Dodaj do ulubionych

"Superniania"

18.09.06, 08:57
Czy widział ktoś migawki z nowego programu polskiej wersji "Superniani"?
Rany...to jakiś koszmar...do tej chwili nie wiedziałam, że dziecko tak
potrafi zachowywać się... dziekuję Opatrzności, że mogłam takiego horroru
uniknąć. Jak to można cieszyć się, że czegoś się nie ma/nie miałosmile
Współczuję tym rodzicom, dziecku, bo takie zycie to chyba dla wszystkich
apokalipsa jest.....
Obserwuj wątek
    • edycia274 Re: "Superniania" 18.09.06, 09:03
      Kochana zapraszam do mnie smile)
      zobaczysz na żywo sad
    • mama_kotula Re: "Superniania" 18.09.06, 09:13
      Wiesz, to wszystko jest w dużej mierze zasługą montażu.
      Jakby ktoś przyszedł do mnie do domu i filmował, jak moje dziecięta po kolei
      mają fazę wyjca, a ja miotam się od jednego do drugiego, a potem zmontował to do
      kupy i skrócił w czasie, to też by można było do tego programu zakwalifikować.

No i w pełni zgadzam się z tym, co w linku poniżej (mam doświadczenie z
      obserwacji podwórkowo-żłobkowych):
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34708&w=48785036&a=48785370
    • polla10 Re: "Superniania" 18.09.06, 09:19
      ja nawet zastanawiałam sie czy nie wysłac tam smska ale pewnie za ta nianie
      placi sie jak za zboże no i niekoniecznie nas na to stac... ale moj syn do tego
      nadaje sie znakomicie, nawet w przedszkolu w ktorym zabawil tylko 4 dni
      powiedzieli ze w zyciu tak niedobrego dziecka nie mieli(nie dawali z nim rady)
      i ze mnie podziwiaja iz jeszcze w tworkach nie wyladowalam sad ech szkoda gadac
    • bri Re: "Superniania" 18.09.06, 11:06
      Ech, moja zaczyna mieć jakiś etap buntu. Dzisiaj ze złości waliła piąstką w
      ściane. Żebym tylko wiedziała co ją tak zezłościło sad
    • iberka Re: "Superniania" 24.09.06, 01:13
      ten program to polski oodpiednik angielsiego poradnika Tany Byron. Muszę
      przyznać ,że ilekroć nie oglądam tego programu to nie wierzę,że dzieciaki mogą
      się tak zachowywać i że rodzice nie reaguja a nawet komentują ,że dzieci muszą
      się dobrze bawić. Słychać 2/3 latki mówiące do mam "ty suko", bijące, kopiące,
      smarujące jogurtami po podłodze, nutellą po ścianach. Widziałam jak robią
      siusiu na stół a mama twierdzi,że to nic, przecież musi się nauczyć do nocnika
      a na kanapę ma zabronione aby sikać..............Ehh, jak można 5 latkowi
      mielić jedzenie, bo grudek być nie może? Nie rozumiem ale może dlatego,że ja
      nie mogę sobie pozwolic aby mój maluch wszedł mi na głowę

Iza
    • grazynarosa Re: "Superniania" 30.09.06, 17:55
      No wlasnie Iza,ja tez nie rozumie ale to są wlasnie skutki bezstresowego wychowania!!!!-wg mnie nie nalezy go stosowac!
      grazka
      • miuk Re: "Superniania" 02.10.06, 10:06
        Ja swoje wychowuję bez zbędnego stresu - nie biję, nie wrzeszczę i nie pozwalam
        na to innym, dużo przytulam i rozmawiam z dzieckiem. Pozwalam mu na wiele, ale
        pewnych rzeczy mu robic nie wolno i on o tym wie. A mimo to mam dobre dziecko i
        nie wierzę własnym oczom w to, co pokazują w TV.
        • nilgau Re: "Superniania" 02.10.06, 15:27
          bo to co tam widzimy to nie skutek bezstresowego wych. tylko ogólnej
          degrengolady w rodzinie - bezjajecznych facetów i otumanionych kobiet (nie chcę
          tu użyć słowa tłumok bo mogłoby to być źle zrozumianesmile.jak patrzę na tych
          kompletnie obcych sobie ludzi to się zastanawiam jak oni wogóle spłodzili te
          dzieci.straszne. tu nie niania potrzebna tylko jakiś psycholog zajmujący się
          odbudową związku m-dzy kobietą a mężczyzną jeżeli jeszcze jest to możliwe bo ci
          ludzie widać, że żyją ze sobą z przyzwyczajenia i dawno zapomnieli co to jest
          udany związek.sobie muszą najpierw pomóc i od tego się ten program powinien
          zacząć a nie od "tresury dzieci".ale tego niestety nie było w scenariuszu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka