Dodaj do ulubionych

Jestem zła i wściekła aż się pienię

29.06.07, 22:04
Minęło już 6 godzin od powodu mojej złości, a ja nadal nie ochłonęłam.
Może pamiętacie mnie z wątku o dentyście. Dlatego nie będę rozpisywała całej
historii od początku, tylko w skrócie.
Od wczoraj bolał mnie ząb - sporadycznie. Od dziś rana - już mocno i ciągle,
tabletki nie pomagały. Latałam od rana po dentystach w moim mieście, ale
kilku jest na urlopie (w tym moja dentystka), kilku nie miało już miejsc, a
dwóch nie przyjmuje wogóle w piątki.
Trafiłam w końcu - zupełnie przez przypadek - na dentystkę w przychodni.
Poszłam - nie ma miejsc na ubezpieczalnie, do 16 wypełniony grafik. Ale jak
bardzo mnie boli, to mam przyjść na 16 prywatnie. Ucieszyłam się, że w końcu
będę miała ten ból za sobą.
Cały dzień sie jakoś przemęczyłam, pojechałam do przychodni. Wchodzę do
gabinetu, a tam pomocnica lekarki mówi, ze lekarka sobie pojechała!!! Jasny
grom mnie trafił. Pacjenci skończyli się wcześniej i pani doktor (wg mnie
wogóle nie zasługuje na to miano) pojechała sobie do domu!!! A ja? Śmieć
jakiś, którym można tak pomiatać? Na to pomocnica, że mogę sobie znaleźć
innego dentyste w mieście.
Nosz kur.a. Jakbym znalazła jakiegoś to bym do niej nie przychodziła! Poza
tym gdybym wiedziała, że tak zostanę potraktowana, pojechałabym nawet te 40
km do szczecina do dentysty.
Kurcze, jaka ja zła nadal jestem.
Tak bardzo nie chciałabym aby uszło jej to płazem. Z drugiej strony nie wiem
czy jest sens się mścić. W końcu tacy ludzie mają takich prostych
człowieczków jak ja głęboko gdzieś.
Obserwuj wątek
    • mamooschka Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 29.06.07, 22:10
      iwonag25 napisała:
      W końcu tacy ludzie mają takich prostych
      > człowieczków jak ja głęboko gdzieś.

O tototo. Przykład podałaś powyżej, niestety.
      Znalazłaś chociaż jakiegoś dentystę?
      • hanna26 Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 29.06.07, 22:30
        Kurcze, ja bym nie popuściła. Tylko nie bardzo sobie wyobrażam, co mogłabyś w takim wypadku zrobić. Może inne forumowiczki podpowiedzą.
        Współczuję. Mam nadzieję, że spotkałaś w końcu jakiegoś porządnego dentystę.
        A tak w ogóle, to dlaczego nie pojechałaś gdzieś do szpitala na izbę przyjęć chirurgii szczękowej? Pamiętam, że ja tam kiedyś pojechałam z bólem zęba i przyjęli mnie natychmiast - i za darmo.
        • iwonag25 Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 29.06.07, 23:13
          O szpitalu nie pomyślałam. Może dlatego że u mnie w miescie nie ma takiego
          oddziału i nie wpadło mi do głowy.
          Znalazłam dentystę, który ma tak zapełniony grafik, że miejsca ma dopiero na
          październik. Pojechałam do niego ale i tak liczyłam na to, że mnie nie
          przyjmie. Ale powiedziałam ryzyk - fizyk. Jak nie to nie, zawsze potem mogę
          powiedzieć że zrobiłam wszystko.
          Przyjął mnie bez gadania, poza kolejnością, przeze mnie jedna dziewczyna
          czekała prawie godzinę. Powiedziałam mu, ze poczekam, bo tak głupio się wpychać
          (nie lubię czegoś takiego). A on mi na to, ze osoby z bólem mają pierwszeństwo.
          Powiedział, że w zębie była taka infekcja, że jeszcze dzień - dwa i ząb do
          wyrwania. Nie dał mi gwarancji że i tak go uratuje. Założył mi opatrunek i dał
          antybiotyk (dalacin c). Jeżeli po dwóch dniach nie przestanie mnie boleć, ząb
          idzie do usunięcia.
          Najgorsze jest to, że nie miałam wpływu na tą infekcję. Ząb mnie wcześniej nie
          bolał. A on sobie pod wypełnieniem powoli umierał, umierał aż umarł i wdało się
          zakażenie od tej martwicy.
          Brrrrrr, aż mi ciary przechodza jak o tym piszę.
          O zemście na pani doktor myślę, ale niestety nie jestem bojowa i nie mogę wpasć
          na jakikolwiek pomysł.
    • fergie1975 Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 29.06.07, 23:20
      prywatnie ale czy placisz w kasie przychodni czy prywatnie od razu pani dr?
      Jesli to drugie powiadomiłabym US ze ma lewe dochody, przetrzepaliby ją zapewne
      bardzo szybko, a nastepnie wyslałabym jej kartke "pozdrowienia od "zadowolonej"
      pacjentki".
    • ozlem Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 30.06.07, 06:39
      A umówiłaś się konkretnie, że przyjdziesz na 16? Jakbym miała czekać np. 2 godziny na pacjenta, co to przyjdzie, a może nie przyjdzie, to też bym sobie poszła...
      • ulka13 Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 30.06.07, 09:30
        Jakto byś sobie poszła???? To za co lekarze pieniądze biorą???? Są godziny
        przyjęć, miała być do 16 !!! W normalnym zakładzie pracy jakbyś sobie wyszła
        kilka godzin wcześniej to juz nie miałabys gdzie wracać.
        • mamamatinia Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 30.06.07, 09:47
          Co wy tak wszyscy na tych lekarzy? Jak z bólem, to muszą przyjąć w przychodni,
          tylko się czeka, siedzi i czeka. A tak pozatym to lekarze też ludzie... zależy
          na jakiego trafisz... człowieka. Ja ostatnio przeszłam przez ręce czterech
          (lekarek), aż trafiłam na takiego, który sie wziął za leczenie. Spchologia
          taka. Z ostrego dyżuru wysyłają do specjalisty, specjalista na ostry dyżur, do
          szpitala, a szpital do innego szpitala...Trzeba końskie zdrowie mieć i stalowe
          nerwy, żeby się leczyć...
        • gryzelda71 Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 30.06.07, 09:58
          ulka13 napisała:
          W normalnym zakładzie pracy jakbyś sobie wyszła
          > kilka godzin wcześniej to juz nie miałabys gdzie wracać.

Zależy na jakim stanowisku pracujesz w tym normalnym zakłdzie pracy,ale zapewniam,ze wiele osób wychodzi i ma do czego wracaćsmile.
          Nie bronie lekarki,miała być do 16 to powinna być.Ale na boga lekarz tez człowiek z prawem do złego samopoczucia,choroby i(dla wielu nie do zrozumienia)z prawem do urlopu.
          • kawad Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 30.06.07, 10:05
            Wiecie co, to ja chyba jakaż szczęściara jestem. Tydzien temu w domu skręciłam
            kolano tak e na moment straciłam przytomnośc. Zadzwoniliśmy po karetkę, bo nie
            byłam w stanie tuszyć nogą. Wprawdzie czekałam godzinę (w końcu to nie
            zarożenie życia) ale przyjechali , zabrali mnie na izbę przyjęć, gdzie się mna
            zajęto natychmiat. Zrobiono zdjęcia okazało się że oprócz skręcenia jest jakieś
            złamanie kłykciowe czy jakoś tak rzepki. Założyli gips i koniec. Wszyscy byli
            sympatyczni, załoga karetki zartowaa całą droge, ortopeda tez. Naprawdę nie
            mogę się skarżyć. Tylko te trzy (jeszcze) tygodnie w gipsie mnie dobijają sad
            • kasik787 Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 30.06.07, 11:04
              Iwonosmile
              Ja mialam podobna sytuacje z bolem.
              Chce nie pisac o tym,jak traktuje sie pacjentow,ale o antybiotyku.
              Mialam ostre zapalenie okostnej i torbiel,czy jak sie to tam zwie
              przy korzeniu.
              Tez dostalam Dalacin. Bol zaczal przechodzic dopiero 4 dnia.
              Tak wiec moze dac z jeden lub dwa dni wiecej-z tym przejsciem bolu,
              gdyz moze wlasnie pozniej przejdzie,a szkoda by bylo stracic zeba.
              Pozatym antybiotyk nie zawsze tak szybko zadziala.

Pozdrawiam i bezbolowego weekendu zyczesmile
              • olcia029 Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 30.06.07, 12:26
                Lekarka trochę małopoważna. Olała sprawę. Któraś foremka napisała, że każdy ma
                prawo źle się czuć i mieć urlop, ale co by powiedziała gdyby umówiony hydraulik
                nie przyszedł na umówione spotkanie w sprawie cieknącej kanalizacji, bo ma prawo
                do urlopu i nie chce mu się kilka godzin czekać na następnego klienta? smile))
        • ozlem Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 30.06.07, 17:29
          ulka13 napisała:

> Jakto byś sobie poszła???? To za co lekarze pieniądze biorą???? Są godziny
          > przyjęć, miała być do 16 !!!

Po co te nerwy? Lekarze, a w szczególności stomatolodzy w dzisiejszych czasach pracują w najróżniejszych układach, skąd wiesz że ta pani akturat pracuje od-do? Może ma ustawiony max. liczbę pacjentow jaką może przyjąć dziennie na NFZ i tego dnia już tę liczbę wyczerpala, a autorka wątku nie uzgodniła z nią na 100% przyjęcia prywatnie?

>W normalnym zakładzie pracy jakbyś sobie wyszła
          > kilka godzin wcześniej to juz nie miałabys gdzie wracać.

Rzeczywiście zazwyczaj wychodze z firmy parę godzin wczesniej, bo mam zadaniowy czas pracy.
    • gorzkasweetie Re: Jestem zła i wściekła aż się pienię 30.06.07, 23:04
      Dołożę się tez historią o strasznych dentystach - prywatnych i "wspaniałych".
      W grudniu zeszłego roku miałam leczone kanałowo 5 i 6. Nagle, w tegoroczny
      weekend majowy, szóstka zaczęła boleć. Najpierw byłam u pani, która go robiła.
      Piękny salon prywatny. Rozwierciła, nakazała antybiotyk, lekarstwo w zębie.
      Kolejnego dnia nadal boli, to już 1 maja, a więc wszystko, oprócz kilku
      całodobowych zakładów w Warszawie zamknięte. Poszłam do kogokolwiek, ból mnie
      rozdzierał. Prześwietlenie, rozwiercenie, jest ok, lekarstwo. Nie wiedzą co się
      dzieje.
      2 maja moja pani doktor przyjmowała. Nadal boli, bardzo. Wyjmuje lekarstwo, każe
      "odbarczyć" bo gazy się zebrały. Mam przyjść dopiero za kilka dni, wtedy
      przyjmuje. Przez moment, kilkanaście godzin, do rana 3 maja, jest lepiej. Potem
      ból narasta koszmarnie.
      Staram się wytrwać, nie chcę iść do byle kogo, chce kontynuować w tym samym
      zakładzie. Tam niestety inna Pani doktor - moja wyjechała - następnego dnia
      przyjmuje mnie późnym wieczorem, niezadowolona, znalazła akurat wtedy łaskawie
      chwilę. Ogląda rtg z grudnia i nowe, ogląda i wyrokuje: będzie pewnie moja pani
      dr wyrywać ząb za te kilka dni jak przybędzie. Ona nie tknie, bo ona nie robiła.
      Przepisuje mi dwa razy większą dawkę antybiotyku, to ma pomóc, bo pewnie stan
      zapalny itp.
      W domu patrze na ulotkę - zapisała mi bardzo dużą dawkę, której się nie podaje.
      Ból znowu narasta, siedzę i płaczę, naprawdę nie wiem co robić, jak jakieś
      dziecko bezradne... W tak zwanym międzyczasie zaczyna bolec mnie głowa i zatoki
      na potęgę, katar, jakby przeziębienie.Każda wizyta to ok 50 - 70 zł.
      Moja kochana mama załatwia mi wizytę u swojego dentysty. To staruszek
      przyjmujący w prostym, słabo wyposażonym gabinecie. Nie tak jak młode panie
      lekarki, w super bajeranckim zakładzie. Biegnę do niego rano, po drodze robię
      rtg zęba, o to prosił. Starszy pan ogląda spokojnie i mówi - opracowane dwa
      kanały a są trzy, jeden został.
      Te wszystkie wspaniałe panie w pięknych gabinetach nie wiedziały że szóstka ma 3
      kanały. Wyrwałyby bez chwili namysłu, a potem zaproponowały by eleganckie
      uzupełnienia za grubą kasę.
      Starszy pan doktor ponad godzinę szukał kanału. Znalazł. Udrażniał i czyścił
      prze kolejne 4 wizyty, bo kanał był zagięty na końcu i dosłownie można było na
      nim narzędzie złamać. A pieniądze wziął dopiero po leczeniu, po ostatniej
      wizycie, 200 zł. Pomógł mi, zęby nie bolą. Ale, prawdopodobnie w związku z tym
      tak długo nie opracowanym kanałem, mam problemy z zatokami.

Te wszystkie kobiety, te lekarki... Żal mi słów, jak można nieświadomego
      pacjenta narazić na tyle bólu i cierpienia, po co, jak można tak niedouczonym i
      ślepym być. I spoko by wyrwały, a czemu nie, zarobek by był... Żal słów na takie
      małpy.
      Życzę zdrowia zębowi smilepozdr
    • iwonag25 DO OZLEM 01.07.07, 21:18
      Kochana, konkretniej umówić się nie można było.
      Lekarka przyjmuje na NFZ codziennie od 8 do 16.
      W tym dniu miała pozapisywanych pacjentów aż do 16, nie miała mnie nawet jak
      wcisnąć na listę.
      Zaproponowała, żebym przyszła o 16 i ona wtedy przyjmie mnie prywatnie.
      Zgodziłam się bez gadania.
      Pomocnica wzięła moje dane i potwierdziła: to na 16 proszę przyjść.
      Przyszłam o 15:50 i jej już nie było.
      Pomocnica wyraźnie powiedziała, że pojechała SOBIE do domu bo już nie było
      pacjentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka