Dodaj do ulubionych

Termin porodu - 2 lipca 2001

IP: *.* 02.07.01, 10:40
Kochane przyszłe Mamy Czy któraś z Was ma termin porodu na dzisiaj?Ja mam !!! Nie mogę się doczekać, niech TO już się zacznie!!!W dodatku dzisiaj mijają dwa lata od dnia w którym poznałam mojego męża. Czy nie było by cudownie urodzić !!!!!Trzymajcie za mnie kciuki.Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 02.07.01, 12:10
      Kasiu ! Tylko spokojnie !!! Ja mam termin na 3 lipca wiec Cie doskonale rozumiem, tym lepiej, ze tydzien temu zameldowalam sie juz w szpitalu z torba, mezem, skurczami i ..... po 2 dniach wyszlam z malutka w srodku :)))))Staraj sie nie myslec o porodzie, zajmij sie czyms ... ja na przyklad zaraz poukladam rzeczy w szafach :)))))) Trzymam kciuki za Was wszystkich !!!!PS. Jestes z W-wy ? Jesli tak to do ktorego szpitala sie wybierasz ?
      • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 02.07.01, 14:47
        To jeszcze raz ja - Kasia. Nic się nie dzieje. Tak na marginesie , to jestem z Poznania, może spotkamy się w Klinice Sw. Rodziny.
        • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 03.07.01, 09:08
          Witaj Kasiu ! I jak tam ?
    • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 03.07.01, 10:40
      Dziś jest 3 lipca , nasz maluszek , nie sprawił nam niespodzianki wczoraj. Nadal siedzę i czekam, chyba i ja poukładam rzeczy w szafach.Kasia
      • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 03.07.01, 10:57
        :))))))))))tylko za bardzo sie nie napracuj ........a jak jestes umowiona z lekarzem - co dalej ? jak dlugo masz czekac ? kiedy sie do niego zglosisz ?
      • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 03.07.01, 11:42
        Kasiu, nie chce Cie martwic, ale ja mialam termin porodu na 26.06. i dalej czekamsad(( Trzy dni po terminie przejechalam sie do szpitala, zrobili mi KTG, stwierdzili,ze wszystko jest w porzadku i kazali czekac dalej. Tylko jak dlugo tak mozna (to juz tydzien). Wiec zeby nie umrzec od tego czekania dzis wlazlam na 8 pietro po schodach, a po poludniu wybieram sie do kina... Moze pomoze. Po kinie pewnie jeszcze raz odwiedzimy szpital i pewnie znowu nas odesla... Z moim pierwszym dzieckiem bylo podobnie ( 4 wizyty w szpitalu przed) tyle ze on urodzil sie tylko 2 dni po terminie... Sprobuj myslec o czyms innym i znajdz sobie jakies zajecie. Pozdrawiam. Agnieszka
    • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 03.07.01, 14:32
      Moniko i Agnieszko!Chyba oszaleję , brak mi cierpliwości. Tak bardzo czekałam na termin porodu , że chyba zapeszyłam. Najlepsze jest to , że przez długi czas moja ciąża była zagrożona, a teraz maluszek zadomowił się na dobre. Godzinę temu zadzwoniłam do męża i zaproponowałam kino - oniemiał. Podobno najlepszy jest sex!!!Napiszcie koniecznie gdy "akcja" się zacznie , lub gdy urodzicie!!!Kasiap.s. jedno wiem na pewno - mycie okien się nie sprawdza!!!! Może umyję je jeszcze raz?
    • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 04.07.01, 08:09
      I jeszcze coś dodam:SEX TEŻ NIE POMAGA!!!!!!Kasia
      • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 04.07.01, 09:03
        Oczywiście, że nie pomaga, coś o tym wiem! No, chyba że na samopoczucie, a to też coś warte :-)
        • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 04.07.01, 10:15
          Potwierdzam ..... nie pomaga :(((Czekamy wiec dalej ....
    • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 04.07.01, 14:43
      Aby przyspieszyć poród podobno pomaga wypicie łyżki oleju rycynowego. A przede wszystkim trzeba przestać myśleć o terminie porodu i jak sie wyluzujesz to od razu się zaczniePozdrawiam
      • Gość: guest Re: Termin porodu - 2 lipca 2001 IP: *.* 04.07.01, 15:02
        Kobietki!Dawno,dawno temu kiedy leżałam na patologii ciąży ,po terminie porodu,pewna mama 3 dzieci powiedziała :"nie spiesz się rybko,śpij ile możesz bo ostatni dzień ciąży kobiety jest ostatnim dniem jej spokoju!!!!!!"Wtedy pomyślałam że to jakaś naciągana bzdura ale po siedmiu latach podpisuję się pod tym rękami i nogamismile))Życzę szczęśliwych porodów ,cudnych dziecidoczekacie się,doczekacie!Buziaki,Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka