Dodaj do ulubionych

Jak prać pieluszki

20.03.07, 09:28
Mam problem - używam pieluszek tetrowych do wycierania buzi synka przy ulewaniu mleka. Po każdym praniu na pieluszkach pojawiają się małe klejące kuleczki, które nie chcą zejść mimo dwukrotnego płukania. Używam proszku Jelp, piorę pieluchy w temperaturze 95 stopni. Może ktoś miał podobny problem. Powiedzcie czy to wina proszku, pieluszek, pralki czy moja, bo już naprawdę nie wiem co zrobić.
Obserwuj wątek
    • ewa_mewa Re: Jak prać pieluszki 20.03.07, 10:22
      Według mnie ten proszek nie jest przystosowany do tak wysokich temperatur. Pierz
      w 60 stopniach, a jeśli sie upierasz przy gotowaniu (chociaż nie wiem po co) to
      używaj płynów do prania (Lovela albo Bebi), ewentualnie wlewasz do pralki łyżkę
      lub dwie płatków mydlanych rozpuszczonych w 0,5 l wrzątku.
      • hania.ha Re: Jak prać pieluszki 20.03.07, 10:34
        Dzięki smile Nie upieram się przy gotowaniu Chciałam tylko mieć ładne czyste pieluchy a zamiast tego mam brzydkie i upstrzone kuleczkami tongue_out Chyba przedobrzyłam wink Może masz rację będę prała w 60 albo zmienię na płyn Lovela. Wprawdzie na opakowaniu Jelpa jest zaznaczone że można prać w 95 stopniach to widać w praktyce, że nie można smile
    • iora Re: Jak prać pieluszki 20.03.07, 11:27
      Ja piorę pieluszki w Jelpie albo w Loveli w twmp. 60 stopni i nie ma żadnych
      kuleczek i ładnie się dopieraja (Ponoc proszek dzidzius dopiera wszelkie plamy
      najlepiej ale nie wiem nie próbowalam). Te kuleczki hmmm - Moze tetra jakas
      feralna albo zbyt wysoka temp. prania
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka