22.03.07, 14:11
Witam! mam na imie Anna i jestem tu po raz pierwszy choć czytałam Was wielokrotnie. Mam takie pytanko: jak organizujecie sobie święta? Co na śniadanie wielkanocne itd.Kiedy zacząć przygotowania żeby nie paść a się wyrobić? Macie jakies pomysły?
Obserwuj wątek
    • maniusza Re: Wielkanoc 22.03.07, 14:20
      najmniej męcząca wersja - iść do teściów i do rodziców big_grin

a generalnie - nie dać się zwariować - święta są dla nas a nie my dla świąt...
      nigdy nie rozumiałam kobiet padających ze zmęczenia w święta i nie potrafiących
      się tym samym nimi cieszyć. sprzątam na bieżąco (o tyle o ile hehe) a jedzenia
      robię a roku na rok mniej a i tak zawsze zostaje...
      w świętach najwspanialsze jest to że jestesmy wszyscy razem smile
      • mama_zosi5 Re: Wielkanoc 22.03.07, 14:30
        Też tak myslę, ale śniadanko chciałabym zrobić w domu a czuje że znów wydam mnóstwo kasy a potem okaże sie że nie ma co w święta jeśćsad
      • mama_zosi5 Re: Wielkanoc 22.03.07, 14:33
        A ja zwykle nie wytrzymuje tej presji radosnych, rodzinnych świąt i kończy się awanturką
        • maniusza Re: Wielkanoc 22.03.07, 14:54
          bo się za duzo stresujesz przed!! smile
          ja podchodzę do świąt na luzie, bez sztywności i pompy - robię parę pyszności
          więcej niż w zwykły dzień - i tyle - czekam co przyniesie dzień
          • iwciab Re: Wielkanoc 22.03.07, 15:29
            Wspólne sniadanko wielkanocne to super sprawa, ale żeby nie paść może
            zaproponuj aby każdy przyniósł cos ze sobą do jedzenia, my tak właśnie
            praktykujemy
          • mama_zosi5 Re: Wielkanoc 22.03.07, 16:09
            chyba nasz rację,zostały mi niezbyt miłe wspomnienia z dawnych lat, staram sie żeby moja córka inaczej traktowała świeta, nie jak zło konieczne które trzeba przetrwać
    • babka71 Re: Wielkanoc 22.03.07, 16:07
      Najwazniejsze podczas Wielkanocnych Swiat, to iść do spowiedzi i do Koscioła, a
      to co zjesz, to jest najmniej istotne!! n/t
      Chyba, że Wielkanocne Swieta, to dla Ciebie tylko pisanki i święconka raz do
      roku?..
    • demarta Re: Wielkanoc 22.03.07, 16:17
      tak. mamy pomysły. góry, las, a w małej dolinie świeżutko postawiony i
      wyposażony drewniany pensjonat. czterodniowy pobyt w cenie nie przekraczajacej
      kosztów standardowych zakupów świątecznych, a nie trzeba gotować, myć garów i
      siedzieć przed TV. a w programie wspólne malowanie pisanek, ognisko,
      swiąteczna biesiada, a do spacerów multum możliwości. oby tylko mały nie
      zawiódł zdrowotnie!
      • mama_zosi5 do demarty 22.03.07, 16:28
        zazdroszczę, życzę zdrówkasmile
        • demarta Re: do demarty 22.03.07, 17:21
          bardzo dziękuję i polecam, mogę podać adres smile
          • gabi683 Re: do demarty 22.03.07, 17:51
            Podaj adres moze i my pojedziemy w przyszlym roku smileBo w tym siedzimy w domusmile
            • demarta proszę bałdzo :) 22.03.07, 18:04
              www.bukowachata.pl/
              • gabi683 Re: proszę bałdzo :) 22.03.07, 19:08
                Ale piekniesmile))))))))))))))))))
              • rotera Re: proszę bałdzo :) 22.03.07, 20:41
                pieknie,
                ale nie przerazil Cie tekst o calkowitym zakazie wnoszenia wlasnych artykulów
                spozywczech? to co batonika nie wolno? dzieci swoich soczkow ulubionych i
                jedzonka nie moga, tylko to co dostepne w chacie?
                brrr, no i rozwalili mnie zmiana butow i pokojami 2 albo 6 osobowym ale juz z
                ogolna lazienka, czy nikt nie przewiduje wizyt 2 rodzicow, 2 dzieci czyli 4 z
                wlasna lazienka?
                rozumiem opowiadanie sie kiedy sie wroci, bo to wkoncu gory, ale po co klucz
                oddawac?
                widoczki piekne, ale opisy mnie rozwalily.
                tak sie czepnelam, bo wlasnie szukam czegos na wakacje i ogladam sobie,
                czytam...
                • demarta Re: proszę bałdzo :) 22.03.07, 20:44
                  nie nie przeraziły mnie. byłam tam już i to co piszą niekoniecznie w życie
                  wdrażają. no, chyba, ze coś się zmieniło od ostatniego razu. ale o tym
                  opowiedzieć mogę dopiero po powrocie.
                  • akseinga Re: proszę bałdzo :) 22.03.07, 20:54
                    Wyjazd - tak zdecydowanie polecam. My w tym roku do Zakopanego, w składzie moi
                    rodzice i brat, dziadkowie też moi i nasza trójka. Każda rodzina w osobnym
                    pokoju coby się nie opatrzeć . To nasz kolejny wyjazd świateczny i jest
                    naprawdę super. O tradycji oczywiście nie zpaominamy bez wzgledu na miejsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka