beata985 15.12.06, 15:43 normalnie powala mnie Jego poczucie humoru ja rozumiem, ze ludzie mają rózne no ale p.prezydent mógłby zachować minimum taktu. chyba, ze go na to nie stać?? wiadomosci.onet.pl/1451121,69,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gerandia Re: nowa Perełka naszego prezydenta 15.12.06, 16:07 Żenada ale ktos go wybral prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: nowa Perełka naszego prezydenta 15.12.06, 16:17 zachowania kaczynskiego i tak sa bardzo wywazone w porownaniu do niektorych zachowan publicznych naszego poprzedniego prezydenta))))tamten mial niezłe jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: nowa Perełka naszego prezydenta 15.12.06, 16:16 Pijanego na grobach w Charkowie Olka Kwaśniewskiego widziałaś??.. Nie widzisz różnicy?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: nowa Perełka naszego prezydenta 15.12.06, 16:18 Ja nie widzę specjalnej - jeden i drugi poziom ma żenujący... Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: Jak to ??? Iwoniaw 15.12.06, 16:29 pijany prezydent RP , który zawija się narodowa flagą jak za przeproszeniem zając w amoku!!.., lub słania się na nogach podczas uroczystości (pomordowanych przez Sowietów(Elita Polskiej inteligencji, najlepsi z najlepszych Katyń!!) I nadal nie widzisz róznicy??? Jesli twierdzisz , że to to samo to znaczy , ze z Tobą coś nie halo.. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: Jak to ??? Iwoniaw 15.12.06, 16:37 a jakby byl pijany na innej uroczystosci to juz ok? Jedno i drugie jest wpadka. Nagannym zachowaniem, ale zdaza sie. Sa to jednorazowe incydenty i nie nalezy sie tym podniecac zbytnio. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw nie twierdzę, że to to samo, broń Boże 15.12.06, 16:37 tamten robił rzeczy, które podpadały pod ośmieszanie urzędu prezydenta i nadwyrężały powagę państwa - dziwiłam się nawet, że nikt nie wysunął formalnych oskarżeń pod jego adresem. Ten jest zaś po prostu źle wychowany i kompletnie nieprzystosowany do pełnienia funkcji publicznej (to nie pierwsza jego gafa, facet zachowuje się tak, jakby w otoczeniu nie miał ani jednego doradcy, lub miał gdzieś jego rady) - ale w końcu to też prowadzi do ośmieszania urzędu, niestety. Jeden i drugi - moim zdaniem - na stanowisku głównie reprezentacyjnym się nie sprawdza - tamten z powodu alkoholizmu, ten z powodu nieobycia. Różnica zasadnicza zatem (mam cały czas nadzieję, że Kaczyński L. się wyrobi pod tym względem, choć jego fanką nie jestem; nie sądzę też, by był aż taką szują jak Kwaśniewski, choć całkiem możliwe, że się mylę). Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: nie twierdzę, że to to samo, broń Boże 15.12.06, 16:42 tamten z powodu alkoholizmu czego? hehee alkoholikiem jest bo sie upil? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: nie twierdzę, że to to samo, broń Boże 15.12.06, 16:52 > czego? > hehee > alkoholikiem jest bo sie upil? Jeśli ktoś nie tylko pije w pracy, ale czyni to w ilościach uniemożliwiających kontrolę nad swym zachowaniem, to jak to się nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: nie twierdzę, że to to samo, broń Boże 15.12.06, 16:57 Jesli ktos upil sie w pracy to znacz ze jest akoholikiem? Szybko wdajesz wyroki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: nie twierdzę, że to to samo, broń Boże 15.12.06, 17:02 > Jesli ktos upil sie w pracy to znacz ze jest akoholikiem? Tak, jeśli ktoś w ogóle się upija, to znaczy, że nie potrafi przestać w odpowiednim momencie. A jeśli nie potrafi przestać, to znaczy, że ma problem z uzywaniem alkoholu. Jeśli ktoś pije (niekoniecznie upija się) w pracy, to w normalnych warunkach jest zwalniany dyscyplinarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: Prezydent RP nie był w pracy 15.12.06, 17:05 Był za granicą ( tym bardziej tam - gdzie powinien zachować się jak Głowa Państwa i oddać szacunek tysiącom pomordowanych w Katyniu ,a nie jak zwykła komuchowska świnia napić się wódki i się zataczać ...!!!!!!!! tysiące rodzin w Polsce nie doczekały się nawet wspomnienia o swoich ojcach i dziadach nie wolno było nawet pisnąć słowa na temat Katynia!! I jesli , ktos kto został wybrany w demokratycznych wyborach na Prezydenta "sika za przeproszenieniem" na to i sie upija na grobach to dla mnie to jest po prostu Glizda a nie Prezydent RP Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Oczywiście, że był w pracy 15.12.06, 17:36 babka71 napisała: > Był za granicą Oczywiście, ale nie na prywatnej wycieczce ani na wczasach z rodziną, tylko jako reprezentant RP na konkretnych uroczystościach. Był pijany podczas pełnienia funkcji oficjalnych - to właśnie tak, jakby zwyły kowalski upił się w robocie. Tylko Kowalskiego by wywalono na zbity pysk dyscyplinarnie, a Kwachowi uszło płazem... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: nowa Perełka naszego prezydenta 15.12.06, 16:27 ja widziałam niestety i za kaczora jakos sie nie wstydze ot nie lubi moze kobiety i tyle a za tamtego było mi glupio jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: joanna266 Kaczyński do przystojnych 15.12.06, 16:54 nie nalezy ale magistra ma w odróznieniu od Kwachuli ...o tym mało kto pamieta???, że mielismy prezia kłamce!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: nowa Perełka naszego prezydenta 15.12.06, 16:31 babka71 napisała: > Pijanego na grobach w Charkowie Olka Kwaśniewskiego widziałaś??.. > Nie widzisz różnicy?? ale ja tu nioe porównuję tylko komentuję zachowanie obecnego prezydenta. Kwasniewskiego pewnie wtedy też bym tu komentowała gdybym miała taką możliwość. równie dobrze mogę porównać do Wałęsy czy Jaruzelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: beata to porównaj za i przeciw 15.12.06, 16:57 Jaruzelski: ZA /przeciw Kwaśniewski: ZA /przeciw Wałęsa: ZA /przeciw Kaczyński ?? / Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: beata to porównaj za i przeciw 15.12.06, 17:22 wiesz babka, Twoja zażartość to mi się jakoś tak z tym wyciąganiem "dziadka w wehrmachcie" skojarzyło. Co ma piernik do wiatraka? Co ma zachowanie Kwacha kiedyś do popisu Kaczora dziś? Kwaśniewski zrobił coś kiedyś, było to debilne, kropka. Dziś Kaczyński palnął jak chory w kubeł i jest jazda. I komentujemy, bo to dziś i też żenujące jak diabli. Ale tak się tym podniecać? Niezdrowe raczej, po co się tak buzować? Porównywać? Kwach miał ze dwie wpadki, to zostały zapamiętane, tej Kaczora pamiętać nie będziemy, bo trudno się nie pogubić w jego żenujących wystąpieniach... Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: beata to porównaj za i przeciw 15.12.06, 17:41 Pracowałam kiedyś w szkole, często gdy zwracałam uwagę na niestosowne zachowanie Nowakowi słyszałam: "Proszę pani, a Kowalski to wczoraj..." Dość szybko jednak dziecak nauczył się, że to nie ma nic do rzeczy, że w tym momencie chodzi wyłącznie o jego zachowanie. Pisnięci chyba nigdy się tego nie nauczą... Mam ojca do niedawna gorącego zwolennika PIS-u. Na każdą krytykę swojej ukochanej partii mówił: "A SLD...", "A komuchy...". Zna mnie nie od dziś i wie, że komuchów i Kwaśniewskiego nie cierpię i nigdy na nich nie głosowałam, ale to nic mu nie przeszkadzało mu w rzucaniu takich "argumentów". Wracając do pana prezydenta: nie od dziś wiadomo, że jest wyjątkowo źle wychowany ("spieprzaj dziadu") i niedouczony. Język jakim się posługuje woła o pomstwę do nieba. Na miejscu jego matki-polonistki spaliłabym się ze wstydu. Facet (podobnie jak i braciszek) nie dość, że nie zna żadnego języka obcego, to nie zna też za dobrze polskiego. Najbardziej wzrusza mnie "wogle". Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: To nie ja napisałam post 15.12.06, 17:44 i mnie wypowiedź Kaczyńskiego nie podnieca... autorke postu zapytaj co takiego powiedział Lech Kaczyński, że musiała napisać??? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: To nie ja napisałam post 15.12.06, 18:10 Najbardziej żałosne jest to, że broniąc tego swojego ukochanego Kaczyńskiego, babko, i podpierając się wpadkami Kwacha zachowujesz się jak małe dziecko, które nabroiwszy coś broni się mówiąc: "Ale Kasia to zrobiła wczoraj jeszcze gorzej, bo...". Ale Ty tego nie zrozumiesz, podobnie jak inni zwolennicy obecnego rządu, bo jesteście koszmarnie, oszałamiająco wręcz zaślepieni i nie widzicie, jakimi strasznymi chamami i prostakami są Kaczyńscy i ich klika... Mnie to tak naprawdę smuci, bo spustoszenia, jakich dokona ten rząd (grzebiąc niezdarnymi paluchami w konstytucji np., tworząc ustawy - buble czy wystawiając na ministra oświaty Giertycha - pierwsze przykłady z brzegu) będziemy naprawiać przez długie lata... Głównie z powodu, że tacy, jak Ty nie rozumieją, na czym polegają demokratyczne rządy, dobro Państwa, służba obywatelom i... poczucie przyzwoitości i honoru. Jak Cię znam, babko, to zaraz wyzwiesz mnie od komuchów, opowiesz nam o układzie i tych, co nam Polskę rozkradają itede, znam te Twoje "merytoryczne" argumenty na pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
karin.dsi Re: beata to porównaj za i przeciw 15.12.06, 17:40 takie porównania są bez sensu bo kazdy człowiek jest inny i w innych czasach sprawuje swój urząd, Kennedego kochali chociaż miał romanse na prawo i lewo a już Nixona niekoniecznie, chociaż facet był porządny. I co z tego? Prezydent nie powinien być ani pijany na oficjalnych uroczystościach ani rzucać "głupimi " uwagami pod adresem innych osób i to tyle. PS. Błagam, nie porównujcie Wałęsy, Jaruzelskiego, Kwaśniewskiego i Kaczyńskiego. kazdy jest inny Inne czasy, inna historia, inne realia- można dyskutować o tym czy należało wprowadzać stan wojenny ale o kulturze osobistej to już raczej się nie dyskutuje. Oddzielajmy zachowanie prezydenta od jego merytorycznych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: karin.dsi 15.12.06, 18:08 Jaka merytoryczna decyzja Jaruzelskiego Twoim zdaniem była uzasadniona?? A Jaka merytoryczna decyzja Kaczyńskiego jest na NIE!! Kultura osobista Wojtka J. upowazniła go do zabijania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: karin.dsi 15.12.06, 18:19 Jaaaasne.....a kultura narodu polskiego powinna obarczyć winą Kwaśniewskiego i Kaczyńskiego, tak, tak Babka, za to, że wysłali i wysyłają polskich żołnierzy do Iraku i Ci tam giną. Obarczyc ich za te smierci, a co? a teraz jeszcze Afganistan im szykują...... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: karin.dsi 15.12.06, 19:03 babka71 napisała: > A Jaka merytoryczna decyzja Kaczyńskiego jest na NIE!! A jakie merytoryczne decyzje podejmuje Lech? n/t Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: nowa Perełka naszego prezydenta 15.12.06, 18:17 Eeeee tam, przecież to tak ładnie harmonizuje ze "spieprzaj dziadu", że nie razi mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: nowa Perełka naszego prezydenta 15.12.06, 18:19 a jak ładnie brzmiałoby 'spieprzaj czerwona małpo"... rozmarzyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: nowa Perełka naszego prezydenta 15.12.06, 18:21 Ewentualnie:" Spieprzaj dziadowska czerwona małpo" Ale prezydent nie jest wielbiecielem kwiecistej, pełnej określeń mowy- woli konkretnie, ale dobitnie Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Babka! 15.12.06, 18:31 Jakie dziecinne jest Twoje zachowanie, wiesz? Kiedy wchodzę do oddziału i zaczynam lekcję od odszukania swoich uczniów, bywaja tacy, co to z miejsca krzyczą:" Proszę pani, a on też jest w tej klasie tylko przyjść nie chce" Kocham takich asystentów/wspomagaczy A Ty z tym wyskakiwaniem z Kwasniewskim przy byle okazji, kiedy ktos wspomni tylko o gafie, błędzie Twojego uwielbianego Kaczyńskiego, bardzo mi ich przypominasz. Zgadzam się częściowo z Iwoniaw- Kaczyński ma poważne braki w obyciu, niestety. Nie sądze natomiast, aby Kwasniewski był alkoholikiem- niefortunna błazenada jaką zaprezentował w Charkowie jadąc na podwójnym gazie, zapewne była wynikiem super libacji Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Monia 15.12.06, 18:58 > Nie sądze natomiast, aby Kwasniewski był alkoholikiem- niefortunna błazenada > jaką zaprezentował w Charkowie jadąc na podwójnym gazie, zapewne była wynikiem > super libacji Miałam na myśli raczej występy w ONZ z przepasywaniem się flagą i tańcami. Powtarzalność tego zachowania (mam na myśli picie w sytuacji, gdy się wypełnia obowiązki służbowe ze świadomością, że się ma słabą głowę w dodatku) świadczyć może o tym, że ktoś: - nie może się powstrzymać mimo wszystkich okoliczności, które _krzyczą_, że picie w _danym momencie_ to taki sobie pomysł - jest kompletnie niepoczytalny i nie potrafi pojąć najprostszych ciągów przyczynowo-skutkowych Pierwsza opcja wydaje mi się bardziej prawdopodobna w przypadku Kwaśniewskiego. Facet ma problem z alkoholem, inaczej nie mielibyśmy okazji oglądać w tv tego, co zobaczyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Monia 15.12.06, 19:02 Chyba się ośmieszę, ale o co chodzi z tymi flagami i tańcami? Pojęcia bladego nie mam..kiedy to było? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Monia 15.12.06, 19:05 No nie pamiętam dokładnie daty. Ale jeszcze jak był prezydentem, Aleksander K. na jakimś zjeździe w ONZ również pozostawał pod wpływem i telewizje różne pokazały prezydenta, jak flagę państwa własnego profanował owinąwszy się w nią i próbując uskuteczniać tan iście chocholi... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Znalazłam - wrzesień 1996 15.12.06, 19:11 www.wprost.pl/drukuj/?O=83872 Tu jest o tym tylko mała wzmianka, ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś