Dodaj do ulubionych

Jak silne ruchy??

IP: *.* 30.07.01, 10:00
Hej.jestem w 27 tygodniu ciąży i mój dzidzius zamęcza mnie kopnięciami, boksem i innymi tego typu ruchami które powoli zaczynają być męczące.Ja natomiast zaczynam sie obawiać czy zbyt intensywne ruchy nie świadcza o czymś(tylko o czym?)A naprawde dziecko tak często intensywnie i mocno mnie kopie że juz mam obawy czy wszystko jest w pożądku, czy np. nie owinie się pępowina jak będzie tak szaleć.czy u którejś z Was też maluchy tak kopały?pozdrawiam kasiaK.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Jak silne ruchy?? IP: *.* 30.07.01, 10:12
      Jestem w 22 tygodniu i od mniej więcej kilku dni mój maluszek kręci się jak opętany! Męczące to jest trochę, bo np. budzi mnie rano swoimi kopnięciami, obrotami, przemieszcza się cały czas.Jedyny sposób to głaskanie brzuszka przez tatusia (moje głaskanie nie pomaga :-( ) i maluch się trochę uspokaja, na tyle, że dalej mogę spać.Nie pomogłam Ci, nie dałam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale przynajmniej wiesz, że nie jesteś sama. :-)
      • Gość: guest Re: Jak silne ruchy?? IP: *.* 30.07.01, 11:54
        :))), z moim jest tak samo. Tłucze się strasznie (28 tydz.)już od dawna. Ale to mnie nawet śmieszy (mam zaraz komiczne projekcje na ten temat). I na moje głaskania prawie nie reaguje, Za to przy tacie udaje, że jest bardzo grzeczny i nie rozrabia (bo budzi się miedzy 12.00 a 1.00 w nocy regularnie i wtedy robi sobie imprezę z tańcami.) Nic się więc nie martw, niech sobie będzie dynamiczny(!)buziaki
        • Gość: guest Re: Jak silne ruchy?? IP: *.* 30.07.01, 11:56
          Mój też się uspokaja jak tatuś pogłaszcze i przemówi spokojnym głosem :-)Zastanawiam się czasem czy jak się maluch urodzi to będzie tak samo, przy mamusi łobuziak, przy tatusiu grzeczny synek/córeczka
    • Gość: guest Re: Jak silne ruchy?? IP: *.* 30.07.01, 10:55
      Cześć, ja jestem w 25 tyg. i mój "mały" (to takie moje prywatne przypuszczenia) też nie daje mi spokoju, szczególnie w nocy (jakby nie mógł szaleć w dzień); myśle,że to jest jednak wspaniałe uczucie, i lepiej jak się rusza niż jakby miał się nie ruszać !!!. Wytrzymaj jeszcze, później już nie będzie miał tyle miejsca i trochę się uspokoi (rady doświadczonych koleżanek). Trzymaj się ciepło.
    • Gość: guest Re: Jak silne ruchy?? IP: *.* 30.07.01, 11:07
      Sorry, poprzednio uciekł mi początek. Pisałam, że moja córeczka też tak kopała, że aż podskakiwałam do góry jak mi przyłożyła od środka i urodziła się taką wiercipiętą, do dzisiaj jest w ciągłym ruchu i mało śpi, a ma już półtora roczku.
      • Gość: guest Re: Jak silne ruchy?? IP: *.* 30.07.01, 12:42
        Hej dziewczyny,ja jestem w 35 tygodniu i dziecko jest baaaardzo ruchliwe. W 25 tyg. też oczywiście było, ale były to raczej lekkie kopniaczki itp. Teraz wypycha nogi, pupcię i inne części ciała tak, że wieczorem nie mogę zasnąć, a rano między 5 a 6 budzę się. No, ale jeszcze trochę wytrzymam :-))). Muszę przyznać, że jest to pomimo wszystko BRADZO przyjemne. Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: Jak silne ruchy?? IP: *.* 30.07.01, 13:34
      Dziękuje Wam wszystkim Uspokoiłam się, chociaż pisząc te słowa dostaje serie nowych kopnięć...ale oczywiście będe dzielna i wytrzymam :)Pozdrawiam Was wszystkie. BuziaczkiKasiaK
    • Gość: wioleta Re: Jak silne ruchy?? IP: *.* 30.07.01, 23:39
      Ja w 25 - 26 tygodniu czułam się tak jak by mi się motylek obijał o ścianki brzuch i pomyślałam - ależ delikatne to dzieciątko - teraz jestem w 32 - prawie 33 tygodniu i czasami aż krzyknę - dostaję takie kopniaki, ze aż strach - ostatnio chciałam sprawdzić w jakich godzinach moje dziecko jest aktywne - okazało się, że niewiele jest chwil kiedy się nie wierci .... spać oczywiście też nie mogę .... to tak dla treningu - trzeba się przyzwyczajać :-)))buziaki dla wszystkich mamusiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka