Dodaj do ulubionych

Słuchajcie...to chyba nie może być prawda?????

30.03.07, 08:36
czytelnia.onet.pl/0,1401638,1,artykuly.html
Brzechwa złym poetą był?
Czy prima-aprylis???

Obserwuj wątek
    • be_em Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 08:40
      o dżizes.... kto głosował na LPR? wink
      • syla113 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 16:53
        hhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllpppppppppppppppp!!!!!!!!!
    • net79 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 08:52
      Brawo!!! Argumentujący, a może całe zacne grono przyłożyło się do pracy, efekt
      dość ciekawy, bynajmiej nie zadziwiający, bo nie dziwi już nic. Nawt jeśli to
      żart to godzien partii która skupiła w sobie najtwardsze umysły narodu... nie
      do przebicia smile))

Analizując Twoje wypowiedzi dochodze do konkluzji, iż Twoje aforyzmy sa mylne
      ze wzgledu na niezbyt planowe selekcjonowanie pryncypiów.
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,59476215.html?s_action=w_add
    • lila1974 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:12
      Teraz sobie nie przypomnę, gdzie to było, ale już dość dawno jakimś oszołomom
      udało się zrzucić Brzechwę z piedestału i zmienili patrona szkoły - jeden z
      argumentów - ŻYD!

Mam nadzieję, ze ten artykuł to żart, ale w sumie ciężkow w to wierzyć -
      posłowie LPR raczej nie wykazywali dotychczas poczucia humoru - ponure oblicze
      Giertycha to wyznacznik standardów tej partii.
      • gabi683 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:17
        DEBILE JAK NIC!!!!!!
    • lila1974 przyklejone przez moderatora - autor: dlania 30.03.07, 09:15
      Romuś, Romuś, co Ty pleciesz....
      Autor: dlania
      Data: 30.03.07, 09:12

czytelnia.onet.pl/0,1401638,1,artykuly.html
      Dlania
      dlania@poczta.onet.pl
      "Czasem musi być gorzej, żeby potem mogło być lepiej"
    • triss_merigold6 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:18
      Przecież Brzechwa to Żyd a Giertych i spółka to faszyści więc skąd Wasze
      zdziwienie? IMO są konsekwentni w swoich obsesjach.
    • chipsi Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:42
      No nie no... Dalej siedze z otwartą gębą. Trzeba mieć jakieś specjalne
      wykształcenie żeby wymyślać takie głupoty czy wystarczy wstąpić do LPR?
      • anisr Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:51
        A mnie przraziło co innego...poziom czytania ze zrozumieniem szanownych
        ekhm....posłów.Jesli uważaja że samochwała czy leń to wiersze chwalące te
        przywary...to moge byc dumna-mam dzieci bieglejsze w interpretacji wierszy niz
        ww posłowiewinkMimo że maja dopiero 7 i 3 lata...wink))))
    • mathiola Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:52
      czy jest jakiś sposób żeby zwalić tych popier...ców z piedestału? Bo mi już
      wszystko opadło. Co to za ludzie są?? A może to nie ludzie?? Może to
      kosmici?? smile
      • agao_72 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:58
        tak. pójść na wybory i głosować i namawiać krewnych i znajomych, żeby poszli i
        głosowali na nie_giertychów. i rozliczać posłów, senatorów itp. z obietnic
        przedwyborczych i z głupot.
      • justi54 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 09:59
        To dla Was wyborcy PiS i LPR te wymysły.
    • trujillo Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:02
      Prima Aprilis na 100%. Jakiś dziennikarz napisał tekst na zaliczenie poetyki na
      studiach i postanowił wykorzystać materiał również w celach zarobkowych. Nie
      wierzę, że ktoś mógłby przeprowadzić taką analizę na poważnie.
    • bea.bea Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:19
      kiedyś najbardziej ceniona sztuka ( w kazdej postaci- literatura, malarstwo....)
      był socrealizm....reszta była wytworem imperialistycznych wichrzycieli...

czasy sie zmieniły i stajemy sie świadkami tworzenia sie nowej i powoli
      dominyjacej dziedziny..nie tylko sztuki , ale i zycia....

jak ja nazwać??...moze LPRalizm...:smile
    • hexella Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:39
      Świetna analiza!big_grinDD
      Ale to żart na pewno.
      Chociaż...? Już kiedyś mi się wydawało, że żart, a potem okazało się prawdą,
      myślę o wyborze Giertycha na ministra edukacji(sic!) i teorii antydarwinowskiej
      szanownego ojczulka.
      • mathiola Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:42
        No właśnie ja tez najpierw pomyślałam że żart. Ale potem sobie przypomniałam,
        że dinozaury żyły obok ludzi a ewolucji nie było... wg niektórych. No to już
        mnie nic nie zdziwi.
        • hexella Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:46
          tak, już widzę te tajne, cichutkie, wieczorne czytanie wierszyków...:p
          • mathiola Tajne komplety z czytania Brzechwy :-))) 30.03.07, 12:00
            Mój mąż stwierdził, że doprowadzą do powstania tajnych kompletów, na których
            będzie się czytywać Brzechwę, a za złapanie na gorącym uczynku - kara więzienia
            do lat 3. Za Brzechwę. smile
      • yenna_m Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:53
        to nie jest zart...

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,3909493.html
        • yenna_m Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 10:54
          i jeszcze to

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3907012.html
    • jowita771 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:13
      to chyba jednak żart. nie wierzę po prostu, chociaż nie mam złudzeń co do
      poziomu oleju w głowie niektórych rządzących.
    • trujillo Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:21
      Ale wiecie, co... im dłużej o tym czytam i o projektach zmian nazw ulic we
      Wrocławiu to coraz mniej śmieszne to mi się wydaje....
      Niech mnie ktoś uszczypnieuncertain
    • ma_dre Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:27
      bogactow kulturowe Polski nie jest monolitem, mimo usilnych staran
      komunistycznych wladz, ktore przejmuje, o dziwo, obecna wladza (juz nie
      pierwszy raz widac zbieznosci miedzy tymi dwoma niszczycielskimi ustrojami
      jakimi jest komunizm i faszyzm)

walczmy o prawowitosc innych niz przeczysto-polskie i katolickie wkladow w
      polska kulture! Kiedy kolej na Tetmajera, Grottgera, Lema, Polanskiego,
      Lesmiana, moze i Kopernika????

Giertych to przeciez nie jest polskie nazwisko??
      • ma_dre Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:28
        Kopernika wklad bardziej w polska nauke wink
        • hexella Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:36
          Kopernik była kobietą!!!wink))
          • iwles Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:48
            > Kopernik była kobietą!!!wink))

a może i Curie-Skołodowska tez była kobietą ?

tongue_out

A swoją droga, to tylko kwestia czasu kiedy poleci i Andersen za pozaustrojowe
            poczęcie Calineczki.....
            • bea.bea Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:54
              a dzieła autora ( nie wiem kto tosmile)...piosenki o królu paniu i królewnie, za słowa

kochał ja król...kochał ja paź...(i to)..kochali sie we troje....

degrengolada moralna.....

spalić...
            • wegatka Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:00
              Załamałam się. Po przeczytaniu artykułu byłam przekonana, że to przedwczesny
              primaaprilisowy żart, ale teraz widzę, że to jednak prawda. Ręce mi opadły. Jak
              ktoś tych oszołomów nie odpędzi od koryta, to wkrótce Polska stanie się
              największym ciemnogrodem świata.
            • hexella Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:15
              A Pinokio???! Toż on WYSTRUGANY!!!wink))
              wyklną Dżepetta od starych onanistów;DDD
              • wegatka Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:18
                No i jeszcze jaki nochal ma, toż to samo zgorszenie, zwłaszcza jeśli ktoś wierzy
                w teorię, że jaki nos, taki... wink)
                • iwles A tatus Kopciuszka ? spadkobiercy muszą zapłacić 30.03.07, 12:52
                  zaległe 5000 zł. za drugi ślub !

+ odsetki !
    • bea.bea zmiana nazw ulic..... 30.03.07, 11:51
      moze, gdyby mieszkańcy nowo nazwanych ulic wysłali do LPR , rzadanie pokrycia
      kosztów zwiazanych ze zmianami dokumentów....zameldowanie, zmiany adresu w
      urzedach, zmiany siedzib dla działalnosci gospodarczej...itp...byłoby to wiadro
      wody na ta pełną "wspaniałych" pomysłów głowe
    • mieszkowamama Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 11:53
      Nienawidzę tych ch... Nienawidzę już tego kraju, wyjeżdżam choćby do Chin.
    • brak.polskich.liter Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:05
      Zart? Nieeee. Pomysl, na co moze liczyc facet pochodzenia zydowskiego, ktory
      mial czelnosc napisac wiersz o - tfu - "Kaczce dziwaczce"? To, ze popelnil ten
      wielki nietakt troche dawno temu, jeszcze zanim Ukochani Przywodcy Narodu byli
      spermatocytami, jest bez znaczenia. Brzechwa won! tongue_outPP
      Pora sie obudzic z reka w nocniku. To sie, kurde, dzieje naprawde, w duzej
      mierze dzieki glosujacym na PiS i LPR.
      Gratulacje, Panie i Panowie.
      • mamooschka Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:16
        brak.polskich.liter napisała:

> Pora sie obudzic z reka w nocniku. To sie, kurde, dzieje naprawde, w duzej
        > mierze dzieki glosujacym na PiS i LPR.
        > Gratulacje, Panie i Panowie.

To nie ja!!!

Swoją drogą szkoda słów, i tak mnie zatkało uncertain
        • loganmylove Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 12:56
          KOszmarsad Podobało mi się jak padła propozycja Jachowicz zamiast Brzechwy-
          poczytamy sobie o poobcinanych paluszkachsmile
      • renia1807 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 19:43
        Pora sie obudzic z reka w nocniku. To sie, kurde, dzieje naprawde, w duzej
        > mierze dzieki glosujacym na PiS i LPR.
        > Gratulacje, Panie i Panowie.

Wmawiano mi ,ze źle czynię nie chodząc na wybory.
        Teraz mam coraz większe poczucie winy, że nie chodzę i nie skreślam tych
        oszołomów grubą krechą
    • monia145 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 15:13
      Ja nie wiem, co czytali w dzieciństwie rodzice Giertychowi czy Wierzejskiemu,
      ale Brzechwa to raczej nie mógł być.......
      Wychowałam sie na tych wierszykach i nie moge powiedzieć o sobie, abym
      generalnie jakoś mocno pokręcona z tego spotkania z Brzechwa wyszła,........a
      ci panowie jacyś, tacy dziwni są.....
      • mamooschka Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 15:19
        A potem każą nam palić książki???
        • monia145 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 15:20
          Będą karać za posiadanie..........po świerszczykach z gołymi panienkami, czas
          przyjdzie na poczciwego Brzechwę......smile
          • elag3 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 15:28
            Normalnie przyjdą i skopią mojego Miłoszka malutkiego i zabiorą mu te
            książeczki i spalą przed blokiem komisyjnie a on będzie płakał za swoją
            ukochaną stonogą -łamagą, żuku - zoofilu, gapowatym Hilarym, tchurzliwym
            koziołeczku i snobem - ślimakiem.
        • verdana Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 15:22
          Moim zdaniem - podpucha. Problem jednak w tym, ze wobec innych tez głoszonych
          przez LPR mozna w to uwierzyć - i to jest już wystarczajaco tragiczne.
          proponuję do wyrzucenia także - Lema, Leśmiana, Tuwima ze Słonimskim - to
          oczywiste, Mickiewicza (za mamusię, były przed wojna takie projekty.
          • myelegans Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 17:59
            Dorzuce jeszcze Iwaszkiewicza, nie dosc, ze semita to jeszcze homoseksualista
    • agastrusia Androny ;-) 30.03.07, 17:29
      www.gajdaw.pl/wiersze/jan_brzechwa/androny.html ;-D
      • mamaadama4 Re: Androny ;-) 30.03.07, 17:35
        To nie może być prawda, nawetb głupota - dla przyzwoitości - powinna mieć
        jakieś granice.
        • beata985 a czy mówili juz coś dzisiaj 30.03.07, 17:51
          w jakichs wiadomosciach, w mediach???
          bo ja nic jeszcze nie słyszałam.
          o pierdo...tych pomysłąch nie napiszę juz nic. mam nadzieję ,ze ktos jaja sobie
          robi.
          a jak nie to posłąc im tem wątek. chociaż co to da??? i tak wyrzucą do kosza
          nie czytając...
    • marghe_72 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 18:29
      to nie jest nowy temat.. niestety
      • jol5.po Verdana 30.03.07, 18:35
        to nie podpucha. To znaczy sam tekst jest żaterm, ale niestety na podstawie faktów
        (z wrocławskiego podwórka)
        miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3907012.html
        miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,3909493.html
    • umasumak Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 18:43

Właśnie chciałam założyć taki sam wątek. Geniusze po prostu
    • dorgaj1 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 18:47
      Witam.Powiem tylko tyle: głupota ludzka nie zna granic. Nic dodać nic ująć.
    • net79 Wymiękam, to jednak prawda !!!!!!! 30.03.07, 19:15
      A ja durna się łudziłam, że to jednak żart... ale to nic, mam pomysł na
      bizness. Teraz zacznijmy wykupywać książki i książeczki Lessmana alias
      Brzechwa, zanim zostanie wprowadzony całkowity zakaz sprzedazy jego dzieł. Po
      czasie będziemy sprzedawac po czarkorynkowej cenie, zagorzałym komunistycznym
      rodzicom, wyzutym z poczucia godności narodowej. Przewiduję 500 % zysk, w
      jedności siła dziewczyny, ile która może wyłozyć??? Ja kilka książeczke będę
      mogła wzucić do podziemnego antykwariatu, a Pan Kleks jak nówka!!!
    • renia1807 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 19:30
      To jest paranoja!
    • ania320 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 19:50
      net79 wchodzę w interes ! Boję się tylko że jak nas złapią to trafimy do obozu
      resocjalizującego i przez długi,długi czas nic tylko w stroju krakowskim pod
      wierzbą z dzieciną obutą w żółte ciżemki omawiać będziem doniosłe w skutki
      zwycięstwo bitwy pod Grunwaldem.
      • net79 Re: Słuchajcie...to chyba nie może być prawda???? 30.03.07, 22:36
        Nic się nie martw, podziemie emamy przekopie nam tunel i uwolni, a no końcu
        tunelu będą już czekać skórzane ciuszki i bilety lotnicze, gdzież tam, za tą
        kasę własny lot wyczarterujemy, lot pewnie będzie niezły smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka