Dodaj do ulubionych

POMÓŻCIE!!! Ból zęba..

IP: *.* 26.02.03, 10:32
Od 4 tygodni leczę zęba, niewielka ponoc próchnica, niby nic poważnego, ale...Ząb od początku reaguje na zimno i mimo znieczuleń nie za bardzo jest go nawet jak rozwiercić.Dostałam już 3 antybiotyki i zero skutku, ból całodobowysadOstatnio 10 dni temu poprosiłam aby dała se spokój z tym leczeniem i żeby go po prostu zatruć i tak się stało...Tylko, że 10 dni mnięłó w moim płaczu z bólu, jutro wizyta u dentystki a ząb coraz bardziej boli, szczególnie na zimno.Po tym czasie powinien byc chyba martwy, nie??Co ja mam robić, jak jutro iśc na wizytę, skoro samo otwarcie ust powoduje świdrujący ból?!Czy martwy(ponoć) ząb może boleć, tak boleć?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia_M Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 11:04
      może boleć zgorzel pod zębem, stan zapalny i źle wkładane lekarstwa, złe zatrucie i tysiąc innych spraw - czy miałaś robiony rentgen tego zęba? i jeśli jest martwy powinnaś mieś kanałowe leczenie czyli usunięte nerwy - nie piszesz o tym...ps czemu nie piszesz na Zdrowiu???
      • Gość: guest Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 11:11
        Wiesz Kasiu teraz dopiero zobaczyłam, że to nie forum Zdrowie, chyba ten ból rzuca mi sie juz na głowę i oczy...Zdjęcia Rtg nie miałam robionego, bo ponoć ubytek jest niewielki i nie było takiej potrzeby, a czy ząb jest martwy nie wiem, ale wydaje mi się, że powinien być skoro 9 dni temu go zatruto. Co do leczenia kanałowego to własnie jutro miałam je zacząc, ale jak skoro tak potwornie bolisadNajgorzej jest z reakcją na zimno i gorąco, a przy wierceniu zęba wiertło jest chłodzone woda i jak dla mnie jest to nie do wytrzymania.Wiem, ze trudno w to uwierzyć, ale w XXI wieku nie ma znieczulenia n które byłabym podatna, a leczyłam się już u wielu dentystów, zawsze prywatnie...Jak tu wytrzymac do jutra. Żyć mi sie nie chcesad
        • Gość: Marina Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 11:16
          Czasem zab moze byc "niedotrut".Mialam takiego zawodnika tzn mam juz w koncu dal sie zatruc, ale ...to indywidualna sprawa.Zaskoczylas mnie tym znieczulaniem.Ostatnio znieczulala mnie dentystka : trzy uklucia w rozne miejsca po kilku minutach pol twarzy nie istniala.Moze byc zgorzel, moze byc zapalenie okostnej.Na pewno trzba zrobic rtg lub usg zeba.Czy na opukiwanie lzeczka tz reaguje?M
          • Gość: guest Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 11:22
            Opukiwanie nie boli, mało tego nawet dłubanie ręczne w nim nie boli, ale odrobina spirytusu, wody do przemycia, odkażenia czy czegokolwiek zimnego przyprawia mnie niemal o zawał serca. I tak już od ilus tam tygodni, a wydawało się, że po zatruciu będzie po problemie.Do wizyty jeszcze 30 godzin i żadnej nadziei , ze będzie po niej lepiej...
            • Gość: Marina Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 11:41
              a moze zel , ktorym smaruje sie dziasla przed znieczuleniem?powinien byc aptece .albo dentinox?M
              • Gość: magdaka Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 12:41
                Jedz dzis i zrob rentgen zeba i dopiero z tym zdjeciem idz na wizyte.
                • Gość: guest Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 12:47
                  Chyba faktycznie zrobie to zdjęcie, ale powiedzcie mi jak wytrzymać do czasu wizyty boli już mnie pół szczęki aż do ucha, JA już nie mogę!!!!!!!!!!
                • Gość: guest Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 12:54
                  Chyba faktycznie zrobie to zdjęcie, ale powiedzcie mi jak wytrzymać do czasu wizyty boli już mnie pół szczęki aż do ucha, JA już nie mogę!!!!!!!!!!
    • Gość: eBeata Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 11:42
      Jeżeli u dentystki nie ma RTG, to może zrób zdjęcie wcześniej. Zaoszczędzisz trochę czasu=bólu, niż robiąc zdjęcie dopiero po wizycie u stomatologa. No i na zdjęciu coś tam widać, więc dowiesz się szybciej co Tobie jest.
    • Gość: Marta24 Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 14:07
      Całkiem niedawno miałam podobna historię do ciebie, a że zdarzyło mi sie to w święta pojechałam na ostry dyżur stomatologiczny. Pani dentystka zatruła mi zęba tzw parapastą. Po tym zatruciu kilkanaście godzin chodziłam po ścianach z bólu. Potem trochę przeszło, co nie znaczy że całkowicie przestało boleć, minęły dwa tygodnie i poszłam do swojej dentystki, która była zszokowana, bo ząb wogóle sie nie zatruł, a parapasty już do zatrówania podobno sie nie używa, więc zatruła mi go ponownie, ale ząb w dalszym ciągu mnie bolał, a właściwie miałam uczucie swędzenia. Kiedy zjawiłam się u dentystki ponownie, oświeciła mnie że takie uczucie jest spowodowane tym że ząb już jest dokładnie zatruty. No i miałam kanałowe leczenie i już po miesiącu walki z jednym maleńkim zębem miałam spokójsmile)Może u ciebie jest podobna sytuacja, może ząb już dobrze się zatruł.Pozdrowienia
      • Gość: guest Re: POMÓŻCIE!!! Ból zęba.. IP: *.* 26.02.03, 14:38
        Raczej wątpię, że jest zatruty skoro nic nie moge wypić i zjeść...Dzwoniłam przed chwilką na pogotowie stomatologiczne i poradzili mi, aby wydłubać wszystko samej co tam mam w zębie, a wieczorem mam u nich zaklepana wizytę.No i wydłubałam, a co mi tam desperacja na wszystko pozwala i teraz ciut mniej boli, ale gdy spróbowałam napic sie wody( zaschło mi już w gardle od wczoraj) to znowu pojawił sie ten przeraźliwy, świdrujący ból.A więc zero poprawy...Zobaczymy jak będzie wieczorem po wizyciesadA do wieczora bolesna WEGETACJA.Trzymajcie za mnie kciuki, proszę, tak się boję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka