Dodaj do ulubionych

depilacja laserowa

IP: *.* 12.12.01, 10:55
Mam pytanie. Czy ktos stosował tą metodę. Bardzo jest ona reklamowana w prasie ale jest dosć droga. Podobno są dwa rodzaje laserów: Cohera i na-jad. Podobno ten drugi jest bardziej skuteczny gdyż działa na melaninę zawartą we włosach. Wdzięczna za pomoc. Iwona
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: depilacja laserowa IP: *.* 12.12.01, 15:43
      Witaj,ja stosowałam tą metodę deplacji. Jest dość bolesna i droga ale stosunkowo skuteczna. Najskuteczniejsza ze wszystkich, które znam. Nie znam szczegółów ale wiem, ze są dwa rodzaje laserów: jeden działa właśnie na melaninę zawartą we włosie - nie jest więc skuteczny przy jasnych i cienkich włosach. Nie można go stosować na opaloną skórę i po depilacji nie wolno się opalać. Ten własnie wypróbowałam na sobie. Drugi rodzaj działa na hemoglobinę zawartą w naczyniach krwionośnych odżywiajacych cebulkę włosa - na jego temat wiem znacznie mniej - podobno działa też na jasne włosy i mozna go stosować na opaloną skórę.Żeby depilacja była skuteczna - trzeba się przygotować na serię zabiegów (tak 4-6) i potem co jakis czas powtarzać zabieg, bo jednak nie wszystkie włosy uda się od razu wyplenić. Ja depilowałam sobie pachy i okolice bikini. Jestem bardzo zadowolona z rezultatów. Włosy, które odrastają, sa znacznie jaśniejsze i łatwo je usunąć bardziej tradycyjnymi metodami. W tym roku nie skorzystam z lasera, bo spodziewam się dziecka. Ale w przyszłym roku znów się wybiorę. W moim przypadku obecnie wystarczy jeden zabieg na rok dla podtrzymania efektu.Pozdrowienia,Dagmara
      • Gość: guest Re: depilacja laserowa IP: *.* 13.12.01, 14:35
        Karmię piersią. Jak myślicie czy mogę się zdepilować laserowo, czy lepiej nie. Wiecie coś na ten temat?PozdrawiamMagda
        • Gość: guest Re: depilacja laserowa IP: *.* 13.12.01, 17:58
          Maga napisała/ł:> Karmię piersią. Jak myślicie czy mogę się zdepilować laserowo, czy lepiej nie. > Wiecie coś na ten temat?> Pozdrawiam> MagdaO ile się orientuję - to możesz. Ale nie jestem ekspertem. W każdym razie u mnie na konsultacji nie było tego pytania na kartce, którą musiałam wypełnić. Najlepiej zapytać lekarza-dermatologa.Pozdrowienia,Dagmara
      • Gość: guest Re: depilacja laserowa IP: *.* 13.12.01, 22:32
        Kiedy najlepiej rozpocząć zabiegi depilacji laserowej? I czy możecie polecić jakiś gabinet w Warszawie?
    • Gość: guest Re: depilacja laserowa IP: *.* 13.12.01, 08:44
      Napisz więcej Dagmara o tej depilacji, czy jest bolesna, ile trwa i na jak długo wystarcza (tak realnie) no i ile kosztuje.
      • Gość: guest Re: depilacja laserowa IP: *.* 13.12.01, 09:18
        Anka mama Marysi napisała/ł:> Napisz więcej Dagmara o tej depilacji, czy jest bolesna, ile trwa i na jak długo wystarcza (tak realnie) no i ile kosztuje.Owszem, metoda jest bolesna, chociaż niektóre salony chwalą się, że nie jest. Wrażenie jest takie, jakby wbijano gorące igiełki. Ale da się przeżyć. Efekt wart jest tych 10 minut cierpień (czas trwania uzależniony jest od rozmiaru i "zagęszczenia" depilowanego obszaru - 10min to pachy). U mnie seria trzech zabiegów (co 6 tygodni) wystarczyła na około 3 miesiące (od ostatniego zabiegu) bez żadnego włoska. Potem zaczęły nieśmiało odrastać, ale bez problemu dają się usuwać pęsetą. Jeden zabieg kosztuje 200-500pln w zależności od liczby "strzałów" lasera.Ja ten zabieg robiłam w klinice Epi Centrum w Gdańsku (mają też oddziały w Poznaniu i Warszawie). Tak szczerze mówiąc, to w Warszawie jest bardzo dużo gabinetów epilacji laserowej i mają tam najnowsze rozwiązania technologiczne. Niestety w Trójmieście wybór jest niewielki - oprócz Epi Centrum jeszcze tylko Akademia Medyczna (tyle udało mi się tu znaleźć). Nie wiem, jak jest w innych miastach. Przed pierwszym zabiegiem konieczna jest konsultacja dermatologiczna i wykonanie próby uczuleniowej. Zazwyczaj salony mają własnych dermatologów - ale jeśli nie, to trzeba wcześniej wybrać się do lekarza.Pozdrowienia,Dagmara
    • Gość: guest Re: depilacja laserowa IP: *.* 13.12.01, 08:48
      tzn ze w ogole nie mozna sie opalac? czy tylko na drugi dzien po depilacji , ja chce sobie zrobic taki zabieg ale lubie sie tez opalac w solarium ..
      • Gość: guest Re: depilacja laserowa IP: *.* 13.12.01, 09:07
        ala napisała/ł:> tzn ze w ogole nie mozna sie opalac? czy tylko na drugi dzien po depilacji , ja chce sobie zrobic taki zabieg ale lubie sie tez opalac w solarium ..Jak pisałam wcześniej - są dwa typy laserów. Ten, który ja stosowałam, nie może być używany na opalonej skórze (zostają trwałe przebarwienia). Nie można opalać się przynajmniej miesiąc po zabiegu. I odpowiednio przed zabiegiem też - to już powie pani doktor na konsultacji przed zabiegami.Pozdrowienia,Dagmara
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka