Gość: Carmela IP: *.* 12.02.03, 13:12 No wlasnie, remont sie klania ale portfel nie za gruby, macie jakies pomysly jak to tanio zorganizowac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olauda Re: POMYSL NA TANI REMONT LAZIENKI? IP: *.* 12.02.03, 15:34 Jeżeli ma byc tanio to chyba najlepiej Castorama. Jest tam praktycznie wszystko, co niezbędne- ceramika sanitarna, baterie, glazury, terakoty i mnóstwo niezbędnych dodatków.I oczywiście niezbędny jest ktoś o sprawnych dłoniach, kto wszystko, co potrzebne zamontuje.Najtaniej w osobie domowego mężczyzny... Taniej a sprawdzonej ekipy, niestety nie polecę, bo jeden taki, którego znałam, rozpił się. W kwestiach estetyczno-praktycznych zawsze chętnie cos doradzę (studia architektoniczne+troche praktyki w "oszczędnym" remontowaniu).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epaula Re: POMYSL NA TANI REMONT LAZIENKI? IP: *.* 12.02.03, 18:10 Hi!Ja to już przeżyłam. Moja łazienka groziła tragedią. Stare płytki same odpadały płatami. No a portfel cieniutki, oj cieniutki...Zrobiliśmy tak:Położyliśmy płytki - najtańsze - do połowy wysykości ściany. Reszta ścian i sufit jest biały. Okazało się że brodzik prysznicowy jest tańszy więc mamy prysznic zamiast wanny. Oczywiście bez kabiny - kupiliśmy zasłonę prysznicową. (W Ikea z wyprzedaży, żeby było luksusowo).Stare szafki i drzwi od łazienki pomalowałam zieloną pastelową farbą akrylową. (acha- płytki i zasłona są zielone). Potem zrobiłam malunki żółtą farbą olejną (motywy słoneczników) na drzwiach i szafkach. Na ścianie 3 zielone obrazki. Na podłodze mata w słoneczniki - oczywiście na zielonym tle.ŁÓazienka wzbudza zachwyt znajomych. Była naprawdę tania. Cały urok tkwi w malunkach na starych gratach. Bez tego byłoby brzydko i nudno.Powodzenia. epaula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia1 Re: POMYSL NA TANI REMONT LAZIENKI? do epauli IP: *.* 12.02.03, 18:51 Tiaaa, tyle że do tego trza by jeszcze jakieś talenta mieć...I nie chodzi bynajmniej o talenta plastyczne, ale o to dobre oko, które zaraz powie - tu to, a tam to, a jeszcze ówdzie to... Epaula - przyjedź do mnie...Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epaula Re: POMYSL NA TANI REMONT LAZIENKI? do Gosiaczka IP: *.* 12.02.03, 21:52 Hi! Nikt nie powiedział że te malunki to ma być arcydzieło. Nie mam specjalnie talentu, ale dużo rysuję mojemu dziecku i akurat kwiatki mam opanowane. A ponieważ nie mam specjalnie talentu i te kwiatki są, jakie są - pod nimi widnieje napis nabaźgrany czarną farbą:"Słońce, światłoz baku lepszych okeśleń muszę używać słowa żółty,żółty bladosiarczanyżółtocytrynowybladozłotyjakże piękny jest żółty" - van Gogh.Bo jedno jest pewne i co to tego nikt nie ma wątpliwości - te moje kwiatki są żółte.I kiedy tak siedzę na ..., to oprócz tego że cieszę się że w odnowionej łazience to jeszcze coś mogę poczytać. Ha, ha Pozdrawiam Cię Gosiu i wszystkie emamy przed i po renoncie łazienek i "świątyń dumania" - epaula Odpowiedz Link Zgłoś