a_melia 01.06.07, 11:22 Pod podbitką dachową jest gniazdo wróbli. Podbitka jest zamknięta. Cały czas na tarasie czeka wróbel z muszką w dziobie i nawołuje. Wyjęłam halogen, ale nie wchodzi. Jak pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iskierka40 Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 11:32 nie mam pojęcia jak , no ale spróbuj jakoś bo szkoda ptaszków daj znac czy ci sie udało Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 11:37 a nie pomyślałaś, ze te ptaszki musiały tam się jakoś dostać, znieść jajka??? Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 11:42 lenka30a napisała: > a nie pomyślałaś, ze te ptaszki musiały tam się jakoś dostać, znieść jajka??? no i w czym rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 11:42 jakby człowieka na swiecie nie było, to i ptaszki widocznie by nie przeżyły. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 11:45 W tym rzecz ze się pisklaki same z siebie w podbitce dachu nie wzięły o rety... skoro są pisklaki znaczy że jest jakieś wejście do gniazda prościej się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
a_melia Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 13:40 Tak było wejście jak podbitka była nieskończona, a w tym tygodniu ją skończyli i całkowicie zamknęli. Są tylko listwy wentylacyjne ze szparami 0,5cm. Dlatego wyjęłam halogen (największa dziura) i przyczepiłam do kabli gałązkę. Niestety nadal nie udało się ptakowi wejść Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 13:51 ups - zdaje sie że trzeba kawałek zdemontować o ile już nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 13:57 postaraj się zagłuszyć wyrzuty sumienia, małe mumie wróbelków zostaną z wami do następnego remontu dachu ((((((( niczym zasuszona kawka w naszym kominie, takie życie, jak przestana dawać oznaki życia będzie Ci łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 14:12 trzeba było pomyślć zanim zamknęliście podbitkę... a nie teraz płakać Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 15:07 lenka30a napisała: > trzeba było pomyślć zanim zamknęliście podbitkę... > a nie teraz płakać załosne ,Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.- Mój Remigiusz-NASZE ZDJĘCIA ,WESOŁE MAMUŚKI, NASZE FAJNE FORUM - przyjdż i sprawdż jak u nas fajnie-zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
a_melia Re: Pomóc ptaszkom 01.06.07, 15:26 Gdybym to ja siedzała przy tym dachu albo zauważyła gniazdo z pewnością wiedziałabym co zrobić. Jednak przy tym mnie nie było Odpowiedz Link Zgłoś