babka71 22.02.07, 15:01 Mamuski jest nas tym forum sporo luda dodajmy swoje www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3907387.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 15:19 babka, rozśmieszyłaś mnie do łez. niby to ponizej od dziś jest twoim mottem życiowym???? zwłaszcza to wspólne dobro do ciebie pasuje PPPPPPP "Ja od dziś zaczynam nosić zieloną wstążkę. Bo wiem, że będzie ona symbolem ludzi którzy szanują przyrodę, piękno, a dobro wspólne jest dla nich dobrem najwyższym." Odpowiedz Link Zgłoś
pyzka34 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 15:22 Demarta, wiecej wiary w czlowieka)) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 15:26 w człowieka owszem, ale wiara w człowieka pt.: "babka" to awykonalne dla mnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka a ja myślałam,że twój symbol 22.02.07, 15:24 to berecik lub kacza łapka? Zielona wstązeczka na moherowym bereciku to jak sos pomidorowy do tortu. Przecież tę trasę podpisał minister takiego samego pisowskiego wyznania jak ty więc nie trzymasz jego płetwy tfu znaczy strony? Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: demarta nie rozumiem 22.02.07, 15:37 wyjaśnij mi ale tak dokładnie kiedy i gdzie napisałam inaczej Co takiego złego zrobiłam, że uważasz , mnie za potwora...?/hmnnn Może masz niskie i ograniczone horyzonty myslowe.. Czy dla Ciebie poglądy konserwatywne, popierające PiS , są równoznaczne z debilizmem umysłowym?\ Bycie zagorzałym ekologiem, chyba nie jest sprzeczne z poglądami moherowo- pisowskimi??? Albo ja o czymś nie wiem.. demarta teraz nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: demarta nie rozumiem 22.02.07, 15:39 > Bycie zagorzałym ekologiem, chyba nie jest sprzeczne z poglądami moherowo- > pisowskimi??? Minister, który podpisał decyzję chyba by się z Tobą nie zgodził... Albo on w pisie przez podstęp, żeby szkodzić krajowi? Sabotażysta? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: demarta nie rozumiem 22.02.07, 15:46 babka71 napisała: > wyjaśnij mi ale tak dokładnie kiedy i gdzie napisałam inaczej > Co takiego złego zrobiłam, że uważasz , mnie za potwora...?/hmnnn potwór? takiego słowa nie użyłam, ale skoro tak odenrałaś sens mojej wypowiedzi, to cóż, coś musi być na rzeczy, wygląda na to, że sama adekwatnie się nazwałaś ) > Może masz niskie i ograniczone horyzonty myslowe.. niskie horyzonty, powiadasz, a podaj proszę definicję, bo mnie to zbyt wiele nie mówi, o szerokich horyzontach owszem, słyszałam, ale o niskich? niestety nie. > Czy dla Ciebie poglądy konserwatywne, popierające PiS , są równoznaczne z > debilizmem umysłowym?\ > Bycie zagorzałym ekologiem, chyba nie jest sprzeczne z poglądami moherowo- > pisowskimi??? a to pytanie to chyba nie do mnie. ja w tematy moherowo - pisowskie nie wnikałam. w odróżnieniu od ciebie wyjątkowo pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: demarta nie rozumiem 23.02.07, 13:41 babka71 napisała: > > Czy dla Ciebie poglądy konserwatywne, popierające PiS , są równoznaczne z > debilizmem umysłowym?\ No jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
taylorhayes Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 15:43 No nie bądźcie takie wredne. Babka się zaangażowała raz w coś pozytywnego, a Wy jej dokuczacie. A dziewczyna się tak cieszyła... Ciekawe tylko, czy rozumie o co chodzi w tej Rospudzie, czy to tylko dlatego, że pałacowy Kaczor i jego żońcia są za a nawet przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Nawet obcy ludzie czytają moje posty 22.02.07, 15:54 Boże jestem już rozpoznawalna dzięki....he he Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Nawet obcy ludzie czytają moje posty 22.02.07, 16:06 a ja to twoja rodzina, czy co? ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta no to przeczytaj sobie 22.02.07, 16:49 poprawiłam za twoją sugestią. i czy to wg ciebie ma sens? a ja to twoja rodzina, czy słucham? ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
taylorhayes [...] 22.02.07, 17:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 22:19 jak zwykle pięknie ubawiłam się dialogiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 22:50 Chyba każdy na forum ma prawo do wyrażania swoich poglądów, więc ma je i Babka71. Chylę głowę przed Babką71 za to, że mimo odmiennych poglądów od większości na tym forum nie boi się ich wyrazić. Wątek nie jest o polityce a o Dolinie Rospudy i jej ocaleniu od zagłady. Przyczepię sobie zieloną wstążeczkę na znak protestu ja, lewicowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
denea A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążeczkę... 23.02.07, 10:54 ... traktujący o tym że premier poszczuł prokuratorów na ekologów ??? Był przed chwilą i nie ma, czy ja źle patrzę ? O inwigilacji i paranoi też już nie wolno ???? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążecz 23.02.07, 10:56 a pewnie w koszu, bo niby do babki to na priv trza, a nie oficalnie w ogólnodostępnym..... chiba ) Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążecz 23.02.07, 10:58 sądzisz, że poleciał bo był imienny? Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążecz 23.02.07, 10:57 chiba nie też się dziwię, ze poleciał więc tu zalinkuję serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3940624.html i powiem BABKA71 ODEPNIJ WSTĄŻECZKĘ, BO CIĘ ZINWIGILUJE POLICJA!!!! i jeszcze powiem, że po blokadzie budowy tamy w Czorsztynie grożono mi, że studiów nie skończę, bo są na mnie kwity... to było na początku lat 90. jakieś podobieństwo działania widzę, echhhhh tak ma wyglądać IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążecz 23.02.07, 10:57 Zniknął w momencie, kiedy własnie sie do niego dopisywałam. Szybko działa ta pisowsko-policyjna inwigilacja. No bo chyba na salony nie poleciał!!! ja jeszcze w sprawie babki: czemu sie jej czepiacie, że berecik i ekolog to sie gryzie. Przecież matka Gosiewskiego i prezydentowa Kaczorowa tez bronia Rospudy!!! nawet sa w jakiejś organizacji. One tez myslą o dobru wspólnym, a że i tak skończy sie inaczej... No cóż, jakby co, to intencje miały dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: A gdzie jest wątek pt. Babka schowaj wstążecz 23.02.07, 11:05 dobrymi intencjami to można piekło wybrukować, znaczy szlaczek zrobić pomiędzy dobrymi chęciami a nie wiem czemu w tej sprawie się babki czepiacie chyba w nawyk Wam już weszło kobitki ... Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:01 Nie ma to jak zadrwić z kogoś , kto ma inne poglądy, prawda? ZAŁOSNEEEEEEEEEEEEEEEEE..................................... Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:06 Słuchaj - ja nie drwię z poglądów. Ja się tylko zastanawiam jak można popierać rząd, który wyczynia takie idiotyzmy. I zastanawiam się gdzie jest granica paranoi, bo jak można zapowiadać inwigilowanie ekologów, monitorowanie forów itp. Przeżyłam coś takiego, siedziałam 48 h w więzieniu za blokowanie budowy tamy w Czorsztynie. Straszono mnie, że będę mieć problemy. Robili to policjanci, którzy niedawno jeszcze byli milicjantami. Ale to było 16 lat temu i naiwnie myślałam, że odeszli od takich sposóbów utrzymywania porządku już. A jednak nie. I to jest żałosne - odcinanie się od komunizmu, a jednoczesnie działanie komunistycznymi, sb-ckimi metodami tj. na każdego znajdą się kwity. Paniała Pani? Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: agao_72 23.02.07, 11:08 nie bierz tego do siebie , tu o kim innym mowa! Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:06 Ale my teraz nie o Babce przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:16 A przepraszam, doczytałam post Agi... No to za siebie powiem że abstrahuję od cudzych poglądów politycznych, mnie przeraża to że jeszcze trochę i będziemy prosić o azyl na Białorusi... I jeszcze powiem że wysyłając list ze strony ekologów do premiera czułam lekki niepokój że a nóż to będzie miało jakieś niemiłe konsekwencje... List był mało uprzejmy dosyć, a nasz premier się potrafił nie o takie rzeczy obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:20 dzieci nam zabiorą . tak profilaktycznie. żeby nie nasiąknęły ekologią i innymi masońskim paskudztwami... Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:25 O żesz kurde... O tym akurat nie pomyślałam Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:27 Nie zabiorą: przywiążemy sie wraz z dziećmi łańcuchami do drzew. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:31 wyrąbią drzewa i zabiorą. dla dobra naszych dzieciaczków . Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:35 ... i ku chwale IV RP... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:38 ... przerobią nas na płyty wiórowe... Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 23.02.07, 11:28 Wstążeczki nie mam ale podpisałam protest www.darzbor.v24.pl/vb/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:02 bo wole zeby wycieli te drzewa niz zeby dalej gineli tam ludzie pod kolami tirow Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:03 A wiesz że autostrada może iść inną trasą i że można osiągnąć i jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:18 widzisz, zostałaś doskonale zmanipulowana. problem jest taki - ekologowie nie podważają koniecznościu budowania autostrady - byliby kompletnymi idiotami. podważają konieczność budawania autostrady w tym miejscu - można ją puścić inną trasą bez konieczności niszczenia przyrody. wybrano trasę najkrótszą, a jednocześnie projekt dość drogi w realizacji, bo biegnący przez tereny bagienne. koszty budowy owej autostrady co roku rosną... więc czy naprawdę to takie dobre wyjście. a tak w ogóle, to czy media donoszą non-stop o ofiarach śmiertelnych tirów w Augustowie? jest zmęczenie i znużenie mieszkańców tą sytuacją. i się nie dziwię. ale przyroda jest dobrem narodowym i świat nie kończy się na naszym pokoleniu. więc nie dewastujmy jej i podejmujmy takie decyzje, abyśmy mogli się z niej cieszyć cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:23 moze przebiegac przez inne miejsce spoko ale amietajcie jak jest u nas naprawde, ile lat budowali auotostrade a4, jakos to bylo ze przez 10 lat wybudowanoi chyba 8 km, a propo tego ze nie mowi sie o tym ze tam gina ludzie tak samo jak nie mowi sie w wiadomosciach ogolnokrajowych o wypadkach n w naszej miejscowosci tak samo jak w wielu innych Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:25 mam pomysł - sprawdź statystyki. czyli liczbę wypadków tiry vs. ludzie w Augustowie. podaj ją. porównamy to z innymi miejscowościami leżącymi na trasach przelotowych. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:27 wiesz nie wazne sa dla mnie statystyki jezeli dzieki temu ocali sie zycie choc jednej osoby warto wyciac te drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:29 michasia24 napisała: > wiesz nie wazne sa dla mnie statystyki jezeli dzieki temu ocali sie zycie choc > jednej osoby warto wyciac te drzewa to krótkofalowe myślenie Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:30 ciekawe czy byloby krótkofalowe gdyby zginl tam ktos z twoich bliskich Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:46 michasia24 napisała: > ciekawe czy byloby krótkofalowe gdyby zginl tam ktos z twoich bliskich na szczęście nie zginął i żadna to argumentacja, ale... raczej tak. osobisty żal nie powinien wpłynąć na trzeźwy osąd sytuacji. istnieje alternatywne miejsce poprowadzenia obwodnicy - niekoniecznie przez unikalne tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:32 umrzeć możesz schodząc ze schodów. i co wtedy? zburzyć schody? zbudować równoległe? Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_luta halo, halo ! myslenie boli? Michasiu? 23.02.07, 12:40 michasia24 napisała: > wiesz nie wazne sa dla mnie statystyki jezeli dzieki temu ocali sie zycie choc > jednej osoby warto wyciac te drzewa Moze warto sie o ŚWIATłA vel sygnalizacje swietlną postarac, co? Co ten wasz burmistrz - zrobil, oprocz wydawania odgłosów paszczą? Ile sygnalizacji postawił, ile rond zbudował? ha? Niestety, jesteś przykladem modelowego prania mózgu jakie robią leniwi i nieudolni samoirzadowcy, leniwym umysłowo obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 ciociu klociu 23.02.07, 12:47 z moja inteligencja wszystko ok ale z twoja kultura musisz duzo popracowac Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_luta michasiu miła 23.02.07, 13:53 no niestety, analizujac Twoje wypowiedzi dochodze do skrajnie innych wniosków. Przykro mi, ze dałaś sobie zrobić wode z mózgu, ale moze nie jest za poźno? BTW - a co Ty, jako obywatel miasta zrobilaś przez zostatnie 10 lat??? (w kwestii tirow zabijajacych ludzi? ) Podpisałaś chociaż petycje tiry na tory? w ilu akcjach obywatelskich uczestniczyłas? co zrobilas dla swoich dzieci? Widzisz, ja mam zupelnie inne doswiadczenia, na tyle ile moge staram sie uczestniczyć w budowaniu spoleczenstwa obywatelskiego i jakos sie nie nabieram na bełkot politykow. I sie orientuje, chociazby w projektach dotyczacych via baltica , czy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: michasiu miła 23.02.07, 14:46 nawet moge podać link www.oai.pl/tirynatory/index.php?r=9&peid=1?sid=c1a019e9267748777ac1dc49fac658ee Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 15:12 ciocia_luta napisała: > no niestety, analizujac Twoje wypowiedzi dochodze do skrajnie innych wniosków. analizowalas je? serio? to z ktorej wywnioskowalas ze jestem obywatelem TEGO miasta? moze zacznij od elementarza to pozniej pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 15:31 słonko drogie - możesz być mieszkańcem każdego miasta, ale co Ty zrobiłaś dla społeczności lokalnej i środowiska naturalnego. chyba nic - bo nie masz świadomości istnienia nawet inicjatywy obywatelskiej. popierasz burmistrza, który gardłuje "giną dzieci", a jednoczesnie nic nie robi, żeby zapanować nad miejskim chaosem, bo czeka na autostradę (wytyczoną po najmniejszej linii oporu). przerzuca odpowiedzialność na rzadzących, sam będzie spijał śmietankę potem, że zapewnił ludziom pracę przy autostradzie, ze ocalił dzieciaczyny itp. a fakt jest jeden - nie zapewnił bezpieczeństwa w mieście.i mydli ludziom oczy. zrozum kobieto, że Ziemia - planeta nie jest tylko dla nas, jest także dla naszych pokoleń, my ją użytkujemy dość krótko. i dobrze byłoby nie zdewastować jej kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 15:37 a mnie ciekawi jedno. dlaczego gdy ktos ma inne zdanie jest wyzywany od malo inteligennych, brakuje mu swiadomosci obywatelskiej i musi nasluchac sie innych malo przyjemnych okreslen??? Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 15:44 mmmmm więc tak. jeżeli ktoś ma inne zdanie i potrafi je merytorycznie uzasadnić - to jest wielce okej. a jeżeli opiera się na argumentach emocjonalnych, bądź z grupy "bo tak", to raczej trudno mi takiego delikwenta poważnie traktować. a "brakuje świadomości obywatelskiej" to jakaś inwektywa, że tak zapytam? Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 15:54 ciekawe co wy takiego zrobilyscie dla ekologi? ciekawe ile was bylo tam i to widzialo, ciekawe skad tyle3 obronczyn nagle sie bierze o rozglosniona sprawe a nie ma zadnej doslownie zadnej gdy wycina sie lasy dla zysku ile z was ma domki z drezewa boazerie, parkiet, ile z was uzywa paieru toaletowego ekologicznego ile z was kupuje napoi w szklanych opakowaniach a nie w plastikowych najpiwer zacznijcie zmiene o siebie i dajcie zy ludziom w tamterj okolicy - normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:05 mmmm (lubię sobie mruczeć) więc: a) segeguję odpady od bardzo dawna b) jeżeli nie muszę nie używam siatek plastikowych, butelek plastikowych c) ograniczam zużycie wody/ światła itp. d) jezeli nie muszę nie jadę samochodem (komunikacja miejska/ rower) c) zbieram makulaturę (w ramach segregacji odpadów) d) jakbyś czytała ze zrozumieniem to byś zauważyła, że jestem "zielona" od początku lat 90 mam drewniane meble - fakt, ale to są meble, które nam starczą na lata. nie będziemy ich zmieniać - są zrobione przez nas i są bardzo trwałe. i na litość boską ekologiI Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:15 agao_72 napisała: > i na litość boską > ekologiI hehhe i co nie wyszlo??? to jescze mam nadzieje ze paskow nie nosisz skórzanych no i w zimie biedactwo marzniesz bo buty ekologiczne prawie swieta jestes gratuluje!! no i lepiej komputer wylacz to ograniczysz uzywanie pradu jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_luta Re: michasiu miła 23.02.07, 16:25 > hehhe i co nie wyszlo??? > > to jescze mam nadzieje ze paskow nie nosisz skórzanych no i w zimie biedactwo > marzniesz bo buty ekologiczne Rozumiem, ze to jest wszystko co masz w tym - ekologicznym - temacie do powiedzenia. Ok - teraz juz wiem skąd sie bierze elektorat pisoobrony i Kononowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:30 a ja myslalam ze wiecej juz nie masz nic do powiedzenia o ja naiwna Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:27 nie, wyszło jak najbardziej słoneczko Ty moje - to drugie to jest "duże i", które wygląda jak małe l - przy tej czcionce. uzyłam dużej literki, żebyś zwróciła uwagę, że powinny być dwie samogłoski "i" mmm więc: a) buty noszę ze skóry - mylisz ekologię z wegetarianizmem ortodoksyjnym jakimś, paski takoż skórzane lubię, kurtki, spodnie też b) mięsa po prostu nie jadam, tj. jadam incydentalnie, ale raczej unikam. nie przepadam i nie ciskaj się, bo żyłeczka jakaś pęknie Ci. widzisz - złośliwym trzeba być rozumnie a w moim bardzo długim życiu nasłuchałam się już setek uwag tego typu i doskonale mnie bawi takie ciskanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:31 ta a ja myslalam ze zwierzatka natura i te sprawy to ekologia, ale nie oswiecaj mnie twoich rad nie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:34 pl.wikipedia.org/wiki/Ekologia merytorycznie, merytorycznie, czyli po polsku "używaj mózgu" Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: michasiu miła 23.02.07, 16:51 PS. wg mnie Michasiu potrzebujesz formalnej edukacji. ale co tam, dorosła jesteś i możesz sobie pozwolić na wtórny analfabetyzm w każdej dziedzinie życia, Twoje prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 agao 23.02.07, 17:02 a ja polecam ci kurs dobrego zachowania oraz kultury w stosunkach miedzyludzkich, Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_luta Re: agao 23.02.07, 17:07 oraz kultury w stosunkach > miedzyludzkich, To jeszcze zdefiniuj to, o czym napisałas ))))) Bo odnosze wrażenie, z uzywasz wyrażen, ktorych znaczenia nie rozumiesz, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: agao 23.02.07, 17:23 rany az glowa boli , czasami mam wrazenie ze niektorzy lubia robic z siebie idiotki bo nie wierze ze az tylu ludzi jest tak pustych Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: agao 23.02.07, 17:39 już wiem, w czym problem! ja używam słów, ktorych nie rozumiesz. i dlatego myślisz, że Cię inwektywami obrzucam. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: halo, halo ! myslenie boli? Michasiu? 23.02.07, 13:06 masz rację. to przykład modelowego prania mózgu - "bo giną dzieci" - i to ma wszystko załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:24 PS. we wstążeczkę (tylko) możesz ubrać się dla swojego faceta , technicznie wstążeczkę trudno ubrać (nawet nie wiem w co). wstążeczkę możesz li jedynie przypiąć, przyszpilić. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: ja wstazeczki nie ubiore 23.02.07, 12:27 michasia24 napisała: > bo wole zeby wycieli te drzewa niz zeby dalej gineli tam ludzie pod kolami tiro > tak, giną codziennie czwórkami. Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 a ja owszem !!!! 23.02.07, 15:44 To dlaczego ludzie nie naciskają na lokalny samorząd żeby zrobił światła i kładki nad niektórymi ulicami???Dlaczego??? Dlaczego trzeba rozjechać Rospudę a nie puścić tej obwodnicy alternatywnie??? Bo zniszczy kulturowy krajobraz pól ??? Dlaczego mamy płacić gigantyczne kary za budowę niezgodną z prawem unijnym??? Dlaczego zamiast zacząć działać zgodnie z prawem robi się tyle dziwnych ruchów i marnuje czas? Ten świat jest własnością naszych dzieci - nie naszą. Chcę żeby moje dzieciaki zobaczyły Rospudę. Rospudę a nie autostradę.Autostrada to nie tylko droga i jej budowa ale zasmrodzona spalinami okolica, zasolona w zimie, hałaśliwa i ruchliwa. To katastrofa dla tej doliny w każdym wymiarze.Niech powastanie ta obwodnica, jest konieczna, ale niech nie niszczy tego co najcenniejsze. Wierzę że Rospuda ocaleje. Na szczeście są tacy którzy cenią ja bardziej niż my sami. Koniec końców nie sądzę, żeby władze przystały na tą budowę mając płacić miliony. Ale cała ta dyskusja jest niezwykle krzepiąca - oto są ludzie którzy potrafią zwrócić uwagę całego kraju na coś tak ulotnego jak...ptaki... i drzewa.BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:14 W TVN 24 ..wywiady z mieszkańcami Augustowa, jeden z nich stwierdził , tak w skrócie, że go nie obchodzą żabki, i ptaszki na bagnach... Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:29 i fajnie, tylko jak im spierdzielą turyści, którzy do tych żabek i bagienek jeżdżą to co wtedy. będą wredni turyści i nierozumnie oraz wyciąganie łapek po zapomogę? to jest tragiczne <bum głową w ścianę> Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_luta Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:29 To sa ludzie bardzo, bardzo mało świadomi tego co mogą, oni po prostu nie wiedza , ze ich zycie, zdrowie, komfort itd. zalezy od nich.... Lata bierności przyzwyczaily ich do tego , że ktoś za nich robil, decydował...oni tylko konsumowali, to co ktos im podstawił pod pysk. Stad taka postawa. Stad ofiary tirów ... Stąd postawa nie obchodzi mnie zaba. No bo skoro ktos ma taka bezmyslną wizje zycia , to faktycznei co go obchodza jego dzieci i wwnuki - i jakośc ich życia...Dla mnie tragedia - ale z drugiej strony wielkie wyzwanie dla organizacji ngo. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:32 rozumiem ze osoba bardzo swiadomo jestes tylko ty? Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_luta Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:36 Nie znam jeszcze pare osob, ale niestety polska rzeczywistosc pokazuje, ze idioci górą. Michasiu, jak masz ochote podyskutowac, to prosze, przemysl swwoje wypowiedzi, dobrze, bo tak szkoda energii na stukanie. no chyba ze sie odchudzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:36 wiesz ciociu_luto, tylko jak im "miastowy" tłumaczy, ze ta żaba ma jeszcze dla wnuków ich wnuków wystarczyć, a im się horyznont czasowy zamyka na terminie wypłaty zasiłku, to jakby wołać w próżnię... Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_luta Re: a ja owszem !!!! 23.02.07, 16:40 Dla mnie to jest włsnie straszne- wartości na juz, potrzeby na już - nazrec sie, napić, podupcyc(sorki), obejrzec tv...i tyle. Zero myslenia o przyszlości - ze na tej Rozpudzie moga zarobic kokosy (np. zagraniczni birdwatcherzy itp.), agroturystyka itd.) ZE TO JEST COŚ DLA POKOLEŃ, ze wspolnym wysilkiem cos mozna...A tu postawa, ani ch.. i koniec, bo ja tak chce od innych, od mopsu. Odpowiedz Link Zgłoś
janka007 Re: ja wstazeczki nie ubiore 24.02.07, 14:47 michasia24 napisała: > bo wole zeby wycieli te drzewa niz zeby dalej gineli tam ludzie pod kolami tiro > w A tak z ciekawości - w co nie ubierzesz tej wstążeczki? Są jakieś wstążeczkowe ubranka? Sukienki dla wstążeczek? Rzuc linką, chętnie pooglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 referendum w sprawie Rospudy 23.02.07, 17:47 to byłoby śmieszne, gdyby nie dotyczyło kraju, w którym mieszkam. pan premier postanowił sobie referendum rozpisać. w sprawie autostrady. lokalnie. tj. o autostradzie mają wypowiedzieć się mieszkańcy regionu, który popiera budwę. moim zdaniem to jakieś żałosne. bo Rospuda jest własnością całego społeczeństwa i całe społeczeństwo powinno się wypowiedzieć, na temat tego, czy zgadza się na zniszczenie swojego dobra narodowego, jakim jest dolina Rospudy. jakos tak górnolotnie to zabrzmiało. jakieś chore, przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: referendum w sprawie Rospudy 23.02.07, 18:05 Ale tu górnolotność jest jak najbardziej uzasadniona. To tak jakby Krakowianie decydowali czy zburzyć Wawel bo w czymś komuś przeszkadza. Jeszcze w Krakowie nie byłam ale uważam że to moja sprawa, tak samo jak Rospuda, chociażby dlatego że chcę to wszystko móc kiedyś dziecku pokazać. Bez sensu, aż się płakać chce. Mam nadzieję że takie referendum nie będzie miało po prostu żadnej mocy. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus2006 Re: referendum w sprawie Rospudy 25.02.07, 12:26 mieszkańcy Augustowa nie chcą w innym miejscu obwodnicy,gdyż musieliby dłużej na jej budowę czekać - jedyne co logiczne przychodzi mi do głowy...Pracę przy nowym projekcie mogłyby się zaczać najwcześniej za rok,a tu buldożery już nadjeżdżają... Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: referendum w sprawie Rospudy 25.02.07, 17:37 ale przecież napewno są alternatywne projekty - zupełnie nie rozumiem tego parcia akurat na ten przez Rospude Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: referendum w sprawie Rospudy 25.02.07, 17:48 bo szybciej powiedziano im (mieszkańcom Augustowa), że zmiana trasy spowoduje odsunięcie całej inwestycji o lata świetlne wariant alternatywny również zahacza o Rospudę, ale szkody będą znacznie mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Michasia 25.02.07, 11:30 Michasiu chcialabym wrocic z dyskusja na wlasciwe tory. Nie rozumiem jednej rzeczy w Twoich wypowiedziach: dlaczego jako zwolenniczka obwodnicy, uwazasz, ze musi ona przebiegac akurat tamtedy, czyli przez te doline? Ja tez jestem zwolenniczka obwodnicy, ale wybudowanej na innej trasie, tak, żeby nie niszczyc Rospudy jednoczesnie, bo po co? Z Twoich wypowiedzi wynika posrednio, ze inna trasa nie wchodzi w rachube. Albo przez Rospude, albo wcale. Możesz to wyjasnic? Pytam niezlosliwie, chcialabym wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: Michasia 25.02.07, 12:44 dziekuje ze nie zlosliwie tez bym wolala zeby byla budowna gdzie indziej ale znajac nasze panstwo beda budowac droge gdzie indziej nie teraz ani w ciagu najblizszego czasu ale za pare lat, a stawiajac sie na miejscu mieszkancow doskonale ich rozumieme ze maja dosc tirow i chca wkoncu zmiany bo czekaja juz ladnych pare lat na to by cos ruszylo Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Michasia 25.02.07, 16:05 Bez pieniędzy z Unii, to mieszkańcy Augustowa prędzej własne ucho zobaczą, niż jakąkolwiek obwodnicę. Koszty już "na papierze" się znacznie podniosły (mimo że wykreślono podgrzewaną nawierzchnię, która była warunkiem akceptacji projektu - ale kto na takie drobiazgi uwagę zwraca), a jak Polska Polską nie ma takiej inwestycji Skarbu Państwa, która by nie kosztowała więcej niż zaplanowane. Tylko nikt augustowianom tego nie powie, tym bardziej że wybory samorządowe powtarzane tam będą. Naobiecywać, wyciąć trochę drzew, pokazać że się coś robi, rozgrzebać teren, a poźniej się okaże, że wykonawcę trzeba zmienić, a funduszy nie ma. Ile razy to widzieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
janka007 Re: Michasia 25.02.07, 16:15 Z tego co słyszałam problemem tam jest przede wszystkim brak świateł na drodze. Spokojnie sobie można poczekać rok dłużej na opracowanie planów montując światła, a wtedy tylko samobójcy będą przechodzić przez drogę w niedozwolonym miejscu. W szybkie rozpoczęcie inwestycji przez Rospudę może i uwierzę, ale nie uwierzę w szybkie jej zakończenie. A jeśli Unia łaskawie uchwali nam za każdy dzień budowy trasy pzrez Rospudę gigantyczne kary, to koniec tej budowy tym bardziej nigdy nie nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Michasia 25.02.07, 16:54 nie zamontują świateł, bo miasto się korkuje ciekawe, dlaczego nie montują kładek nad jezdnią Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Michasia 25.02.07, 21:24 ale znajac nasze panstwo beda > budowac droge gdzie indziej nie teraz ani w ciagu najblizszego czasu ale za > pare lat, Ale to by nalezalo najpierw ustalic wydaje mi się. Poza tym w obliczu kar unijnych obecny projekt ma chyba niewielkie szanse powodzenia. Wlasciwie nie wiem, ale ciekawi mnie czy Polska jest w stanie olac calkowicie konsekwencje, którymi straszy unia i faktycznie budowac te droge? To bylaby najdrozsza szosa swiata Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Już mam zieloną wstążeczkę!!!!!!!!!!!!!!! 25.02.07, 14:13 Właśnie oglądam mieszkańców Augustowa - wysoce pokojowo nastawionych - goszczących w obozie ekologów. Wygląda to jak demonstracja Samoobrony po niedzielnej mszy. Wrzaski, wyzwiska, pieniactwo. Ktoś ich nieźle podkarmił sloganami, a potem poszczuł na ekologów, którym chyba tylko przez niedopatrzenie rogi nie wyrosły, ani ogon, ani kopyta. Żenujące i smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Takie akcje mnie rozluźniają 25.02.07, 16:28 Większy pożytek by przyniosło odstawienie samochodu na jeden dzień i podróż autobusem do pracy niż przypięcie takiej wstążeczki. Welcy miłośnicy przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Takie akcje mnie rozluźniają 25.02.07, 16:50 To czynności wykluczające są? Uwielbiam takie teksty. Niech tylko komuś przyjdzie do głowy robić cokolwiek dla pożytku społecznego, zaraz znajdą się wszystkowiedzący, którzy pouczą, że nie należy chronić lasów, tylko oszczędzac energię elektryczną, nie oszczędza energię, tylko edukować bezrobotnych, nie edukować bezrobotnych, tylko karmić głodne dzieci w Afryce... Odpowiedz Link Zgłoś
janka007 Re: Takie akcje mnie rozluźniają 25.02.07, 21:36 karmić > głodne dzieci w Afryce... Coś ty, karmić głodnych dzieci w Afryce nie można, bo mamy przecież polskie równie glodne albo i głodniejsze. Prawdziwy Polak katolik nie karmi cudzych umierających z głodu dzieci, jeśli choć jedno polskie dziecko jada tylko dwa posiłki dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: Takie akcje mnie rozluźniają 25.02.07, 17:49 a ci co kożystają już z komunikacji niech przesiądą sie na własne nogi ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Takie akcje mnie rozluźniają 25.02.07, 19:33 koreczek może, jak Cię rozluźniło? hmmm... ja to na rowerku sobie jeżdżę, albo komunikacją miejską. jeżeli korzystamy z samochodu, to rodzinnie - czyli dziecko do babci, ja do pracy, mąż do pracy (i wersja powrotna) itp. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: Jedna rzecz mnie zastanawia 26.02.07, 11:42 Projekt autostrady został przygotowany kilka lat temu jeszcze za rządów SLD i idąc za ciosem,po wygranych wyborach, powinien być od razu wzięty pod lupę i zmieniony !!!!!!!!!!!!!po wejściu Polski do UE..,!!!!!!!!!!!! ale tego nie zrobiono, a szkoda, WIELKA SZKODA, TU WLADZA SAMORZADOWA DAŁA DUPY.., poczekali na dotacje (mówię o samorządowcach podlaskich), teraz mają kłopot, jak nie ten PROJEKT, to dopiero za 3 lata,bedzie inny i mają w plecy kasę..., więc najlepiej podbijać atmosferę wśród lokalnej społeczności pod tytułem: Jak nie teraz to dopiero za kilka lat!!!! I ludek głupi to kupuje p.s wkurzona jestem!!! p.s 2 Popieram Wajraka p.s 3 do michasi24 ! w szpitalach onkologicznych w Polsce statystycznie ,dziennie umiera 1000 więcej dzieci, niż w Augustowie pod kołami tirów W tym cały szkopuł..., że populiści z Augustowa szafują takimi argumentami... ku....wa nóz mi sie w gaciach otwiera !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: Jedna rzecz mnie zastanawia 26.02.07, 22:19 a mnie zastanawia to, że przedsięwzięcie ma już 19 lat a dopiero teraz sie wszyscy obudzili jak właściwie jest po ptakach Odpowiedz Link Zgłoś