edorka1 30.03.07, 08:36 czytelnia.onet.pl/0,1401638,1,artykuly.html Brzechwa złym poetą był? Czy prima-aprylis??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
be_em Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 08:40 o dżizes.... kto głosował na LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
syla113 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 16:53 hhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllpppppppppppppppp!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 08:52 Brawo!!! Argumentujący, a może całe zacne grono przyłożyło się do pracy, efekt dość ciekawy, bynajmiej nie zadziwiający, bo nie dziwi już nic. Nawt jeśli to żart to godzien partii która skupiła w sobie najtwardsze umysły narodu... nie do przebicia )) Analizując Twoje wypowiedzi dochodze do konkluzji, iż Twoje aforyzmy sa mylne ze wzgledu na niezbyt planowe selekcjonowanie pryncypiów. fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,59476215.html?s_action=w_add Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:12 Teraz sobie nie przypomnę, gdzie to było, ale już dość dawno jakimś oszołomom udało się zrzucić Brzechwę z piedestału i zmienili patrona szkoły - jeden z argumentów - ŻYD! Mam nadzieję, ze ten artykuł to żart, ale w sumie ciężkow w to wierzyć - posłowie LPR raczej nie wykazywali dotychczas poczucia humoru - ponure oblicze Giertycha to wyznacznik standardów tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:17 DEBILE JAK NIC!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 przyklejone przez moderatora - autor: dlania 30.03.07, 09:15 Romuś, Romuś, co Ty pleciesz.... Autor: dlania Data: 30.03.07, 09:12 czytelnia.onet.pl/0,1401638,1,artykuly.html Dlania dlania@poczta.onet.pl "Czasem musi być gorzej, żeby potem mogło być lepiej" Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:18 Przecież Brzechwa to Żyd a Giertych i spółka to faszyści więc skąd Wasze zdziwienie? IMO są konsekwentni w swoich obsesjach. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:42 No nie no... Dalej siedze z otwartą gębą. Trzeba mieć jakieś specjalne wykształcenie żeby wymyślać takie głupoty czy wystarczy wstąpić do LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:51 A mnie przraziło co innego...poziom czytania ze zrozumieniem szanownych ekhm....posłów.Jesli uważaja że samochwała czy leń to wiersze chwalące te przywary...to moge byc dumna-mam dzieci bieglejsze w interpretacji wierszy niz ww posłowieMimo że maja dopiero 7 i 3 lata...)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:52 czy jest jakiś sposób żeby zwalić tych popier...ców z piedestału? Bo mi już wszystko opadło. Co to za ludzie są?? A może to nie ludzie?? Może to kosmici?? Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:58 tak. pójść na wybory i głosować i namawiać krewnych i znajomych, żeby poszli i głosowali na nie_giertychów. i rozliczać posłów, senatorów itp. z obietnic przedwyborczych i z głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:59 To dla Was wyborcy PiS i LPR te wymysły. Odpowiedz Link Zgłoś
trujillo Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:02 Prima Aprilis na 100%. Jakiś dziennikarz napisał tekst na zaliczenie poetyki na studiach i postanowił wykorzystać materiał również w celach zarobkowych. Nie wierzę, że ktoś mógłby przeprowadzić taką analizę na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:19 kiedyś najbardziej ceniona sztuka ( w kazdej postaci- literatura, malarstwo....) był socrealizm....reszta była wytworem imperialistycznych wichrzycieli... czasy sie zmieniły i stajemy sie świadkami tworzenia sie nowej i powoli dominyjacej dziedziny..nie tylko sztuki , ale i zycia.... jak ja nazwać??...moze LPRalizm...: Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:39 Świetna analiza!DD Ale to żart na pewno. Chociaż...? Już kiedyś mi się wydawało, że żart, a potem okazało się prawdą, myślę o wyborze Giertycha na ministra edukacji(sic!) i teorii antydarwinowskiej szanownego ojczulka. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:42 No właśnie ja tez najpierw pomyślałam że żart. Ale potem sobie przypomniałam, że dinozaury żyły obok ludzi a ewolucji nie było... wg niektórych. No to już mnie nic nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:46 tak, już widzę te tajne, cichutkie, wieczorne czytanie wierszyków...:p Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Tajne komplety z czytania Brzechwy :-))) 30.03.07, 12:00 Mój mąż stwierdził, że doprowadzą do powstania tajnych kompletów, na których będzie się czytywać Brzechwę, a za złapanie na gorącym uczynku - kara więzienia do lat 3. Za Brzechwę. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:53 to nie jest zart... miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,3909493.html Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:54 i jeszcze to serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3907012.html Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:13 to chyba jednak żart. nie wierzę po prostu, chociaż nie mam złudzeń co do poziomu oleju w głowie niektórych rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
trujillo Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:21 Ale wiecie, co... im dłużej o tym czytam i o projektach zmian nazw ulic we Wrocławiu to coraz mniej śmieszne to mi się wydaje.... Niech mnie ktoś uszczypnie Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:27 bogactow kulturowe Polski nie jest monolitem, mimo usilnych staran komunistycznych wladz, ktore przejmuje, o dziwo, obecna wladza (juz nie pierwszy raz widac zbieznosci miedzy tymi dwoma niszczycielskimi ustrojami jakimi jest komunizm i faszyzm) walczmy o prawowitosc innych niz przeczysto-polskie i katolickie wkladow w polska kulture! Kiedy kolej na Tetmajera, Grottgera, Lema, Polanskiego, Lesmiana, moze i Kopernika???? Giertych to przeciez nie jest polskie nazwisko?? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:28 Kopernika wklad bardziej w polska nauke Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:36 Kopernik była kobietą!!!)) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:48 > Kopernik była kobietą!!!)) a może i Curie-Skołodowska tez była kobietą ? A swoją droga, to tylko kwestia czasu kiedy poleci i Andersen za pozaustrojowe poczęcie Calineczki..... Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:54 a dzieła autora ( nie wiem kto to)...piosenki o królu paniu i królewnie, za słowa kochał ja król...kochał ja paź...(i to)..kochali sie we troje.... degrengolada moralna..... spalić... Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:00 Załamałam się. Po przeczytaniu artykułu byłam przekonana, że to przedwczesny primaaprilisowy żart, ale teraz widzę, że to jednak prawda. Ręce mi opadły. Jak ktoś tych oszołomów nie odpędzi od koryta, to wkrótce Polska stanie się największym ciemnogrodem świata. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:15 A Pinokio???! Toż on WYSTRUGANY!!!)) wyklną Dżepetta od starych onanistów;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:18 No i jeszcze jaki nochal ma, toż to samo zgorszenie, zwłaszcza jeśli ktoś wierzy w teorię, że jaki nos, taki... ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles A tatus Kopciuszka ? spadkobiercy muszą zapłacić 30.03.07, 12:52 zaległe 5000 zł. za drugi ślub ! + odsetki ! Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea zmiana nazw ulic..... 30.03.07, 11:51 moze, gdyby mieszkańcy nowo nazwanych ulic wysłali do LPR , rzadanie pokrycia kosztów zwiazanych ze zmianami dokumentów....zameldowanie, zmiany adresu w urzedach, zmiany siedzib dla działalnosci gospodarczej...itp...byłoby to wiadro wody na ta pełną "wspaniałych" pomysłów głowe Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:53 Nienawidzę tych ch... Nienawidzę już tego kraju, wyjeżdżam choćby do Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:05 Zart? Nieeee. Pomysl, na co moze liczyc facet pochodzenia zydowskiego, ktory mial czelnosc napisac wiersz o - tfu - "Kaczce dziwaczce"? To, ze popelnil ten wielki nietakt troche dawno temu, jeszcze zanim Ukochani Przywodcy Narodu byli spermatocytami, jest bez znaczenia. Brzechwa won! PP Pora sie obudzic z reka w nocniku. To sie, kurde, dzieje naprawde, w duzej mierze dzieki glosujacym na PiS i LPR. Gratulacje, Panie i Panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamooschka Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:16 brak.polskich.liter napisała: > Pora sie obudzic z reka w nocniku. To sie, kurde, dzieje naprawde, w duzej > mierze dzieki glosujacym na PiS i LPR. > Gratulacje, Panie i Panowie. To nie ja!!! Swoją drogą szkoda słów, i tak mnie zatkało Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:56 KOszmar Podobało mi się jak padła propozycja Jachowicz zamiast Brzechwy- poczytamy sobie o poobcinanych paluszkach Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 19:43 Pora sie obudzic z reka w nocniku. To sie, kurde, dzieje naprawde, w duzej > mierze dzieki glosujacym na PiS i LPR. > Gratulacje, Panie i Panowie. Wmawiano mi ,ze źle czynię nie chodząc na wybory. Teraz mam coraz większe poczucie winy, że nie chodzę i nie skreślam tych oszołomów grubą krechą Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 15:13 Ja nie wiem, co czytali w dzieciństwie rodzice Giertychowi czy Wierzejskiemu, ale Brzechwa to raczej nie mógł być....... Wychowałam sie na tych wierszykach i nie moge powiedzieć o sobie, abym generalnie jakoś mocno pokręcona z tego spotkania z Brzechwa wyszła,........a ci panowie jacyś, tacy dziwni są..... Odpowiedz Link Zgłoś
mamooschka Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 15:19 A potem każą nam palić książki??? Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 15:20 Będą karać za posiadanie..........po świerszczykach z gołymi panienkami, czas przyjdzie na poczciwego Brzechwę...... Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 15:28 Normalnie przyjdą i skopią mojego Miłoszka malutkiego i zabiorą mu te książeczki i spalą przed blokiem komisyjnie a on będzie płakał za swoją ukochaną stonogą -łamagą, żuku - zoofilu, gapowatym Hilarym, tchurzliwym koziołeczku i snobem - ślimakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 15:22 Moim zdaniem - podpucha. Problem jednak w tym, ze wobec innych tez głoszonych przez LPR mozna w to uwierzyć - i to jest już wystarczajaco tragiczne. proponuję do wyrzucenia także - Lema, Leśmiana, Tuwima ze Słonimskim - to oczywiste, Mickiewicza (za mamusię, były przed wojna takie projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 17:59 Dorzuce jeszcze Iwaszkiewicza, nie dosc, ze semita to jeszcze homoseksualista Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Androny ;-) 30.03.07, 17:29 www.gajdaw.pl/wiersze/jan_brzechwa/androny.html ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
mamaadama4 Re: Androny ;-) 30.03.07, 17:35 To nie może być prawda, nawetb głupota - dla przyzwoitości - powinna mieć jakieś granice. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 a czy mówili juz coś dzisiaj 30.03.07, 17:51 w jakichs wiadomosciach, w mediach??? bo ja nic jeszcze nie słyszałam. o pierdo...tych pomysłąch nie napiszę juz nic. mam nadzieję ,ze ktos jaja sobie robi. a jak nie to posłąc im tem wątek. chociaż co to da??? i tak wyrzucą do kosza nie czytając... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 18:29 to nie jest nowy temat.. niestety Odpowiedz Link Zgłoś
jol5.po Verdana 30.03.07, 18:35 to nie podpucha. To znaczy sam tekst jest żaterm, ale niestety na podstawie faktów (z wrocławskiego podwórka) miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3907012.html miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,3909493.html Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 18:43 Właśnie chciałam założyć taki sam wątek. Geniusze po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
dorgaj1 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 18:47 Witam.Powiem tylko tyle: głupota ludzka nie zna granic. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Wymiękam, to jednak prawda !!!!!!! 30.03.07, 19:15 A ja durna się łudziłam, że to jednak żart... ale to nic, mam pomysł na bizness. Teraz zacznijmy wykupywać książki i książeczki Lessmana alias Brzechwa, zanim zostanie wprowadzony całkowity zakaz sprzedazy jego dzieł. Po czasie będziemy sprzedawac po czarkorynkowej cenie, zagorzałym komunistycznym rodzicom, wyzutym z poczucia godności narodowej. Przewiduję 500 % zysk, w jedności siła dziewczyny, ile która może wyłozyć??? Ja kilka książeczke będę mogła wzucić do podziemnego antykwariatu, a Pan Kleks jak nówka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 19:30 To jest paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
ania320 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 19:50 net79 wchodzę w interes ! Boję się tylko że jak nas złapią to trafimy do obozu resocjalizującego i przez długi,długi czas nic tylko w stroju krakowskim pod wierzbą z dzieciną obutą w żółte ciżemki omawiać będziem doniosłe w skutki zwycięstwo bitwy pod Grunwaldem. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 22:36 Nic się nie martw, podziemie emamy przekopie nam tunel i uwolni, a no końcu tunelu będą już czekać skórzane ciuszki i bilety lotnicze, gdzież tam, za tą kasę własny lot wyczarterujemy, lot pewnie będzie niezły ) Odpowiedz Link Zgłoś