Dodaj do ulubionych

typ prymitywny brak wychowania!!!!!

13.08.06, 21:48
moja teściowa nachodzi mnie bez uprzedzenia.przyłazi kiedy nie męża i wtedy
mnie wkurza krytykuje i obraża.niemogę jej nie wpuścić z trzech powodów:
1)to ona kupiła mieszkanie mężowi i czuje się jak u siebie!!!
2)dzwoni nachalnie półgodziny i stoi przed domem.
3)mieszka 15minut od nas i łazi tamispowrotem
4)ma czujkę(swoją przyjaciółeczkę)która widzi moje drzwi i jakwie że jestem
to dop niej oddzwania.teraz to nawet mojej rodziny i znajomych nie zapraszam
do siebie bopowiedziała miże to nie jest mój dom.(zresztą ciągle przyłaziła i
słuchała o czym gadamy.)moi znajomi są w szoku.
z wyjściemteżjest problem bo mam małe dzieci i nie mogętakdługo z nimi być
poza domem.ale kiedy już wrócę to po minucie już jest.koszmar.
mąż dużopracuje a poza tym jest maminsynkiem.tragedia.
to trwa już 10 lat i mam wrażenie że tomożedoprowadzić moje małżeństwo do
rozpadu.co robić może któraśteżjest w takiej sytuacji??????
Obserwuj wątek
    • chmurka_257 Re: typ prymitywny brak wychowania!!!!! 13.08.06, 21:59
      No a co na to maz?to jego matka wiec niech on z nia ostro porozmawia .
      • cytryna26 chmurka_257 13.08.06, 22:14
        mój mąż to maminsynek.nie można denerwować mamusi bo przecież nic takiego się
        nie dzieje jak mamusia przyjdzie przecież on jest w pracy.
        nieraz nawet przychodzi i przynosu mu 10 pierogów 5 naleśniczków albo słoiczek
        grzybków, ogórków lub dżemik. żeby chłopczyk sobie zjadł.
        moim dzieciom od 8lat mam ich trójkę) nic nie kupiła.nawet na chrzciny i
        urodziny.(przeważnie udaje chorobę ukł.oddechowego lub amnezję.
        szkoda słów.
        mój mąż uważa że to normalne.
        • chmurka_257 Re: chmurka_257 13.08.06, 22:23
          no to wspolczuje !!!!!!!a jak ty bys jej powiedziala co o niej myslisz i ze nie
          zyczysz sobie tych codziennych nalotow bo masz inne sprawy na glowie niz
          goszczenie je ,to czy mialabys nieprzyjemnosci z mezem?
          • cytryna26 Re: chmurka_257 13.08.06, 22:30
            pewnie na pewno by zaczął latać że mamusinie chcę przyjmować.
            jak na początku małżeńswa jej coś powidziałam to najpierw zadzwoniła do mojej
            matki potem do niej poszła i wydarła się na nią żę mnie źle wychowała i że jej
            nie szanuję.prymityw.
            super co?
            • chmurka_257 Re: chmurka_257 13.08.06, 22:37
              ło matko toz to ona jakas chora jest.rece mi opadaja bo nie mam pomyslu jak ci
              pomocsadzal mi ciebie i twoich dzieci .
    • igge Re: typ prymitywny brak wychowania!!!!! 13.08.06, 22:04
      mnie też wkurza, krytykuje i obraża moja rodzona matka (teściowa rzadziej -
      średnio raz na tydzień więc da się wytrzymać) w dodatku robi to także przy
      moich gościach, znajomych. Jedyna różnica to odległość mieszka 2 godziny
      autobusem ode mnie ale dla niej to nie przeszkoda przyjeżdża do nas nonstop z
      wyjątkiem kilkumiesięcznych przerw po kłótni. W dodatku wszystko robi pod
      hasłem pomocy dla mnie a to żadna pomoc tylko umęczenie mnie i moich dzieci i
      męża (gdy jest) Dzisiaj się ośmieliłam powiedzieć jej, żeby się nie fatygowała
      do nas bo sobie poradzę (nie proszenie o pomoc nie działa) i się ciężko
      obraziła ale i tak pewnie przyjedzie.
      • cytryna26 igge 13.08.06, 22:18
        matka to co innego.
        na pwno nie wyzywa cię od głupich cip i wariatek.prawda?
        zresztą mówięci że ona uważaże to jest jej dom
    • gorgolka Re: typ prymitywny brak wychowania!!!!! 13.08.06, 22:18
      spróbuj namówić męża na zmianę mieszkania, taz że dołożycie troszkę i będzie o
      1 pokój więcej. Poszukacie takiego co jest w większej odległości i bez
      kablujących sąsiadek. Powinno trochę ograniczyć odwiedziny teściowej. Poza tym
      to już będzie również twoje mieszkanie. Tylko nie uprzedzajcie o zamiarze
      teściówki bo wybije mężowi z głowy ten pomysł.
      • a_pola Re: typ prymitywny brak wychowania!!!!! 13.08.06, 22:37
        o tak , zmiana lokalu wydaje sie jedynym rozwiazaniem...,a na meza to bym niezle
        huknela, bo nie za jego mamusie za mąż wychodzilas i tesciowa by mnie obrazila
        tylko raz potem bym sie do niej nie odezwala za nic...
      • igge Re: typ prymitywny brak wychowania!!!!! 13.08.06, 22:44
        nie wyzywa od głupich cip ale wariatek (i dużo gorzej ale nie chcę się wyrażać
        na forum) owszem. dzisiaj nawet mojemu synowi powiedziala, że powinien leczyć
        się u psychiatry bo biegał po pokoju. Dlaczego nawet 10letni dzieciak nie może
        sobie pobiegać we własnym domu! Mama czuje się jak u siebie także z tego
        powodu, że od 3 lat opiekujemy się 93letnia prababcią - jej matką i ona uważa,
        że wolno jej odwiedzać babcię kiedu chce i na jak długo jej się podoba więc nie
        mam wyjścia
      • cytryna26 gorgolka 13.08.06, 22:52
        zmiana nie wchodzi w grę mąż się nie zgodzi ale tak naprawdę to świetny punk w
        mieście wszędzie blisko samo cenrum.tak fajnie urządzone mieszkanko tylko ta
        cholerna "koza".
        • luxure Re: gorgolka 14.08.06, 09:38
          No to jak "fajnie urządzone mieszkanko" i "świetny punkt" są Ci droższe niż
          święty spokój, to trudno...w takiej sytuacji pozostaje Ci tylko pozbycie
          się "cholernej kozy".... a jak?? To już pozostawię Twojej wyobraźni...
        • gorgolka Re: gorgolka 14.08.06, 10:39
          a jakbyś wyłączyła dzwonek, to może czasem spróbuj nie otwierać. lbo powiedz
          ężowi że lubisz jego mamę ale swoje przyjaciółki też i jak one przyjdą to
          wolisz być sama bo przy mamie spokojnie nie porozmawiacie. I niech on jej to
          wytłumaczy. Może spróbować też jak ona idzie to ty "oj mamo właśnie wychodziłam
          do: sklepu, mojej mamy, kolegi dzieci" przecież z tobą nie pójdzie
          • iwonag25 Re: gorgolka 14.08.06, 21:38
            Jak tak czytalam twoj post, mialabym ochote pierd... twoja tesciowa porzadnie.
            Ja mam dosyc mocny charakterek i gdyby moja tesciowa mi takie cyrki wyprawiala,
            nagadalabym jej nie zwazajac na reakcje meza (wbrew pozorom nie opusci ani
            ciebie, ani waszego dziecka). Mysle, ze za slabo rozmawialas ze swoim mezem, bo
            kazdy (nawet mamisynek) wydaje mi sie zrozumialby ze to jest zle co ona robi. A
            poza tym chyba cie kocha i mysle ze gdybys mu powiedziala, ze nie czujesz sie
            szczesliwa przez jego matke, wowczas to szczescie chcialby ci dac i moze
            zgodzilby sie na zmiane mieszkania. Mysle ze to w tym miejscu jest pies
            pogrzebany. To mieszkanie was uwiazuje (a raczej ciebie).
            A moze tak male klamstewko (taka zemsta)? Nagaduj tesciowej, a gdy ona sie
            poskarzy twojemu mezowi, powiedz ze to nie prawda, ze zmysla na ciebie, zeby on
            cie znienawidzil? Wiem ze to okrutne, ale moze to jedyne wyjscie z tej sytuacji?
    • nip_i_pesel Re: typ prymitywny brak wychowania!!!!! 15.08.06, 10:37
      Jak Ci tak źle, to namów swoich rodziców, aby Ci kupili mieszkanie,
      wyprowadźcie się, tam na pewno teściowa nie będzie miała smiałości nawiedzać
      Was tak, jak to robi teraz.
      A jeśli Twoich rodzicieli na taki luksus nie stać, to nie pyskuj tylko doceń,
      że dzięki tej wrednej babie masz dach nad głową. Samo jej to z nieba nie
      spadło, być może taki zakup kosztował ją wiele wyrzeczeń, ale godziła się na
      nie, bo chciała Wam ułatwić start.
      Nie zrozum mnie źle, zachowanie Twojej teściowej nie jest w porządku, ale ona
      czuje się u Was jak na swoim i dopóki nie podejmiecie drastycznych kroków
      (wyprowadzka) nic się nie zmieni. Przepraszm, może się zmienić - przełoży się
      to na Wasze małżeńskie relacje i zniszczy Wasz związek.
      • ewa_berlin Re: typ prymitywny brak wychowania!!!!! 15.08.06, 16:13
        Ja tez uwazam, ze nie ma nic gorszego niz takie prezenty od rodzicow, czy tesciow. Sila rzeczy musisz sie czuc zobowiazana i juz. Ja sie bardzo z tym pilnuje. Tesc nam owszem kase na auto dal, ale dla mnie to pozyczka, nie prezent. Z mezem musisz pogadac. Ostro. I niech np. mamusia przychodzi jak on jest w domu i jemu na glowie wisi, kiedy probje odpoczac
    • cyborgus Re: typ prymitywny brak wychowania!!!!! 15.08.06, 18:26
      problem z mezem masz, i poki on pepowinki nie przetnie, bo bedziesz zyc w tym
      koszmarze. Co on w ogole na to ze jego matka tak cie wyzywa? nie przeszkadza mu
      to? jest to normalne dla niego? Musisz sie postawic albo cierpiec, nie ma
      innego wyjscia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka