Dodaj do ulubionych

Prezenty pod choinkę..

12.11.06, 10:18
Sklepy już nam przesyłają katalogi z zabawkami i tak mnie naszło jak co roku
pytanie- Czy to JUŻ?????
A Wy? kiedy zaczynacie kupowanie? Ja się cicho przyznam że część prezentów już
leży już w szafie. Mam zwyczaj załatwiać "podchoinkowce" już w listopadzie
unikając kolejek, korków, tłoku, ścisku i całej tej atmosfery pośpiechu.
Obserwuj wątek
    • mamooschka Re: Prezenty pod choinkę.. 12.11.06, 10:50
      Cześćsmile Ja prezenty planuję w listopadzie, jak już moja córa zapozna się z
      gazetkami. Kupowałam w grudniu. Ale niestety zdarzyło mi się kupować prezent
      z "resztek", 24 grudnia rano. Na szczęście był trafiony. Od tej pory działam
      ciut wcześniej, tym bardziej że mam dwójkę dzieci(a córcia ma jeszcze urodziny
      w grudniu), co razem ze świętami finansowo bardzo boli. Teraz Mikołajki mam z
      głowy, gwiazdkowe zaplanowane, jeszcze coś na urodziny... uch, dziś będziemy
      pisać list do Mikołaja, może będzie zgodny z moimi planami...
      • deedee04 Re: Prezenty pod choinkę.. 12.11.06, 11:19
        u mnie prezenty już od 2tyg.leżą"na szafie".zostały jeszcze słodyce i drobiazg
        dla męża.co roku staram się tek rozłożyć świąteczne zakupy,żeby w grudniu nie
        okazało się,że brakuje mi kaski.Pozdrawiam i życzę owocnych łowów :oD
    • iwi.c Re: Prezenty pod choinkę.. 12.11.06, 11:06
      Witam. Ja kupiłam jeden prezent dla dziecka- grę pingwinki-bardzo polecam dla 3-
      4 latka. Jeszcze musze wykombinowac prezent dla mojego 2 letniego synka. Tu
      jest większy problem, bo mały ma na imię Mikołaj, więc oprócz Mikołajek jeszcze
      imieniny, potem gwiazdka, a na koniec....URODZINKI!!! Mały urodził się 28
      grudnia!!! Ogólnie grudzień to u mnie niezła jazda finansowa!!! Zaczynam
      kupiwać w listopadzie. Pozdrawiam
    • ankus2 Re: Prezenty pod choinkę.. 12.11.06, 11:08
      Odkąd mam dzieci czyli od 4 lat, prezenty zaczynam planować już w październiku,
      a kupować w listopadzie. Moja córka równiez ma urodziny w grudniu i wiem jak
      to boli naszą kieszeń. Prezenty dla dzieci to jest w sumie pryszcz jesli chodzi
      o wybór. Najgorzej mam z rodzicami, zawsze jest problem. Dla dzieciaków
      dokonałam już zakupów książkowych na Allegro (czekam na dostawę). Teraz
      rozpoznaję teren cenowy jesli chodzi o wybrane zabawki.
      • panda74 Re: Prezenty pod choinkę.. 12.11.06, 20:34
        Szczerze mówiac, też kupujemy w listopadzie. Po prostu staram się rozłożyć
        wydatki, a nie zostawiać wszystko na ostatnia chwilę, bo ciężko by było... smile
        Ale w tym roku postanowiłam nieco "zrewolucjonizować" zakupy dla córki (4 lata)
        - otóż zamierzam kupić jej trochę tańsze zabawki w większej ilości, niż jedna
        czy dwie drogie. No niestety, ale miałam okazję nie raz i nie dwa się
        przekonać, iż w przypadku mojego dziecka nie ma znaczenia czy zabawka jest za
        5zł, 50 czy 150 - tak samo każda pójdzie w kat po kilku dniach... sad
        Pozdrawiam smile
    • monia145 Re: Prezenty pod choinkę.. 12.11.06, 20:58
      Nie myslę jeszcze o prezentach..przecież do Świat jeszcze półtora miesiąca,
      szczerze mówiąc to mam ważniejsze sprawy na głowie, aby w listopadzie zaprzątac
      sobie umysł choinką....obecnie ważniejsza jest dla mnie hospitacja na
      zajęciach, któa już zapowiedziała moja dyrektorkasmile
    • bujanna Re: Prezenty pod choinkę.. 12.11.06, 21:17
      Po pierwsze to nie mam pojęcia co kupić
      a po drugie to kupuje na ostatnią chwilę, bo jak bym kupiła wcześniej to moj
      syn by wyniuchał prezenty.
    • esi1 Re: Prezenty pod choinkę.. 12.11.06, 22:34
      Ja też zaczęłam już kupować. Nie tylko ze względu na późniejsze tłumy w
      sklepach, ale także aby rozłożyć koszty (mąż, 2 dzieci, rodzice, teściowie)
    • jagoda56 Re: Prezenty pod choinkę.. 13.11.06, 09:36
      W tym roku po raz pierwszy kupuję prezenty w listopadzie.Teściom kupiliśmy
      telefon bezprzewodowy dwusłuchawkowkowy.Córce 1,5 roku koń na biegunach,w tym
      tygodniu dokupimy rodzicom i bratu.Przynajmniej w grudniu zostanie mniej
      wydatków(czytai duużo mniej)sad((.
    • montija Re: Prezenty pod choinkę.. 13.11.06, 12:08
      Ja też się już rozglądam. Małemu kupię jakąś zabawkę i książki takie do spania.
      Może polecicie jakąś o Kubusiu Puchatku? Mam niestety jeszcze 6 rodzeństwa w
      róznym wieku i mąz 3, wszyscy mieszkają z rodzicami więc tam kupuję tylko jakiś
      drobiazg do domu i kawę np. albo jakieś droższe słodycze bo wiem, że lubią.
      Hitem od kilku lat w naszych domach są różne świece. Jak dla mnie bomba bo sama
      uwielbiam.
      • czarna_maruda Re: Prezenty pod choinkę.. 13.11.06, 12:30
        W tym roku, zaczęłam już planować kupować prezenty dla dzieci (jedno
        własne+dwójka "rodzinna"_)
        Wiem już co które dostanie, a część już kupiona
        To przez doświadczenie z poprzedniego roku, nie zapomnę jaka byłam zmęczona i
        spocona biegając po sklepach, żeby znaleźć coś fajnego i niedrogiego.
        Sześciolatek dostanie mikroskop, grę o znakach drogowych (bardzo się tym
        interesuje) i encyklopedię "Jak to działa?"
        Dwulatek książkę "Liczę z Teletubisiami" i jakąś zabawkę w rozsądnej kwocie
        Moja córka osiemnastomiesięczna książeczkę jw. i uczoną słuchaweczkę, ostatnio
        każe sobie rysować literki i cyferki (dorwała magnesy danonkowe) i jest
        zafascynowana
        Dla dorosłych jeszcze nie mam pomysłu,ale zaczyna mi już coś świtać...

--
        koti, kuku, pampa, pać
    • lollypop Re: Prezenty pod choinkę.. 13.11.06, 12:43
      U nas przewaznie na Wigilii jest tyle osob ze oszalec mozna z tymi prezentami.
      Rodziny w poblizu duzo nie ma, w sumie moi rodzice i brat z narzeczona (meza
      rodzenstwo z rodzinami i mama sa w Polsce) ale zawsze sa przyjaciele ktorzy tu
      w ogole rodziny nie maja, przewaznie ich wspollokatorzy (ktorych rodzina tez w
      Polsce), czesto jeszcze inna moja przyjaciolka z corka (moja chrzesniaczka) i
      mama, czasami inna przyjaciolka ktora z kolei jest chrzestna mojego synka...

Przy tych wszystkich glowach ja troche obsesyjnie podchodze do prezentow,
      zalezy mi zeby kazdy dostal cos co naprawde mu pasuje i sie podoba, a nie taki
      prezent dla prezentu. Co roku obiecuje sobie wyszukac wszystko grubo przed
      Swietami bo nie znosze tych swiatecznych tlokow w sklepach, ale zawsze cos i
      tak mi zostaje na koniec i sie stresuje.

W tym roku narazie mam zaplanowana trampoline dla synkow (do ogrodu, taka z
      siatka zeby nie pospadali), juz kupiona i ukryta w garazu, aparat fotograficzny
      dla taty, dla mamy rodzinka sie sklada zeby jej wymienic komputer na nowszy, z
      mezem kupujemy sobie nawzajem rowery, dla jednej przyjaciolki ksiazki o
      robieniu w srebrze (razem robimy) i jeszcze cos, dla jej meza ksiazka kucharska
      Jamiego Olivera i jeszcze cos, no i nie wiem co dalej. Chrzestna synka pare
      miesiecy pozniej bierze slub wiec moze jej kupie jakas supersexy bielizne na
      noc poslubna? Z nia jest trudno bo jest pracoholiczka i poza praca nie ma
      wlasciwie zadnych pasji. Srebra nie nosi bo bym jej podarowala jakis wlasny
      wyrob, tak chyba zrobie z mama mojej chrzesniaczki i jej babcia, i z narzeczona
      mojego brata.
    • zona_mi Re: Prezenty pod choinkę.. 13.11.06, 12:53
      Mamodwojga, domyślam się .c.o. już nabyłaś - kryptonowa? Diody? Z regulowanym
      kątem świecenia? wink

A ja też gromadzę prezenty od października smile
      • mamadwojga Oj Zonko kochana... 13.11.06, 19:43
        ... Ty "mnię" uśmiech na ustach wywołujesz smile
        Ofkors że T.O. nabyłam smile
        dla teściowej, gi gi gi.
    • judytak Re: Prezenty pod choinkę.. 13.11.06, 12:57
      a ja czekam na dziadków, co zawsze przyjeżdżają na początku grudnia z workiem
      prezentów, które mają być schowane i położone pod choinką

najpierw obejrzę, co przywieźli, poustawiam trochę, co będzie dla którego
      dziecka, i kupuję tak, żeby dostosować i wyrównać ;o)

ja, to mam dobrze :o)))))

pozdrawiam
      Judyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka