Dodaj do ulubionych

biedronka i sprzedaz przeterminowanej zywnosci !!!

20.07.06, 14:11
media.wp.pl/kat,12571,wid,8400417,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=2
sama kiedys kupowalam w BIEDRONCE ale teraz po tym co przeczytalam chyba jak
przyjade do Polski z daleka bede omijala ten sklep... a wy co wy na to ?
Obserwuj wątek
    • malgra Re: biedronka i sprzedaz przeterminowanej zywnosc 20.07.06, 18:25
      o,to nie tylko w Biedronce.Zarówno w marketach jak i sklepikach osiedlowych
      sprzedają przeterminowaną żywność na zasadzie jeden zauważy i zwróci(bądź nie
      kupi) a pięciu nie zauważy i kupi.
      Zawsze sprawdzam terminy ważności natomiast jeśli chodzi o mięso to odpakowuje
      i wącham nawet jeśli data przydatności do spożycia jest długa.
      Wcześniej kilka razy zdażyło mi się kupić śmierdzące mielone,cuchnącą karkówkę
      na grila obficie obsypaną przyprawami lub dziwnie smakującego kurczaka z rożna.
    • elena70 Re: biedronka i sprzedaz przeterminowanej zywnosc 20.07.06, 18:30
      Nie kupuję mięsa w marketach, od czasu gdy obejrzałam reportaż "Drugie życie
      kurczaka". Nie wyobrażacie sobie jak w marketach odświeżają mięso. To chyba TVN
      robił. Reporterka zatrudniła się na stoisku mięsnym i miała ukrytą kamerę.
      Mycie mięsa i wędlin "Ludwikiem", smarowanie zapleśniałej kiełbasy olejem, żeby
      wyglądała na świeżą i inne takie. Mam swój mały sklep, gdzie jest duży ruch i
      zawsze świeże mięso i wędliny. Tylko tam kupuję.
      Biedronkę natomiast kochają moi teściowie. Dzień bez "Biedronki" jest dniem
      straconym wink
    • herrenna Re: biedronka i sprzedaz przeterminowanej zywnosc 20.07.06, 19:10
      ja w biedronce kupuje soki, wode mineralna, rzeczy w sloikach, takze tych
      produktow raczej nie przebija z nowa data. Aaha no i frytki dobre sabig_grin
    • ziazia17 Re: biedronka i sprzedaz przeterminowanej zywnosc 21.07.06, 07:16
      Witam o poranku.
      Nigdy nie kupowałam żadnego mięsa i wędlin w supermarketach. Teraz odkryłam w
      Biedronce ( w której kupuję np. ręczniki kuchenne, papier toaletowy itp.) dwa
      produkty: karkówka na grill produkowana przez zakłady w Sokołowie- po prostu
      rewelacja, 9,90 za trzy kawałki i filet z nóżki kurczaka, nie pamiętam
      producenta. Przeprowadziłam wywiad z pracownikami biedronki(małe miasto, wszyscy
      się znają) i mam pewność co do warunków przechowywania mięs- wszystko przyjeżdża
      chłodnią, lady chłodnicze w sklepie nie wyłączane na noc, nic nie odświeżane, bo
      np karkówka jest pakowana w sokołowie i nie ma możliwości "przepakowania " jej.
      Te dwa produkty polecam- kto sprawdzi niech da znać.
      Pozdrawiam Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka