Gość: zeta Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 08:39 Skąd Zeta ? Bynajmniej nie od Catherine Zeta Jones.Po prostu dużo nazw było już zajętych o na przeciwko mojego biurka wisiał duży plakat ZETA FAX . Więc mój nick pochodzi od urządzenia biurowego o nazwie fax.Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lkasia Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 10:17 a ja z tak nie oryginalnym nickiem wylądowałam tu gdy chciałam odpisać na post w którym eMamy rozmawiały na temat pewnej położnej- znały ją tylko "ze słyszenia" a ja uczęszczałam na zajęcia w szkole rodzenia prowadzone przez nią i ona zajmowała się mną podczas porodu nie mogłam się zgodzić z ich wypowiedziami i szybko musiałam się zarejestrować - Kasia była zajęta więc dopisałam pierwszą literkę nazwiska i wyszło właśnie tak...nie podoba mi się mój nick ale na razie przy nim zostanę Lkasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 10:46 Lea - to biblijna siostra Rachel, miała poplątane życie i piękne imię. Ja tez miałam poplatane zycie moze nie tak jak Biblijna Lea- ale jej postac i mię podobaja mi się...pozdrawiam lea z forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nicki do Lei :-) IP: *.* 19.02.03, 10:54 Lea - czy Twój mąż też musiał służyć u teścia, żeby zapracować na Twoją rękę? Pozdrawiam AA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Nicki do Adzi :-) IP: *.* 19.02.03, 11:08 Adziu Jakub służył u ojca Lei aby zdobyć Rachel, Leę mu podrzucono w noc poślubną.Ale mój mąż chyba też musiał zasłużyć pozdrawiam lea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nicki do Adzi :-) IP: *.* 19.02.03, 11:14 A to nie było tak, że musiał najpierw służyć za starszą a potem za młodszą? Lea była starsza, czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Nicki do Adzi :-) IP: *.* 19.02.03, 11:16 tak - Lea byla starsza i dlatego o ile dobrze jestem poinformowana podstępem podrzucono mu ją.Ale 100% pewności to ja nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Nicki do Adzi :-) IP: *.* 19.02.03, 18:54 Dziewczyny - zaintrygowała mnie ta Lea /ta biblijna i ta edzieckowa - ale ta ostatnia dobrze o tym wie /. No i poszperałam i co znalazłam:Lea, wg Biblii starsza córka Labana, żona Jakuba, który poślubił też jej siostrę Rachelę. Matka 6 synów i córki Diny.Księga Rodzaju (Rozdział 29)Miał zaś Laban dwie córki; starsza nazywała się Lea, a młodsza Rachela. 17 Oczy Lei były jakby zgaszone, Rachela zaś miała piękną postać i miłą powierzchowność. 18 Ponieważ Jakub pokochał Rachelę, rzekł do Labana: "Będę ci służył przez siedem lat za twą młodszą córkę, Rachelę".19 Laban powiedział: "Wolę dać ją tobie niż komu innemu. Pozostań więc u mnie". 20 I tak służył Jakub za Rachelę przez siedem lat, a wydały mu się one jak dni kilka, bo bardzo miłował Rachelę. 21 Wreszcie rzekł Jakub do Labana: "Ponieważ czas już upłynął, daj mi córkę twą za żonę, abym się z nią połączył". 22 Wtedy Laban, zaprosiwszy wszystkich mieszkańców tej miejscowości, wyprawił ucztę. 23 A gdy był wieczór, Laban wziął córkę swą Leę i wprowadził ją do Jakuba, i ten zbliżył się do niej. 24 Dał też Laban tej córce swej niewolnicę Zilpę. 25 Rano Jakub zobaczył, że ma przed sobą Leę. Rzekł więc do Labana: "Cóż mi uczyniłeś? Czyż nie za Rachelę ci służyłem? Czemu mnie oszukałeś?" 26 Laban odpowiedział: "Nie ma tu u nas zwyczaju wydawania za mąż [córki] młodszej przed starszą. 27 Bądź przez tydzień z tą, a potem damy ci drugą, za którą jednak będziesz u mnie służył jeszcze siedem następnych lat". 28 Jakub przystał na to i był przez tydzień z tą. Potem Laban dał mu córkę swą, Rachelę, za żonę. 29 Racheli dał Laban również niewolnicę Bilhę, aby jej usługiwała. 30 Jakub więc zbliżył się do Racheli i kochał ją bardziej niż Leę. I pozostał na służbie u Labana przez siedem następnych lat. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nicki do Magdaleny mamy Gaby :) IP: *.* 19.02.03, 21:04 Madziu no to gratulację i ukłon w Twoją stronę... tego się nie spodziewałam całuski lea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maka__ Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 13:34 MAKA... To skrót imienia: MA rlen KA. Tak uprościła sobie moje imię o 18 lat młodsza siostra i tak już zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria_rosa Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 21:56 Witam,po tym co tu przeczytałam, na temat mojego nicka wolę nie wspominać.Grozi śmiechem ze wszystkich stron. Ostatnio pewna emama napisała mi na priv,( pojęcia nie mam dlaczego, do dnia dzisiejszego )iż tak tandetnego nicka nie spotkała jeszcze nigdy. maria rosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Nicki - do Marii Rosy IP: *.* 19.02.03, 22:32 a ja kocham Twój nick lea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria_rosa Re: Nicki - Lea IP: *.* 20.02.03, 21:04 Lea, Ty chyba nawet w grobie człowieka jesteś w stanie pocieszyć.maria rosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magamaga0 Re: Nicki IP: *.* 19.02.03, 22:45 Tandentne???????? hahahahahJak to sie mówi "De gustibus itp..", ale po co od razu na priv smarować? Mnie tam sie MAria Rosa podoba Marghe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria_rosa Re: Nicki do Marghe IP: *.* 20.02.03, 21:07 Skoro Tobie się podoba, to mnie jeszcze bardziej ( Ale tandeta, nie ) maria rosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa* Re: Nicki IP: *.* 21.02.03, 12:35 Skoro Twój nick jest tandetny, to mój musi byc chyba marzeniem milośnika kiczu... Przy okazji- na czacie podważono raz nasze tożsamości (tzn. moją i Marii Rosy). Wyjaśniałam, ale skrobnij może Mario choć slowo, aby ostatecznie przekonać wszystkich, że nie jestem Tobą... , a Ty mnąpozdrawiamrosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria_rosa Re: Nicki IP: *.* 21.02.03, 17:24 Tak jak prosisz Rosa Moje Miłe: niniejszym informuję, iż Rosa to Rosa, a jam jest Maria Rosa. Na czacie nie bywam ( może dwa razy z kimś klikałam ),zawsze pod nickiem Maria Rosa.maria rosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria_rosa Re: Nicki do Rosy IP: *.* 21.02.03, 17:28 Napisałam,że tandetny ,bo tak ktoś o moim nicku napisał.Swoją drogą, chyba żadna z Was nie wpadnie na to skąd go mam. A może... maria rosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nicki do Rosy IP: *.* 21.02.03, 17:35 maria rosa, obstawiam, ze to po prostu Twoje imie i nazwisko tandetny?nieale charakterystyczny, i to bardzozapamiętałam Cię od pierwszego przeczytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria_rosa Re: Nicki do YennaM IP: *.* 21.02.03, 21:40 Moja Droga, strzelaj dalej... (na imię mam Ewelina).ten kto wywęszy tą tandetę, ma u mnie kawkę maria rosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nicki IP: *.* 21.02.03, 22:41 maria -rosa-a moze to imiona kogos bliskiego??-Maria Roza na przyklad ja swojego nicka uzywam od dawna,a dlaczego miriam??,jak niektorzy napewno wiedza jest to imie holenderskie podoba mi sie wiec je sobie "pozyczylam",dlatego ze z moim "pospolitym"Ania nie udalo mi sie na zadnej polskiej stronie zalogowac,he nawet na niemieckich czasami mam problemy dlatego miriam,i tak juz zostanie,pozatam bylo to wymarzone imie dla mojej malej coreczki gdyby nie to ze rodzinie meza Miriam kojarzy sie z mala dziewczynka ktora kilka lat temu porzucila mama pod ich blokiemopiekowali sie to mala zanim przyjechalo pogotowie i jak mowila mi tesciowa na wiesc ze tak chce nazwac mala "zawsze widziala by w oczach naszego malenstwa tamta bidulke",wiec skoro corki nie moglam tak nazwac to nickiem sobie rekompensuje P.S. Ale Carmen tez bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia1 Re: Nicki do Marii Rosy IP: *.* 22.02.03, 10:19 Telenowela... Całuski Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria_rosa Re: Nicki do GOSI 1 IP: *.* 22.02.03, 20:39 ania rosa napisała/ł:> W Polsce sterylizacja jest nielegalna.Aborcja z powodu przedkładania trzeciego języka i MBA nad kolejne dziecko tez jest w POlsce nielegalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria_rosa Re: Nicki do GOSI 1 IP: *.* 22.02.03, 20:43 Gosiu,ale mnie zaskoczyłaś. Oczywiście masz u mnie kawkę.Napisz tylko gdzie i kiedy.ps. Ty również lubisz.....? Pozdrawiam serdecznie,maria rosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia1 Re: Nicki do Mari_Rosy IP: *.* 22.02.03, 21:35 Tak Namiętnie się w ten sposób relaksuję, odstresowuję - kocham te chwile! Reszta na priv...Gosia - o tak nudnym, pospolitym nicku, jaki tylko można sobie wyobrazić.P.S. A dlaczego? Wiadomo - gdybym wymyślanie nicku pozostawiła sobie, gdybym to ja wzięła sprawę w SWOJE ręce a raczej "mózgowniczkę", to byłby ten nick wzniosły, elegancki, tajemniczy...Wymyślił go mąż...W ciągu 2 sekund.Bo wyłam Mu w rękaw i potrzebny był na gwałtu rety! Oto cała prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Nicki IP: *.* 20.02.03, 11:32 hihi ja tu mam lili, bo ten co na czacie (dorotkagb) nie działał.dorotkagb to moje imię i pierwsze litery nazwisk.A lili wszystkie dorotki, które przychodziły mi do głowy były zajęte a dodając jeszcze jedną literkę mogłabym nazywać się dorotkaalfabet , jakoś nie przyszło mi do głowy, że jedną mogę odjąć Więc wklepałam lili (początek adresu mojej kuzynki, która wcale nie ma lili na imię, to chyba rodzinne) i zaskoczyło, było z późno na jakiekolwiek zmiany pozdrawiam Dorota mama Kacpercia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianeczka Re: Nicki IP: *.* 24.02.03, 09:35 Mój nick, też mało oryginalnie bo od nazwiska Ale czekam na wyjaśnienie nicka: Pianka Pianeczka i Pianka chyba mają coś wspólnego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nicki IP: *.* 20.02.03, 21:53 Hej.Mój nick poprostu wziął się stąd,że wszystkie inne jakie wpisywałam już były.Siedziałam,aż wymyśliłam i wiele mam pyta się mnie skąd taki nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa* Re: Nicki IP: *.* 21.02.03, 12:37 HejRzucę banałem: Rosa, bo mam tak na nazwisko, a poza tym szerokiej rzeszy ludzi jestem znana jako Rosa właśnie, a nie Ania.Rosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaJot Re: Nicki IP: *.* 21.02.03, 18:58 Imię + pierwsza litera starego nazwiska J tak jak się czyta: Jot! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flaska Re: Nicki IP: *.* 23.02.03, 03:57 Moj brat dawno temu zakładał mi skrzynkę i na poczekaniu stworzyl "eflaska" , e- od ewa , reszta - taka pochodna od nazwiska. Tak się zżylam z tym adresem , że później używalam "eflaska" na forach , a potem skrocilam do flaska. I tyle.A , niedawno jakiś napaleniec spytal czy ja taka laska jestem , hehe , w ogole nie miałam takich skojarzeń (szczególnie przed lustrem )ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia.d.d Re: Nicki IP: *.* 23.02.03, 20:30 edziecko to były moje początki w internecie, więc w ogóle nie wiedziałam co to jest nick a że asia już była więc wpisałam asia.d.d od nazwisk natomiast mój nick czatowy to grzałka, a to dlatego, że jak wchodziłam na czata po raz pierwszy, to byłam pewna, że coś mi się nie uda, więc lepiej się zalogować pod neutralnym nickiem- grzałka to było pierwsze co mi przyszło do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonek Re: Nicki IP: *.* 23.02.03, 21:04 Hej.Mój nick wziął się od imienia mego ukochanego kota-Nonka.Z kolei imię dla niego wymyślił mój wtedy 16 miesięczny syn.Kot w rodowodzie miał na imię Romeo,ale komu chce się tak długo wołać na kota)))Mój mąż zaczął na niego wołać Romek co doprowadzało mnie do szału.Z opresji wybawił mnie i zwierzaka synek ,który nie wymawia "r" i zostało Nonek a raczej Nonuś.Nick jest taki dlatego,że mam słabą pamięć i po dłuższej przerwie mogłabym go zapomnieć.A kto zapomni imię własnego kota)))) Odpowiedz Link Zgłoś