Dodaj do ulubionych

Lista przebojów

IP: *.* 09.06.02, 01:10
Porywam się z motyką na słońce.Tak właśnie się czuję. Ale od początku...Od dłuższego czasu moim marzeniem było nagrać płytkę. Taką dla rodziny, przyjaciół. Płytę, na której ja bym śpiewała. Wiem, że śpiewam dość ładnie [od 1989 roku śpiewam w chórze, grałam na skrzypcach itp.], ale śpiewanie solo jest o niebo trudniejsze od odpowiedzialności zbiorowej w zespole. No i nagle szalony pomysł. ZROBIĘ KONCERT. Będę śpiewać JA. I mój MĄŻ. Jestem chyba kopnięta ;). No i zrodziło się pytanie. Chciałabym, żeby każdy, młody i stary, znalazł dla siebie coś miłego. Mają to być same SZLAGIERY. W związku z tym proszę Was o pomoc w ułożeniu listy utworów, które mogły by być przy tej okazji zaśpiewane. Oczywiście z instrumentami. Polskie i zagraniczne. Nie zastanawiajcie się nad szczegółami technicznymi, tylko przysyłajcie Wasze ulubione kawałki. Mogą być od razu z tekstami :).A tak przy okazji, to szukam tekstu do "Girl from Ipanema", czy jakoś tak.Zwariowałam, co?Paka
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika Re: Lista przebojów IP: *.* 09.06.02, 09:39
      Dzięki takim wariatom świat jest normalniejszy! :crazy: :bounce: Trzymam kciuki za realizację pomysłu!!! A jak nagrasz, to mamy szansę dostać płytkę??? Czy będzie zastrzeżona tylko dla krewnych i znajomych królika?? :)
    • Gość: juliiaa Re: Lista przebojów IP: *.* 09.06.02, 10:20
      gratuluje pomyslusmile))no i oczywiscie mozliwosci wokalnych!a dla kogo ma byc ten koncert?..przewaznie na piknikach rodzinnych spiewa sie to wszystko co na ..slubach..a wiec cos do tanca i spiewania..tak mi sie wydaje..a wiec troszke kaji, golce no i moze arka noego?..pozdrawiamsmile
      • Gość: gosiaLachowska Re: Lista przebojów IP: *.* 09.06.02, 11:15
        czesc Pakato wspanialy pomysl !!!!!!!!!!!!! :)jak nagrasz plytke i bedzie dostepna w sprzedazy to kupie ja na 100 % tylko daj namiary :)moze jakies kawalki z lat 60-tych?aha,jak bedziesz kiedys we Wiedniu to daj znac,bo jakbys miala ochote to poszlybysmy do Karaoke Club :)pozdrawiam :hello:gosia m.Filipka
    • Gość: ulcik Re: Lista przebojów IP: *.* 09.06.02, 16:27
      Hej !!!!Pomysł extra i ....... jeszcze moja ulubiona piosenka. Jak się Karolina obudzi to sprawdzę czy mam do niej tekst na kompaktach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Girl from Ipanema ;) ( urodziłam się niedaleko - więc chyba mogę tak napisać :)
    • Gość: Paka Re: Lista przebojów IP: *.* 09.06.02, 23:18
      Oj, Dziewczyny, ale mnie zawstydziłyście... Nie sądzę, żeby się udało nagrać taką płytkę, żeby ją potem rozsyłać po kraju (albo i zagranicę ;) ), no chyba, że wiecie jak to załatwić formalnie z tantiemami dla autorów. Nie wiem też, czy już samo wykonanie czyjejś piosenki bez zapłaty nie jest przestępstwem (brr).Ale przy pomyśle trwam dalej. Już mam następną wokalistkę - moją siostrę - głęboki, ciepły alt. No i pracuję nad najlepszą przyjaciółką i jej mężem. Chcemy z nimi zaśpiewać jakąś piosenkę ABBY. Tylko która jest najlepsza?(Dalej proszę o propozycje. Ale najlepiej przysyłajcie mi tytuły, to zrobi się taka mini-lista szlagierów :) ).A jak ustalimy repertuar, to trzeba pomyśleć o wynajęciu sali, sprzętu nagłaśniającego, skrzyknięciu znajomych, którzy grają na czymś oprócz nerwów ;) itp. A tak w ogóle to mnie do tego pomysłu skłoniła swoim przykładem moja cudowna sąsiadka, prawie 80-letnia, która organizuje właśnie wernisaż swojej wnuczce. Już po raz trzeci!!! Z krytykiem sztuki, deklamowaniem poezji, winem i sernikiem...Pozdrawiam.Paka
      • Gość: DorotaJ Re: Lista przebojów IP: *.* 10.06.02, 08:20
        Hej Paka!Podziwiam ludzi, którym się, po prostu, "chce". Dzięki Wam pozostała część ludzkości nie wpada w marazam.Pozdrawiam i życzę wytrwałościDorotaJ
        • Gość: guest Re: Lista przebojów IP: *.* 10.06.02, 20:08
          Ale superr.Szkoda że ten Wrocław tak daleko, bo może bym się dołączyła i coś zagrała .W końcu obój to baedzo ładnie brzmi ze skrzypcami , a ja właśnie na nim gram.Powodzenia
          • Gość: Paka Re: Lista przebojów IP: *.* 10.06.02, 22:47
            Ojeeeeeeej! Obój! Ale się rozmarzyłam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka