Dodaj do ulubionych

niania a choroba dziecka

IP: *.* 18.04.02, 07:53
Dziewczyny, czy płacicie niani za dni, kiedy wasze dziecko jest chore i musicie same zostać z nim w domu a niania ma wolne ? Jeśli tak to ile, tzn. całą stawkę, połowę, czy może jeszcze inaczej ??? Pierwszy raz znalazłam się w takiej sytuacji i zupełnie nie wiem jak to potraktować...Kasia B., mama chorego właśnie Michasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota619 Re: niania a choroba dziecka IP: *.* 18.04.02, 08:39
      Ja place niani stawke za godzine, wiec zawsze dokladnie wiadomo ile mam zaplacic. Poza tym moja niania zostaje z dzieciakami nawet jak sa chore, bo ja, zwazywszy na czestotliwosc ich chorob, musialabym polowe swego czasu pracy spedzic na zwolnieniu....Wiele Ci nie pomoglam, niestety...pozdrawiam dorota
      • Gość: kalinka Re: niania a choroba dziecka IP: *.* 18.04.02, 15:14
        Ja płacę niani tylko za te dni kiedy zajmuje się dzieckiem. Uprzedzam ją przynajmniej miesiąc wcześniej o urlopie, tak żeby mogła sobie zorganizować jakąś dodatkową pracę (ewentualnie również wyjechać). Uważam, że tak jest w porządku, dlaczego masz jej płacić za dni kiedy dla ciebie nie pracuje, nie jesteś przecież zakładem pracy ;). Na pewno najlepiej taie kwestie wyjaśnić od razu na początku.Pozdrawiam,Iza
    • Gość: Lia Re: niania a choroba dziecka IP: *.* 18.04.02, 08:56
      Z nianią umowa taka - pracuje od -do i zostaje po godzinach, w razie potrzeby. W razie choroby niania ma pomóc w opiece ( pójdzie do sklepu, po leki , wyprasuje itp), a ja w tym czasie będę zajmować się tylko dzieckiem. Płacimy za miesiąc 850 zl plus premia w razie dodatkowych godzin. Pozdrawiam. Lia.
      • Gość: pysia22 Re: niania a choroba dziecka IP: *.* 18.04.02, 12:44
        Tyugrysie!Ja takze niewielę Ci pomogę, bo niania jets z dziecmi jak chorują. W kryzysowych sytuacjach staram się z nimi być, ale jest to żadko. Generalnie jest ona z nimi. Co do opłat, to zalezy jak się z nią umawiasz. Ja jak moja chce dzień wolny - płacę. Ale z kolei jak my wrócimy dużo później - kino, czy coś, to z kolei nie dopłacamy...I tak pracuje bardzo ciężko - niania rzecz jasna - że nie mam potrzeby dokładnego jej rozliczania, nawet jak ma lżejsze dni.Pysia
    • Gość: AniaSK Re: niania a choroba dziecka IP: *.* 18.04.02, 14:28
      Ja sobie tą kwestię, jak również sprawy naszych urlopów, wyjazdów, choroby opiekunki, od razu wyjaśniłam przy zatrudnianiu niani. Ale jeśli tego nie zrobiłaś, a nie płacisz jej od godziny, to... hm, myślę, że dobrze byłoby jej zapłacić, w końcu to nie jej wina, że dziecko zachorowało, prawda???Ania
    • Gość: maliza Re: niania a choroba dziecka IP: *.* 19.04.02, 07:09
      U mnie również niania zostaje z córką gdy mała jest chora. No chyba,że choroba jest poważna i potrzebna jest obecność mamy.Ale gdy idę na urlop, to płacę niani, bo mi na niej zależy i nie chcę żeby z powodu jednego urlopu w roku zaczęła szukać nowej pracy. W przypadku pojedynczych wolnych dni (moich) nainia przychodzi w mniejszym zakresie godzin, a ja mam czas ma pozałatwianie różnych spraw urzędowych lub na przykład umycie okien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka