Dodaj do ulubionych

schudłam-dlaczego???

IP: *.* 01.02.02, 09:16
Muszę Wam o czymś opowiedzieć. Przez kilka miesięcy po porodzie bardzo chciałam schudnąć. Ale waga jak nic stała w miejscu. W końcu po pótora roku testowania herbatek, ograniczania kalorii,chodzenia na basen i ćwiczenia zaczęłam jeść:słodycze, więcej tłuszczu-zamiast mleka0%zaczęłam pić 3,2procentowe, zrezygnowałam z odtłuszczonych i niesłodzonych jogurtów na rzecz normalnych...I co? Schudłam! Także moje dziecko jest minimalnie karmione piersią-wcześniej było dużo-więc już nie powinnam potrzebować tylu kalorii i witaminek, co przedtem.Sama nie wiem, co mam o tym myśleć. Czy mój organizm, kiedy zmniejszyła się ilość karmień, zaprzestał "robienia zapasów", czy co? Dlaczego schudłam tak "niechcący"?Latem wpadła mi w ręce książka o odżywianiu. Wyczytałam tam, że osoby odchudzające się jedzą za mało tłuszczów i ich organizm broniąc się produkuje takankę tłuszczową...Może to i prawda? Moje ubrania ze mnie spadają już od kilku miesięcy-będę musiała kupić mniejsze.psTak jak już kiedyś napisałam nie jestem zwolenniczką drakońskich diet i głodówek!
Obserwuj wątek
    • Gość: goga Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 01.02.02, 09:31
      Nie chce byc zlym prorokiem, ale na Twoim miejscu nie kupowala bym jeszcze tych ubran !!!
      • Gość: janeczka Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 01.02.02, 12:04
        goga-też tak mówiłam jak Ty,ale pół roku w zadużych oblezionych spodniach i spódnicach, to już trochę za dużo.Poprzeszywane guziki też już nie pomagają.
        • Gość: Beata32 Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 01.02.02, 12:15
          Myślę, że to cecha indywidualna, że Twój organizm tak zareagował. Też gdzieś słyszałam o tym, że organizm jeśli czuje się niedożywiony, to odkłada więcej niż przy normalnym jedzeniu.Janeczko jak najbardziej jestem za zmianą garderoby. Przynajmiej zaopatrz się w kilka najpotrzebnejszych rzeczy. Lepiej wyglądasz -> lepiej się czujesz -> lepiej odbierają Cię inni ... wogóle lepiej ...Beata - Wielbicielka Wszystkiego Co Z Czekoladą (57,5kg z ambicjami, żeby zejść do 55, ale raczej z pomocą ruchu niż stosowania cud diet)
    • Gość: usia Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 01.02.02, 12:12
      to znaczy jedna z teorii twierdzi, że do odchudzenia konieczne jest spożywanie nienasyconych kwasów tłuszczowych, oczywiście z umiarem.Prawdopodobnie w Twoim przypadku tak sie stało. Zaznaczam, że chwilowo nie posiadam wiadomości na tenat zawartości NNKT w tłustym mleku i jogurtach, ale wiem jedno - NIE WOLNO rezygnować z ich spożycia.To znaczy z NNKT.A najwiecej ich jest w olejach roślinnych i tłuszczu rybim (brrrrrrrrrrrrrr...)Z wyrazami zazdrości.
    • Gość: Aba Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 01.02.02, 14:13
      Ja też schudłam na diecie wysokotłuszczowej. Polecem dietę dr Kawśniewskiego.Aba
      • Gość: Urszula Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 11.02.02, 11:20
        Proszę dajcie mi tą dietę wysokotłuszczową.
        • Gość: ornak1 Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 11.02.02, 12:55
          Polecem książkę o diecie wysokotłuszczowejDieta optymalna - Jan Kwaśniewski , Marek Chyliński , do nabycia również w internetowej księgarni Merlinwww.merlin.com.pl
    • Gość: kuraczek Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 01.02.02, 22:38
      janeczko, schudłaś bo po pierwsze tak jak napisała beata nasz organizm jak dostaje małe dawki tłuszczu i innych składników to "boi się" i odkłada wszystko na zapsas w postaci brzuszka i ud ;).Poza tym nasze organizmy sa bardzo zróżnicowane i na róze składniki róznie reaguja. Na przykład nieprawda jest że każdy powinien pić duuuuuużo wody mineralnej, niektórym moze to poprostu zaszkodzic. A moze tez zmieniło się twoje podejście do odchudzania. Pamiętaj że wszystkie procesy biora swój początek w mózgu. a co do diety kwasniewskigo, to owszem jest skuteczna, ale robi straszliwe spustoszenie w naszym organixmie. Na zachodzie nie tylko się od niej odchodzi,ale została uznana za niebezpieczną dla zdrowia. Zazdroszczę ci tego schudnięcia, bo sama od kilku dni nie ruszyłam pieczywa i tłuszczu mniam :)
    • Gość: Aluc Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 11.02.02, 11:45
      Wiem, że to strasznie nieekonomiczne, ale gdzieś przeczytałam, że po schudnięciu (wszystko jedno, czy przypadkowym, czy nie) należy natychmiast pozbyć się wszystkich za dużych ciuchów, bo to wzmaga motywację :D Jestem za nową garderobą, nawet kilka ciuchów w mniejszym rozmiarze poprawia humor :D (wiem - jak to niektórzy mówią - z własnej autopsji :lol:)
    • Gość: janeczka Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 11.02.02, 21:48
      Dziewczyny-kupiłam mniejsze ciuchy! rzeczywiście lepiej się czuję niż w tych oblezionych... Przeczytałam wasze posty...I chyba rzeczywiście mój organizm bronił się przed niedoborem tłuszczu i nie tylko...Mam już za sobą początki anoreksji,zanik miesiączek, chorowanie bo się nie jadło mięska itp. Znając moje szalone dietetyczne pomyły organizm chyba chciał mnie ochronić- tym bardziej, że karmiłam dziecko... A normalny jogurt i tłuste mleko są takie pyzne! Ba! Mogę jeść mleko-przeszła mi alergia na nie!
    • Gość: marlenajab Re: schudłam-dlaczego??? IP: *.* 11.02.02, 22:33
      Ja przytyłam w ciąży aż 36 kg. Sama nie wiem jak to się mogło stać, wcale dużo nie jadłam. Myślę, że to coś w genach bo moja mama tyle samo przytyła z moim bratem. moja córa ma prawie 11 miesięcy ja co prawda schudłam 26,5 kg ale wciąż jestem gruba i nie mogę patrzeć na siebie. naprawdę jestem zakompleksiona tym bardziej, że moje najbliższe koleżanki są takie chudziutkie......Nie jem nie jem a waga od jakichś 2 m-cy stoi. nie wiem co robić może tak jak Ty Janeczko zapomnę o tym i zacznę jeść normalnie????a jeśli waga znów pójdzie w tą złą stronę???sama nie wiem ale musze się zastanowić nad tym co napisałaś.Coś w tym musi być! pozdrawiam marlena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka