Dodaj do ulubionych

Nowy hymn policji

05.02.07, 21:58

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3892305.html
A tą planowaną akcję popieracie ? Tu jest trochę więcej:
www.9marca.prv.pl/
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: Nowy hymn policji 05.02.07, 22:08
      tak to wygląda niestety, a czasami jeszcze gorzej.
      • ewcialinka Re: Nowy hymn policji 05.02.07, 22:11
        Prawda czysta prawda
        --
    • kubona Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 00:07
      sprostuję:
      nie nowy hymn policji a tylko utwór napisany przez jednego z chłopaków z OPP
      Olsztyn dla kolegów który nie miał ujrzec światła dziennego.

a akcje popieram w całej rozciągłości, bo z tych pieniędzy wypłacanych przez
      MSWiA musimy utrzymac nas dwoje, małe dziecko z astmą i alergią, zapłacić za
      moja szkołe......
      nie jest różow,a le i nie jest tragicznie.

jednak żądnej z Was nie życze bezsennych nocy bo mąz pojechał na służbę....
      • denea Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 08:23
        Użyłam takiej przenośni bo nie wątpię że ten utwór będzie się cieszył duzą
        popularnością wśród policjantów wink I może doda im wiary że mogą coś zmienić,
        odwiesić po prawie roku protest. No czy tam o nim przypomnieć bo niby cały czas
        byli oflagowani.
        Nie znam innej branży w której nie jest ważne czy pracujesz w nocy, w Wigilię
        czy też w noc sylwestrową - zawsze dostaniesz tyle samo kasy. Nie jest ważne
        czy toniesz w stertach papierów czy idziesz na mecz i ryzykujesz że zamiast do
        domu po meczu pojedziesz do szpitala. Mój znajomy podszedł żeby zamknąć drzwi
        autobusu pełnego kiboli i dostał takiego kopa że mimo kasku miał wstrząs mózgu
        i uraz kręgosłupa szyjnego.
        A kupowanie sobie długopisów, papieru, notesów, płynu do spryskiwaczy itd to
        już po prostu żenada...
        Tyle że nie mają takiej siły przebicia jak górnicy, żadna grupa społeczna nie
        ma, bo przecież z pałami na Wiejską nie ruszą. A szkoda, oj szkoda...
    • m.fiorella Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 09:44
      Popieram całą te akcjęi mam nadzieje ze moj maż policjant też!
      a ten utwor jst super!
    • etiennette Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 10:18
      Popieram. Należą im się podwyżki, jak psu buda. Zapieprzają świątek piątek,
      czasami od rana do poznej nocy przez kilka dni- i mowy tu nie ma o płatnych
      nadgodzinach. I nie dziwi mnie coraz mniej chętnych do policji. Nadstawiac
      własne zdrowie, a czasami życie za tak małe pieniądze.
      • kasja78 Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 10:46
        a ja myslałam ,że tylko mój mąż patrzy w ten hymn jak w obrazek
      • olinek11 Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 10:49
        Zaraz napewno będę skrytykowana więc odrazu chce nadmienic że nie piszę o Was i
        Waszych mężach ale uważam że najpierw powinni pozbyc sie z policji zwykłych
        leniów i naciagaczy a póżniej dac podwyżki tym którzy naprawdę pracują.
        Mam znajomego policjanta i niestety nie mam o nim najlepszej opini, kradł
        paliwo, jezdził po pijanemu i mówił że mu wolno, dostaje na wszelkie możliwe
        dofinansowania a jak pojechał na odwyk to oczywiscie w papierach ma napisane ze
        leczył sie przez stres w pracy. Dopóki tacy ludzie będą w policji to nic z tego
        dobrego nie będzie. Pozdrawiam Serdecznie!!
        • etiennette Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 11:31
          Nie skrytykuję cie, bo w tym co napisałas jest sporo racji. Są policjanci,
          którzy mają "plecy", po kilku miesiącach od skonczenia szkolenia siedzą już na
          wygodnych i wysokich stołkach i o prawdziwej pracy nie mają pojęcia. Zarabiają
          też ładne pieniądze ( bo nie ma co ukrywac, w policji tez mozna dobrze
          zarabiac). Dziwi mnie tylko to, ze ten co nadstawia d.up.y, ryzykuje i czasami
          jeszcze dokłada do tej roboty z własnej kieszeni zarobi niewiele, a jakby nie
          patrzec zasuwa najwięcej.
          • egoya Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 14:57
            Kupują papier do drukarek, długopisy, zszywki, karteczki itp. itd. łącznie ze swoimi komputerami, bo nawet maszyn do pisania nie ma. U nas nawet malowanie na własny koszt robili, bo był taki syf, że nie dało się pracować.
            Ale jak się ma plecy to bardzo łatwo można się ustawić, każdy związany z firmą o tym wie.
            • endi100 Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 15:43
              No jasne że popieram. Pracują za marne grosze, a na dodatkową pracę przeważnie
              nie dostają zgody, no chyba że nielegalnie, ale za to moggą stracić pracę. Nie
              mówiąc już o tych komputerach, długopisach itp. żenada po prostu. Ale tak
              właśnie pracują policjanci w naszym chorym kraju. Wiem z doświadczenia, mój mąż
              też jest policjantem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka