie -(i jak zwykle problem)-po której stronie umieszczam swoje dane, a po której osoby, do której piszę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kura17 Re: prośba 24.04.06, 15:17 ja umieszczam po prawej stronie na gorze date, swoje dane. ponizej, po lewej stronie dane adresata. potem tresc podania. na dole, po prawej stronie swoje imie, nazwisko, pod tym podpis. `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: prośba 24.04.06, 15:32 W podaniu swoje dane po lewej na równi z miejscowością i data, które z kolei ładujemy po prawej. Dane adresata bardziej po prawej, ale też nie przy samym marginesie. I zasada mówi, że między nazwą firmy a jej adresem powinien być odstęp na dwóch linijek w dół. Podpis swój po prawej na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
4luty prawidłowo 24.04.06, 15:32 Wzór podania Warszawa (data) Imię i nazwisko,adres ........................... ............................ (Instytucja) Proszę uprzejmie o ........................ ..................................... (podpis) Odpowiedz Link Zgłoś
4luty Re: prawidłowo 24.04.06, 15:33 nie wiem dlaczego ale nie wyszło, wszystko poszło na lewą stornę a miało być po dwóch, trudno: Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Prawidłowa jest wersja lili1974 n/t. 25.04.06, 08:41 Dane adresata dobrze jest napisać pogrubioną czcionką. Odpowiedz Link Zgłoś