• Gość: zeta Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 08:39
      Skąd Zeta ? Bynajmniej nie od Catherine Zeta Jones.Po prostu dużo nazw było już zajętych o na przeciwko mojego biurka wisiał duży plakat ZETA FAX . Więc mój nick pochodzi od urządzenia biurowego o nazwie fax.Pozdrawiam Renata
      • Gość: Lkasia Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 10:17
        a ja z tak nie oryginalnym nickiem wylądowałam tu gdy chciałam odpisać na post w którym eMamy rozmawiały na temat pewnej położnej- znały ją tylko "ze słyszenia" a ja uczęszczałam na zajęcia w szkole rodzenia prowadzone przez nią i ona zajmowała się mną podczas porodu :) nie mogłam się zgodzić z ich wypowiedziami i szybko musiałam się zarejestrować - Kasia była zajęta więc dopisałam pierwszą literkę nazwiska i wyszło właśnie tak...nie podoba mi się mój nick ale na razie przy nim zostanę ;)Lkasia
    • Gość: lea Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 10:46
      Lea - to biblijna siostra Rachel, miała poplątane życie i piękne imię. Ja tez miałam poplatane zycie moze nie tak jak Biblijna Lea- ale jej postac i mię podobaja mi się...pozdrawiam :hello: lea z forum ;)
      • Gość: guest Re: Nicki do Lei :-) IP: *.* 19.02.03, 10:54
        Lea :-) - czy Twój mąż też musiał służyć u teścia, żeby zapracować na Twoją rękę? ;-) Pozdrawiam AA
        • Gość: lea Re: Nicki do Adzi :-) IP: *.* 19.02.03, 11:08
          Adziu :)Jakub służył u ojca Lei aby zdobyć Rachel, Leę mu podrzucono w noc poślubną.Ale mój mąż chyba też musiał zasłużyć ;)pozdrawiam :hello: lea
          • Gość: guest Re: Nicki do Adzi :-) IP: *.* 19.02.03, 11:14
            A to nie było tak, że musiał najpierw służyć za starszą a potem za młodszą? Lea była starsza, czy tak? :-)
            • Gość: lea Re: Nicki do Adzi :-) IP: *.* 19.02.03, 11:16
              tak - Lea byla starsza i dlatego o ile dobrze jestem poinformowana podstępem podrzucono mu ją.Ale 100% pewności to ja nie mam ;):hello:
              • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Nicki do Adzi :-) IP: *.* 19.02.03, 18:54
                Dziewczyny - zaintrygowała mnie ta Lea /ta biblijna i ta edzieckowa - ale ta ostatnia dobrze o tym wie ;)/. No i poszperałam i co znalazłam:Lea, wg Biblii starsza córka Labana, żona Jakuba, który poślubił też jej siostrę Rachelę. Matka 6 synów i córki Diny.Księga Rodzaju (Rozdział 29)Miał zaś Laban dwie córki; starsza nazywała się Lea, a młodsza Rachela. 17 Oczy Lei były jakby zgaszone, Rachela zaś miała piękną postać i miłą powierzchowność. 18 Ponieważ Jakub pokochał Rachelę, rzekł do Labana: "Będę ci służył przez siedem lat za twą młodszą córkę, Rachelę".19 Laban powiedział: "Wolę dać ją tobie niż komu innemu. Pozostań więc u mnie". 20 I tak służył Jakub za Rachelę przez siedem lat, a wydały mu się one jak dni kilka, bo bardzo miłował Rachelę. 21 Wreszcie rzekł Jakub do Labana: "Ponieważ czas już upłynął, daj mi córkę twą za żonę, abym się z nią połączył". 22 Wtedy Laban, zaprosiwszy wszystkich mieszkańców tej miejscowości, wyprawił ucztę. 23 A gdy był wieczór, Laban wziął córkę swą Leę i wprowadził ją do Jakuba, i ten zbliżył się do niej. 24 Dał też Laban tej córce swej niewolnicę Zilpę. 25 Rano Jakub zobaczył, że ma przed sobą Leę. Rzekł więc do Labana: "Cóż mi uczyniłeś? Czyż nie za Rachelę ci służyłem? Czemu mnie oszukałeś?" 26 Laban odpowiedział: "Nie ma tu u nas zwyczaju wydawania za mąż [córki] młodszej przed starszą. 27 Bądź przez tydzień z tą, a potem damy ci drugą, za którą jednak będziesz u mnie służył jeszcze siedem następnych lat". 28 Jakub przystał na to i był przez tydzień z tą. Potem Laban dał mu córkę swą, Rachelę, za żonę. 29 Racheli dał Laban również niewolnicę Bilhę, aby jej usługiwała. 30 Jakub więc zbliżył się do Racheli i kochał ją bardziej niż Leę. I pozostał na służbie u Labana przez siedem następnych lat. Magda :hello:
                • Gość: guest Re: Nicki do Magdaleny mamy Gaby :) IP: *.* 19.02.03, 21:04
                  Madziu :)no to gratulację i ukłon w Twoją stronę... tego się nie spodziewałam :jap:całuski lea :hello:
    • Gość: Maka__ Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 13:34
      MAKA... To skrót imienia: MA rlen KA. Tak uprościła sobie moje imię o 18 lat młodsza siostra i tak już zostało...
    • Gość: maria_rosa Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 21:56
      Witam,po tym co tu przeczytałam, na temat mojego nicka wolę nie wspominać.Grozi śmiechem ze wszystkich stron. :DOstatnio pewna emama napisała mi na priv,( pojęcia nie mam dlaczego, do dnia dzisiejszego )iż tak tandetnego nicka nie spotkała jeszcze nigdy. ;):hello:maria rosa
      • Gość: lea Re: Nicki - do Marii Rosy IP: *.* 19.02.03, 22:32
        a ja kocham Twój nick :love:lea
        • Gość: maria_rosa Re: Nicki - Lea IP: *.* 20.02.03, 21:04
          Lea, Ty chyba nawet w grobie człowieka jesteś w stanie pocieszyć.;):hello:maria rosa
      • Gość: magamaga0 Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 22:45
        Tandentne???????? hahahahahJak to sie mówi "De gustibus itp..", ale po co od razu na priv smarować? Mnie tam sie MAria Rosa podoba :-)Marghe
        • Gość: maria_rosa Re: Nicki do Marghe IP: *.* 20.02.03, 21:07
          Skoro Tobie się podoba, to mnie jeszcze bardziej ;)( Ale tandeta, nie ) ;)maria rosa
      • Gość: Rosa* Re: Nicki IP: *.* 21.02.03, 12:35
        Skoro Twój nick jest tandetny, to mój musi byc chyba marzeniem milośnika kiczu... :lol:Przy okazji- na czacie podważono raz nasze tożsamości (tzn. moją i Marii Rosy). Wyjaśniałam, ale skrobnij może Mario choć slowo, aby ostatecznie przekonać wszystkich, że nie jestem Tobą... ;), a Ty mnąpozdrawiamrosa
        • Gość: maria_rosa Re: Nicki IP: *.* 21.02.03, 17:24
          Tak jak prosisz Rosa ;)Moje Miłe: niniejszym informuję, iż Rosa to Rosa, a jam jest Maria Rosa. Na czacie nie bywam ( może dwa razy z kimś klikałam ),zawsze pod nickiem Maria Rosa.:hello:maria rosa
        • Gość: maria_rosa Re: Nicki do Rosy IP: *.* 21.02.03, 17:28
          Napisałam,że tandetny ,bo tak ktoś o moim nicku napisał.Swoją drogą, chyba żadna z Was nie wpadnie na to skąd go mam. A może... ;)maria rosa
          • Gość: guest Re: Nicki do Rosy IP: *.* 21.02.03, 17:35
            maria rosa, obstawiam, ze to po prostu Twoje imie i nazwisko :)tandetny?nieale charakterystyczny, i to bardzozapamiętałam Cię od pierwszego przeczytania
            • Gość: maria_rosa Re: Nicki do YennaM IP: *.* 21.02.03, 21:40
              Moja Droga, strzelaj dalej... (na imię mam Ewelina).ten kto wywęszy tą tandetę, ma u mnie kawkę ;)maria rosa
              • Gość: guest Re: Nicki IP: *.* 21.02.03, 22:41
                maria -rosa-a moze to imiona kogos bliskiego??-Maria Roza na przyklad ;)ja swojego nicka uzywam od dawna,a dlaczego miriam??,jak niektorzy napewno wiedza jest to imie holenderskie podoba mi sie wiec je sobie "pozyczylam",dlatego ze z moim "pospolitym"Ania nie udalo mi sie na zadnej polskiej stronie zalogowac,he nawet na niemieckich czasami mam problemy :lol:dlatego miriam,i tak juz zostanie,pozatam bylo to wymarzone imie dla mojej malej coreczki gdyby nie to ze rodzinie meza Miriam kojarzy sie z mala dziewczynka ktora kilka lat temu porzucila mama pod ich blokiemopiekowali sie to mala zanim przyjechalo pogotowie i jak mowila mi tesciowa na wiesc ze tak chce nazwac mala "zawsze widziala by w oczach naszego malenstwa tamta bidulke",wiec skoro corki nie moglam tak nazwac to nickiem sobie rekompensuje ;)P.S. Ale Carmen tez bardzo mi sie podoba :love:
              • Gość: Gosia1 Re: Nicki do Marii Rosy IP: *.* 22.02.03, 10:19
                Telenowela...:) Całuski Gosia
                • Gość: maria_rosa Re: Nicki do GOSI 1 IP: *.* 22.02.03, 20:39
                  ania rosa napisała/ł:> W Polsce sterylizacja jest nielegalna.Aborcja z powodu przedkładania trzeciego języka i MBA nad kolejne dziecko tez jest w POlsce nielegalna...
                • Gość: maria_rosa Re: Nicki do GOSI 1 IP: *.* 22.02.03, 20:43
                  Gosiu,ale mnie zaskoczyłaś. Oczywiście masz u mnie kawkę.Napisz tylko gdzie i kiedy.ps. Ty również lubisz.....? ;)Pozdrawiam serdecznie,:hello:maria rosa
                  • Gość: Gosia1 Re: Nicki do Mari_Rosy IP: *.* 22.02.03, 21:35
                    Tak :) Namiętnie się w ten sposób relaksuję, odstresowuję - kocham te chwile! :) Reszta na priv...;)Gosia :hello: - o tak nudnym, pospolitym nicku, jaki tylko można sobie wyobrazić.P.S. A dlaczego? Wiadomo - gdybym wymyślanie nicku pozostawiła sobie, gdybym to ja wzięła sprawę w SWOJE ręce a raczej "mózgowniczkę", to byłby ten nick wzniosły, elegancki, tajemniczy...:lol:Wymyślił go mąż...W ciągu 2 sekund.Bo wyłam Mu w rękaw i potrzebny był na gwałtu rety! :lol:Oto cała prawda. :sol:
    • Gość: lili Re: Nicki IP: *.* 20.02.03, 11:32
      hihi ja tu mam lili, bo ten co na czacie (dorotkagb) nie działał.dorotkagb to moje imię i pierwsze litery nazwisk.A lili wszystkie dorotki, które przychodziły mi do głowy były zajęte a dodając jeszcze jedną literkę mogłabym nazywać się dorotkaalfabet :lol: , jakoś nie przyszło mi do głowy, że jedną mogę odjąć ;)Więc wklepałam lili (początek adresu mojej kuzynki, która wcale nie ma lili na imię, to chyba rodzinne) i zaskoczyło, było z późno na jakiekolwiek zmiany :)pozdrawiam Dorota mama Kacpercia
      • Gość: pianeczka Re: Nicki IP: *.* 24.02.03, 09:35
        Mój nick, też mało oryginalnie bo od nazwiska ;)Ale czekam na wyjaśnienie nicka: Pianka :crazy:Pianeczka i Pianka chyba mają coś wspólnego :sarcastic: Pozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: Nicki IP: *.* 20.02.03, 21:53
      Hej.Mój nick poprostu wziął się stąd,że wszystkie inne jakie wpisywałam już były.Siedziałam,aż wymyśliłam i wiele mam pyta się mnie skąd taki nick.
      • Gość: Rosa* Re: Nicki IP: *.* 21.02.03, 12:37
        HejRzucę banałem: Rosa, bo mam tak na nazwisko, a poza tym szerokiej rzeszy ludzi jestem znana jako Rosa właśnie, a nie Ania.Rosa
        • Gość: AgaJot Re: Nicki IP: *.* 21.02.03, 18:58
          Imię + pierwsza litera starego nazwiska J tak jak się czyta: Jot! Pozdrawiam
    • Gość: flaska Re: Nicki IP: *.* 23.02.03, 03:57
      Moj brat dawno temu zakładał mi skrzynkę i na poczekaniu stworzyl "eflaska" , e- od ewa , reszta - taka pochodna od nazwiska. Tak się zżylam z tym adresem , że później używalam "eflaska" na forach , a potem skrocilam do flaska. I tyle.A , niedawno jakiś napaleniec spytal czy ja taka laska jestem , hehe , w ogole nie miałam takich skojarzeń (szczególnie przed lustrem ;) )ewa
      • Gość: asia.d.d Re: Nicki IP: *.* 23.02.03, 20:30
        edziecko to były moje początki w internecie, więc w ogóle nie wiedziałam co to jest nick ;) a że asia już była więc wpisałam asia.d.d od nazwisk natomiast mój nick czatowy to grzałka, a to dlatego, że jak wchodziłam na czata po raz pierwszy, to byłam pewna, że coś mi się nie uda, więc lepiej się zalogować pod neutralnym nickiem- grzałka to było pierwsze co mi przyszło do głowy :lol:
    • Gość: nonek Re: Nicki IP: *.* 23.02.03, 21:04
      Hej.Mój nick wziął się od imienia mego ukochanego kota-Nonka.Z kolei imię dla niego wymyślił mój wtedy 16 miesięczny syn.Kot w rodowodzie miał na imię Romeo,ale komu chce się tak długo wołać na kotasmile)))Mój mąż zaczął na niego wołać Romek co doprowadzało mnie do szału.Z opresji wybawił mnie i zwierzaka synek ,który nie wymawia "r" i zostało Nonek a raczej Nonuś.Nick jest taki dlatego,że mam słabą pamięć i po dłuższej przerwie mogłabym go zapomnieć.A kto zapomni imię własnego kotasmile))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka