Gość: kasiorek IP: *.* 08.07.02, 13:41 Hej dziewczyny,mam pytanie kiedy kupić pierwsze butki i czym sie kierować przy zakupie. Proszę o radępozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AniaSK Re: kiedy butki IP: *.* 08.07.02, 14:48 Kasiu, zdania na temat kiedy i jakie butki są mocno podzielone, wśród ortopedów także. Ja kupiłam małemu, gdy samodzielnie zaczął stawiać pierwsze kroki i nosił je tylko wtedy, gdy byliśmy na spacerze, a on chciał trochę połazić. W domu do dziś używamy wyłącznie skarpetek.Czym się kierować? Sprawdź czy butki mają atest (nalepka z żółtą stópką w bucie), czy nie są za ciasne (trochę luzu z przodu butka), za kostkę (choć i tu zdania są podzielone), twarda ale elastyczna podeszwa. Takie butki kosztują ok. 60-70zł i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliiaa Re: kiedy butki IP: *.* 08.07.02, 19:46 czescmoja cora skonczyla niedawno roczek i wlasnie wkracza( doslownie)w wiek chodzenia) bardzo sie zastanawialam kiedy powinnam jej sprawic pierwsze buciki i czytalam i sluchalam opini fachowcow)Przede wszystkim buciki powinny byc wysokie za kostke i nakladane dziecku na tzw twardych , sztucznych powierzchniach , w momencie gdy dziecko chodzi po trawie badz piasku wskazane jest aby maluszek chodzil boso badz w skarpetkach bo to ksztaltuje naturalnie stopke maluszka i jest swojego rodzaju masazem..pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś