Dodaj do ulubionych

Co to znaczy "ładna mama" ?

IP: *.* 18.10.02, 08:20
Zadałam sobie takie pytanie jak w tytule po przeczytaniu u góry strony ogłoszenia:"Zapraszamy do udziału w sesji zdjęciowej ładne młode mamy karmiące piersią dzieci w wieku do 3 miesięcy.Kontakt: Ewa Ciszewska 0 600 233 355"Rozumiem określenie wieku dziecka, określenie "młoda mama" też, wydaje mi się, że rozumiem jako "mama maleńkiego dziecka" co wynika z określenia wieku dziecka. Ale nie rozumiem określenia "ładna mama". To znaczy jaka ? Może ktoś mnie oświeci, co to znaczy ? Albo co wy rozumiecie pod tym pojęciem ?ATA
Obserwuj wątek
    • Gość: admin Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 08:33
      Wiedziałem, wiedziałem :bounce: eldad admin ;-)
      • Gość: ATAX Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 09:01
        Eldad :)
        • Gość: guest Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 09:21
          tez tak pomyslalam jak przeczytalam zaproszeniesmile ale pomyslalam ze nie bede sie czepiacsmile bo nie dosc ze moja cora ma 16 miesiecy to jeszcze piersia nie karmie..juz nie mowiac o tym piekniesmile))pozdrawiamlaurka
        • Gość: Olunia Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 22.10.02, 15:41
          Muszę tu sprostować to co napisała o sobie Gosia1, a więc Gosia jest piękną, szczupłą kobietą o bardzo ładnej skórze (na plaży nie zauważyłam żadnych rozstępów tudzież celulitisu, bo po prostu go nie było), nie zauważyłam również żadnych fałdek tłuszczowych. Gdybyś Gosiu miała dziecko w tym wieku to spokojnie mogłabyś wystąpić w tej sesji zdjęciowej.Pozdrawiam!Ola
    • Gość: Lilly Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 09:35
      Ha ha ha. :lol: I mnie to uderzyło.... I chciałam jakiś post zgryźliwy popełnić, ale machnęłam ręką. Bo tak czy siak, już mnie to nijak nie dotyczy. Ani ładna, ani młoda, ani karmiąca piersią.Pozdrawiam, stetryczała Lilly :hello:
    • Gość: Beata32 Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 09:41
      Też miałam ochotę o to zapytać ... ale nie chciałam się czepiać. Ale skoro ... to:Czepiłabym się nie tylko "ładnej mamy", ale również "młodej mamy" ... nie jestem przekonana czy autorce ogłoszenia napewno chodziło o mamę dziecka do 3 miesięcy. ;) ... tak czy nie ;)Beata
      • Gość: ATAX Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:24
        Beata, ja też właśnie napisałam, że wydaje mi się, ze rozumiem "młoda", bo ja to mama-emerytka, stetryczała, jak Lilly, ale mogłabym poczuć się młoda, gdybym miała 3 miesięczne dziecko pomimo mojej zbliżajacej się wielkimi krokami czterdziestki :lol: (i pomyśleć, że kiedyś czterdziestoletnie kobiety wydawały mi się wiekowymi staruszkami :) ). ATA
        • Gość: Beata32 Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:35
          Może pani Ewa wyjaśni nam co rozumiała pod "młoda" ... bo ja, za parę dni kończę 30, jestem w ciąży, to urodzę po 30-tce więc zgodnie z regulaminem klubu będę mamą-emerytką ;)ale - czuję się młodo, często słyszę, że nie wyglądam na swoje lata - jak się trochę "zrobię" ;) - to podobno nawet nieźle wyglądam ... i tak mnie zastanowiło - jak bym się poczuła za te 5 miesięcy czytając takie ogłoszenie - kiedy będę mamą karmiącą dziecko do 3 miesięcy - czy byłoby skierowane również do mnie? czy nie?halo !!! może ktoś nam odpowie ??? ;) :D ;)Beata prawie 30-letnia, nie taka ostatnia mama Maciusia - 19tyg i 20 tyg. Wiercipiętka
          • Gość: guest Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:59
            Beatko, ja z innej beczki. A mianowicie jak to zrobilas [liscie] ze Macius ma 19 tyg a Wiercipietek od 20tu w brzuszku. Uprzejmie prosze o patent to moze z nim do emerytury sie wyrobie z planem.:lol:Usciski dla M&WBogusia[tez ciekawa co autorka ogloszenia `chciala przez to powiedziec`.;)].:lol:Dobre, dobre.:lol:> Beata prawie 30-letnia, nie taka ostatnia mama Maciusia - 19tyg i 20 tyg. Wiercipiętka
            • Gość: Beata32 Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 12:32
              Ups ... nęło mi się ociupinkę ... ;)Oczywiście Maciuś ma 19 mies. od czasu wyskoczenia z mojego brzuszka, a Wiercipiętek (wg ostatnich przymiarek Adaś) ma 19 tyg. i jeszcze chodzi ze mną do pracy - czyli jest w brzuszku ... ;) ... i wg wczorajszego USG zdrowo rośnie... a wogóle, to miło Cię czytać, Bogusiu12345 ... jakoś dawno Cię nie byłoBuziaczki dla całej rodzinki:D :D :DBeata
              • Gość: guest Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 21:05
                Ano ja przelooootem.Na miotle ma sie rozumiec.:lol:O ja nieszczesna!!!!Nawet wczytac sie za bardzo nie moge bo mi od chichrania popekaja szwy na zuchwie.:cry:Nie, nie,nie po mordobiciu te szwy. Ani nawet nie po operacji plastycznej.;)Po zebach madrosci.:ouch:Pomadrzyc tez sie nie pomadrze.Patrz:jak wyzej.:cry:Resztki madrosci szlag trafil i tylko szwy zostaly .:lol:Cof,tfeba jakosz sze tfymas.:lol:Posdrofionka dla Maciusia i Brzusia.:love:
                • Gość: Beata32 Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 19.10.02, 12:46
                  Och - to biedniutka jesteś - pochichrać się nie możesz ... bardzo współczuję (też musiałam 1/4 mądrości pozbyć się w sposób bardzo bolesny ;) - ale jakoś sobie daję radę z tą która pozostała - choć też czasami doskwiera )pozdrowienia dla Was i całej piątkiBeata i Maciuś i Wiercipiętek (chyba Adaś ;) )
                  • Gość: guest Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 23.10.02, 10:00
                    Ja w temacie zębów: nie do?ć że mam 4 mšdro?ci czyli ósemki to jeszcze mi jeden dziewišty wyrósł! Może nie jestem młodš mamš (33 skończone), uroda też kontrowersyjna, wprawdzie karmię piersiš ale Dydek ma 7 miesięcy więc się nijak nie kwalifikujemy. Tylko zębami mogę się pochwalić. Takie ze mnie dziwadło. Dawniej takie na jarmarkach pokazywano lub palono hi hi.PozdrawiamMarta
    • Gość: guest Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:26
      Hmm... ludzie dzielą się na osobników urodziwych i tych nie urodziwych (czyt. ładnych i nieładnych), no a ta Pani poszukuje ładnych. Problem tylko w tym jakie ma kryteria tej ładności. Może powinna uściślić?PozdrawiamKatarzyna mama Franka;)
      • Gość: Beata32 Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:42
        I o to właśnie nam się rozchodzi - o kryteria "ładności".acha: podobno dziewczyny dzielą się nie dokładnie tak jak napisałaś - na ładne i brzydkie, ale na ładne, brzydkie i te z Politechniki ;) ... ja zaliczam się do tej trzeciej kategorii :D ... czy by mnie to dyskwalifikowało (gdybym oczywiście była mamą karmiącą dziecko dziecko do 3 miesiąca)pozdrawiamBeata
        • Gość: admin Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:46
          Proponuję zadzwonić do tej pani co to chce mieć zdjęcia ładnych i młodych mam :crazy: Pewnie nie chce fotografować starych i brzydkich, ale dlaczego? :lol:eldad adminp.s. obserwowanie jak z niewinnych postów lęgnie się burzliwa dyskusja zmierzająca ku pyskówce jest bardzo zajmujące ;-)
          • Gość: Beata32 Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:52
            Bo pewno na młode i ładne przyjemniej się patrzy w gazetach - nawet tym starym i brzydkim - choćby nie chciały się do tego przyznać ...Myślisz Adminie, że będzie pyskówka ... może nie - tylko troszkę sobie żartujemy - głównie z siebie (z nas - staruszek emerytek, dla których już nie tylko "Miss Polonia" - ale i zdjęcia "młodych i ładnych karmiących")pozdrawiamBeata Nienajmłodsza i Ta z Politechniki ;)
          • Gość: guest Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:58
            Eldad przesadzasz, ani to burzliwa dyskusja, ani w żadnym wypadku nie idzie w kierunku pyskówki. Wszędzie oczka i uśmiechy. A może Ty byś po prostu chciał, aby kolejny post stał się przyczynkiem do, jakże często obserwowanej na tym forum, nieładnej wymiany zdań? Po co? Czytanie takich dyskusji chyba raczej nie jest zajmujące. No! chyba, że się lubismileTak żeśmy sobie popisały i pośmiały się z tekstu, który nieco nie przemyślany jestsmile Wszystkie mamy są ładne, a tu pewnie trzeba laski z ładnymi cyckami do zdjęcia. Proponuję laskę znaleśc gdzie indziej i dziecko gdzie indziej, choć nie wątpię, że takie rzeczy chodzą w parze. Tylko po pierwszych 3 miesiącach karmienia to raczej trudno będziesmile)))))PozdrowionkaKatarzyna mama franka
          • Gość: ATAX Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 11:27
            Eldad, no właśnie Dlaczego ???? :cry: Dlaczego nikt nie chce tych starych i brzydkich ? ATAPs. właśnie bacznie śledzę los tego wątku ;) ale moze apele pomogły i nie skończy się ogólnym morodbiciem :hap:
    • Gość: emama Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:45
      No właśnie. Jakie kryteria powinna spełniać "ładna mama" :sarcastic: ? Ja taka ostatnia nie jestem, ale czy można mnie nazwać ładną :what:. Zresztą i tak się nie łapię, moja mała ma 5 miesięcy.Pozdrawiam. Asik.
    • Gość: guest Ejże ejże ;-) IP: *.* 18.10.02, 10:46
      Dziewczyny kochane, bo ja tu czepialstwo wyczuwam ;-)Oni szukają kogoś do zdjęcia. Chcą, żeby był młody i ładny. Jeśli ktoś się poczuwa, to może się zgłosić. Przecież zgłaszajć się na casting modelek też mniej więcej dziewczyna wie, czy jest ładna, czy nie, prawda?Pozdrawiam - średnio młoda, niezbyt ładna, niekarmiąca, więc bynajmniej się na casting nie wybierająca, niemniej ciekawa jego wyników :-)Agnieszka
    • Gość: Lilly Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:51
      Jakie od razu pyskówki, adminku? Dla mnie ten cały wątek to miłe przekomarzanie się z przymrużeniem oka właśnie.... I chyba żadna z nas tak naprawdę nie jest urażona... Ot czepialstwo charakterystyczne dla wieku więcej niż młodego :lol:A wiadomo, im starsza kobieta tym pewniejsza swej uroddy i mądrości.
      • Gość: admin Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 10:53
        poczekaj Lilly, poczekaj...:>wink
        • Gość: Lilly Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 11:02
          Mówisz? A wiesz, że faktycznie możesz mieć rację, bo nieraz coś się miło zaczynało, a kończyło, ach.... szkoda gadać.....Pozdrawiam :hello:
          • Gość: admin Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 11:08
            Dziewczyny, wyluzujcie trochę, nie można wszystkiego brać tak strasznie poważnie.Kto wie? może uratowałem ten wątek?:hot:eldad admin
            • Gość: Beata32 Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 12:48
              W każdym razie przekierowałeś część postów w Twoją stronę. Być może to dobra metoda - zmienić obiekt czepiania się - teraz piszemy do Ciebie - żeśmy rozsądne kobietki i żadne pyskówki nie są nam w głowie zamiast roztkiliwiać się nad wiekiem i urodą.:D ;) :DBeata Niemłoda ale i Nie Taka Ostatnia ;)
    • Gość: guest Re: Co to znaczy "ładna mama" ?- to może skończmy??? IP: *.* 18.10.02, 11:09
      Taki mam apel!! :))Tyle się ostatnio mówi, że się źle na forum dzieje.To może jeśli ta nasza pisanina ma doprowadzić do czegoś złego to może już jej nie ciągnijmy??? Co Wy na to?Opdowiedzią będą posty, lub ich braksmile))))PozdrawiamKatarzyna mama Franka
    • Gość: agata25 Re: Bez przesady....dobrze? IP: *.* 18.10.02, 11:34
      moim zdaniem niepotrzebnie się bulwersujesz... Szukasz problemu?Co chciałabyś żeby napisano? mama do 25 lat, wysoka blondynka o nienagannej figurze?, wymiary? Mama ładna to chyba zadbana mama,taka która czuje sie ładną i wcale nie musi mieć wyglądu Pameli Anderson... Ideał wybiorą profesjonaliści spośrod kandydatek które się zgłoszą, niech o to Cie głowa nie boli.pozdrawiam..Agata( ja nie skorzystam :))
      • Gość: ATAX Re: Bez przesady....dobrze? IP: *.* 18.10.02, 11:42
        No właśnie, chciałam żeby tak napisano, bo mnie sie wydaje, że jestem ładna, ale co na to inni skoro 25 lat mam dawno za sobą, nie jestem blondynką, nie mam nienagannej figury i jestem zakompleksiona :cry: Dlatego sie bulwersuję, bo przechodze chyba menopauzę :grin:ATAPS. Tylko sie nie denerwuj ;)
        • Gość: guest Re: Bez przesady....dobrze? IP: *.* 18.10.02, 12:21
          ja to jestem nizla laska, wiecznie mloda piersia karmie ale dziecko mam za stareczy ktos chcialby sie wymienic dzieckiem? Bo ja bym chciala kariere zrobic :lol:
          • Gość: guest Wszystkie mamy sa ladne!!!! IP: *.* 18.10.02, 15:00
            Nie wierzycie, spytajcie swojego dziecka. Dzieci nie klamia. Ono Ci powie, ze jestej najladniejsza na swiecie i ze swietnie dzisiaj wygladasz. Moje mi to powtarza codziennie. A innych nie nalezy sluchac, bo po prost nam zazdroszcza, ze jestesmy takie sliczne. ;)
          • Gość: guest Ale mnie Gosia natchnęła! IP: *.* 23.10.02, 08:25
            gosia_wiecznie_mŁoda napisała/ł:> ja to jestem nizla laska, wiecznie mloda piersia karmie ale dziecko mam za stare> czy ktos chcialby sie wymienic dzieckiem? Bo ja bym chciala kariere zrobic :lol:A ja oprócz tego wszystkiego absolutnie inteligentna ;-) i do tego chwilowo w stolicy w delegacji. Nie karmię, ale pokarm jeszcze mam ;-) - może któraś z warszawskich mamuś pożyczy na chwilkę dzidzię? ;-) Też bym chciała zaistnieć, a na casting do Idola za późno...
    • Gość: lea Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 17:13
      Hmmmm piersi po operacji - nie powiem całkiem całkiem ;)Ale co z resztą ??? :lol: :lol: :lol:no i dziecko za duże i nie karmię ale biustem się chciałam pochwalic hihi :lol: :lol: :lol:Ps. BŁAGAM TYLKO NIE PISZCIE,ŻE MOGĘ SIĘ POCHWALIĆ ALE W INNEJ GAZETCE OK? ;)pozdrawiam piekne mamy - lea
      • Gość: guest Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 23.10.02, 11:07
        jezu lea, ja się popłakałam ze śmiechu. Niestety nie pomogę ci bo moja Emilka już ma 5 miechów. A zresztą - co ja będę konkurencję sobie robić. Agnieszka młoda piękna i z piersiami 2 numery większymi (ergo : atrakcyjniejszymi ) niż zwykle :hello:
    • Gość: _Su_ Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 18.10.02, 20:29
      gosiu wiecznie młoda świetna jesteś -ale Ty wiesz o tym przecież. hehe wiesz eldad jak przeczytałam to ogłoszenie to się uśmiałam i czekałam w ukryciu na tę "bombę" a to niezły dynamit coś takiego wrzucić pomiędzy wszystkie przychodzące tutaj mamy bo przecież wszystkie jesteśmy piękne :)pozdrawiam wszystkie edzieckowe mamy-pamiętajcie że wszystkie jesteście piekne bo piękno jest pojęciem względnym i zawsze jest ktoś dla kogo jesteście piękne.I nie martwcie się ja też się nie łapię więc nie zrobię nikomu konkurencji hihiihihihi
    • Gość: guest Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 19.10.02, 03:13
      Nie ma brzydkich kobiet, tylko czasem wina brak ;-).
    • Gość: Gosia1 Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 19.10.02, 10:09
      ATA wydaje mi się, iż wiem o co chodzi. Wystarczy tylko obejrzeć troszkę dokładniej fotki w tych wszystkich "dziecięcych" miesięcznikach. Przyjrzyj się dokładnie. Ja na pewno nie zaliczam się do tego typu mam - nie z moimi rozstępami, olbrzymimi "balonami" :lol: ani fałdkami na brzuchu. No niestety. Podejrzewam, że chodzi o: ładną skórę (taką gładką, bez rozstępów, bez zmian wypryskowych, bez przebarwień), że chodzi o piękne, jędrne piersi (ani za duże, ani za małe, a już na pewno nie obwisłe...), że chodzi o szczupłą sylwetkę, miłą twarz (bez obrzęków), że chodzi o zadbane włosy (bez odrostów np). Ja wiem, wiem że to wydaje się prawie niemożliwe, bo macierzyństwo aż tak wczesne ma swoje prawa, ale kochane moje - TO SIĘ ZDARZA. Wystarczy popatrzeć na te zdjęcia...w "Dziecku" np. No i cóż, i nie ma o co się oburzać od razu...Dla naszych dzieci (i dla mężów też :lol:) i tak to my jesteśmy najpiękniejsze! Pozdrawiam Gosia, która po porodach przedstawiała obraz nędzy i rozpaczy :lol: (na rozpaczy kładąc nacisk...)
      • Gość: Olunia Re: Co to znaczy "ładna mama" ? Sprostowanie IP: *.* 22.10.02, 16:30
        Muszę tu sprostować to co napisała o sobie Gosia1, a więc Gosia jest piękną, szczupłą kobietą o bardzo ładnej skórze (na plaży nie zauważyłam żadnych rozstępów tudzież celulitisu, bo po prostu go nie było), nie zauważyłam również żadnych fałdek tłuszczowych. Gdybyś Gosiu miała dziecko w tym wieku to spokojnie mogłabyś wystąpić w tej sesji zdjęciowej.Pozdrawiam!Ola
        • Gość: Gosia1 Re: Co to znaczy "ładna mama" ? Sprostowanie IP: *.* 22.10.02, 18:09
          Uduszę... A przyglądałaś się? Nie, bo obie wpatrywałyśmy się jak sroki w gnat w cudownego Kubinka! Ha! :lol: A następnym razem na plaży czy nie, pokażę Ci wszystko dokładnie...:lol: :lol: Całuski Gosia
    • Gość: wiesia Re: Co to znaczy "ładna mama" ? IP: *.* 23.10.02, 20:22
      To i ja swoje dorzucę, mimo apeli, a co tam! Tym bardziej , że ATA mnie ubiegła korzystając ze stałego łącza w pracy a ja tylko przez TPSA się mogę ostatnio łączyć...Przeczytałam sobie to zaproszenie na sesję zdjęciową i już bym się na moment odpowiednio poczuła, bo to "prawie trzymiesięczne" dziecko piersią, a i owszem karmię. Co prawda trzy miesiące skończyło trzy tygodnie temu, ale , że się przed terminem urodziło to i może bym się jeszcze załapała. Tylko , że ta pierś trochę za długa i w kadrze by się nie zmieściła :ouch: Co do wieku to dziećmi już bym się odmłodziła, ale jak wiemy z forum, powinnam przejść klimakterium i razem z Lidką i ATĄ cierpieć na uderzenia gorąca do głowy. Zapewne te uderzenia spowodowały naszą reakcję. A kobieta z uderzeniami do głowy ładnie wyglądać nie może, bo jej cierpienie twarz zmarszczkami pooraną wykrzywia. I tylko Gosia 1 z tego wszystkiego obronną ręką wychodzi, bo przynajmniej w porę dzieci rodziła. Ech życie :bounce:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka