denea 05.02.07, 21:58 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3892305.html A tą planowaną akcję popieracie ? Tu jest trochę więcej: www.9marca.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga55jaga Re: Nowy hymn policji 05.02.07, 22:08 tak to wygląda niestety, a czasami jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 00:07 sprostuję: nie nowy hymn policji a tylko utwór napisany przez jednego z chłopaków z OPP Olsztyn dla kolegów który nie miał ujrzec światła dziennego. a akcje popieram w całej rozciągłości, bo z tych pieniędzy wypłacanych przez MSWiA musimy utrzymac nas dwoje, małe dziecko z astmą i alergią, zapłacić za moja szkołe...... nie jest różow,a le i nie jest tragicznie. jednak żądnej z Was nie życze bezsennych nocy bo mąz pojechał na służbę.... Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 08:23 Użyłam takiej przenośni bo nie wątpię że ten utwór będzie się cieszył duzą popularnością wśród policjantów I może doda im wiary że mogą coś zmienić, odwiesić po prawie roku protest. No czy tam o nim przypomnieć bo niby cały czas byli oflagowani. Nie znam innej branży w której nie jest ważne czy pracujesz w nocy, w Wigilię czy też w noc sylwestrową - zawsze dostaniesz tyle samo kasy. Nie jest ważne czy toniesz w stertach papierów czy idziesz na mecz i ryzykujesz że zamiast do domu po meczu pojedziesz do szpitala. Mój znajomy podszedł żeby zamknąć drzwi autobusu pełnego kiboli i dostał takiego kopa że mimo kasku miał wstrząs mózgu i uraz kręgosłupa szyjnego. A kupowanie sobie długopisów, papieru, notesów, płynu do spryskiwaczy itd to już po prostu żenada... Tyle że nie mają takiej siły przebicia jak górnicy, żadna grupa społeczna nie ma, bo przecież z pałami na Wiejską nie ruszą. A szkoda, oj szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
m.fiorella Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 09:44 Popieram całą te akcjęi mam nadzieje ze moj maż policjant też! a ten utwor jst super! Odpowiedz Link Zgłoś
etiennette Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 10:18 Popieram. Należą im się podwyżki, jak psu buda. Zapieprzają świątek piątek, czasami od rana do poznej nocy przez kilka dni- i mowy tu nie ma o płatnych nadgodzinach. I nie dziwi mnie coraz mniej chętnych do policji. Nadstawiac własne zdrowie, a czasami życie za tak małe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasja78 Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 10:46 a ja myslałam ,że tylko mój mąż patrzy w ten hymn jak w obrazek Odpowiedz Link Zgłoś
olinek11 Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 10:49 Zaraz napewno będę skrytykowana więc odrazu chce nadmienic że nie piszę o Was i Waszych mężach ale uważam że najpierw powinni pozbyc sie z policji zwykłych leniów i naciagaczy a póżniej dac podwyżki tym którzy naprawdę pracują. Mam znajomego policjanta i niestety nie mam o nim najlepszej opini, kradł paliwo, jezdził po pijanemu i mówił że mu wolno, dostaje na wszelkie możliwe dofinansowania a jak pojechał na odwyk to oczywiscie w papierach ma napisane ze leczył sie przez stres w pracy. Dopóki tacy ludzie będą w policji to nic z tego dobrego nie będzie. Pozdrawiam Serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
etiennette Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 11:31 Nie skrytykuję cie, bo w tym co napisałas jest sporo racji. Są policjanci, którzy mają "plecy", po kilku miesiącach od skonczenia szkolenia siedzą już na wygodnych i wysokich stołkach i o prawdziwej pracy nie mają pojęcia. Zarabiają też ładne pieniądze ( bo nie ma co ukrywac, w policji tez mozna dobrze zarabiac). Dziwi mnie tylko to, ze ten co nadstawia d.up.y, ryzykuje i czasami jeszcze dokłada do tej roboty z własnej kieszeni zarobi niewiele, a jakby nie patrzec zasuwa najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
egoya Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 14:57 Kupują papier do drukarek, długopisy, zszywki, karteczki itp. itd. łącznie ze swoimi komputerami, bo nawet maszyn do pisania nie ma. U nas nawet malowanie na własny koszt robili, bo był taki syf, że nie dało się pracować. Ale jak się ma plecy to bardzo łatwo można się ustawić, każdy związany z firmą o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
endi100 Re: Nowy hymn policji 06.02.07, 15:43 No jasne że popieram. Pracują za marne grosze, a na dodatkową pracę przeważnie nie dostają zgody, no chyba że nielegalnie, ale za to moggą stracić pracę. Nie mówiąc już o tych komputerach, długopisach itp. żenada po prostu. Ale tak właśnie pracują policjanci w naszym chorym kraju. Wiem z doświadczenia, mój mąż też jest policjantem Odpowiedz Link Zgłoś