a.mo Re: "Zarciki" tesciow 02.01.04, 20:40 MOja tesciowa lubi uchodzic za bardzo madra i wszystko wie najlepiej, ale ma dziwne nawyki jesli chodzi o wymowe niektorych wyrazow. Pamietam w tej chwili "ubierac" ziemniaki i "erło" na nasza przyszla walute. amo Odpowiedz Link Zgłoś
marta19795 Re: "Zarciki" tesciow 16.08.05, 17:16 Moja tesciowa chciala mnie zaplodnic... To znaczy - mam juz dwie coreczki z naturalnej ciazy i cos napomknelam kiedys, ze dobrze by bylo miec chlopca do pary. Na to moja tesciowa z wszechwiedzaca mina: "no teraz to mozna zaplanowac plec dziecka" . " jak to " pytam skonsternowana, " to chyba tylko in vitro" ? " No wlasnie" - odpowiada moja tesciowa. Aha, a jak kiedys powiedzialam ze planuje miec trojke dzieci tesciowa stwierdzila " O nie trojka to za duzo" : ) Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: "Zarciki" tesciow 17.08.05, 10:43 to ja też coś dołożę otóż mó tato kiedyś kąpał się po wyjściu z łazienki stwierdził że mama kupiła jakiś dziwny szampon bo wcale się nie pieni ale głowę umył - okazało się że użył Pronto w płynie nadmienie ze ojczulek ma troche lysinke wiec prontem sobie wypolerowal ubaw mamy do dzisiaj pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: "Zarciki" tesciow 29.08.05, 23:23 widząc mojego synka przez pierwszy rok powtarzała: "100% Kowalski!" dodam, że jest biologiem z wyższym wykształceniem...i powinna znać podstawowe zasady genetyki Odpowiedz Link Zgłoś
asia710 Re: "Zarciki" tesciow 31.08.05, 16:53 Znam babcie ktora na swego prawnuczka mowi Rower zamiast Robert, ale nie zlosliwie, poprostu ciezko jest jej to imie wymowic Odpowiedz Link Zgłoś
aomega Re: "Zarciki" tesciow 01.09.05, 10:56 Popłakałam się ze śmiechu... rewelka... Odpowiedz Link Zgłoś
gismol77 Re: "Zarciki" tesciow 07.09.05, 17:00 teściowa mego męża, znaczy się moja mama: - zrób siku przed łóżkiem (znaczy - skorzystaj z toalety zanim położysz się spać) - wyjdź z lodówki, gdy ktos za długo stoi zastanawiając się co zjeść, - do czyszczenia używa - demestosu a na zakupy idzie do merketu (sklep o nazwie market) ma jeszcze wiele przezabawnych powiedzonek, jak przypomnę sobie to napiszę, a jedno, które już weszło do kanonu odywek rodzinnych choć nikt dokładnie nie pamięta w jakich dokładnie okolicznościach powstało brzmi "każy prezentuje to co ma" - czyż nie cudne??? Odpowiedz Link Zgłoś
bbski Re: "Zarciki" tesciow 14.09.05, 12:55 TO POWIEDIAŁA SIOSTRA MOJEJ MAMY DO SWOJEJ CÓRKI,ALE SŁYSZALA CALA RODZINKA BO TO BYLO W CZASIE ŚWIĄT: - MADZIU, ALE MASZ PIĘKNY SWETEREK!! - MAMO, KUPIŁAM GO W TERRANOVIE (SKLEP O TEJ NAZWIE) - A CIOTKA NA TO: A GDZIE TEN "TERRANÓW?" Odpowiedz Link Zgłoś
martyskaa Re: "Zarciki" tesciow 23.09.05, 21:29 moja teściowa na piosenkarkę Monikę Brodkę mówi "Wrotka" i nie przyjmuje prawidłowej wymowy do wiadomości) oczywiście uważa sie za super obeznaną i nowwoczesną) Odpowiedz Link Zgłoś
elena70 Re: "Zarciki" tesciow 23.09.05, 21:37 Mój teść kiedyś umył zęby kremem do stóp. Jeszcze miał pretensje, że się nie pieni. Odpowiedz Link Zgłoś