IP: *.* 06.06.01, 10:48
czesc dziewczyny! jestem w 18 tyg i mój brzuszek nie jest bardzo duzy ale nie mieszcze sie w moich starych spodniach, w spodnicach nie bardzo lubie chodzic, co byscie radzily na ten okres ciazy? chcialam gdzies kupic ogrodniczki a nie moge nigdzie dostac, moze wiecie gdzie mozna je kupic w Warszawie?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ubranie IP: *.* 06.06.01, 11:02
      MOJA ZNAJOMA TAKIE OGRODNICZKI ZNALALA W CIUCHLANDACH- ABRDZO ALDNE ZA 20 ZLOTYCH! moze warto tam poszukac???pzodrawim
    • Gość: guest Re: ubranie IP: *.* 06.06.01, 11:36
      Tez slyszalam, ze mozna kupic w sklepach z uzywana odzieza, ale ja niestety nie mialam szczescia :((((Ogrodniczki (jeansowe) sa na pewno w sklepie odzieza ciazowa w Al. Solidarnosci (pomiedzy Bankowym a Jana Pawla), po stronie kina Femina i na pewno widzialam (sztruksowe) na ul. Mazowieckiej (pomiedzy Krolewska a Swietokrzyska), po przeciwnej stronie do Zachety.PozdrawiamPS. A trenowalas juz "zestawy gumkowe" tzn. gumka recepturka przeciagnieta przez dziurke od guzika i zaczepiona z drugiej strony o guzik, zaslonieta dluga koszula ? Przy "poczatkowych" brzuszkach bardzo dobrze sie sprawdza, tyle, ze kilka trzeba miec w zapasie bo moga peknac :)))
      • Gość: guest Re: ubranie IP: *.* 07.06.01, 07:54
        Ja opracowałam zestaw gumkowy do perfekcji.Kupujesz 2 -3 gumki do włosów z taką otoczką frotte i zaczepiasz jedną o drugą i przez gumkę na guzik. Takie gumki - lub cieńkie frotki nie wrzynają się w ciało i u mnie sprawdziły się super do ok. 5 m-ca ciąży.
    • Gość: guest Re: ubranie IP: *.* 06.06.01, 13:38
      Nieststy nie jestem z Warszawy.Ale jesli chodzi o ogrodniczki to nie szukaj ich raczej w sklepach firmowych - jesli wogole sa to b. drogie.Ja znalazlam ogrodniczki ciazowe na kilku straganach z dzinsami. Takie no-name ale zupelnie przyzwoite.
    • Gość: guest Re: ubranie IP: *.* 06.06.01, 22:46
      Może warto poszukać w supermarketach? Ja kupiłam w ten sposób 2 pary (koszt ok. 50 i 80 złotych - nie jest to więc chyba majątek)
    • Gość: guest Re: ubranie IP: *.* 07.06.01, 08:10
      Co do ubrań ciążowych to polecam Kappahl, np w Galerii Mokotów. Jest tam specjalny dział Motherline. Można znaleźć bardzo fajne spodnie z klinem na brzuch. I w ogóle pomysłowe ubranka, w których nie wyglądo sie jak piramida. Ceny są średnie - za T-shirt ciążowy płaci się tyle z podobny nieciążowy. Bardzo ładne, ale też strasznie drogie ubrania ciążowe są w Mothercare, Galeria Mokotow. Co do spodni polecam też spodnie do ćwiczeń (bawełniane, z lycrą i z szerokimi nogawkami) Ja jestem w 33 tygodniu i cały czas takie noszę. Do tego ciążowa bluzeczka z Kappahl. Takie spodnie bez gumki, tylko z elastycznym paskiem można kupić w róznych sportowych sklepach. Np. w GO Sport (ok. 40 złotych)Pozdrawiam,Ania
      • Gość: guest Re: ubranie IP: *.* 10.06.01, 16:49
        Ania napisała/ł:Co do spodni polecam też spodnie do ćwiczeń (bawełniane, z lycrą i z szerokimi nogawkami) Ja jestem w 33 tygodniu i cały czas takie noszę. Do tego ciążowa bluzeczka z Kappahl. Takie spodnie bez gumki, tylko z elastycznym paskiem można kupić w róznych sportowych sklepach. Np. w GO Sport (ok. 40 złotych)> Pozdrawiam,> AniaNiestety nie wiem co jest w Polsce do dostania i gdzie ale napewno spodnie o szerokich nogawkach [tzw nogi sloniowe-nie zrazaj sie nazwa] i ze sciagana w talii[no w kazdym razie tam gdzie niegdys byla talia] tasiemka powinny cie przeprowadzoc przez cala ciaze.Do tego koszula mezasmile lub cos bardziej kobiecego i wygodnegoZdecydowanie ladniej to wyglada niz legginsy i szeroka bluza(podkoszulek)[podkreslajace bardzo dysproporcje figury].Moje ulubione to dluga , wygodna sukienka {bynajmniej nie ciazowa] z podwyzszonym stanem [ale nie marszczonym]-cos w rodzaju stylu empire i do tego sweterek-taki troche hippisowski. Nawet jesli sukienka jest nieco przy skorze, wyglada to bardzo stylowo.Nie wiem jak inne mamy ale ja mam podczas ciazy obrzydzenie do wszystkiego co nienaturalne (zwlaszcza pod koniec i zwlaszcza latem} jesli tez to masz, trzymaj sie z dala od syntetykow. Do tego potliwosc jest wieksza i niektore kobiety niestety nie pachna za ladnie w tych sztucznosciach nie mowiavc juz o komforcie.W moim przypadku spodnie z klinem tez sie nie sprawdzily bo nawet wiekszy rozmiar uwieral przy siedzeniu [u podstawy brzucha] a poza tym przy wiekszym brzuszku jakos opadaly z tylu z pupy i przy wstawaniu trzeba bylo je podciagac. Swoje ogrodniczki oddalam siostrze ale mam jedne jeansy z wstawka (z Mothercare) i tych napewno nie bede uzywala przy kolejnej ciazy wiec jesli ktoras z Was chce to dajcie mi znac( oczywiscie jako prezent).PaTyle mojego conieco. Zycze cudnej ciazy i szczesliwego rozwiazania.Bogusia
        • Gość: guest Re: ubranie/e-bay IP: *.* 10.06.01, 18:43
          Poliglotkom polecam tez e-bay.com czyli aukcje na necie.Wlasnie zauwazylam,ze mozna tam znalezc sporo ciekawych rzeczy. Jesli poszukacie pod haslem maternity napewno cos znajdziecie. Pytanie tylko czy i jak mozna zorganizowac platnosc. Niektorzy sprzedajacy tez zastrzegaja sobie,ze wysla tylko w obrebie wlasnego kraju. No i kupujacy pokrywa tez koszty przesylki ale czasem i tak warto-zwlaszcza kupujac kilka rzeczy od tej samej osoby. Rowniez dla samej jakosci. No i znajdziecie tam nie tylko rzeczy na ciaze.Pozdrowienia dla was i dzidziusiowBogusia
    • Gość: guest Re: ubranie IP: *.* 10.06.01, 13:21
      Ogrodniczki mozna kupic np. w Smyku za 139 zl. To nie malo, ale spodnie bardzo ladne i co najwazniejsze wygodne.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: ubranie - niebawem sprzedam :) IP: *.* 10.06.01, 16:34
      Dziewczyny ! W tej chwili jestem w 37 tygodniu, termin mam na 3 lipca, tak wiec niebawem bede miala do sprzedania zarowno ogrodniczki jeansowe (L) jak i spodnie jeansowe (XL-Kaphal "Motherline") na 170 cm oraz sukienke sztruksowa, granatowa na szelki (L). Jesli ktoras jeszcze moze chwile poczekac a jest zainteresowana kupieniem prosze o maila na priv: media_service@poczta.onet.plAha - jestem z W-wy i ewent. transakcji chcialabym dokonac bezposrednio (sorry ale nie mam zbyt pozytywnych doswiadczen z przelewami etc.)Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka