Dodaj do ulubionych

Pan Kuleczka na wernisażu

IP: *.* 27.11.01, 13:04
W imieniu Eli Wasiuczyńskiej i Pana Kuleczki uprzejmie informuję, że dzisiaj o godzinie 18.00 w Warszawie w galerii "Lufcik" przy Związku Polskich Artystów Plastyków odbędzie się wernisaż wystawy Pro-Bolonia (chyba nie przekręcam). W każdym razie - będą tam ilustracje książek dla dzieci. I ilustratorzy też. I przynajmniej jeden autor :)Zapraszam! :hello:Wojciech Widłak
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Pan Kuleczka na wernisażu IP: *.* 27.11.01, 13:07
      :ouch: No, tak. Jeszcze adres! Mazowiecka 11a.P.Kul.
      • Gość: guest Re: Pan Kuleczka na wernisażu IP: *.* 27.11.01, 21:56
        Czy można gdzieś kupić obrazek z Panem Kuleczką. Chciałabym powiesić taki obrazek w pokoju synka. Ilustracje do Pana Kuleczki są zawsze prześliczne, a wycięte z Dziecka nie wyglądałyby idealnie. Asia
        • Gość: sylwiao Re: Pan Kuleczka na wernisażu do pana Wojtka IP: *.* 28.11.01, 21:45
          Panie Wojtku, czyzby to znaczylo, ze ksiazeczka tuz tuz? Ja od dawna trzymam kciuki, razem z Adasiem, ktory od kilku lat wieczor wieczor prosi o Pana Kuleczke, Katastrofe, Pypcia i Bzyk Bzyk. W tym roku na majowce mielismy przyjemnosc rozmawiac z Panem i pozwole sobie ponowic prosbe o jeszcze jedna historyjke z pociagiem (ulubiony temat Adasia). Pozdrawiamy mocno. A swoja droga, to idealnie pasuje mi Pan do wizerunku osoby, ktora potrafila stworzyc takie postacie. Jest Pan usmiechniety i radosny jak Pan Kuleczka, Pypec i Katastrofa razem wzieci.
          • Gość: guest Re: Pan Kuleczka na wernisażu do pana Wojtka IP: *.* 29.11.01, 11:36
            :crazy:Się zawstydziłem (to w ramach komentarza do końcowego fragmentu). Tak naprawdę, to myslę, że Pan Kuleczka jest taką lepszą stroną każdego z nas.Co do książeczki, to informuję z dumą i pewnym takim zakłopotaniem :) ,że dostała nagrodę za ilustracje Eli Wasiuczyńskiej. Natomiast jej (książeczki, nie Eli!) nie ma. Może się jednak pojawi kiedys, ponieważ zaczynają się rysować pewne perspektywy... Jak to się tylko stanie, edzieckowe mamy dowiedzą się z pewnoscią jako jedne z pierwszych.A co do pociągu... Nie mogę obiecać na pewno, bo - jak mówiłem na czacie, moi bohaterowie żyją swoim życiem i nie mogę im nic narzucić. Ale - może, może... Cos mi się zaczyna rysować...Pozdrawiam serdecznie i zapraszam wszystkich, którzy chcą obejrzeć oryginały chyba osmiu obrazków Eli a także mnóstwo bardzo pięknych ilustracji do różnych -niewydanych :( - książek dla dzieci, do warszawskiej galerii "Lufcik" przy Mazowieckiej 11a - do 10 grudnia.Wojciech Widłak
            • Gość: guest Re: Pan Kuleczka na wernisażu do pana Wojtka i redakcji IP: *.* 29.11.01, 13:59
              Mam pomysł: czy byłoby możliwe ,aby obrazek z Panem Kuleczką i jego "załogą" został dołączony do gazety jako prezent np. na Dzień Dziecka?????????Kiedyś w którejś z gazet o wnętrzach był dołączony obrazek endo -można go było oprawić i na ścianę...Pozrawiam Beata
              • Gość: guest Re: Pan Kuleczka na wernisażu do pana Wojtka i redakcji IP: *.* 29.11.01, 14:22
                Pomysł mi się podoba! :) Bardzo.Ale jak wszędzie, gdzie w grę wchodzą pieniądze, samo podobanie się może nie wystarczyć :( .Na szczęscie do Dnia Dziecka jeszcze trochę czasu...Pan Cooleczka :hello:
        • Gość: sylwiao Re: Pan Kuleczka na wernisażu IP: *.* 28.11.01, 21:48
          My mamy w domu 12 obrazkow z historyjek o Panu Kuleczce, wszystko dzieki uprzejmosci Redakcji, i pani Elzbiety Wasiuczynskiej, ktora pozytywnie przychylila sie do naszej prosby. Dostalismy to mailem i wydrukowalismy w drukarni. Pozdrawiam, Sylwia
        • Gość: guest Re: Pan Kuleczka na wernisażu IP: *.* 29.11.01, 12:17
          Obrazków z Panem Kuleczką póki co nie ma. Bywają natomiast obrazki z Katastrofą, a także z Pypciem - można pytać w sklepach z różnymi artystycznosciami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka