Dodaj do ulubionych

Super niania-nienormalni rodzice?!?!?!

20.11.06, 13:59
Moze to nie temat nadajacy sie do tego forum ale chcialam sie dowiedziec co
sadzicie o rodzicach z ostatniego odcinka Superniani?Przeciez to jacys chorzy
ludzie.I to nie dzieciom potrzebna jest terapia tylko rodzicom.Po prostu w
szoku bylam ze dorosli ludzie moga taka krzywde robic dzieciom.I stad sie
pozniej biora takie niedorajdy zyciowe.mamusia nakarmi,tatus
umyje.Ludzie,przeciez te dzieciaczki mialy po 4,5 roku!Bardzo sie
zbulwersowalam,wiem,ale piszcie co macie na ten temat dopowiedzenia.
Pozdrawiam
A&Z
Obserwuj wątek
    • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:07
      najpierw zostan matka trojaczkow a potem mow ze ktos jest nienormalny ok?
      • olera24 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:09
        ale prawdą jest że wyżej wspomniani rodzice zrobili krzywde wlasnym dzieciom,
        chowając takie ciamajdy życiowe.
        • lambert77 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:14
          też to oglądałemsmile w głowie mi się nie mieściło. Babka płakała bo dziecko
          według niej za mało zjadło. Kąpanie dzieci mycie im zębów mielenie jedzenia.
          Jeszcze z rok dwa lata i kompletne kaleki z dzieci.
        • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:22
          tak jest prawda ale to nie znaczy ze sa nienormalni
          • olera24 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:25
            ale do końca normalni też nie sąsad No wybacz, ale dla mnie to cudaki. Zresztą
            sami zauwazyli ze maja problem skoro poprosili o pomoc
        • lidia23 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:56
          T obyło okropne. Ja też nie mogę się pogodzić że mój syn dorasta i coraz
          bardziewj daje sobie sam rade, ale chyba to dobrze prawda? Wżyciu nie zrobiłabym
          takiej krzywdy dziecku. I nie ważne czy miałabym miec dwojaczki trojaczki czy jedno
      • lambert77 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:15
        to nie jest kwestia trojaczków. Oni naprawdę byli lekko nie halo skoro tak
        chowali dzieci
        • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:27
          oczywscie ze mieli problemy ale skads to musialo wynikac
          miedzy innymi z tego ze mieli troje dzieci na raz
          jak kazde trojaczki dzieci za pewne urodzily sie przedwczesnie i moze ich zycie
          bylo zagrozone
          byly moze spodzone na wspomaganiu, wiek rodzicow tez na to wskazuje

a walniecie tekstem cos nie halo, nienormalni jest wyjatkowo puste i bezsensu
          nie uwazam kobiety, ktora martwi sie o dziecko za nienormalna
          jest kwestia jakies granicy, przesady, samodzielnosci dzieci i rozwiazywania
          problemow z nimi - tu byl ogromny problem i watpie zeby niania w pelni to
          naprawila
          ja przede wszystkim mysle ze ta kobieta miala albo nadal ma depresje poporodowa
          i stad takie zachowania
          • lambert77 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:46
            jest pewna granica w opiekowaniu się dziećmi po przekroczeniu której nie jest
            się już normalnym zdrowym rodzicem smile...
            Każdy z nas się martwi o swoje dziecko ale nie można przeginać. Tym dzieciom
            naprawdę niewiele brakowało, żeby zostać kalekami. Wyobraź sobie, że trafiają
            do przedszkola ?? I co mama mikser pakuje dzieciom do torby??
            • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:48
              i tam by sie nauczyly zycia
              ale dzieci nie trafily do przedszkola niestety
              troche szkody im ta mamuska narobila bo nie umiala sobie z nimi i ze soba radzic
              ta dziewczynka na pewno bedzie miala w przyszlosci klopoty z jedzeniem, bo niby
              nie je, wymiotuje a pulchna jest
              • lambert77 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:51
                zauważyłaś smile?? Jak na niejadka całkiem dobrze wyglądała. Domyślam się, że wiem
                gdzie został błąd popełniony i w zasadzie można by nie winić rodziców. Czasami
                przy jednym dziecku człowiek dla świętego spokoju idzie na łatwizne wiedząc, że
                źle robi a co dopiero przy trójce dzieci. Co nie zmienia faktu, że dzieciaki
                potrzebują teraz sporo czasu i dwa tygodnie z "supernianią" nic tu nie zmienią.
                • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:56
                  no wlasnie to tasmowe zajmowanie sie dziecmi, kierat, ale na wlasne zyczenie
                  nauczyla sie i tego sie trzyma bo jest totalnie niepewna siebie a to pewnie
                  wynika z jakis zaburzen psychologicznych
                  i dlatego pisze ze nie jest nienormalna tylko zaburzona, zeby nie powiedziec
                  chora
                  • dragon_fruit Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 14:58
                    no szajba kompletna
                    czesc An_ni! (to ja dawna Invicta1)
                    • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 15:23
                      hej!! jak coreczka?
                      • dragon_fruit Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 15:27
                        hej!
                        dziekuje dobrze tylko ma diablica charakterek, ze hohosmile chwilami wymiekam
                        wlasnie ucze ja samodzielnego zasypiania-jest remissmile))
                        twoja to juz duza dziewczynka-wszystko ok?
                        • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 15:32
                          super, moja tez diablica smile ma prawie 11 m-cy
                          Ania usypia sama, tzn ze smoczkiem ktory probowalam odstawic ale nie da rady,
                          wiec na razie pozwalam jej na to uzaleznienie bo przynajmniej jest spokoj z
                          zasypianiem
                          pozdrawiam
    • sylwia.ax Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 15:02
      A mnie sie wydaje ze ta nadopiekunczosc wynika z faktu ze moze mieli problemy z
      zajsciem w ciąże, przez długi czas leczyli sie itp. (w koncu nie byli tacy
      najmłodsi) i jak sie w koncu dzieci pojawiły to oszaleli na ich punkcie
      (zwłaszcza matka) i przegieli w drugą stronę, TO oczywiscie ich nie
      usprawiedliwia, bo ewidentnie chcieli "zagłaskac kotka na smierć". I pomyslec
      ze kiedys wydawało mi sie ze to ja jestem lekko nadopiekuńcza. ALe mój prawie 3-
      latek jest zdecydowanie bardziej samdzielny niz tamte dzieciaki smile
      DOdam jeszcze ze tez pomyslałam ze ci rodzice nie są do końca normalni surprised
      CHwała ze zglosili sie do TVN.
      pozdrawiam,
      • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 15:25
        powinni byli sie zglosic do psychologa i nie z dziecmi tylko ze soba
        moze Superniania polecila to tej matce na osobnosci (oby!)

moja 11 m-czna corka z 4 i 1/2 zeba je mniej rozdrobnione posilki niz te 4,5
        latki!!
      • agunia1980 do an_ni... 20.11.06, 15:29
        Chyba za bardzo sie przejelas tematem.To na pewno nie byli normalni ludzie
        (zwlaszcza ta kobieta).Tak jak napisala sylwia.ax prawdopodobnie bylo tak ze
        dlugo starali sie o dzieci i jak juz je w koncu maja to oszaleli nieco za
        bardzo.Powiedz uczciwie,czy naprawde uwazasz ze takie zachowania wobec wlasnych
        dzieci sa normalne?Przeciez to istne okaleczanie dziecka.To juz raczej nie jest
        nadopiekunczosc ale jakas obsesja.Wiadomo ze kazdy chce dla swoich pociech jak
        najlepiej ale zeby az tak...
        • an_ni Re: do an_ni... 20.11.06, 15:35
          ja potrafie zrozumiec tych ludzi nie nazywajac ich nienormalnymi
    • kiniamum Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 15:43
      na miom forum juz to zostalo odpowiednio nazwane-zapraszam link ponizejsmile
      • agunia1980 mozesz podac blizsze namiary? 20.11.06, 15:49
        z gory dziekuje smile
        • kiniamum jest link na czerwono forum pierwsze dziecko zapra 20.11.06, 21:29
          wystarczy kliknac!smile
        • kiniamum agunia1980 20.11.06, 21:31
          wystarczy kliknac w ten czerwony napis ponizejsmile
    • agach77 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 20:50
      Z ciekawością obejrzałam ten odcinek. Szokiem dla mnie były pampersy u 4,5
      latka, butelka i zmiksowane jedzonko!!!Dobrze ze SuperNiania do nich trafiła i
      nauczyła ich jak ma wyglądać życie rodzinne.
    • anek130 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 21:01
      a czy jest kiedyś powtórka jak wszystkich programów na TVN? przegapiłam ten
      odcinek a widzę, że byłintersujący.

Ania
      • phantomka Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 21:10
        Oczywiscie, ze sa nienormalni, bo zglosili sie do programu, w ktorym to dzieci
        stwarzaja problemy - w tym domu to niestety rodzice byli glownym problemem.
        Ilosc posiadanych dzieci jej nie tlumaczy, a wrecz dziala na jej niekorzysc, bo
        przy takiej ilosci chyba prosciej nauczyc dzieci samodzielnosci, tym bardziej,
        ze widac bylo, ze dzieciaki sa pojetne i chetne do nauki.
        Dla mnie typowy przyklad wrecz patologicznej nieumiejetnosci odciecia pepowiny.
        No Anni pora na dysputybig_grin
        • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 14:34
          no niestety nie bylo mnie tu 2 dni wiec goracej dysputy byc nie moglo
          • phantomka Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 20:25
            Wszystko zawsze zepsujesz...
    • dorianne.gray Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 21:24
      Nienormalna matka!

I niech nikt mi nie wmawia, że takie wpychanie dziecku kanapki (na pewno ten
      fragment pamiętacie, dzieciak nawet nie miał czasu, żeby pogryźć poprzedniego
      kęsa, a matka agresywnie wpychała mu kolejne i kolejne) to normalna sprawa.

A poza tym ja się tym dzieciom nie dziwię, że nie chciały jeść, ja też bym nie
      jadła, jakby mi ktoś takie zmielone obrzydlistwa dawał.

Nie Superniania tu potrzebna, tylko Superpsychiatra dla mamy.
    • pmierzow Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 21:26
      To moze ja "podysputuje" wink)

1. Nie osmielilabym sie nazwac nikogo nienormalnym, to bardzo duza obraza i nie
      chcialabym, zeby ktos mowil, ze jestem nienormalna tylko dlatego bo z czyms
      sobie nie radze
      2. Zgadzam sie w pelni, ze sytuacja w tym domu nie byla ok, ale rodzice tez to
      czuli, tylko nie potrafili zmienic - poprosili o pomoc i postarali sie
      realizowac rady, no to z czego robicie afere? W odcinku wyraznie bylo widac, ze
      dzieci sa inteligentne, zadowolone i spokojne - gdyby rodzice byli para
      potworow to dzieci nie bylyby takie fajne.
      3. Dla mnie o wiele bardziej patologiczne sytuacje i rodziny byly przedstawione
      w innych odcinkach - tam gdzie dzieci bily matke i wulgarnie ja wyzywaly.
      3.
      • malgosiek2 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 23:16
        Link do superniani.
        Komentarze też sa dobre tym bardziej,ze jedna osoba napisała iż po wyjeździe
        niani wszystko z powrotem wróciło do normy mamuśki czyli tak jak było przedtem.
        superniania.onet.pl/
        • pmierzow Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 21.11.06, 10:38
          Niestety w pelni wierze, tez wydaje mi sie, ze w pokazywanych rodzinach
          potrzeba byloby dluzszej "terapii", podejrzewam, ze w wiekszosci z nich po
          zakonczeniu programu zycie wraca na poprzednie tory.
      • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 14:41
        pmierzow napisał:

>nie chcialabym, zeby ktos mowil, ze jestem nienormalna tylko dlatego bo z
        czyms sobie nie radze

dokladnie o to mi chodzilo ! tym bardziej ze uwazam ze ta kobieta miala depresje

>> 3. Dla mnie o wiele bardziej patologiczne sytuacje i rodziny byly
        przedstawione w innych odcinkach - tam gdzie dzieci bily matke i wulgarnie ja
        wyzywaly.

wlasnie bardziej nienormalne byly dla mnie te mamuski, ktore pozwalaly sie bic
        wlasnym dzieciom, to one byly po prostu glupie, leniwe i nieudolne
    • alicja0 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 20.11.06, 23:05
      nie oglądałam odcinka, ale z tego co mówicie, to jeszcze mogło być tak, że
      będąc trojaczkami urodziły się jako wcześniaki. Wtedy pielęgnacja jest bardziej
      wymagająca od "standardowego" dziecka, są różne problemy np. ze ssaniem, potem
      z gryzieniem i żuciem. Ja sama mam córkę 2 letnią, która bardzo długo miała
      problemy z żuciem i co by kto nie zrobił, to dławiła się jedzeniem
      niezmiksowanym. Dziś potrafi zjeść kanapkę (pokrojoną), ale zupki mięsno-
      warzywne domowej roboty ma rozdrabniane. Z jednej strony, to mój nawyk, że aby
      coś zjadła to potrzebuje rozdrobnienia zupek, a z drugiej strony w dość
      napiętym planie dnia idzie się czasem na łatwiznę. Córka mimo wszystko nadal
      jednak łyka zamiast żuć takie pokarmy jak makaron czy banany. A potem się
      krztusi. I jak tu nie obawiać się i jak tu nie iść na łatwiznę rozdrabniania?
      Ale już coraz bardziej zmierzamy ku normalniejszym daniom smile
      • zizuza1981 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 21.11.06, 10:02
        Przeciez te dzieci nie potrafily nawet trzymac łyżki i nie winie tu wogole
        dzieci sama mam 4.5 letnia corke i takie zeczy jak mycie zebow czy jedzenie a
        nawet kapiel wykonuje sama oczywiscie pod moja obecnoscia. Juz szokujace bylo
        dla mnie to ze spaly w łózeczkach i byly przewijane jak moja mlodsza corka
        ktora ma 7 miesiecy. W szoku bylam ze te dzieci same chodza a nie przy pomocy
        mamusismile Mozna zrozumiec ze to trojaczki pozna ciaza itp itd ale chyba dla
        niej samej byloby lepiej jak wiekszosc czynnosci wykonalyby same. Dla mnie
        wizyta u co najmniej psychologa konieczna dla rodzicow!!!
    • babie_lato1 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 21.11.06, 11:03
      Dla mnie najgorzej było patrzeć jak już po tych wszystkch instrukcjach niani,
      kiedy dzieci wyraziły chęć i umiejętność samodzielnego jedzenia (z grubsza), ta
      mu wpychała tę kanapkę. Ohydna agresja, bo jeszcze taka pod płaszczykiem "chcę
      dla ciebie dobrze". Druga sprawa, która mnie uderzyła: olali większość zaleceń
      niani, a kiedy ta im pokazywała ich wspaniałe zachowanie na laptopie, byli jakby
      z siebie niemal dumni, łobuzersko uśmiechnięci w pełnym porozumieniu - jak
      niegrzeczne dzieci zadowolone z tego, że nabroiły. W ogóle to totalne niemal
      olanie jej zaleceń było dla mnie co najmniej dziwne, jakby spodziewali się, że
      samo jej pojawienie się rozwiąże ich problemy, bez wysiłku z ich strony.
      • gizmaaa Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 14:49
        Nie kłoćmy się czy ci ludzie są normalni, czy nie...
        W każdym razie w tym przypadku widać, że chcieli przedłużyć dzieciom okres
        niemowlęcy, może to było troche dla nich wygodne. Być może nie mogli mieć
        wcześniej dzieci stąd trojaczki, które najczęściej pojawiają sie ze sztucznej
        ingerencji lekarzy przy zapłodnieniu.
        Ja też byłam tym trochę zszokowana, ale nie krytykuje tych ludzi - w sumie to
        ich dzieci i niech sobie chowają tak jak chcą.
        Jedyne co to po obejrzeniu tego programu stwierdziłam, że ja sobie bardzo
        dobrze radzę z moim dzieckiem,mój maluch ma 9 miesięcy i zupek zmiksowanych już
        dawno nie dostaje.Natomiast mój mąż miał niezły ubaw z tego odcinka.
        Podejrzewam że gdyby nie ingerencja super nianii to te dzieci miały by
        wyrządzoną krzywdę, bo w tym wieku dzieci powinny już dawno być samodzielne.
        • dyzurna Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 15:13
          hmmm to pierwszy watek w ktorym an_ni kogos broni a nie gani! big_grin
          pozdrawiam...
          • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 15:32
            a tak bo ganienie choroby i sprowadzanie jej do poziomu "nienormalni" jest
            glupota
            a glupota na tym forum szczegolnie charakteryzuje sie tlumaczeniem i obrona
            glupot a nie chorob/powaznych problemow

nigdy nie krytykowalam forumowiczek zglaszajacych sie z powaznym problemem a
            nie pie..mi typu ile kupek dziennie po raz piaty na forum tego samego dnia
    • nikusia221 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 15:30
      nie oglądałam tego odcinka, ale w poprzednim widziałam zapowiedż i widziałam jak
      ta dziewczynka zwracała jedzenie.
      A jak Superniania sobie z tym poradziła? Opowie mi ktoś?
      • melka_x Superniania sobie nie poradziła 22.11.06, 17:20
        Superniania sobie nie poradziławink. W tym sensie, że widać było, że matki nie
        przekonała i niemal dam sobie rękę uciąć, że jak kamery wyjechały z domu, to ta
        z powrotem zaczęła udawać, że ma 3 noworodki. A dzieciom wystarczyło przestać
        wpychać jedzenie do gardeł siłą, by przestały rzygać, plus zacząć dawać im
        normalne potrawy, a nie niemowlęce papki (sama bym coś takiego zwróciła). Fajny
        był pomysłem z wielkimi zakupami na kolacje. Niania powystawiała na stole
        najróżniejsze rzeczy; kilka rodzajów owoców, wędlin, serów, ryb, jarzyn. Dzieci
        próbowały i oceniały co im smakuje, a co nie. I okazało się, że smakuje im
        całkiem dużo. Tyle, że nawet wtedy matka nie potrafiła się powstrzymać od
        uwag "no nie odkładaj tego winogrona, co to znaczy, że nie smakuje, no proszę
        je natychmiast zjadać". Chora (bez złośliwości) kobieta i tyle.
    • melka_x Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 16:59
      Nikt mi nie wmówi, że karmienie 4.5 latków w sposób przypominający tuczenie
      gęsi, siłowe wpychanie do gardła zmiksowanych, niemowlęcych zupek, ingnorowanie
      faktu, że dzieci są tak przejedzone, że rzygają, wmawianie, że dzieci nie
      potrafią pogryźć chleba, przewijanie ich na przewijaku, pojenie butelką ze
      smoczkiem i trzymanie ich w niemowlęcych łóżeczkach (przecież im nogi
      wystawały, nie mieściły się tam) jest normą (jedyne czego brakowało to żeby
      jeszcze chodziły w śpioszkach). A skoro nie jest normą, to jakby brzydko to nie
      brzmiało, rodzice nie są w pełno normalni. Zaprzeczanie rzeczywistości, w
      której dzieci rosną i wyrastają z niemowlęcego wieku, w takim stopniu jak
      czyniła to matka wyraźnie wskazuje na jakieś problemy z psychiką.
      Tej rodzinie nie była potrzebna superniania, ale psychoterapeuta dla matki.
    • nikusia221 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 18:17
      aha...no rzeczywiście, co najmniej dziwna kobieta. A gdzie był tatuś?
      • dyzurna do an_ni 22.11.06, 18:57
        an_ni napisala

nigdy nie krytykowalam forumowiczek zglaszajacych sie z powaznym problemem a
        nie pie..mi typu ile kupek dziennie po raz piaty na forum tego samego dnia

wiec po co zabierasz glos na twoim zdaniem pie..... kupkowych watkach i
        krytykujesz wyszystkie mamy? moze te co zakladaja te watki sa nowe na forum ?
        co nie?

• an_ni Re: do an_ni 22.11.06, 22:35
          nie zrozumialas ...
    • anulkas86 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 22:40
      Na pewno nie normalni to oni nie są. Są całkiem normalnymi ludźmi, któży chca
      jak najlepiej dla swoich dzieci. Po prostu za dużo na niech naraz spadło i nie
      do końca sobie z tym wszystkim radzą. Ale to nie znaczy od razu że są nie normalni.

Poza tym i tak uważam, że tego typu program jest trochę przerysowany. Ale to
      jest moje zdanie.
      • zizuza1981 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 22:54
        spokojnie dziewczyny na stronie super niani wypowiadaja sie znajomi tej rodziny
        i wszystko u nich wrocilo do normy tzn. wszystko po staremu ciekawa jestem
        tylko ile beda mialy lat jak beda jadly normalne zupki i nie beda mialy
        pampersow na pupie mam nadzieje ze do 18-stki jakos wydorosleja
        • an_ni Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 22:56
          a ty wierzysz ze to byli znajomi ...
          • zizuza1981 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 22.11.06, 23:00
            Pewnosci nigdy sie nie ma, podobno sa bardzo znani w tej miejscowosci, jestem
            sklonna uwierzyc przypominajac sobie mame trojaczkow
            • jafiga Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 01.12.06, 11:39
              ja jestm z tego miasta i znam te rodzine..zreszta rzeczywiscie sa znani
              ogółem.rzeczywiscie pani mama wrociła do swoich dawnych zwyczajów- chcilabym
              zaznaczyc iz program super niania nie był pierwsza interwecja w kierunku
              sposobu wychowania dzieci. ale niestety pani mama..no coz ona poprostu uwarza
              ze wie lepiej i kwestia jedzenia w jej rodzinie sie nie zmienila- na szcescie
              dzieci nie spia juz w pampersach(zonk) i maja wieksze łozeczkasmile same sie tez
              myja. niewme czy zwrocilyscie uwage na pewna sprawe abstrachujac od głownego
              watku odcinka czyli jedzenia- jak matka odezwala sie do coreczki podczas
              karmienie- cos na styl ze jest debilowata, a ojciec ktoregos synka wyszarpal
              za buzie jak jakies zwierze...sad ja bylam w szoku naprawde... zwlaszcza ze obie
              sytuacje mialy miejce podczas tego problemowego jedzenia- jezeli rodzice
              dopuszczaja do tak stresowych sytuacji to ja sie nie dziwie ze tym dziicom
              jedzenie kojazy sie z udreką i ze stresu wymiotuja! malo tego one potrafia to
              robic na zawolanie! powiem jeszce tyle te dzieci naprawde same potrafia jesc i
              jedza same- byleby matki nie bylo w poblizu a bywa tak gdyz dzieci maja
              nianiesmile zreszta bardzo fajnasmile tak mi sie wydaje ze gdyby rodzina przestala
              sie skupiac na tym pasieniu dzicie- jak trzody tucznej- dobrz ktoras z was
              zauwazyla wpychanie zarcia niczym indykowi przed sweitamiuncertain a porostu zasiadala
              normalnie-razem!!! dostolu prowadzila jakies rozmowy- wkoncu to 5 letnie
              dzieciaki mysle ze maja duzo do pwiedzenia- tak trodzinnie i przyjemnie one by
              zajadaly jak trzebasmile a swoja droga to te maluchy sa straszne rozrabiaki sa
              rozpieszcone i łobuziaki ale taki urok trojaczkówsmile szkoda ze mam jest
              niereformowalna w peniej kwestii...sad
              • aneta7970 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 02.12.06, 18:17
                Uważam,że mimo iż rzeczywiście ci rodzice zachowywali się jakby nie mieli
                pojęcia o wychowaniu dzieci,to byłoby super gdyby przynajmniej wzięli do siebie
                wskazówki niani.Może nie utrzymują kontaktów z innymi rodzicami i nie mogą
                zauważyć jak należy wychowywać i rozwijać umiejętności dzieci odpowiednio do
                wieku.Ja mam 2 dzieci-7 letniego synka i 9miesięczną córeczkę i jak dotąd nie
                mam problemu WCISKANIA im jedzenia na siłę.
    • mojpati Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 01.12.06, 17:16
      uważam, że nie można oceniać innych ludzi nie znając wszystkich faktów.
      Prawdopodobnie ci ludzie potrzebują pomocy lekarskiej ale my nie mamy prawa ich
      krytykować.
      • zizuza1981 Re: Super niania-nienormalni rodzice?!?!?! 01.12.06, 21:26
        A ja uwazam ze mamy prawo ich oceniac potym co widzielismy sami chcieli sie
        pokazac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka