mor_lena Re: czyod piwa rośnie brzuch? 05.06.07, 09:44 A ja gdzies słyszałam o tzw. najnowszych badaniach, z których wynika, że od piwa wcale nie, tylko od rzeczy, które się wciąga przy piwie, tj. orzeszki, paluszki, krakersy, chipsy, golonka itd. Ta wersja zresztą bardziej mi odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 mor-lena 05.06.07, 09:51 to wlasnie napisali w MH ktory namietnie podkradam mojemu M. czyli piwo tak ale chipsy i reszta juz nie Odpowiedz Link Zgłoś
atrust Re: czyod piwa rośnie brzuch? 05.06.07, 09:53 To jest nieprawda.Znam wiele osob,ktore piwo pija codziennie i zadnego brzucha nie maja.Ale sa rowniez kobietki u ktorych brzuszek jest niczego sobie i twierdza,ze to od piwa.Moim zdaniem od zarcia,bo one wtedy jak piwkuja to nie jedza a zra. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia06_73 Re: czyod piwa rośnie brzuch? 05.06.07, 10:08 Oj rosnie,rosnie bo oczywiscie idzie w parze z zarciem.Najlepszy tego przyklad mam we wlasnym domu i we wlasnym lozu Odpowiedz Link Zgłoś
demarta nie 05.06.07, 10:21 jak piję piwo, to tylko chudnę. jak przestaję pijać piwo to tyję. muszę pić )) Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: tak, jak i po innym alkoholu nt. 05.06.07, 10:37 Akurat prawie wszyscy alkoholicy, jakich zdarzyło mi się widzieć, byli szczupli, a niektórzy wręcz wychudzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: tak, jak i po innym alkoholu nt. 05.06.07, 10:52 > Akurat prawie wszyscy alkoholicy, jakich zdarzyło mi się widzieć, byli > szczupli, a niektórzy wręcz wychudzeni. to raczej przez zaniedbanie wlasciwego odzywiania Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: tak, jak i po innym alkoholu nt. 05.06.07, 10:54 Czyli tyje się jednak od jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: tak, jak i po innym alkoholu nt. 05.06.07, 11:12 > Czyli tyje się jednak od jedzenia Noe zrozumialas, np. kobieta potrzebuje około 2.000 kalorii dziennie, aby utrzymać stałą wagę. Wypijając 2,5 litra piwa pokrywa połowę swojego dziennego zapotrzebowania na kalorie. Jeśli więc nadal będzie jeść normalnie, aby zapewnić sobie potrzebny poziom składników odżywczych - które są w pożywieniu, przy tym będzie piła alkohol, ktory ma wiele kalorii pustych - to najprawdopodobniej będzie przybierać na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: tak, jak i po innym alkoholu nt. 05.06.07, 11:20 Zrozumiałam, tylko uprościłam Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: czyod piwa rośnie brzuch? 05.06.07, 10:40 ann3011 napisała: > naprawdę? nieeee...tylko mozg sie kurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: czyod piwa rośnie brzuch? 05.06.07, 10:43 Znam przypadki ze kobitkom po piwie rósł brzuch przez 9 miesięcy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mawo84 Re: czyod piwa rośnie brzuch? 05.06.07, 11:50 ja gdzieś słyszałam, że za tzw. piwny brzuszek odpowiadają geny, dlatego jedni piją i go mają, a inni piją i nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: czyod piwa rośnie brzuch? 05.06.07, 11:59 ja bym była skłonna powiedzieć, że tak! mój szwagier, zagorzały smakosz piwa ma brzuch jak kobieta w 7-8 mies. ciąży ale on pijąc piwo, wcina przy okazji dużo mięsa (bo lubi) a czym więcej piwa wypije, tym bardziej jest głodny i musi wtedy jeść ale od samego piwa chyba się nie tyje, tylko od zjadanych przy nim pokarmów zwłaszcza tych tłustych Odpowiedz Link Zgłoś