Dodaj do ulubionych

niektórym sie poprzestawiało..

• scarlett74 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 11.04.07, 09:15
      Nie wiem jak Wy ale ja jestem zdegustowana tym szpanem i prostactwem, a przede
      wszystkim tą zazdrością i zawiścią jaką zieje od postu agatha61.Co cię to
      obochodzi , co kto ma.Jak kogoś na to stać i sprawia mu to przyjemność niech
      sobie kupuje dziesiaty wózek, czwarty samochód, szóste mieszkanie i niech sobie
      bierze trzeciego kochanka, a tobie wara od tego. Po prostu chyba nie masz innych
      problemów i wtykasz swój nochal w nie swoje sprawy.
      • chipsi Wypośrodkujmy 11.04.07, 09:24
        Agatha61 ma prawo być zdegustowana czymkolwiek, chociażby i kazaniem lubianego
        we wsi ksiedza. Co innego nazywanie innych prostakami bo mają więcej. Nie
        znaczy to jednak że jest zazdrosna i zawistna jak ją nazywa Sklarlett74. Po
        prostu teraz uważa że te wózki to zbytek, a zbytek może degustować. Mnie też
        degustuje, z tym że nie wiem czy gdyby mi nadbywało gotówki to nie kupowałabym
        wózków pod kolor kiecki smile Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Bogatsze
        forumowiczki może degustować mama w pomarańczowej bluzce pchająca fioletowy
        wózek z dosztukowanym jednym kołem.
        • fajka7 Re: Wypośrodkujmy 11.04.07, 12:00
          Nie wyposrodkowalas.
          Nazywanie innych prostakami, bo maja wiecej jest naganne. Moze swiadczyc o
          zazdrosci, zawisci, powierzchownym i nieuprawnionym ocenianiu po pozorach oraz
          wielu innych przywarach, a z pewnoscia niczym pozytywnym.
          Co to znaczy uwazac cos za zbytek? Zbytek to cos niepotrzebnego, niepotrzebny
          wydatek.
          Skoro ktos kupuje 10 wozkow, to najwyrazniej czuje taka potrzebe i nie nam go
          oceniac. - Patrz akapit wyzej. A tym bardziej sie degustowac, bo to rowniez
          ocenianie, powtarzam, nieuprawnione i swiadczace zle wylacznie o oceniajacym.
          A skad pomysl, ze bogatsze forumowiczki maja sie degustowac pania w
          pomaranczowej bluzce i z fioletowym wozkiem?
          Ocenianie innych nagetywnie, czyli jak to eufemistycznie
          okreslasz "degustowanie sie" nie zalezy od stopnia zamoznosci, lecz osobistego
          poziomu czlowieka, a jesli od bogactwa, to.. wewnetrznego.
          smile
          • ledzeppelin3 Re: Wypośrodkujmy 11.04.07, 12:36
            Nigdy nie mogłam pojąć zaglądania ludziom do gara/portfela/garażu/szafy
            i "degustowania się"(he he). Co to Cię obchodzi, ile kto czego ma? Stać ich, to
            kupujątongue_out
            • fajka7 Re: Wypośrodkujmy 11.04.07, 13:11
              Bo:
              Najlatwiej sie liczy cudze pieniądze.
              smile
          • chipsi Re: Wypośrodkujmy 11.04.07, 15:56
            Fajka, naucz się czytać ze zrozumieniem, przecież napisałam że co innego gdy
            się kogoś obraża, tak? Nie napisałam że ma obrażać tylko ze może być
            zdegustowana. Każdy też inaczej może rozumieć zbytek. Wg tego co piszesz takie
            pojęcie nie istnieje. Istnieje tylko jest wzgledne.
            • fajka7 Re: Wypośrodkujmy 11.04.07, 16:28
              No. A ja napisalam, ze nie moze byc zdegustowana, a wlasciwie, ze moze, lecz ze
              to o niej zle swiadczy i tylko o niej, bo taka jest natura zdegustowania.
              Sie nie denerwuj. Wiem o co Ci chodzilo. Chcialas znalezc w tyms jakas
              rownowage, "wyposrodkowac". Ale tu nie ma rownowagi po prostu.
              To nie jest tak, ze kazda strona ma troche racji.
              Zagladanie ludziom do portfela, bo tym jest wlasnie wyliczanie wozkow, butow,
              wakacji czy imprez, jest jednoznacznie negatywne. Co wiecej, u podstaw takiego
              oceniania i podsumowywania innych stoi wylacznie zawisc badz zazdrosc i nie ma
              mozliwosci, zeby bylo inaczej chocby sie ten ktos zapieral na grob wlasnej
              matki. To jest zbadany i opisany mechanizm, ktory zawsze dziala tak samo.
              smile
              ps. pojecie zbytku istnieje i rowniez swiadczy negatywnie w tym kontekscie o
              osobie, ktora je stosuje, poniewaz sluzy ocenie (jak wyzej). -> to nie odnosi
              sie do Ciebie tylko tego o czym pisze na poczatku
    • agata7712 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 12.04.07, 10:33
      Ojej, mnie sie wydaje, że to jakaś zazdrość przez Ciebie przemawia, co Ci to
      przeszkadza? Jak mają za co kupować, stać je na takie głupstwa, to niech sobie
      kupują, w ogóle bym tego buractwem nie nazwała, bo ... nie wywołuje to akurat
      we mnie żadnych uczuć, a tym bardziej zazdrości.
    • betty1234 do agatha61 12.04.07, 22:24
      O dobrze, że dziewczyny na zakupach podrzuciły na forum link do tej dyskusji bo
      widzę, że koleżanka agatha61 pije m.in. do mnie.
      Dziewczyno a co cię to obchodzi czy mam taki a taki wózek u mamy a taki u
      teściowej.
      Prostaczką to chyba jesteś ty bo trudno nazwać mi cię inaczej.
      Jeżeli chcesz wiedzieć to naprawdę my mamy posiadaczki kilku wózków mamy
      również inne problemy.
      To, że ich tyle mam i jeszcze więcej miałam nie jest dla mnie żadnym szpane.
      Lubię dzielić się z koleżankami czy dziewczynami z forum moją opinia na temat
      konkretnych modeli. Ciężko byłoby cokolwiek porównać nie sprawdzając tego w
      praktyce.
      Skoro jesteś aż tak zdegustowana to czemu nie napisałaś tego nam w tamtym wątku
      a obsmarowujesz nas tutaj. Aż tak cię boli to, że ktoś może mieć więcej, kogoś
      może na to stać i nie musi być skazany tylko na jeden wózek?
      • aguskin Re: lubię fanki wózków 12.04.07, 22:54
        a ja lubie jak laski kupują wózki, sama lubie i gdybym miała więcej miejsca no
        i kaski, a raczej gdybym nie była chytrusą kupowałabym co sezon i nie zaglądać
        mi do portfela, bo to jest szczyt wszelkiego buractwa, każdy mając dziecko z
        czymś przegina jedni długo cyckują, inni tylko sztuczne inni z ciuszkami
        przeginaja inni z zabawkami, a ja lubie wózki i jużżż
      • betty1234 Re: do agatha61 12.04.07, 23:11
        O a ja jeszcze odnośnie tych innych problemów, których my niby nie mamy.
        Powiedz proszę czy ty takich innych nie masz, że zajmujesz się pisaniem tego
        typu wątków, ocenianiem innych, obrażaniem ich i zaglądaniem do cudzych
        portfeli?
        Chyba nie skoro chyba z nudów założyłaś ten wątek.

Sorry ale nie rozumiem, czy powinnam czuć się teraz inna, gorsza, może winna
        czemuś, że ja mam a ty nie i że ja o tym czasem piszę na forum, ale na pewno
        nie po to, żeby przed kimkolwiek poszpanować?
    • anna-pia no pewnie, że się poprzestawiało 12.04.07, 23:33
      agatha61 napisała:

> nie wiem jak Wy ale ja jestem zdegustowana tym szpanem i prostactwem. Jak
      > mozna sie podniecac wozkami

No jak to jak? Normalnie. Odpalasz kompa, wchodzisz na stronę sklepu z wózkami -
      i ach, jak cudownie, ten, ten i ten jeszcze, aaaaaaaaaaaaach.

No czyli można ;ppp

PS. Trzecie dziecko w drodze, kupiłabym piąty wózek (teraz na stanie mam trzeci
      i czwarty), ale coś mi się zdaje, że od znajomej dostanę, chlip, chlip.
    • oliwe Re: niektórym sie poprzestawiało.. 13.04.07, 02:04
      gdyby nie internetowe fora w życiu by mi do głowy nie przyszło, że od wózka
      można oczekiwać czegoś więcej niż tego żeby był ładny i woził dziecko.

Będąc w ciąży szukałam jak najbardziej uniwersalnego żeby posłużył najdłużej i
      żebym nie musiał łba sobie łamać znowu. Ale dziś to szczerze mówiąc miałabym
      ochotę pojeździć innymi żeby zweryfikować te wszystkie opinie które
      wieloposiadaczki wielowózków wyrażają. Ale skoro i tak o jednym i tym samym są
      skrajnie różne zdania to rezygnuję. I to mnie otrzeźwia. Po dwóch latach
      postanowiłam zmienić na wózek lżejszy i ładniejszy i tyle.

I jeszcze jedno. Pisanie o hobby mnie totalnie rozwala.
      • pamana Re: niektórym sie poprzestawiało.. 13.04.07, 18:44
        Za swoje kupuju ,prawda?
        p.
        • betty1234 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 13.04.07, 20:06
          No ja za swoje wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka