hexella Re: burza będzie 22.05.07, 21:35 U mnie już była. Ogromniasta! Z gradem i wichurą. Suuuuper Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: burza będzie 22.05.07, 21:37 boję się i już mi wierci w brzuchu oprócz komputera wszystko powyłączałam z gniazdek, pozamykałam okna i duszę się w tej duchocie a wy wyłączacie wszystko z prądu czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: burza będzie 22.05.07, 21:49 renia1807 napisała: > a wy wyłączacie wszystko z prądu czy nie? nie. burza mnie fascynuje, nie czuje żadnego lęku Trzym się dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
mama-paula burza będzie 22.05.07, 21:43 U nas juz byla tak okolo 17, teraz przynajmniej lepiej sie oddycha. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: burza będzie 22.05.07, 21:59 to gdzie Ty mieszkasz?Gdzies na zachodzie chyba? U mnie prad zniknal na moment.Komp zareagowal jak to ma w zwyczaju.Wsjo padlo i masa klopotu zaistniala.Duszno w Poznaniu jak cholera.Jak znam zycie to nawet jedna kropelka nie spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa78 Re: burza będzie 22.05.07, 21:48 A u mnie nawet się nie zanosi! Szczyt niesprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
zgloska Re: burza będzie 22.05.07, 21:50 U nas była, ale taka malutka Dalej nie ma czym oddychać Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: burza będzie 22.05.07, 21:59 u nas byla kolo 14 i wyploszyla mi robotnikow i znowu remont sie przedluzy i juz nie wiem czy lubie burze czy nie, do tej pory lubilam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa78 Re: burza będzie 23.05.07, 11:55 U mnie nie padało, nie pada i nie zanosi się. Leje się z nieba coś innego. I mam w pokoju 30 stopni , buuuu. Ja chcę zobaczyć taką ładną burzę z piorunami... Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: burza będzie 22.05.07, 21:59 Nie miałabym nic przeciwko - strasznie duszno. Siekierę można powiesić((. I Ada nie może zasnąć((. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: burza będzie 22.05.07, 22:35 Ja to sie zaraz udusze.Chyba mam cus z cisnieniem.Jak tak dalej pojdzie,to moje "wielbicielki"odetchna z ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: burza będzie 22.05.07, 23:01 wobbler napisała: > Ja to sie zaraz udusze.Chyba mam cus z cisnieniem.Jak tak dalej pojdzie,to > moje "wielbicielki"odetchna z ulga. się wtrącę, dobry wieczór Koleżankom. po pierwsze - przed burzą wszystko wyłączamy z gniazdek , kompy,lodówki,telewizory , wszystko to co zasilane jest energią elektryczną. a dlaczego,zapyta może ktoś ciekawy. otóż dlatego,że wszelkiego rodzaju gwałtowne włączenia prądu po burzy przez dystrybutorów energii elektrycznej wiążą się z wyższym napięciem w owych gniazdkach. co się dzieje. palą się telewizory,kompy,lodówki i wszelkie ustrojstwo elektryczne. może nie uwierzycie,mnie w trakcie burzy w 2005 r wtyczki z gniazdek wywaliło , sprzęt cały spaliło również. PS żeby nie było, burzy się nie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: burza będzie 23.05.07, 08:56 jak mieszkaliśmy w bloku, na 10. piętrze, to burze lubiłam, bo fajne widoki z okna były i można było nieźle obserwować pioruny latające po całym niebie nad miastem dopóki nie nadchodziła wichura, że okna latały, to było ok. a teraz mieszkamy w domku i te lubię burze. żal mi tylko, że błyskawic efektownych już nie widzę... ( nigdy nic nie wyłączam z kontaktu. wczoraj burzy nie było, tylko wieczorem się ostro błyskało. ale dzisiaj jest bardzo chłodno. może w nocy coś było, nie wiem bo spałam jak zabita... ale chodniki suche, więc... Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: burza będzie 23.05.07, 08:57 nie umarłam ze strachu, ale wywaliło mi internet grzmiało, silnie padało i leciał grad wielkości orzeszków laskowych dziś rano powtórka z rozrywki, godz 7 i już przeszła burza mieszkam w Małopolsce Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: burza będzie 23.05.07, 09:00 No, wygląda na to, że była wczoraj i będzie dziś. Z prądu niczego nie wyłączam, gromnicy w oknie też nie stawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: burza będzie 23.05.07, 09:18 U mnie(w Poznaniu)niebo robi sie zolto-szare.Wielki czas na jakis deszcz.Inaczej calkiem Wielkopolska zestepowieje. A jeszcze durna administracja przysyla 3 razy do roku takich wycinaczy krzakow.Malo,ze halas robia nieziemski pilami spalinowymi,to po ich najezdzie wyglada na podworku jak po huraganie. Neta nie wylacze.TV tez nie.Zobaczymy co sie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: burza będzie 23.05.07, 09:34 U mnie wczoraj wieczorem tylko postraszyło (czytaj: mocno błyskało) ale burzy niet. Na szczescie dzis zrobiło sie troche chlodniej i jest czym oddychac. Ale na burze tez sie nie zapowiada. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: burza będzie 23.05.07, 12:03 Dzisiaj rano wyszłam sobie z psiakiem i oczom mym ukazał sie widok jak po huraganie. Gałęzie połamane, na ulicach pełno błota, bo intensywny deszcz wypłukał ziemię, a studzienki nie dały rady zbierać. Wczoraj padał taki, grad, że się zastanawiałam czy szyby w aucie mam całe. No, ta burza to było coś! Odpowiedz Link Zgłoś
egoya Re: burza będzie 23.05.07, 14:54 u mnie od rana grzmi i chmurzy się, ale do tej pory nie spadła ani kropelka wody. Ale jak ma być grad, to wolę już bez burzy... Swoją drogą, bardzo lubię patrzeć na błyskawice, moje dzieci te, siadamy na podłodze, daleko od okna i patrzymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola dlaczego u mnie nie ma burzy?? 23.05.07, 14:55 obiecują gradobicie, wichury, pioruny, a tu tylko słońce i słońce.... i nie ma a ja tak bym chciała!!! Uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: dlaczego u mnie nie ma burzy?? 23.05.07, 17:20 będzie. wyłącz wszystko(mój post wyżej) bo nie odpowiesz na temat. komórki też trzeba wyłączać. -mathiola napisała: > obiecują gradobicie, wichury, pioruny, a tu tylko słońce i słońce.... i nie ma > a ja tak bym chciała!!! Uwielbiam! PS gdybyś mieszkała na Podlasiu to nie uwielbiałabyś. - Inteligentny wszystko zauważa,głupi wszystko komentuje - H.Heine www.mayyoubeblessedmovie.com/ Odpowiedz Link Zgłoś