bei najwazniejsze- jak Wam razem jest 30.05.06, 23:48 jesli dobrze- to zaden mały metraz nie straszny... mamy duży dom...ale jest nam ciasno- ale cudownie no i ja mam klaustrofobiczną naturę Odpowiedz Link Zgłoś
melissa79 Dziękuję 31.05.06, 10:15 Dziekuję wszystkim, którzy w normalny i nieagresywny czy prześmiewyczy sposób byli w stanie odpisać na mojego posta. Widzę ze problem jest kontrowersyjny, chociaż i tak wszyscy sa zgodni co do tego ze najważniejsze jest szczęscie dziecka Dla mnie również w przeciwieństwie do tego co niektórzy sugerowali. Tylko moze ja inaczej pojmuję szczęscie mojej rodziny, dla której wazny jest komfort. Ja chcę zeby moje dziecko miało miejsce na swobodny rozwój, na swoje zabawki, do wyciszenia się z dala od telewizora, a ja chcę się dobrze wyspać, nie muszac słucahc stukającego w klawiaturę mojego męża, a on chce w spokoju pracować na nas nie muszac słuchać jak się tłukę garnkami.. Czy to zbrodnia? Pewnie ze istnieją 15 osobowe rodziny, gnieżdżące sie w 20 m2 i twierdzą że są szczęsliwe.. ale sorry dla mnie to już patologia. Nie rozumiem dlaczego niektórzy oburzają sie że śmiałam napisać ze mam 60m2. Czy to jakiś wstyd? Czy raczej teraz powinnam mieć doła? Bo przeciez z tego co tu przeczytałam plasuję sie mniej wiecej pośrodku, czyli tyle samo osób ma mniejsze, jak i wieksze mieszkania od mojego. Mam wrazenie ze z niektórych wychodza kompleksy z powodu niemozliwosci zagwarantowania swojej rodzinie godziwych warunków do życia i rozwoju i usilnie próbują wmówić sobie i innym ze wygoda i komfort do szczęscia nie są potrzebne, reagując przy tym agresją i zawiścią... ale my na ten komfort ciezko pracowaliśmy przez wiele lat i robilismy to również dla naszego dziecka. A już pisanie że jeśli mam tego typu problemy to oznacza że jestem niedojrzała i nie powinnam mieć dzieci... no to już tylko świadczy o poziomie autorów takich postów... Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Dziękuję 03.06.06, 14:36 najpierw zrobcie do dziecko bo na razie zamierzacie sie o nie "starac" a tak juz w zyciu bywa ze im bardziej czlowiek chce tym bardziej nie moze pie..mi typu gdzie lozeczko zajmij sie jak juz bedziesz miala dobry powod ku temu Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: na ilu m2 mieszkacie? 31.05.06, 11:25 Mieszkanie ma się takie , na jakie stać konkretną rodzinę... Dyskutowanie o tym, że komuś za ciasno w 180 metrach i nareszcie ma 9 pokoi, gdzie jest OK uważam za niestosowne ... Wiadomo, że zawsze lepiej mieć 9 pokoi, czy odziedziczyć duże mieszkanie po babci. Każdy wolałby mieć więcej powierzchni życiowej, powtarzam drogie panie... Czy zarobiłyście same na te ogromne mieszkania ? Pomijam fakt, że ktoś może mieszkać za granicą, tam o niebo łatwiej dorobić się domu, ale nie powinien wtedy zabierać głosu, gdyż brzmi on nierealnie... Mieszkamy w kraju, gdzie metr mieszkania kosztuje niebotyczne sumy, więc gadania, że dla mnie kilkadziesiąt metrów to za mało, uważam za tupeciarskie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: na ilu m2 mieszkacie? 31.05.06, 13:53 moja siostra kupuje 18m2 w krakowie 8tys. za metr, niedaleko rynku. mieszkam w wawie i taka cena mnie lekko zdziuwila. Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Re: na ilu m2 mieszkacie? 31.05.06, 20:24 hancik5 napisała: > Czy zarobiłyście same na te ogromne mieszkania ? - Odpowiedz Link Zgłoś
tynka-justynka Re: na ilu m2 mieszkacie? 01.06.06, 14:12 hej, jestem nowa- nie czesto sie udzielam ale czesto czytam na wynajem tez trzeba czyms zarobic a janowa czynsz to z duzej kasy meza placisz czy sama na ten czynsz zarabiasz??? pamietaj, ze nie kazdy ma bogatego meza!! (zreszta pieniadze to nie wszystko, nawet bez nich mozna byc szczesliwym!!!! - my nie mamy 9 pokoi tylko 5 i goscie tez jakos sie mieszcza Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Re: na ilu m2 mieszkacie? 02.06.06, 15:35 tynka-justynka napisała: > na wynajem tez trzeba czyms zarobic - Odpowiedz Link Zgłoś
polihymnia Re: na ilu m2 mieszkacie? 31.05.06, 16:36 Hahaha. Chciałabym mieć 60 m2. My mieszkamy z 2 dzieci na 34m2. Dzieci w jednym, małym pokoju (Kuba przez pierwsze kilka m-cy spał z nami w pokoju), w drugim my. Ponadto z "dużego" pokoju wydzielone jest małe pomieszczenie (1,5x2,5m) gdzie stoi komputer . Do tego mala, ślepa kuchnia i malutka łazienka. Nie narzekam specjalnie, choć w zimie dostawałam klaustrofobii Dzieci mam planowane Chciałabym zmienić mieszkanie na większe w ciągu najbliższych 3 lat, bo jak córka pójdzie do szkoły to będzie problem. Ale póki co nie mamy kasy Odpowiedz Link Zgłoś
awa32 2/4 m 2..... 02.06.06, 16:54 tak,tak!jak patrze na ten pokuj to sama sie dziwię jak się tu mieścimy z dzieckiem. mamy regal ,obok biurko,nasze łóżo i łózeczko malucha zostaje metr na metr!!!wolnej przestrzeni po ktorej chodzimy.a nasze rzeczy?coż...na szafie pod łóżeczkiem itd.dlatego jeżeli dobrze sie zorganizujesz napewno zmieścisz wszystko ....haha..pozdrawiam ps.wózek trzymam w piwnicy,specjalnej dla wozkow. Odpowiedz Link Zgłoś
boziaj Re: na ilu m2 mieszkacie? 02.06.06, 17:32 42m, 2 koty, mąż, ja i poki co 1 dziecko (planujemy następne) da radę Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: na ilu m2 mieszkacie? 03.06.06, 19:33 100. Teraz. Ale kiedy urodziło się nam pierwsze dziecko mieszkaliśmy na 35m2 (plus ogromny owczarek kaukaski i kot). Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: na ilu m2 mieszkacie? 03.06.06, 20:32 60 m/2 ? to malo ? Ja mieszkam na 37 m/2 !!! pewnie, nie jestem naukowcem, ale miejsca nam starcza. Mieć większe... fajnie... tak choćby 50 m/2 ) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.julia Re: na ilu m2 mieszkacie? 04.06.06, 13:08 27m2 - kawalerka, 5-cio miesięczna Julka + 2 dorosłe osoby + owczarek niemiecki. Najbardziej niewygodnie jest tacie ( który pracuje na 3 zmiany ) gdy próbuje się przespać w dzień a mała nie śpi Ale nie jest źle ;-D Odpowiedz Link Zgłoś