Dodaj do ulubionych

USG - czy szkodzi?

IP: *.* 12.06.01, 17:44
Czy ktos w ogole slyszal ze nadmiar badan USG szkodzi? Bo niektorzy lekarze uwazaja ze im mniej tym lepiej. A co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: USG - czy szkodzi? IP: *.* 12.06.01, 19:08
      kiedyś wyczytałam ze moze powodować migreny u dziecka i dlatego nie zaleca się czestych badań o innych skutkach ubocznych nie słyszalam a i ten nie jest udowodniony jest tylko przypuszczeniem. Pozdrawiam.
      • Gość: Aldona Re: USG - czy szkodzi? IP: *.* 12.06.01, 21:41
        Ja robiłam USG pięć razy. Dowiadywałam się, że wszystko jest OK, no i mogłam popatrzeć, co robi moje maleństwo. Teraz mam 5 "zdjęć" (wydruków) na pamiątkę.Pozdrowienia.
    • Gość: guest Re: USG - czy szkodzi? IP: *.* 13.06.01, 07:04
      USG dziala z wykorzystaniem ultradzwiekow, ktore raczej nie szkodza. To tak jakby do brzucha przylozyc nietoperza, tylko z ta roznica, ze ultrasonograf nie pogryzie ani nie podrapie. ;)Pozdrowienia :hello:Asia
    • Gość: guest Re: USG - czy szkodzi? IP: *.* 13.06.01, 09:06
      Wcześniej uważano, że trzeba ograniczać, teraz uważa się, że nie szkodzi. Ja znalazłam informację, że ma wpływ na leworęczność dzieci. Wydaje mi się, że nie należy przesadzać - ja byłam na 3-ch USG i uważam, że to dość. Nie chciałabym, żeby się po latach okazało, tak jak z jedzeniem z mikrofalówki, że jednak szkodzi. ;-( PozdrawiamKaro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka