Dodaj do ulubionych

Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!!

22.02.07, 15:01
Mamuski jest nas tym forum sporo luda dodajmy swoje
www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3907387.html
Obserwuj wątek
    • demarta Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 15:19
      babka, rozśmieszyłaś mnie do łez. niby to ponizej od dziś jest twoim mottem
      życiowym???? zwłaszcza to wspólne dobro do ciebie pasuje tongue_outPPPPPPP

"Ja od dziś zaczynam nosić zieloną wstążkę. Bo wiem, że będzie ona symbolem
      ludzi którzy szanują przyrodę, piękno, a dobro wspólne jest dla nich dobrem
      najwyższym."
      • pyzka34 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 15:22
        Demarta, wiecej wiary w czlowiekasmile))
        • demarta Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 15:26
          w człowieka owszem, ale wiara w człowieka pt.: "babka" to awykonalne dla
          mnie smile))
      • a-ronka a ja myślałam,że twój symbol 22.02.07, 15:24
        to berecik lub kacza łapka?
        Zielona wstązeczka na moherowym bereciku to jak sos pomidorowy do tortu.
        Przecież tę trasę podpisał minister takiego samego pisowskiego wyznania jak ty
        więc nie trzymasz jego płetwy tfu znaczy strony?
      • babka71 Re: demarta nie rozumiem 22.02.07, 15:37
        wyjaśnij mi ale tak dokładnie kiedy i gdzie napisałam inaczej
        Co takiego złego zrobiłam, że uważasz , mnie za potwora...?/hmnnn
        Może masz niskie i ograniczone horyzonty myslowe..
        Czy dla Ciebie poglądy konserwatywne, popierające PiS , są równoznaczne z
        debilizmem umysłowym?\
        Bycie zagorzałym ekologiem, chyba nie jest sprzeczne z poglądami moherowo-
        pisowskimi???
        Albo ja o czymś nie wiem..
        demarta teraz nie pozdrawiam
        • iwoniaw Re: demarta nie rozumiem 22.02.07, 15:39
          > Bycie zagorzałym ekologiem, chyba nie jest sprzeczne z poglądami moherowo-
          > pisowskimi???

Minister, który podpisał decyzję chyba by się z Tobą nie zgodził... Albo on w
          pisie przez podstęp, żeby szkodzić krajowi? Sabotażysta?
        • demarta Re: demarta nie rozumiem 22.02.07, 15:46
          babka71 napisała:

> wyjaśnij mi ale tak dokładnie kiedy i gdzie napisałam inaczej
          > Co takiego złego zrobiłam, że uważasz , mnie za potwora...?/hmnnn

potwór? takiego słowa nie użyłam, ale skoro tak odenrałaś sens mojej
          wypowiedzi, to cóż, coś musi być na rzeczy, wygląda na to, że sama adekwatnie
          się nazwałaś wink)

> Może masz niskie i ograniczone horyzonty myslowe..

niskie horyzonty, powiadasz, a podaj proszę definicję, bo mnie to zbyt wiele
          nie mówi, o szerokich horyzontach owszem, słyszałam, ale o niskich? niestety
          nie.

> Czy dla Ciebie poglądy konserwatywne, popierające PiS , są równoznaczne z
          > debilizmem umysłowym?\
          > Bycie zagorzałym ekologiem, chyba nie jest sprzeczne z poglądami moherowo-
          > pisowskimi???

a to pytanie to chyba nie do mnie. ja w tematy moherowo - pisowskie nie
          wnikałam.

w odróżnieniu od ciebie wyjątkowo pozdrawiam wink)
        • chloe30 Re: demarta nie rozumiem 23.02.07, 13:41
          babka71 napisała:

> > Czy dla Ciebie poglądy konserwatywne, popierające PiS , są równoznaczne z
          > debilizmem umysłowym?\

No jak najbardziej!
    • taylorhayes Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 15:43
      No nie bądźcie takie wredne. Babka się zaangażowała raz w coś pozytywnego, a Wy
      jej dokuczacie. A dziewczyna się tak cieszyła... Ciekawe tylko, czy rozumie o
      co chodzi w tej Rospudzie, czy to tylko dlatego, że pałacowy Kaczor i jego
      żońcia są za a nawet przeciw.
      • babka71 Re: Oh dziekuje.. 22.02.07, 15:52
        • babka71 Nawet obcy ludzie czytają moje posty 22.02.07, 15:54
          Boże jestem już rozpoznawalna dzięki....he he
          • demarta Re: Nawet obcy ludzie czytają moje posty 22.02.07, 16:06
            a ja to twoja rodzina, czy co? wink)))))))
            • babka71 Re: Demarta nie co? tylko słucham 22.02.07, 16:45
              mam nadzieje, że NIE
              • demarta no to przeczytaj sobie 22.02.07, 16:49
                poprawiłam za twoją sugestią. i czy to wg ciebie ma sens?

a ja to twoja rodzina, czy słucham? wink)))))))
          • taylorhayes [...] 22.02.07, 17:10
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • fergie1975 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 22:19
      jak zwykle pięknie ubawiłam się dialogiem.
      pozdrawiam big_grin
    • figrut Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 22:50
      Chyba każdy na forum ma prawo do wyrażania swoich poglądów, więc ma je i
      Babka71. Chylę głowę przed Babką71 za to, że mimo odmiennych poglądów od
      większości na tym forum nie boi się ich wyrazić. Wątek nie jest o polityce a o
      Dolinie Rospudy i jej ocaleniu od zagłady. Przyczepię sobie zieloną wstążeczkę
      na znak protestu ja, lewicowiec.
    • denea Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 10:51
    • denea A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążeczkę... 23.02.07, 10:54
      ... traktujący o tym że premier poszczuł prokuratorów na ekologów ??? Był przed
      chwilą i nie ma, czy ja źle patrzę ?
      O inwigilacji i paranoi też już nie wolno ????
      • demarta Re: A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążecz 23.02.07, 10:56
        a pewnie w koszu, bo niby do babki to na priv trza, a nie oficalnie w
        ogólnodostępnym..... chiba smile)
        • agao_72 Re: A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążecz 23.02.07, 10:58
          sądzisz, że poleciał bo był imienny?
      • agao_72 Re: A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążecz 23.02.07, 10:57
        chiba nie wink

też się dziwię, ze poleciał
        więc tu zalinkuję
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3940624.html
        i powiem

BABKA71 ODEPNIJ WSTĄŻECZKĘ, BO CIĘ ZINWIGILUJE POLICJA!!!! wink

i jeszcze powiem, że po blokadzie budowy tamy w Czorsztynie grożono mi, że
        studiów nie skończę, bo są na mnie kwity...
        to było na początku lat 90.
        jakieś podobieństwo działania widzę, echhhhh
        tak ma wyglądać IV RP?
      • dlania Re: A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążecz 23.02.07, 10:57
        Zniknął w momencie, kiedy własnie sie do niego dopisywałam.
        Szybko działa ta pisowsko-policyjna inwigilacja. No bo chyba na salony nie
        poleciał!!!
        ja jeszcze w sprawie babki: czemu sie jej czepiacie, że berecik i ekolog to sie
        gryzie. Przecież matka Gosiewskiego i prezydentowa Kaczorowa tez bronia
        Rospudy!!! nawet sa w jakiejś organizacji. One tez myslą o dobru wspólnym, a że
        i tak skończy sie inaczej... No cóż, jakby co, to intencje miały dobre.
        • dlania Uczą sie zaprowadzania porządku od Łukaszenki n/t 23.02.07, 10:59

• mamaivcia Re: A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążecz 23.02.07, 11:05
          dobrymi intencjami to można piekło wybrukować, znaczy szlaczek zrobić pomiędzy
          dobrymi chęciami wink
          a nie wiem czemu w tej sprawie się babki czepiacie chyba w nawyk Wam już weszło
          kobitki ...
    • renia1807 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:01
      Nie ma to jak zadrwić z kogoś , kto ma inne poglądy, prawda?
      ZAŁOSNEEEEEEEEEEEEEEEEE.....................................
      • agao_72 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:06
        Słuchaj - ja nie drwię z poglądów. Ja się tylko zastanawiam jak można popierać
        rząd, który wyczynia takie idiotyzmy. I zastanawiam się gdzie jest granica
        paranoi, bo jak można zapowiadać inwigilowanie ekologów, monitorowanie forów
        itp.
        Przeżyłam coś takiego, siedziałam 48 h w więzieniu za blokowanie budowy tamy w
        Czorsztynie. Straszono mnie, że będę mieć problemy. Robili to policjanci,
        którzy niedawno jeszcze byli milicjantami. Ale to było 16 lat temu i naiwnie
        myślałam, że odeszli od takich sposóbów utrzymywania porządku już. A jednak
        nie. I to jest żałosne - odcinanie się od komunizmu, a jednoczesnie działanie
        komunistycznymi, sb-ckimi metodami tj. na każdego znajdą się kwity.
        Paniała Pani?
        • renia1807 Re: agao_72 23.02.07, 11:08
          nie bierz tego do siebie , tu o kim innym mowa!
      • denea Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:06
        Ale my teraz nie o Babce przecież...
        • denea Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:16
          A przepraszam, doczytałam post Agi...
          No to za siebie powiem że abstrahuję od cudzych poglądów politycznych, mnie
          przeraża to że jeszcze trochę i będziemy prosić o azyl na Białorusi...
          I jeszcze powiem że wysyłając list ze strony ekologów do premiera czułam lekki
          niepokój że a nóż to będzie miało jakieś niemiłe konsekwencje... List był mało
          uprzejmy dosyć, a nasz premier się potrafił nie o takie rzeczy obrażać.
          • agao_72 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:20
            dzieci nam zabiorą wink. tak profilaktycznie. żeby nie nasiąknęły ekologią i
            innymi masońskim paskudztwami...
            • denea Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:25
              O żesz kurde...
              O tym akurat nie pomyślałam wink
            • dlania Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:27
              Nie zabiorą: przywiążemy sie wraz z dziećmi łańcuchami do drzew.
              • agao_72 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:31
                wyrąbią drzewa i zabiorą. dla dobra naszych dzieciaczków wink.
                • denea Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:35
                  ... i ku chwale IV RP...
                  • dlania Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:38
                    ... przerobią nas na płyty wiórowe...
    • agastrusia Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:28
      Wstążeczki nie mam ale podpisałam protest www.darzbor.v24.pl/vb/index.php
    • michasia24 ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:02
      bo wole zeby wycieli te drzewa niz zeby dalej gineli tam ludzie pod kolami tirow
      • agastrusia Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:03
        A wiesz że autostrada może iść inną trasą i że można osiągnąć i jedno i drugie?
      • agao_72 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:18
        widzisz, zostałaś doskonale zmanipulowana. problem jest taki - ekologowie nie
        podważają koniecznościu budowania autostrady - byliby kompletnymi idiotami.
        podważają konieczność budawania autostrady w tym miejscu - można ją puścić
        inną trasą bez konieczności niszczenia przyrody.
        wybrano trasę najkrótszą, a jednocześnie projekt dość drogi w realizacji, bo
        biegnący przez tereny bagienne.
        koszty budowy owej autostrady co roku rosną... więc czy naprawdę to takie dobre
        wyjście.
        a tak w ogóle, to czy media donoszą non-stop o ofiarach śmiertelnych tirów w
        Augustowie? jest zmęczenie i znużenie mieszkańców tą sytuacją. i się nie
        dziwię. ale przyroda jest dobrem narodowym i świat nie kończy się na naszym
        pokoleniu. więc nie dewastujmy jej i podejmujmy takie decyzje, abyśmy mogli się
        z niej cieszyć cały czas.
        • michasia24 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:23
          moze przebiegac przez inne miejsce spoko ale amietajcie jak jest u nas
          naprawde, ile lat budowali auotostrade a4, jakos to bylo ze przez 10 lat
          wybudowanoi chyba 8 km, a propo tego ze nie mowi sie o tym ze tam gina ludzie
          tak samo jak nie mowi sie w wiadomosciach ogolnokrajowych o wypadkach n w
          naszej miejscowosci tak samo jak w wielu innych
          • agao_72 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:25
            mam pomysł - sprawdź statystyki. czyli liczbę wypadków tiry vs. ludzie w
            Augustowie. podaj ją. porównamy to z innymi miejscowościami leżącymi na trasach
            przelotowych.
            • michasia24 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:27
              wiesz nie wazne sa dla mnie statystyki jezeli dzieki temu ocali sie zycie choc
              jednej osoby warto wyciac te drzewa
              • kosheen4 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:29
                michasia24 napisała:

> wiesz nie wazne sa dla mnie statystyki jezeli dzieki temu ocali sie zycie choc
                > jednej osoby warto wyciac te drzewa

to krótkofalowe myślenie
                • michasia24 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:30
                  ciekawe czy byloby krótkofalowe gdyby zginl tam ktos z twoich bliskich
                  • kosheen4 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:46
                    michasia24 napisała:

> ciekawe czy byloby krótkofalowe gdyby zginl tam ktos z twoich bliskich

na szczęście nie zginął i żadna to argumentacja, ale...
                    raczej tak. osobisty żal nie powinien wpłynąć na trzeźwy osąd sytuacji. istnieje
                    alternatywne miejsce poprowadzenia obwodnicy - niekoniecznie przez unikalne tereny.
              • agao_72 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:32
                umrzeć możesz schodząc ze schodów. i co wtedy? zburzyć schody? zbudować
                równoległe?
              • ciocia_luta halo, halo ! myslenie boli? Michasiu? 23.02.07, 12:40
                michasia24 napisała:

> wiesz nie wazne sa dla mnie statystyki jezeli dzieki temu ocali sie zycie
                choc
                > jednej osoby warto wyciac te drzewa

Moze warto sie o ŚWIATłA vel sygnalizacje swietlną postarac, co?
                Co ten wasz burmistrz - zrobil, oprocz wydawania odgłosów paszczą?
                Ile sygnalizacji postawił, ile rond zbudował? ha?
                Niestety, jesteś przykladem modelowego prania mózgu jakie robią leniwi i
                nieudolni samoirzadowcy, leniwym umysłowo obywatelom.
                • michasia24 ciociu klociu 23.02.07, 12:47
                  z moja inteligencja wszystko ok ale z twoja kultura musisz duzo popracowac
                  • ciocia_luta michasiu miła 23.02.07, 13:53
                    no niestety, analizujac Twoje wypowiedzi dochodze do skrajnie innych wniosków.
                    Przykro mi, ze dałaś sobie zrobić wode z mózgu, ale moze nie jest za poźno?
                    BTW - a co Ty, jako obywatel miasta zrobilaś przez zostatnie 10 lat??? (w
                    kwestii tirow zabijajacych ludzi? )
                    Podpisałaś chociaż petycje tiry na tory?
                    w ilu akcjach obywatelskich uczestniczyłas?
                    co zrobilas dla swoich dzieci?
                    Widzisz, ja mam zupelnie inne doswiadczenia, na tyle ile moge staram sie
                    uczestniczyć w budowaniu spoleczenstwa obywatelskiego i jakos sie nie nabieram
                    na bełkot politykow. I sie orientuje, chociazby w projektach dotyczacych via
                    baltica , czy innych.
                    • agastrusia Re: michasiu miła 23.02.07, 14:46
                      nawet moge podać link
                      www.oai.pl/tirynatory/index.php?r=9&peid=1?sid=c1a019e9267748777ac1dc49fac658ee
                    • michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 15:12
                      ciocia_luta napisała:

> no niestety, analizujac Twoje wypowiedzi dochodze do skrajnie innych wniosków.

analizowalas je? serio? to z ktorej wywnioskowalas ze jestem obywatelem TEGO
                      miasta? moze zacznij od elementarza to pozniej pogadamy
                      • agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 15:31
                        słonko drogie - możesz być mieszkańcem każdego miasta, ale co Ty zrobiłaś dla
                        społeczności lokalnej i środowiska naturalnego. chyba nic - bo nie masz
                        świadomości istnienia nawet inicjatywy obywatelskiej. popierasz burmistrza,
                        który gardłuje "giną dzieci", a jednoczesnie nic nie robi, żeby zapanować nad
                        miejskim chaosem, bo czeka na autostradę (wytyczoną po najmniejszej linii
                        oporu). przerzuca odpowiedzialność na rzadzących, sam będzie spijał śmietankę
                        potem, że zapewnił ludziom pracę przy autostradzie, ze ocalił dzieciaczyny itp.
                        a fakt jest jeden - nie zapewnił bezpieczeństwa w mieście.i mydli ludziom oczy.
                        zrozum kobieto, że Ziemia - planeta nie jest tylko dla nas, jest także dla
                        naszych pokoleń, my ją użytkujemy dość krótko. i dobrze byłoby nie zdewastować
                        jej kompletnie.
                        • michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 15:37
                          a mnie ciekawi jedno. dlaczego gdy ktos ma inne zdanie jest wyzywany od malo
                          inteligennych, brakuje mu swiadomosci obywatelskiej i musi nasluchac sie innych
                          malo przyjemnych okreslen???
                          • agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 15:44
                            mmmmm
                            więc tak. jeżeli ktoś ma inne zdanie i potrafi je merytorycznie uzasadnić - to
                            jest wielce okej. a jeżeli opiera się na argumentach emocjonalnych, bądź z
                            grupy "bo tak", to raczej trudno mi takiego delikwenta poważnie traktować.
                            a "brakuje świadomości obywatelskiej" to jakaś inwektywa, że tak zapytam?
                            • michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 15:54
                              ciekawe co wy takiego zrobilyscie dla ekologi? ciekawe ile was bylo tam i to
                              widzialo, ciekawe skad tyle3 obronczyn nagle sie bierze o rozglosniona sprawe a
                              nie ma zadnej doslownie zadnej gdy wycina sie lasy dla zysku ile z was ma domki
                              z drezewa boazerie, parkiet, ile z was uzywa paieru toaletowego ekologicznego
                              ile z was kupuje napoi w szklanych opakowaniach a nie w plastikowych najpiwer
                              zacznijcie zmiene o siebie i dajcie zy ludziom w tamterj okolicy - normalnie
                              • agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:05
                                mmmm (lubię sobie mruczeć)
                                więc:
                                a) segeguję odpady od bardzo dawna
                                b) jeżeli nie muszę nie używam siatek plastikowych, butelek plastikowych
                                c) ograniczam zużycie wody/ światła itp.
                                d) jezeli nie muszę nie jadę samochodem (komunikacja miejska/ rower)
                                c) zbieram makulaturę (w ramach segregacji odpadów)
                                d) jakbyś czytała ze zrozumieniem to byś zauważyła, że jestem "zielona" od
                                początku lat 90

mam drewniane meble - fakt, ale to są meble, które nam starczą na lata. nie
                                będziemy ich zmieniać - są zrobione przez nas i są bardzo trwałe.

i na litość boską
                                ekologiI
                                • michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:15
                                  agao_72 napisała:
                                  > i na litość boską
                                  > ekologiI

hehhe i co nie wyszlo???

to jescze mam nadzieje ze paskow nie nosisz skórzanych no i w zimie biedactwo
                                  marzniesz bo buty ekologiczne

prawie swieta jestes gratuluje!!
                                  no i lepiej komputer wylacz to ograniczysz uzywanie pradu jeszcze bardziej
                                  • ciocia_luta Re: michasiu miła 23.02.07, 16:25
                                    > hehhe i co nie wyszlo???
                                    >
                                    > to jescze mam nadzieje ze paskow nie nosisz skórzanych no i w zimie biedactwo
                                    > marzniesz bo buty ekologiczne
                                    Rozumiem, ze to jest wszystko co masz w tym - ekologicznym - temacie do
                                    powiedzenia.
                                    Ok - teraz juz wiem skąd sie bierze elektorat pisoobrony i Kononowicza.
                                    • michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:30
                                      a ja myslalam ze wiecej juz nie masz nic do powiedzenia o ja naiwna
                                  • agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:27
                                    nie, wyszło jak najbardziej słoneczko Ty moje - to drugie to jest "duże i",
                                    które wygląda jak małe l - przy tej czcionce.
                                    uzyłam dużej literki, żebyś zwróciła uwagę, że powinny być dwie samogłoski "i"

mmm
                                    więc:
                                    a) buty noszę ze skóry - mylisz ekologię z wegetarianizmem ortodoksyjnym
                                    jakimś, paski takoż skórzane lubię, kurtki, spodnie też
                                    b) mięsa po prostu nie jadam, tj. jadam incydentalnie, ale raczej unikam. nie
                                    przepadam

i nie ciskaj się, bo żyłeczka jakaś pęknie Ci.
                                    widzisz - złośliwym trzeba być rozumnie wink

a w moim bardzo długim życiu nasłuchałam się już setek uwag tego typu i
                                    doskonale mnie bawi takie ciskanie się.
                                    • michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:31
                                      ta a ja myslalam ze zwierzatka natura i te sprawy to ekologia, ale nie
                                      oswiecaj mnie twoich rad nie potrzebuje
                                      • agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:34
                                        pl.wikipedia.org/wiki/Ekologia
                                        merytorycznie, merytorycznie, czyli po polsku "używaj mózgu"
                                        • agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:51
                                          PS. wg mnie Michasiu potrzebujesz formalnej edukacji.
                                          ale co tam, dorosła jesteś i możesz sobie pozwolić na wtórny analfabetyzm w
                                          każdej dziedzinie życia, Twoje prawo.
                                          • michasia24 agao 23.02.07, 17:02
                                            a ja polecam ci kurs dobrego zachowania oraz kultury w stosunkach
                                            miedzyludzkich,
                                            • ciocia_luta Re: agao 23.02.07, 17:07
                                              oraz kultury w stosunkach
                                              > miedzyludzkich,
                                              To jeszcze zdefiniuj to, o czym napisałas smile)))))
                                              Bo odnosze wrażenie, z uzywasz wyrażen, ktorych znaczenia nie rozumiesz,
                                              niestety.
                                              • michasia24 Re: agao 23.02.07, 17:23
                                                rany az glowa boli sad, czasami mam wrazenie ze niektorzy lubia robic z siebie
                                                idiotki bo nie wierze ze az tylu ludzi jest tak pustych
                                                • agao_72 Re: agao 23.02.07, 17:39
                                                  już wiem, w czym problem!
                                                  ja używam słów, ktorych nie rozumiesz.
                                                  i dlatego myślisz, że Cię inwektywami obrzucam.
                • agao_72 Re: halo, halo ! myslenie boli? Michasiu? 23.02.07, 13:06
                  masz rację. to przykład modelowego prania mózgu - "bo giną dzieci" - i to ma
                  wszystko załatwić.
        • agao_72 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:24
          PS. we wstążeczkę (tylko) możesz ubrać się dla swojego faceta wink, technicznie
          wstążeczkę trudno ubrać (nawet nie wiem w co). wstążeczkę możesz li jedynie
          przypiąć, przyszpilić.
      • kosheen4 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:27
        michasia24 napisała:

> bo wole zeby wycieli te drzewa niz zeby dalej gineli tam ludzie pod kolami tiro
        >
        tak, giną codziennie czwórkami.
        • edorka1 a ja owszem !!!! 23.02.07, 15:44
          To dlaczego ludzie nie naciskają na lokalny samorząd żeby zrobił światła i
          kładki nad niektórymi ulicami???Dlaczego???
          Dlaczego trzeba rozjechać Rospudę a nie puścić tej obwodnicy alternatywnie???
          Bo zniszczy kulturowy krajobraz pól ???
          Dlaczego mamy płacić gigantyczne kary za budowę niezgodną z prawem unijnym???
          Dlaczego zamiast zacząć działać zgodnie z prawem robi się tyle dziwnych ruchów
          i marnuje czas? Ten świat jest własnością naszych dzieci - nie naszą. Chcę żeby
          moje dzieciaki zobaczyły Rospudę. Rospudę a nie autostradę.Autostrada to nie
          tylko droga i jej budowa ale zasmrodzona spalinami okolica, zasolona w zimie,
          hałaśliwa i ruchliwa. To katastrofa dla tej doliny w każdym wymiarze.Niech
          powastanie ta obwodnica, jest konieczna, ale niech nie niszczy tego co
          najcenniejsze.

Wierzę że Rospuda ocaleje. Na szczeście są tacy którzy cenią ja bardziej niż my
          sami. Koniec końców nie sądzę, żeby władze przystały na tą budowę mając płacić
          miliony. Ale cała ta dyskusja jest niezwykle krzepiąca - oto są ludzie którzy
          potrafią zwrócić uwagę całego kraju na coś tak ulotnego jak...ptaki... i
          drzewa.BRAWO!!!
          • babka71 Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:14
            W TVN 24 ..wywiady z mieszkańcami Augustowa, jeden z nich stwierdził , tak w
            skrócie, że go nie obchodzą żabki, i ptaszki na bagnach...
            • agao_72 Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:29
              i fajnie, tylko jak im spierdzielą turyści, którzy do tych żabek i bagienek
              jeżdżą to co wtedy.
              będą wredni turyści i nierozumnie oraz wyciąganie łapek po zapomogę?

to jest tragiczne <bum głową w ścianę>
            • ciocia_luta Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:29
              To sa ludzie bardzo, bardzo mało świadomi tego co mogą, oni po prostu nie
              wiedza , ze ich zycie, zdrowie, komfort itd. zalezy od nich.... Lata bierności
              przyzwyczaily ich do tego , że ktoś za nich robil, decydował...oni tylko
              konsumowali, to co ktos im podstawił pod pysk. Stad taka postawa. Stad ofiary
              tirów ... Stąd postawa nie obchodzi mnie zaba.
              No bo skoro ktos ma taka bezmyslną wizje zycia , to faktycznei co go obchodza
              jego dzieci i wwnuki - i jakośc ich życia...Dla mnie tragedia - ale z drugiej
              strony wielkie wyzwanie dla organizacji ngo.
              • michasia24 Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:32
                rozumiem ze osoba bardzo swiadomo jestes tylko ty?
                • ciocia_luta Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:36
                  Nie znam jeszcze pare osob, ale niestety polska rzeczywistosc pokazuje, ze
                  idioci górą.
                  Michasiu, jak masz ochote podyskutowac, to prosze, przemysl swwoje wypowiedzi,
                  dobrze, bo tak szkoda energii na stukanie. no chyba ze sie odchudzasz.
              • agao_72 Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:36
                wiesz ciociu_luto, tylko jak im "miastowy" tłumaczy, ze ta żaba ma jeszcze dla
                wnuków ich wnuków wystarczyć, a im się horyznont czasowy zamyka na terminie
                wypłaty zasiłku, to jakby wołać w próżnię...
                • ciocia_luta Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:40
                  Dla mnie to jest włsnie straszne- wartości na juz, potrzeby na już - nazrec
                  sie, napić, podupcyc(sorki), obejrzec tv...i tyle. Zero myslenia o przyszlości -
                  ze na tej Rozpudzie moga zarobic kokosy (np. zagraniczni birdwatcherzy itp.),
                  agroturystyka itd.)
                  ZE TO JEST COŚ DLA POKOLEŃ, ze wspolnym wysilkiem cos mozna...A tu postawa, ani
                  ch.. i koniec, bo ja tak chce od innych, od mopsu.
      • janka007 Re: ja wstazeczki nie ubiore 24.02.07, 14:47
        michasia24 napisała:

> bo wole zeby wycieli te drzewa niz zeby dalej gineli tam ludzie pod kolami
        tiro
        > w

A tak z ciekawości - w co nie ubierzesz tej wstążeczki? Są jakieś wstążeczkowe
        ubranka? Sukienki dla wstążeczek? Rzuc linką, chętnie pooglądam.
    • agao_72 referendum w sprawie Rospudy 23.02.07, 17:47
      to byłoby śmieszne, gdyby nie dotyczyło kraju, w którym mieszkam. pan premier
      postanowił sobie referendum rozpisać. w sprawie autostrady. lokalnie. tj. o
      autostradzie mają wypowiedzieć się mieszkańcy regionu, który popiera budwę.
      moim zdaniem to jakieś żałosne. bo Rospuda jest własnością całego społeczeństwa
      i całe społeczeństwo powinno się wypowiedzieć, na temat tego, czy zgadza się na
      zniszczenie swojego dobra narodowego, jakim jest dolina Rospudy.
      jakos tak górnolotnie to zabrzmiało.

jakieś chore, przykre.
      • denea Re: referendum w sprawie Rospudy 23.02.07, 18:05
        Ale tu górnolotność jest jak najbardziej uzasadniona.
        To tak jakby Krakowianie decydowali czy zburzyć Wawel bo w czymś komuś
        przeszkadza. Jeszcze w Krakowie nie byłam ale uważam że to moja sprawa, tak
        samo jak Rospuda, chociażby dlatego że chcę to wszystko móc kiedyś dziecku
        pokazać.
        Bez sensu, aż się płakać chce.
        Mam nadzieję że takie referendum nie będzie miało po prostu żadnej mocy.
        • wenus2006 Re: referendum w sprawie Rospudy 25.02.07, 12:26
          mieszkańcy Augustowa nie chcą w innym miejscu obwodnicy,gdyż musieliby dłużej na
          jej budowę czekać - jedyne co logiczne przychodzi mi do głowy...Pracę przy nowym
          projekcie mogłyby się zaczać najwcześniej za rok,a tu buldożery już nadjeżdżają...
          • agastrusia Re: referendum w sprawie Rospudy 25.02.07, 17:37
            ale przecież napewno są alternatywne projekty - zupełnie nie rozumiem tego
            parcia akurat na ten przez Rospude uncertain
            • kawka74 Re: referendum w sprawie Rospudy 25.02.07, 17:48
              bo szybciej
              powiedziano im (mieszkańcom Augustowa), że zmiana trasy spowoduje odsunięcie
              całej inwestycji o lata świetlne
              wariant alternatywny również zahacza o Rospudę, ale szkody będą znacznie mniejsze
    • fajka7 Michasia 25.02.07, 11:30
      Michasiu chcialabym wrocic z dyskusja na wlasciwe tory. Nie rozumiem jednej
      rzeczy w Twoich wypowiedziach: dlaczego jako zwolenniczka obwodnicy, uwazasz,
      ze musi ona przebiegac akurat tamtedy, czyli przez te doline?
      Ja tez jestem zwolenniczka obwodnicy, ale wybudowanej na innej trasie, tak,
      żeby nie niszczyc Rospudy jednoczesnie, bo po co?
      Z Twoich wypowiedzi wynika posrednio, ze inna trasa nie wchodzi w rachube. Albo
      przez Rospude, albo wcale. Możesz to wyjasnic?
      Pytam niezlosliwie, chcialabym wiedziec.
      • michasia24 Re: Michasia 25.02.07, 12:44
        dziekuje ze nie zlosliwie smile

tez bym wolala zeby byla budowna gdzie indziej ale znajac nasze panstwo beda
        budowac droge gdzie indziej nie teraz ani w ciagu najblizszego czasu ale za
        pare lat, a stawiajac sie na miejscu mieszkancow doskonale ich rozumieme ze
        maja dosc tirow i chca wkoncu zmiany bo czekaja juz ladnych pare lat na to by
        cos ruszylo
        • paszczakowna1 Re: Michasia 25.02.07, 16:05
          Bez pieniędzy z Unii, to mieszkańcy Augustowa prędzej własne ucho zobaczą, niż
          jakąkolwiek obwodnicę. Koszty już "na papierze" się znacznie podniosły (mimo że
          wykreślono podgrzewaną nawierzchnię, która była warunkiem akceptacji projektu -
          ale kto na takie drobiazgi uwagę zwraca), a jak Polska Polską nie ma takiej
          inwestycji Skarbu Państwa, która by nie kosztowała więcej niż zaplanowane. Tylko
          nikt augustowianom tego nie powie, tym bardziej że wybory samorządowe powtarzane
          tam będą. Naobiecywać, wyciąć trochę drzew, pokazać że się coś robi, rozgrzebać
          teren, a poźniej się okaże, że wykonawcę trzeba zmienić, a funduszy nie ma. Ile
          razy to widzieliśmy.
        • janka007 Re: Michasia 25.02.07, 16:15
          Z tego co słyszałam problemem tam jest przede wszystkim brak świateł na drodze.
          Spokojnie sobie można poczekać rok dłużej na opracowanie planów montując
          światła, a wtedy tylko samobójcy będą przechodzić przez drogę w niedozwolonym
          miejscu.
          W szybkie rozpoczęcie inwestycji przez Rospudę może i uwierzę, ale nie uwierzę
          w szybkie jej zakończenie. A jeśli Unia łaskawie uchwali nam za każdy dzień
          budowy trasy pzrez Rospudę gigantyczne kary, to koniec tej budowy tym bardziej
          nigdy nie nastąpi.
          • kawka74 Re: Michasia 25.02.07, 16:54
            nie zamontują świateł, bo miasto się korkuje
            ciekawe, dlaczego nie montują kładek nad jezdnią
        • fajka7 Re: Michasia 25.02.07, 21:24
          ale znajac nasze panstwo beda
          > budowac droge gdzie indziej nie teraz ani w ciagu najblizszego czasu ale za
          > pare lat,

Ale to by nalezalo najpierw ustalic wydaje mi się. Poza tym w obliczu kar
          unijnych obecny projekt ma chyba niewielkie szanse powodzenia. Wlasciwie nie
          wiem, ale ciekawi mnie czy Polska jest w stanie olac calkowicie konsekwencje,
          którymi straszy unia i faktycznie budowac te droge? To bylaby najdrozsza szosa
          swiata smile
    • kawka74 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 25.02.07, 14:13
      Właśnie oglądam mieszkańców Augustowa - wysoce pokojowo nastawionych -
      goszczących w obozie ekologów.
      Wygląda to jak demonstracja Samoobrony po niedzielnej mszy. Wrzaski, wyzwiska,
      pieniactwo. Ktoś ich nieźle podkarmił sloganami, a potem poszczuł na ekologów,
      którym chyba tylko przez niedopatrzenie rogi nie wyrosły, ani ogon, ani kopyta.
      Żenujące i smutne.
    • 0golone_jajka Takie akcje mnie rozluźniają 25.02.07, 16:28
      Większy pożytek by przyniosło odstawienie samochodu na jeden dzień i podróż autobusem do pracy niż przypięcie takiej wstążeczki. Welcy miłośnicy przyrody.
      • paszczakowna1 Re: Takie akcje mnie rozluźniają 25.02.07, 16:50
        To czynności wykluczające są?

Uwielbiam takie teksty. Niech tylko komuś przyjdzie do głowy robić cokolwiek dla
        pożytku społecznego, zaraz znajdą się wszystkowiedzący, którzy pouczą, że nie
        należy chronić lasów, tylko oszczędzac energię elektryczną, nie oszczędza
        energię, tylko edukować bezrobotnych, nie edukować bezrobotnych, tylko karmić
        głodne dzieci w Afryce...
        • janka007 Re: Takie akcje mnie rozluźniają 25.02.07, 21:36
          karmić
          > głodne dzieci w Afryce...

Coś ty, karmić głodnych dzieci w Afryce nie można, bo mamy przecież polskie
          równie glodne albo i głodniejsze. Prawdziwy Polak katolik nie karmi cudzych
          umierających z głodu dzieci, jeśli choć jedno polskie dziecko jada tylko dwa
          posiłki dziennie.
      • agastrusia Re: Takie akcje mnie rozluźniają 25.02.07, 17:49
        a ci co kożystają już z komunikacji niech przesiądą sie na własne nogi ;-P
      • agao_72 Re: Takie akcje mnie rozluźniają 25.02.07, 19:33
        koreczek może, jak Cię rozluźniło?

hmmm... ja to na rowerku sobie jeżdżę, albo komunikacją miejską. jeżeli
        korzystamy z samochodu, to rodzinnie - czyli dziecko do babci, ja do pracy, mąż
        do pracy (i wersja powrotna) itp.
    • babka71 Re: Jedna rzecz mnie zastanawia 26.02.07, 11:42
      Projekt autostrady został przygotowany kilka lat temu jeszcze za rządów SLD i
      idąc za ciosem,po wygranych wyborach, powinien być od razu wzięty pod lupę i
      zmieniony !!!!!!!!!!!!!po wejściu Polski do UE..,!!!!!!!!!!!! ale tego nie
      zrobiono, a szkoda, WIELKA SZKODA, TU WLADZA SAMORZADOWA DAŁA DUPY.., poczekali
      na dotacje (mówię o samorządowcach podlaskich), teraz mają kłopot, jak nie ten
      PROJEKT, to dopiero za 3 lata,bedzie inny i mają w plecy kasę..., więc
      najlepiej podbijać atmosferę wśród lokalnej społeczności pod tytułem:
      Jak nie teraz to dopiero za kilka lat!!!! I ludek głupi to kupuje
      p.s wkurzona jestem!!!
      p.s 2 Popieram Wajraka
      p.s 3 do michasi24 ! w szpitalach onkologicznych w Polsce
      statystycznie ,dziennie umiera 1000 więcej dzieci, niż w Augustowie pod kołami
      tirów
      W tym cały szkopuł..., że populiści z Augustowa szafują takimi argumentami...
      ku....wa nóz mi sie w gaciach otwiera !!!!
      • agastrusia Re: Jedna rzecz mnie zastanawia 26.02.07, 22:19
        a mnie zastanawia to, że przedsięwzięcie ma już 19 lat a dopiero teraz sie
        wszyscy obudzili jak właściwie jest po ptakach uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka