Dodaj do ulubionych

Wzruszyłam się...

IP: *.* 01.10.02, 16:20
Byłam dzisiaj a Auchan, stanęłam sobie do kasy, zadarłam głowę do góry i zobaczyłam, że to kasa dla uprzywilejowanych. Obok wózka inwalidzkiego była narysowana biała postać kobiety z czerwonym sercem w miejscu brzucha. Tak mnie to wzruszyło, naprawdę. Jeszcze nigdy chyba nie zdarzyło się, żeby ktoś chcąc przekazać informację bez słów zrobił to tak pięknie...Wzruszona do tej poryBrenda
Obserwuj wątek
    • Gość: Cytrynka Re: Wzruszyłam się... IP: *.* 01.10.02, 16:40
      Ja też się wzruszyłamCytrynka
    • Gość: anuś Re: Wzruszyłam się... IP: *.* 01.10.02, 21:01
      Może obrazek ładny ale jak byłam w ciąży z wieeelkim brzuchem stawalam do tej kasy z koszykiem pełnym zakupów (a to jest kasa dla kobiet w ciąży i do 10 artykułów) to nawet kasjerki na mnie wrzeszczały, że z tyloma rzeczami to mam iść do innej kasy. Już nie wspomnę o innych ludziach z kolejki. Pozdrawiamanuś
      • Gość: rudzia Re: Wzruszyłam się... IP: *.* 01.10.02, 21:25
        Ale i tak jest lepiej. Ja jeszcze pamiętam te czasy gdy moje dwie starsze siostry stały godzinami w kolejce dla uprzywilejowanych. I jeszcze kolejkowicze z drugiej strony zarzucali im, że one na pewno zaszły w ciążę specjalnie - bo chcą sobie szybciej kupić solone masło (błe!), na kartki.W każdym razie - też się wzruszyłam obrazkiem z Auchan, ale oby nie skończyło się na symbolach. Rudzia.
    • Gość: Brenda Re: Wzruszyłam się... - Dziewczyny IP: *.* 02.10.02, 08:13
      do takich kas trzeba pchać się na chama. Ja tam nie dawałam sobie w kaszę dmuchać. Jest brzuch? Jest. Mam prawo bez kolejki? Mam.Na wszelki wypadek nosiłam przy sobie kartę ciąży.I pamiętajcie - nie proście tylko wymagajcie żeby Was przepuszczono. Takie jest prawo i kropka.Brenda
      • Gość: ochotka Re: Wzruszyłam się... - Dziewczyny IP: *.* 02.10.02, 09:15
        Uważam że to bardzo miłe, niestety jak ja byłam w ciąży (rok temu) nie zdarzyło się żeby ktokolwiek pomógł. Wszędzie stawałam w kolejkach, bo nigdzie nie było napisu ze obsługują kobiety w ciąży poza nią. I teraz kiedy mam mała rozwrzeszczaną w wóżku nikt nie powie proszę i nie przesunie się dalej. A może jestem zabardzo wymagająca? Pozdrawiam ciepło wszystkie mamusie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka