Dodaj do ulubionych

Mycie ząbków

08.03.07, 09:27
Jak to jest z waszymi dziećmi? Kiedy zaczynałyście szczotkować im ząbki?
Obserwuj wątek
    • martina.15 Re: Mycie ząbków 08.03.07, 09:35
      Hania ma dwa zeby i szczotkuje jej rzadko. najczesciej dostanie wode zeby
      przeplukala albo mokra szczoteczke do pogryzienia nic ponad to smile
      • aniutka009 Re: Mycie ząbków 08.03.07, 10:00
        My myliśmy zeby szczotka odkąd Adasiowi pojawiło się ich więcej + pasta do
        zębów.Do niedawna bardzo lubil i nawet dwa razy dziennie mył teraz bunt na
        pokładzie i nie myje BO CHORY - WOGOLE SIE NIE MYJE-ma tydzien brudasa......
        Ale niedługo go wrzuce do wanny - na razie tylko chsuteczkami bo strasznie
        schorowany
        Bylismy u dentysty zabki ma w super stanie - jak wyzdrowieje bedziemy lakowac
        aby sie nie popsulysmile
        • tina1234 Re: Mycie ząbków 08.03.07, 11:10
          Julce myję ząbki odkąd się pojawiły, moja dentystka twierdzi że nawet jak
          jeszcze nie ma zębów to trzeba przecierać dziąsełka. Na początku myłyśmy
          szczoteczką silikonową, taką zakładaną na palec i pastą nenedent baby, teraz
          jak Julka ma już 12 zębów i idą następne 4 przerzucilismy się na szczoteczkę
          oral-b ze zwykłym włosiem, a pasta nadal ta sama.
    • weridiana20 Re: Mycie ząbków 08.03.07, 12:10
      My zaczeliśmy podobnie jak Tina od początku sylikonową szczoteczką,tylko nam
      zaleciła dentystkla myć samą woda,a paste zacząć wprowadzać dopiero teraz
      powoli,myjemy ząbki codziennie,Karolek strasznie to lubismile
      • hanti Re: Mycie ząbków 08.03.07, 13:22
        od pojawienia sie pierwszego ząbka. Pasta i szczoteczka elektryczna .
    • ares1976 Re: Mycie ząbków 12.03.07, 17:56
      Córeczka ma 4 zęby myjemy od początku silikonową szczoteczką nakładaną na palec i wodą raz dziennie po jedzeniu przed snem.
      Moja mama ma inna teorie na ten temat i patrzy na mnie jak na wariatkę smile
      • n1i0e0 Re: Mycie ząbków 14.03.07, 20:14
        ha znam to bo maja mama też twierdziła że oszalałam,bo od pierwszych zębów
        szczoteczka poszła w ruch smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka