Dodaj do ulubionych

Super Niania - odc. z 26.11

26.11.06, 22:02
Dziwię się tej mamie że miała pretensje do Niani, że powiedziała że ojciec
jest czulszy dla dzieci niż matka. Że niby "cała Polska" to obejrzy. Chyba
wiedziała, że bierze udział w programie ogólnopolskiej telewizji a nie
osiedlowej, więc skąd te pretensje. Ci rodzice mieli problem sami ze sobą,
tzn. nie widziałam tam żadnej czułości i miłości między nimi. Nic dziwnego,
że dziewczynkom sie to udzielało, tzn. pokrzykiwanie na siebie.
Plus dla TVNu, że po raz pierwszy pokazał typową rodzinę w bloku z wielkiej
płyty.
Obserwuj wątek
    • demarta Re: Super Niania - odc. z 26.11 26.11.06, 22:04
      sandra1301 napisała:

> Plus dla TVNu, że po raz pierwszy pokazał typową rodzinę w bloku z wielkiej
      > płyty.

ojejjjj, to muszę meża poprosić, zeby zaczął na mnie wrzeszczeć, skoro już w
      bloku mieszkamy wink)))
      • edycia274 Re: Super Niania - odc. z 26.11 26.11.06, 22:08
        kurde nie oglądałam z psem byłam smile)
        co było?
    • mysia-mysia Re: Super Niania - odc. z 26.11 26.11.06, 22:13
      > Plus dla TVNu, że po raz pierwszy pokazał typową rodzinę w bloku z wielkiej
      > płyty.

o, a my mieszkamy w bloku z cegły to pewnie dlatego nie wrzeszczymy na siebie
      • kotbehemot6 Re: Super Niania - odc. z 26.11 26.11.06, 22:15
        a cegła działa uspokajająco czy jak??smile)))
        • demarta Re: Super Niania - odc. z 26.11 26.11.06, 22:16
          no odwrotnie do wielkiej płyty wink))
          • kotbehemot6 Re: Super Niania - odc. z 26.11 26.11.06, 22:18
            no żesz w mordę jeża to już wiem czemu czasem z chłopem cos sie popstrykamy-to przez wielka płytę ..smile))
          • panda74 Re: Super Niania - odc. z 26.11 26.11.06, 22:20
            Mnie zaskoczyły te ataki histerii u 5 czy 6-letniej dziewczynki! Byłam
            przekonana, że w tym wieku dzieci są już bardziej opanowane...
            • demarta Re: Super Niania - odc. z 26.11 26.11.06, 22:21
              te z bloku z cegły tak, ale te z wielkiej płyty nie.
              • mama_filipa1 Re: Super Niania - odc. z 26.11 26.11.06, 22:47
                No ty my mamy przes....ne bo mieszkamy w takim bloku z płyty..... wink
    • sandra1301 Re: Super Niania - odc. z 26.11 26.11.06, 23:11
      Dziewczyny, chyba nie wiecie o co mi chodzi. Pokrzykiwanie nie ma nic wspólnego
      z tym, że mieszkają w bloku. Chodziło mi o to, że TVN do tej pory w Super Niani
      pokazywał rodziny żyjące na dość wysokim poziomie w domach jednorodzinnych ( w
      tamtym odcinku też był blok, ale raczej wyglądał na super wypasiony budynek ze
      strzezonego osiedla). Dziś był typowy blok z lat 60tych. Taki, w jakich
      mieszkają tysiące polskich rodzin. Zresztą sama mieszkam w podobnym
      • gia.m2 Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 21:14
        > Chodziło mi o to, że TVN do tej pory w Super Niani pokazywał rodziny żyjące
        > na dość wysokim poziomie w domach jednorodzinnych ( w tamtym odcinku też był
        > blok, ale raczej wyglądał na super wypasiony budynek ze strzezonego osiedla).
        > Dziś był typowy blok z lat 60tych. Taki, w jakich mieszkają tysiące polskich
        > rodzin.

A mnie dziwi, czemu nikt nie zauważył, że cały ten cykl dzieje się w studio.
        Tylko na zewnątrz są pokazywane domki jednorodzinne, lub bloki. A mieszkania są
        takie same, bez charakteru, styl hotelowy.
        Zauważcie, że w ostatnim odcinku nie pokazywano kuchni, a rodzina jadła przy
        stoliku, prawie po japońsku.
        No, ale czego można wymagać od TVN...
    • mathiola Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 11:33
      mi się spodobał eksperyment z przedstawieniem kukiełkowym z odwróceniem ról -
      tzn. dziecko odgrywało rodzica. Byłam w szoku jak łatwo jest zobaczyć, jak nas
      postrzegaja dzieci. Muszę to ze swoim przerobić.
      • jusytka Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 21:41
        Zdziwiłabyś się jak wiele nasze dzieci mogą przekazać na zwykłym rysunku, na
        którym przedstawiona jest rodzina ...
        • mathiola Re: Super Niania - odc. z 26.11 28.11.06, 13:20
          no, wiem, próbowałam ze swojego dziecka wykrzesać taki rysunek, ale na moją
          prośbę żeby narysował naszą rodzinę, synek spojrzał na mnie jak na wariata i
          powiedział: mama! Rodzineee?? Ja ci moge tyranozaura narysować tylko...
    • yenna_m Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 11:34
      oj, byla taka niezdrowa rywalimzcja miedzy rodzicami Kto lepszy dla dzieci,
      lepiej sie nimi zajmuje - za kazdym razem, gdy ktores bylo "lepsze" wyranie
      triumfowalo nad drugim)
      wspolczuje ty ludziom - nie sądzę, zeby rozwiazali swoje problemy poprzez
      uczestnictwo w programie. Za to zaprosili do dyskusji nad relacjami u nich w
      domu całą Polskę...
    • nchyb a ytong jak działa? 27.11.06, 12:06
      bo się z cegieł do wielkiej płyty przeprowadzilam, a teraz przenosimy się do
      ytongowca. I już nie wiem,amy na siebie wrzeszczeć, czy mamy być spokojni?...
      • mama_wojtusia2 Re: a ytong jak działa? 27.11.06, 15:37
        znam rodzinę, która mieszka w ytongu. Mają trójkę
        dzieci. Dzieci sa spokojne. A tatuś "robi" przy dzieciach
        wszystko. Ale ci się z tym ytongiem przyfarciło smile)
        • nchyb Re: a ytong jak działa? 28.11.06, 13:00
          znczy się - mam się cieszyć? Hurrrra!!! smile
          Dziękuę mamowojtusia za dobre wieści smile
    • chupachups1 Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 13:23
      A w której z poprzednich rodzin rodzice okazywali sobie miłość i czułośc w
      jakiś specjalny sposób? Bo ja jakoś nie kojarzę.
      • edytek1 Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 13:51
        Mieszkanie w wielkiej płycie, ale chyba było spore( jak na wielką płytę, bo
        pokoik z niebieską kanapą był malusi) Jestem przekonana, że ralizatorzy nie
        mysleli gdzie mieszkają owe rodziny i pewnie do głowy im nie przyszło, że ktoś
        to skomentuje...
        Co do rodziny to coś miedzy tymi rodzicami zgrzyta, ale może to zauważą
        popracują, bo w gruncie rzeczy to fajni ludzie...
        Kilka błedów zrobili:
        1. spacerek może lepiej byłoby wziać wózek dla małej i kiedy jest zmeczona to
        ja tam wsadzić
        2. ciagłe podjadanie dzieci aż dziwne, ze te dziewczynki są takie szczupłe a ta
        kobietka urobiona , bo cały dzień szykuje podaje i składa jedzenie
        3. smok u 2 latka aż dziwne, że niania tego nie zlikwidowała ( dziecko go ma w
        buzi bez przerwy)
        Nawet się nie dziwię, zę te dzieci tak się zachowują jak rodzice albo warczą
        na siebie albo na dzieci...
        Co do samego programu to plan ułożony według niani jest absurdalny czy Ci
        ludzie nie pracują? Obiad wspolny o 14.30?
        Dlaczego niania nie propaguje czytania na noc dzieciom? To wycisza i
        niewątpliwie jest miłe.
        • ksztab01 Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 18:04
          a dla mnie cały ten problem to jedna wielka ściema. Wszyscy zachowują się tak,
          jak im TVN napisał w scenariuszu. W ostatnim odcinku ,a,a powiedziała, że "cała
          Polska zobaczy" - to straszne, bo kontrakt podpisany i wycofać się już nie
          można, bo nie będzie kasiorki, a i pewnie jakieś odszkodowanie trzeba by TVNowi
          zapłacić... Ale faktycznie - po raz pierwszy pokazana została rodzina
          ze 'zwykłego' bloku. Czekam jeszcze na odcinek ze 'zwykłą' rodziną, tzn. taką,
          że oboje rodzice pracują. Bo jak na razie to mamusie siedzą w domu i puszczają,
          tzn. zbijają bąki.
          • ksztab01 Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 18:08
            i sorki za literówki.
          • bri Re: Super Niania - odc. z 26.11 28.11.06, 13:24
            W żadnym odcinku nie było pani, która zbijałaby bąki jak to określiłaś. Ta z
            ostatniego nawet jeśli nie pracuje na pełen etat to sprząta, gotuje, pierze i
            prasuje dla czterech osób i jeszcze się zajmuje małą córeczką. Jak dla mnie to
            naparwdę wystarczająco dużo roboty.
          • sandra1301 Re: Super Niania - odc. z 26.11 28.11.06, 13:34
            ksztab01 napisał:
            >
            > Bo jak na razie to mamusie siedzą w domu i puszczają,
            >
            > tzn. zbijają bąki.

No jasne. Cały męski punkt widzenia. Mamusia siedzi i zbija bąki. A obiad
            gotuje się sam, mieszkanie też się samo sprząta, koszule i męskie skarpety same
            sie ładują do prarlki, piorą i wieszają, a potem same się prasują. Lodówka tez
            się samoistnie zapełnia.
            Męski szowinisto, sio na forum etata.
            • sweter_kononowicza Re: Super Niania - odc. z 26.11 28.11.06, 16:10
              na etata siedzą w większości kobitki.

ale ksztab01 ma trochę racji. Przecieź w przeciętnej polskiej rodzinie oboje
              rodzice pracują (takie czasy). Czy w super niani mieliśmy do czynienia z
              sytuacją, że rodzice wracają z pracy? NIE! Tam ZAWSZE przynajmniej jedno z
              rodziców siedzi w domu. ja wiem, że na czas nagrania można wziąć urlop itp.,ale
              wówczas nie są to już sytuacje rzeczywiste. Muszę zobaczyć przy następnym
              odcinku, czy w napisach końcowych pojawi się pozycja 'scenariusz' i 'reżyseria'.
              • bri Re: Super Niania - odc. z 26.11 28.11.06, 16:14
                Bez przesady - reguły jakich uczy niania dają się w równie dobry sposób
                zastosować także jeśli oboje rodzice pracują. A to wygląda jak wyreżyserowane
                bo w pewnym sensie jest. Z kilku godzin nagranego materiału wybierają w sumie
                45 min.
                • sweter_kononowicza Re: Super Niania - odc. z 26.11 29.11.06, 12:47
                  miałem na myśli sam dobór rodzin. W przeciętnej polskiej rodzinie rodzice
                  pracują, a dziecko chodzi do przedszkola, ew. spędza czas z babcią, dziadkiem
                  czy opiekunką. Tylko w jednym z pierwszych odcinków pojawił się chyba dziadek.
                  Chciałbym zobaczyć kiedyś odcinek z rodziną superniani (o ile w ogóle posiada
                  dzieci) nagrany w czasie, jak ona jest w pracy (tzn. jest u innych rodzin i je
                  poucza).
                  A jak oceniacie metodę 'karnego jeżyka'?
                  • marghe_72 Re: Super Niania - odc. z 26.11 29.11.06, 21:38
                    sweter_kononowicza napisał:

> miałem na myśli sam dobór rodzin. W przeciętnej polskiej rodzinie rodzice
                    > pracują, a dziecko chodzi do przedszkola, ew. spędza czas z babcią, dziadkiem
                    > czy opiekunką. Tylko w jednym z pierwszych odcinków pojawił się chyba
                    dziadek.
                    > Chciałbym zobaczyć kiedyś odcinek z rodziną superniani (o ile w ogóle posiada
                    > dzieci) nagrany w czasie, jak ona jest w pracy (tzn. jest u innych rodzin i
                    je
                    > poucza).
                    > A jak oceniacie metodę 'karnego jeżyka'?

z tego co wiem "superniania" (Ona ma imię i nazwisko i jest psychologiem.. to
                    tak na marginesie) ma dzieci

moim zdaniem karny jezyk jest jak najbardziej ok, sprawdza sie i to jest
                    najwazniejsze
                    Staniwczo wolę jezyka czy innego stwora od krzyku , klapsów czy innych metoda
                    karania (nieadekwatnych często do przewinienia)
                    • demarta Re: Super Niania - odc. z 26.11 29.11.06, 21:39
                      ale wtedy dziecko, jak dorośnie może zostać mordercą jeży, będzie je rozkwaszać
                      jeżdżąc samochodem, bo będzie miał jeżykową traumę z dzieciństwa. czy psycholog
                      nie może tego przewidzieć?

pan gucwiński napewno w domu miał karnego niedźwiedzia....
                      • sweter_kononowicza Re: Super Niania - odc. z 26.11 30.11.06, 16:42
                        "karny jeżyk w każdej szkole". R.Giertych
          • marghe_72 Re: Super Niania - odc. z 26.11 29.11.06, 21:35
            ksztab01 napisał:

Bo jak na razie to mamusie siedzą w domu i puszczają,
            >
            > tzn. zbijają bąki.

Ksztab, radzę posiedziec w domu i pozbijac bąki przez kilka miesięcy lub lat...
            ciekawe czy wtedy nadal miałbys takie zdanie o "siedzeniu"
      • monia145 Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 18:14
        Ale takiej jawnie okazywanej niechęci, agresji do samych siebie nie było....ja
        się tak zastanawiam, jak wygląda ich zachowanie, kiedy kamera nie patrzysad
        • sweter_kononowicza Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 18:47
          wtedy zachowują sie normalnie, bo nikt im już za to nie płaci.
          • monik281 Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 19:16
            Mnie jeszcze dało dużo do myślenia to, program ten nagrywany był chyba dwa dni
            albo góra trzy. Matka miała bluzkę taką samą przy cćwiczeniu rozmowy z mężem i
            potem na zakończeniu jak niby niania nauczyła ich zachowań, jak im już lepiej
            się żyje. Dziwne to wszystko. Na moj oko to w pierwszy dzień była obserwacja i
            niby nauka, drugi dzien podglądanie przez kamerę a na trzeci posumowanie, i
            piekne zakoczenie niby Happy end
            • marghe_72 Re: Super Niania - odc. z 26.11 29.11.06, 21:39
              monik281 napisała:

> Mnie jeszcze dało dużo do myślenia to, program ten nagrywany był chyba dwa
              dni
              > albo góra trzy. Matka miała bluzkę taką samą przy cćwiczeniu rozmowy z mężem
              i
              > potem na zakończeniu jak niby niania nauczyła ich zachowań, jak im już lepiej
              > się żyje. Dziwne to wszystko. Na moj oko to w pierwszy dzień była obserwacja
              i
              > niby nauka, drugi dzien podglądanie przez kamerę a na trzeci posumowanie, i
              > piekne zakoczenie niby Happy end

takie wnioski wyciągnełas na podstawie bluzki???

kurcze, ja czesto noszę tę samą rzecz kilka dni pod rządwink
    • magda.kosa Re: Super Niania - odc. z 26.11 27.11.06, 19:39
      dziwczyny mylicie sie bo odc z rodzinka co mila tych chlopakow co matke
      bili....taka czarna kobitka ze dwa tyg temu to mieszkaja w bloku na zabkowskiej
      w wawie a to stara dzielnica i stare domy...tylko ostatnio je po kolei
      remontuja....wiem bo mieszkaja tam moi rodzice....zaraz obok rozyckiego...tylko
      nie zdawalam sobie sprawy ze w trakim bloku jest takie wypasione
      wnetrze,,,..raczej wiekszosc meliniaarzy tam mieszka-moze to sie zmienia...pozdr.
      • asiaasia1 Re: Super Niania - odc. z 26.11 28.11.06, 16:23
        to raczej nie blok tylko kamienica.
        mieszkania tam sa drogie i niektore bardzo wypasione.
        wiem, bo tam mieszka moja babcia i duzo rodziny, nie-meliniarze raczej...
    • melania.po2 Re: Super Niania - odc. z 26.11 29.11.06, 19:55
      tez chcialam wspomniec o tej matce 3 chlopcow, co to zyli w bloku, ale mnie
      ubiegly powyzsze osoby.PODZIWIAM tego ojca z ostatniego odcinka, za to , ze jak
      szli na ten spacer z tymi wozkami i nieznosnymi corkami zachowywal resztki
      spokoju.Normalnie bez kamery 80 % facetow szlak by trafil.Nie bierze sie
      takich "bagazy" na miasto z takimi dziecmi, nie bierze sie w ogole.Tym sie bawi
      w domu, kolo domu z kolezankami.
    • thesaloniki Re: Super Niania - odc. z 26.11 29.11.06, 21:27
      nie krytykujcie. większość z nas miało rodziców nie okazujących uczuć i my ten
      problem mamy też. Ta kobieta mogła nie zdawać sobie z tego sprawy - zwłaszcza że
      naprawdę zagoniona i zadręczona zachowaniem dzieci. Myślę że przyjazd superniani
      nie zmieni za bardzo tej sytuacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka