Dodaj do ulubionych

Drugie dziecko?

08.06.06, 09:32
Dziewczyny, poradźcie. mam 11 miesięcznego Synka i planuję na jesieni zajść w
ciążę. Synek, gdy urodzi się drugie dzieciątko, będzie więc miał 2 latka. czy
jest to odpowiednia różnica wieku między rodzeństwem. czy w ciąży dam sobie
radę z chodzącycm Synkiem. co z noszeniem dziecka, czy to nie wpłynie na
ciążę? Proszę o odpowiedź doswiadczone w tej kwestii mamy.
Obserwuj wątek
    • buleczka8 Re: Drugie dziecko? 08.06.06, 09:50
      Ja też chętnie poczytam Wasze radysmile) Ja mam córcie 13 m-cy i też chciałabym
      juzmieć następnego maluszka - chociaż mam wiele obaw nie tylko z dawaniem sobie
      rady z dwójką dzieci, ale też o prace, moja koleżanka tez jest w ciąży i ma
      termin na wrzesień! Pozdrawiam doświadczone mamy smile
    • 19maj Re: Drugie dziecko? 08.06.06, 10:47
      ja do pytania też się dołączam też mam 13 miesięczną córkę i po wakacjach
      zaczynamy starania smile)))
    • ukrywam_sie_pod_nickiem Re: Drugie dziecko? 08.06.06, 10:53
      po co te pytania skoro i tak zaplanowałaś? chcesz potwierdzenia, że decyzja
      jest ok? chyba dorosła jestes ...
    • 2razy_mama Re: Drugie dziecko? 08.06.06, 21:26
      Między moimi synkami jest dokładnie 2 lata i 11 m-cy różnicy. Gdy zaszłam w
      ciążę starszy miał "aż" 2lata i 2 m-ce. I wiesz co? Było mi ciężko. Ale wszystko
      jest do przeżycia, można sobie poradzić. Zależy czy z ciążą będzie wszystko
      dobrze, czy ktoś Ci pomoże gdy się będziesz żle czuła, czy Mały jest
      przyzwyczajony tylko do Ciebie czy zostaje z innymi np.: z babcią. Ja nie mogłam
      dźwigać i generalnie pod koniec ciąży kiepsko się czułam. Ostatnie 3 m-ce nie
      pracowałam ale i tak codziennie przyjeżdżali do nas moi Rodzice, którzy mi
      bardzo pomagali (mąż był w pracy). Jeśli więc możesz na kogoś liczyć nie martw
      się tylko działaj! Ja teraz troszkę żałuję, między chłopcami jest aż 3 lata
      różnicy. Powodzenia!!!
      • joanna266 Re: Drugie dziecko? 08.06.06, 21:37
        mam troje dzieci syn ma 7 lat corka 3 a najmodszy synek 14 miesiecy.wiec jest
        miedzy corka a mlodszym synkiem niepelne 2 lata roznicy.w ciagu dnia jestem z
        dziecmi sama w domu i na wszytsko znajduje czas.sprzatam,gotuje i bawie sie z
        dziecmi i znajduje czas dla siebie .nie rozumiem tych narzekan ze przy jednym
        ciezko a przy dwojce to juz wogle kobieta ma czas tylko dresy wlozyc na siebie
        i nigdy prawie lustra nie oglada.jest umordowana do granic i czeka kiedy dzieci
        podrosna zeby znowu moc zyc normalnie.ja czas potrafie znalezc na wszystko .a w
        weekendy dziecmi zajmuje sie moja mama i tato a my nawet do klubu czy do kina
        mozemy wyskoczyc ze juz o grilkach nie wspomne.mala roznica ma tez ten atut ze
        dzieci szybko lapia kontakt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka